X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Nats Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)
    Melduję się Mikolajkowo. U nas też brak prezentów. Jakoś ostatnio się zrobiliśmy mega oszczedni i praktyczni. W ogóle jakoś tych swiat nie czuję w tym roku. Nawet powiem, ze mnie to wszystko drażni. Zawsze się jaralam jak głupia, ale jakoś w tym roku mi to obojętne. Jedyne co mnie cieszy to wizja uszek z barszczem :D Może mi się jeszcze odwidzi.
    Podczytuje Was tu na bieżąco i trzymam kciuki za każdą :-)
    Karola to mi się śnił Twój dwukreskowy test. Teraz czekam az to się spełni :-)
    Judi przykro, ze malpa przylazla. Te testy wyglądały naprawdę obiecująco. Ale masz super postawę. Trzeba dążyć do spełnienia marzeń.
    Gadu Jak Ty się kochana czujesz? Groszek nie dokucza?
    Lago Ja też nie znoszę zimy. Czekam na Nowy Rok, bo jakoś od stycznia to już szybciej leci. Byle do wiosny:-) A co tam w ogole u Ciebie?
    Caro, Malinka <3 <3
    Bunny recepta hardocore :D współczuję tym babkom w aptece, ze takie hieroglify musza odczytywać :-)

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Jest ktoś na wspólną kawkę? ;)

U mnie to z tym upominkiem mikołajkowym dla mojego to wgl spontanicznie wyszło i bez jakichkolwiek planów że mu coś kupię czy on mnie. Sąsiadka zadzwoniła do mnie że ma jakieś perfumy damskie i męskie po niższej cenie bo skądś tam sprowadziła i się przy okazji mnie spytała czy nie chcę dlatego mój dostał perfumy a tak to też nie planowaliśmy żadnych mikołajek czy tp. samo wyszło a że już brak mu było to skorzystałam i niech ma :) Bo on to wiecie jak się psika wszędzie tylko nie na siebie :D haha a potem to narzeka że już nie ma :P

Natsik <3 To Tobie się śniłam :D wybacz za moją sklerozę :P ja tak już mam niestety. Zobacz teraz już koniec @ mam to może sprawdzi się na ten miesiąc ;) a jak Ty się czujesz kochana? Dzidzia się wierci? Jeju jak to szybko czas leci

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    jaa kawę , ja !!
    zbożową ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry :)
    jaa kawę , ja !!
    zbożową ;)

Nooo jesteś Gadi czekałam na Ciebie i jedną już wypiłam w samotności coś późno dziś :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nooo jesteś Gadi czekałam na Ciebie i jedną już wypiłam w samotności coś późno dziś :P
    a no wiesz że w końcu pospałam ?
    nie obudziłam się o 5 ! hahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a no wiesz że w końcu pospałam ?
    nie obudziłam się o 5 ! hahaha

Właśnie tak myślałam bo jak Ciebie tu z rana nie ma to mówię sobie o Gadi pewnie w końcu odsypia :) to dobrze sen Ci potrzebny teraz i odpoczynek a ogólnie jak samopoczucie dziś u Ciebie?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Właśnie tak myślałam bo jak Ciebie tu z rana nie ma to mówię sobie o Gadi pewnie w końcu odsypia :) to dobrze sen Ci potrzebny teraz i odpoczynek a ogólnie jak samopoczucie dziś u Ciebie?
    jak wyspana to całkiem przyzwoicie..
    wczoraj wieczorem jak cyce z uzdy wypuściłam to myślałam , że mi odpadną tak mnie bolały.. ale jak wypoczęły to są całkiem znośne :)
    schizuje zdeczka, bo każde jakieś ukucie , pociągnięcie to już mam wrażenie że zaraz będzie po zawodach... masakra

a jak Twoja angina ? lepiej coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 08:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jak wyspana to całkiem przyzwoicie..
    wczoraj wieczorem jak cyce z uzdy wypuściłam to myślałam , że mi odpadną tak mnie bolały.. ale jak wypoczęły to są całkiem znośne :)
    schizuje zdeczka, bo każde jakieś ukucie , pociągnięcie to już mam wrażenie że zaraz będzie po zawodach... masakra

a jak Twoja angina ? lepiej coś?

