"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Gizmo wrote:No mnie dzis endo-gin zdolowala. Zero skierowania na badania, zero badania, monitoringu. Jeszcze po raz kolejny o wiek zapytala i jebnela ze nawet jak mi sie uda to ciąża od poczatku wysokiego ryzyka u mnie. Toć kurwa ja to wiem nie od dzis.
Ehh szkoda gadać. Dobrze ze alko działa znieczulajaco na wszystkodosłownie na wszystko mam dzis wyjebutane
hahahahahah taki rekals jest potrzebny. A Ty Gizmek na NFZ bylas? moze prywatnie sproboj i atakuj pytaniami i wogole. Niech spierdala z tym wiekiem dziwka no! -
Gaduaaa wrote:Pojebana endo gin.. Jeszcze powiedz ze prywatnie? To więcej do niej nie idz
Moze calkiem z niej zrezygnuje. Tak jak mówicie raz odzalowac kasy i zrobic porządnie wszystkie badania i chodzić do normalnego gina. Jeszcze tego Hubisza ciagle biere pod uwagę. -
Gaduaaa wrote:Przestań.. Znajdź w Polsce mleko które ma wapń a będziesz wielka!!! jest tylko kilka mlek i to.drozszych które mają w sobie wapń.. Więc na chusteczke ci mleko? Haha a wapń uzupełnienisz skorupka od jajka ususzona haha 1 łyżeczka dziennie
mleka i tak nie pije bo mam po nim sranie, hahahahahahhaha mi bardziej o sery chodzi i jogurt. A Ty zresz skorupy??? mi stary nie pozwoli bo nam na kompost sa potrzebne, hahahahahhaha -
Gaduaaa wrote:Bo zachodzi konwersja.. Do końca jej nie rozumiem ale na tym polega zależność między tymi hormonami
Czytaj druga noc
http://www.endokrynologia.net
no wlasnie ja to czytam, ale czasem po kilka razy musze bo nie kumam. No na moja logike to wlasnie jak ft4 nisko to tsh wysoko powinno byc.....dobra jeszcze raz to pomecze... -
Gaduaaa wrote:Idę spać
jutro odpowiem na pytania hehehe
tak jest Pani Doktorkase powinnas brac za porady online
albo w testach owu bedziemy Ci placic, bo u Was drogie hahahahahhahahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:17
Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Kilka razy bylam prywatnie. Potem mi na nfz kazala przychodzić. I o jak wyszlo. U mnie nie ma innego endo-gin.
Moze calkiem z niej zrezygnuje. Tak jak mówicie raz odzalowac kasy i zrobic porządnie wszystkie badania i chodzić do normalnego gina. Jeszcze tego Hubisza ciagle biere pod uwagę.
Gizmek moze zrob sobie te fteki zeby tarczyce wykluczyc i wtedy wal do gina prywatnie. Bo zobacz Tissaia ma bardzo dobre TSH a FT4 juz ciulowe....a Ty monitoring robilas? Jesli nie ustaw sobie pierwsza wizyte zeby akurat przed owu byla, botak to wybulisz raz a potem drugi raz w jednym cyklu. Ja tak zrobilam, ze poszlam w 12 dniu i powiedzialam, ze chce monitoringi od razu mi zrobil -
Gizmo wrote:Kiedys mi dermatolog powiedziala ze mleko i przetwory mleczne do życia nie sa potrzebne. Bialko i wapń z wędlin i mięs trza brać.
a jeszcze Ci powim Gizmek, ze takiej babie na NFZ wcale nie bedzie zalezalo czy zajdziesz w ciaze, zwlaszcza jak o wiek dopytuje.....ona jest od tego zeby leczyc infekcje a nie nieplodnosc....zreszta wielu prywatnych tez tak robi wiadomo. Trzeba albo od razu do kliniki albo ciagle zmieniac lekarzy i szukac -
Lago wrote:dzizas a na co to? ja w lekach to wogole nie pomoge, bo sie nie znam
Hehe, żelazo. Mam niskie i całą świętą trójcę też (HGB, RBC, HCT). EndoGin mi przepisał żeby sobie profilaktycznie brać, co by mi anemia nie zaprzątała jeszcze głowy. Szukam jakichś opinii. Wujaszka google muszę chyba zapytaćpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Gizmo wrote:Nie miałam monitoringu. Ale u mnie i tak na kazdej wizycie to usg oddzielnie jest liczone. Sama konsultacja 120. Usg 60. Ni ma różnicy czy ja pójdę na pierwsza wizytę przed owu. I tak i tak jak bede chciała usg, monitoring to 6dych trza doplacic
jakie ciule!!!!!!! u mnie 120- 130 juz z USG, kurde a gdzie w innym miescie nie myslalas? moze warto sie rozejrzec -
Caro wrote:Hehe, żelazo. Mam niskie i całą świętą trójcę też (HGB, RBC, HCT). EndoGin mi przepisał żeby sobie profilaktycznie brać, co by mi anemia nie zaprzątała jeszcze głowy. Szukam jakichś opinii. Wujaszka google muszę chyba zapytać
z tym zelazem to ja tez mialam cyrki...raz mi wyszlo chyba 50 jednostek ponad norme i oczywiscie przerazona bylam, bo tego nie da sie obnizyc, ale na szczescie jakos samo spadlo. A pamietac ze wtedy jadlam hurtowo wszystkie warzywa z zelazem, nie ze specjalnie tylko jakos tak wyszlo, hehehehWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:25
-
Gizmo wrote:Nie miałam monitoringu. Ale u mnie i tak na kazdej wizycie to usg oddzielnie jest liczone. Sama konsultacja 120. Usg 60. Ni ma różnicy czy ja pójdę na pierwsza wizytę przed owu. I tak i tak jak bede chciała usg, monitoring to 6dych trza doplacic
Żart tej... U mnie tak przeważnie biorą ok. 120/150 all inclusive. Teraz jak byłam u tego wielkiego profesorka to za 7 min (!) wizyty łącznie z usg zapłaciłam 300zł.
Ale teraz ten mój EndoGin bierze 120 zł z wszystkim.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyWiecie co?
Tak was czytałam i na początku spanikowalama teraz stwierdzam że mam to w dupie
Wyniki badań w normach, w sensie ze mieszczą się wszystkie w przedziałach. A liczenie tych procentów i sprawdzanie czy jeszcze one są w jakiś normach to już przegięcie pały
Jakby człowiek sobie zrobił wszystkie możliwe badania to okazaloby się że większość jest nie taka jak powinna. Idealne wyniki to miałby tylko chyba sam Bóg i nikt więcej.
I jestem pewna ze większość kobiet, które zaszły w ciążę bez problemu, jakby sobie zrobiły badania, to okazaloby się że wyniki nie takie jak w książkach
No przecież jak się by ludzie tak przyjmowali tymi wynikami bo nie książkowe to by ochujeli normalnie