X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    spoko...
    kurde wczoraj te krechy nie byly taki tuste i myslalam ze dzis beda ale widac chyba jednak tamte byly pozywtywne

No to na spokojnie zaznaczaj plusik na wykresie na wczoraj jak tak :) u mnie nie wychodzą zbytnio :/ zaledwie cień cienia dostrzegam ale to minimalnie nie wiem czy coś będzie jutro.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    no trudno, pocieszenia i porady szukać musze gdzie indziej...
    ja niestety sie nie znam na progesteronie... na pewno jest bardzo wysoki i za wysoki jak na ten dzień cyklu.. ale czy On przepowiada ciąże? hmm nie wiem

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No to na spokojnie zaznaczaj plusik na wykresie na wczoraj jak tak :) u mnie nie wychodzą zbytnio :/ zaledwie cień cienia dostrzegam ale to minimalnie nie wiem czy coś będzie jutro.
    hmmm wiesz ale ty masz te testy z allegro.. on mogą być trafione...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    hej dziewczeta, pomóżcie mi, czy 9 dni po owulacji to normalne ze mój wynik progesteronu w fazie lutealnej wynosi 103,7 nmol/l? gdzie według podanej legendy w fazie lutealnej to 5.3-86

Kochaniutka ja się niestety nie znam na tym także nie pomogę sama mam niedługo badania hormonów a wcześniejsze robiłam w 11dc

margerit@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmmm wiesz ale ty masz te testy z allegro.. on mogą być trafione...

Dużo dziewczyn ich używa i wychodzą im ładnie pozytywy, mi też wychodziły więc to nie powiedziane że są nie dobre. Pasek to pasek tamto widocznie mam jednak problemy z tymi owulkami bo raz są a raz nie ma :/

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dużo dziewczyn ich używa i wychodzą im ładnie pozytywy, mi też wychodziły więc to nie powiedziane że są nie dobre. Pasek to pasek tamto widocznie mam jednak problemy z tymi owulkami bo raz są a raz nie ma :/
    hmm miałas prl za wysoką nie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm miałas prl za wysoką nie ?

Wiesz że ja robiłam ją w 11dc ale nie miałam wtedy za wysokiej, tyle że wycieki miałam z sutków więc na bank była za wysoka. Teraz z Casta widzę że chyba coś działa na PRL bo nie zaobserwowałam

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Wiesz że ja robiłam ją w 11dc ale nie miałam wtedy za wysokiej, tyle że wycieki miałam z sutków więc na bank była za wysoka. Teraz z Casta widzę że chyba coś działa na PRL bo nie zaobserwowałam
    tak czy inaczej działać trzeba.. widziałaś na przykładzie Caro... wczoraj test nie był taki tłusty a jednak już owu za nią

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak czy inaczej działać trzeba.. widziałaś na przykładzie Caro... wczoraj test nie był taki tłusty a jednak już owu za nią

No tak tak, nie biorę tych testów tak do siebie ale wiesz jak taki test podnosi na duchu ;) chociaż zamiast tego ciążowego jest drugi co cieszy bo wiesz ze z Tobą wszystko ok przynajmniej i owu występuje. No nic poczekam jeszcze. Nie wiem do kiedy robić...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No tak tak, nie biorę tych testów tak do siebie ale wiesz jak taki test podnosi na duchu ;) chociaż zamiast tego ciążowego jest drugi co cieszy bo wiesz ze z Tobą wszystko ok przynajmniej i owu występuje. No nic poczekam jeszcze. Nie wiem do kiedy robić...
    niby tak... ale być może owu się po prostu przesunęła i dopiero przed Tobą.... myślę że tak właśnie jest, masz ich dużo więc używaj :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    niby tak... ale być może owu się po prostu przesunęła i dopiero przed Tobą.... myślę że tak właśnie jest, masz ich dużo więc używaj :)

Tak też i zrobię :) bd testować jeszcze jak dziś coś tam się zaćmiło to może do końca weekendu coś tam wylezie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zastanawia mnie że nie mam wgl bóli jajników co zawsze było zwiastunem owu myślę że bez tego to i owu pewnie nie będzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 19:14

