X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No mnie dzis endo-gin zdolowala. Zero skierowania na badania, zero badania, monitoringu. Jeszcze po raz kolejny o wiek zapytala i jebnela ze nawet jak mi sie uda to ciąża od poczatku wysokiego ryzyka u mnie. Toć kurwa ja to wiem nie od dzis. :/
    Ehh szkoda gadać. Dobrze ze alko działa znieczulajaco na wszystko :) dosłownie na wszystko mam dzis wyjebutane :D

hahahahahah taki rekals jest potrzebny. A Ty Gizmek na NFZ bylas? moze prywatnie sproboj i atakuj pytaniami i wogole. Niech spierdala z tym wiekiem dziwka no!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać :P jutro odpowiem na pytania hehehe

Lago lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Pojebana endo gin.. Jeszcze powiedz ze prywatnie? To więcej do niej nie idz
    Kilka razy bylam prywatnie. Potem mi na nfz kazala przychodzić. I o jak wyszlo. U mnie nie ma innego endo-gin.
    Moze calkiem z niej zrezygnuje. Tak jak mówicie raz odzalowac kasy i zrobic porządnie wszystkie badania i chodzić do normalnego gina. Jeszcze tego Hubisza ciagle biere pod uwagę.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Przestań.. Znajdź w Polsce mleko które ma wapń a będziesz wielka!!! jest tylko kilka mlek i to.drozszych które mają w sobie wapń.. Więc na chusteczke ci mleko? Haha a wapń uzupełnienisz skorupka od jajka ususzona haha 1 łyżeczka dziennie

mleka i tak nie pije bo mam po nim sranie, hahahahahahhaha mi bardziej o sery chodzi i jogurt. A Ty zresz skorupy??? mi stary nie pozwoli bo nam na kompost sa potrzebne, hahahahahhaha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hormony-tarczycy-tsh-ft4-ft3

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Bo zachodzi konwersja.. Do końca jej nie rozumiem ale na tym polega zależność między tymi hormonami

Czytaj druga noc

http://www.endokrynologia.net

no wlasnie ja to czytam, ale czasem po kilka razy musze bo nie kumam. No na moja logike to wlasnie jak ft4 nisko to tsh wysoko powinno byc.....dobra jeszcze raz to pomecze...

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Idę spać :P jutro odpowiem na pytania hehehe

tak jest Pani Doktor :) kase powinnas brac za porady online :P albo w testach owu bedziemy Ci placic, bo u Was drogie hahahahahhahahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:17

Gizmo, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys mi dermatolog powiedziala ze mleko i przetwory mleczne do życia nie sa potrzebne. Bialko i wapń z wędlin i mięs trza brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:11

Lago, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Kilka razy bylam prywatnie. Potem mi na nfz kazala przychodzić. I o jak wyszlo. U mnie nie ma innego endo-gin.
    Moze calkiem z niej zrezygnuje. Tak jak mówicie raz odzalowac kasy i zrobic porządnie wszystkie badania i chodzić do normalnego gina. Jeszcze tego Hubisza ciagle biere pod uwagę.

Gizmek moze zrob sobie te fteki zeby tarczyce wykluczyc i wtedy wal do gina prywatnie. Bo zobacz Tissaia ma bardzo dobre TSH a FT4 juz ciulowe....a Ty monitoring robilas? Jesli nie ustaw sobie pierwsza wizyte zeby akurat przed owu byla, botak to wybulisz raz a potem drugi raz w jednym cyklu. Ja tak zrobilam, ze poszlam w 12 dniu i powiedzialam, ze chce monitoringi od razu mi zrobil

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    z innej beczki ;-) Któraś brała lek o nazwie Sorbifer Durules?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam monitoringu. Ale u mnie i tak na kazdej wizycie to usg oddzielnie jest liczone. Sama konsultacja 120. Usg 60. Ni ma różnicy czy ja pójdę na pierwsza wizytę przed owu. I tak i tak jak bede chciała usg, monitoring to 6dych trza doplacic