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    hej dziewczeta, pomóżcie mi, czy 9 dni po owulacji to normalne ze mój wynik progesteronu w fazie lutealnej wynosi 103,7 nmol/l? gdzie według podanej legendy w fazie lutealnej to 5.3-86
    wynik progesteronu im wyzszy tym lepszy ale nie mowi o ciazy ja kiedys mialam 116 i 153 nmol/l noestety w ciazy nie bylam gin powiedzial ze to nie problem taki wysoki hormon, pamietaj ze progesteron jest wydzielany skokowo i zalezy w jakim momencie zostal zlapany

margerit@ lubi tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    wynik progesteronu im wyzszy tym lepszy ale nie mowi o ciazy ja kiedys mialam 116 i 153 nmol/l noestety w ciazy nie bylam gin powiedzial ze to nie problem taki wysoki hormon, pamietaj ze progesteron jest wydzielany skokowo i zalezy w jakim momencie zostal zlapany
    Dziekuje za odzew, na pewno mam lepszy wynik niz kiedys, takze chociaz to dobrze :-) ale ciazy nie bedzie , bo mam wlasnie dziwne rzeczucie ze gdzies na weekendzie @ przyjfdzie

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Dziekuje za odzew, na pewno mam lepszy wynik niz kiedys, takze chociaz to dobrze :-) ale ciazy nie bedzie , bo mam wlasnie dziwne rzeczucie ze gdzies na weekendzie @ przyjfdzie
    Hehe ja tez twierdzilam ze lada chwila przyjdzie @ i latalam do lazienki czy to juz :)wszystkie obajwy byly standrdowe dla malpy i co i teraz sie udalo takze nigdy nic nie wiadomo :)

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy macie teraz wszystkie owulki wiec ja wierze ze wszystkie teraz zaciazycie ja nie widze innej opcji :) w sumie chyba to Wy mi pomoglyscie bo w tym cyklu sie do was przylaczylam i strzal w dziesiatke :)

Gaduaaa, Karolina2787, Tissaia, zapachmalin lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    Dziewczymy macie teraz wszystkie owulki wiec ja wierze ze wszystkie teraz zaciazycie ja nie widze innej opcji :) w sumie chyba to Wy mi pomoglyscie bo w tym cyklu sie do was przylaczylam i strzal w dziesiatke :)
    A widzisz ;) hihih

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, to ze test owu pozytywny byl nie znaczy ze owu juz byla! Pamietaj owu od wystapienia pozytywnego testu ma do 48 godz na przyjscie. no! Tak ze dzis Ty + maz = ogien!

Caro super sie udalo u was z serduchami, akurat na owu :D

Gizmo, nie zamulaj. Jak uwazasz ze faktycznie przez te wykresy moze byc u Ciebie blokada to jebnij termomentr w kat. Wy z Tii to i tak codziennie serduszkujecie wiec jak nie bedziesz temp mierzyc to i tak owu nie ominiecie :D a I umysl bedziesz miala zdrowszy :D

Karolina, masz czas jeszcczee na owu, wazne zeby nie stresowac sie. Bo od stresu rosnie prl :)

Karolina2787, zapachmalin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, Lago?? Gdzie jestes? Szklarnie ciosasz?

Lago lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Gaduaaa, to ze test owu pozytywny byl nie znaczy ze owu juz byla! Pamietaj owu od wystapienia pozytywnego testu ma do 48 godz na przyjscie. no! Tak ze dzis Ty + maz = ogien!

Caro super sie udalo u was z serduchami, akurat na owu :D

Gizmo, nie zamulaj. Jak uwazasz ze faktycznie przez te wykresy moze byc u Ciebie blokada to jebnij termomentr w kat. Wy z Tii to i tak codziennie serduszkujecie wiec jak nie bedziesz temp mierzyc to i tak owu nie ominiecie :D a I umysl bedziesz miala zdrowszy :D

Karolina, masz czas jeszcczee na owu, wazne zeby nie stresowac sie. Bo od stresu rosnie prl :)
    Tak będzie ;)

Tissaia lubi tę wiadomość

‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