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Kiedys mi dermatolog powiedziala ze mleko i przetwory mleczne do życia nie sa potrzebne. Bialko i wapń z wędlin i mięs trza brać.
    bialko to wiem ale wapn tez?
    a jeszcze Ci powim Gizmek, ze takiej babie na NFZ wcale nie bedzie zalezalo czy zajdziesz w ciaze, zwlaszcza jak o wiek dopytuje.....ona jest od tego zeby leczyc infekcje a nie nieplodnosc....zreszta wielu prywatnych tez tak robi wiadomo. Trzeba albo od razu do kliniki albo ciagle zmieniac lekarzy i szukac

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Dziewczyny,
    z innej beczki ;-) Któraś brała lek o nazwie Sorbifer Durules?

dzizas a na co to? ja w lekach to wogole nie pomoge, bo sie nie znam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:18

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    dzizas a na co to? ja w lekach to wogole nie pomoge, bo sie nie znam

Hehe, żelazo. Mam niskie i całą świętą trójcę też (HGB, RBC, HCT). EndoGin mi przepisał żeby sobie profilaktycznie brać, co by mi anemia nie zaprzątała jeszcze głowy. Szukam jakichś opinii. Wujaszka google muszę chyba zapytać ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie miałam monitoringu. Ale u mnie i tak na kazdej wizycie to usg oddzielnie jest liczone. Sama konsultacja 120. Usg 60. Ni ma różnicy czy ja pójdę na pierwsza wizytę przed owu. I tak i tak jak bede chciała usg, monitoring to 6dych trza doplacic

jakie ciule!!!!!!! u mnie 120- 130 juz z USG, kurde a gdzie w innym miescie nie myslalas? moze warto sie rozejrzec

• Lago Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hehe, żelazo. Mam niskie i całą świętą trójcę też (HGB, RBC, HCT). EndoGin mi przepisał żeby sobie profilaktycznie brać, co by mi anemia nie zaprzątała jeszcze głowy. Szukam jakichś opinii. Wujaszka google muszę chyba zapytać ;-)

z tym zelazem to ja tez mialam cyrki...raz mi wyszlo chyba 50 jednostek ponad norme i oczywiscie przerazona bylam, bo tego nie da sie obnizyc, ale na szczescie jakos samo spadlo. A pamietac ze wtedy jadlam hurtowo wszystkie warzywa z zelazem, nie ze specjalnie tylko jakos tak wyszlo, heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:25

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę o czymś takim Caro. A leków tez nie mało bralam.

Lago ja u siebie to juz wszystkich ginow przelecialam. Znaczy oni mnie przegrzebali :D limit wyczerpalam w Ciechu widać :/

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:

Żart tej... U mnie tak przeważnie biorą ok. 120/150 all inclusive. Teraz jak byłam u tego wielkiego profesorka to za 7 min (!) wizyty łącznie z usg zapłaciłam 300zł.
    Ale teraz ten mój EndoGin bierze 120 zł z wszystkim.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    jakie ciule!!!!!!! u mnie 120- 130 juz z USG, kurde a gdzie w innym miescie nie myslalas? moze warto sie rozejrzec
    No toć gadam ze o tym Hubiszu z Przasnysza mysle. Ale najpierw Tii niech sie w kubek spuści :)

Lago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?
    Tak was czytałam i na początku spanikowalam :) a teraz stwierdzam że mam to w dupie :)
    Wyniki badań w normach, w sensie ze mieszczą się wszystkie w przedziałach. A liczenie tych procentów i sprawdzanie czy jeszcze one są w jakiś normach to już przegięcie pały :)
    Jakby człowiek sobie zrobił wszystkie możliwe badania to okazaloby się że większość jest nie taka jak powinna. Idealne wyniki to miałby tylko chyba sam Bóg i nikt więcej.
    I jestem pewna ze większość kobiet, które zaszły w ciążę bez problemu, jakby sobie zrobiły badania, to okazaloby się że wyniki nie takie jak w książkach :)
    No przecież jak się by ludzie tak przyjmowali tymi wynikami bo nie książkowe to by ochujeli normalnie :)

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