Myśl pozytywnie kochana bo stres nie jest wskazany. Wiem że się niepokoisz to wiadome i normalne ale na pewno dzidzia się mości na te 9 miesięcy musi przecież mieć najwygodniejsze miejsce w macicy :) stąd te odczucia. <3

Ja nadal w domu (o dziwo dali mi jeszcze jeden dzień na odpoczynek) faszeruję się antybiotykiem, piję herbatki z miodem itp. dodatkowo smaruję tą nieszczęsną nogę maściami powiem Ci że gardło lepiej bo migdałki zmniejszyły się ale kaszel i katar są:/ a noga jak nie dużo się ruszam to też ok ale wczoraj odkurzałam mieszkanie i w nocy nie mogłam się ułożyć nie wiem co to za cholerstwo bo to już drugi tydzień jak mi dokucza :(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Myśl pozytywnie kochana bo stres nie jest wskazany. Wiem że się niepokoisz to wiadome i normalne ale na pewno dzidzia się mości na te 9 miesięcy musi przecież mieć najwygodniejsze miejsce w macicy :) stąd te odczucia. <3

Ja nadal w domu (o dziwo dali mi jeszcze jeden dzień na odpoczynek) faszeruję się antybiotykiem, piję herbatki z miodem itp. dodatkowo smaruję tą nieszczęsną nogę maściami powiem Ci że gardło lepiej bo migdałki zmniejszyły się ale kaszel i katar są:/ a noga jak nie dużo się ruszam to też ok ale wczoraj odkurzałam mieszkanie i w nocy nie mogłam się ułożyć nie wiem co to za cholerstwo bo to już drugi tydzień jak mi dokucza :(
    a powiedziałaś lekarzowi o tej nodze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a powiedziałaś lekarzowi o tej nodze?

Tak powiedział że mogłam się nadwyrężyć i ścięgno naciągnęłam dał mi antybiotyk na gardło i powiedział że pomoże też na nogę ale jak na razie nie widzę większej poprawy czy to w gardle czy nodze ale dziś 4 dawka właśnie łyknęłam to może się zmieni coś jutro mam nadzieję.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 14:56

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Lago Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpuszczalke pije, fuuuuuuuuj. Bylam na chwile rano w pracy i chwycilam kawalek brownie (na pusty zoladek )bo tak apetycznie wygladalo a teraz mnie mdli, bleeeeeeee

Natsik a u mnie wsio ok. Wywietrzylam sobie kompletnie glowe i bardzo mi z tym dobrze. skupiam sie na przyjemnosciach zycia, zmienilam prace, zmienilam otoczenie i jest gitara :D

Gadson mam nadzieje ze do roboty nie lazisz??? Moja znajoma ma termin za 3 tygodnie i jeszcze niedawno do pracy chodzila, grozila jej cesarka ale dzieciorek sie przekrecil i ponoc bedzie ok.

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Rozpuszczalke pije, fuuuuuuuuj. Bylam na chwile rano w pracy i chwycilam kawalek brownie (na pusty zoladek )bo tak apetycznie wygladalo a teraz mnie mdli, bleeeeeeee

Natsik a u mnie wsio ok. Wywietrzylam sobie kompletnie glowe i bardzo mi z tym dobrze. skupiam sie na przyjemnosciach zycia, zmienilam prace, zmienilam otoczenie i jest gitara :D

Gadson mam nadzieje ze do roboty nie lazisz??? Moja znajoma ma termin za 3 tygodnie i jeszcze niedawno do pracy chodzila, grozila jej cesarka ale dzieciorek sie przekrecil i ponoc bedzie ok.
    chodzę, ale tylko na te lekkie.. tam gdzie się nie narobię i nie nadźwigam.. a jutro biorę koleżankę do pomocy... :) wczoraj byłam na 40min także tylko wybiórczo chodzę :)

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu kawę z rana, a mi aż wstyd się przyznać, że ja wstałam dopiero o 11:00. Szok! I to mnie jeszcze telefon obudził. Chyba mój organizm potrzebował się wyspać. A w domu cicho, więc nie było niczego co by mogło zakłócić mój sen ;-) Ale może najpierw skuszę się na śniadanie, bo kawa na pusty żołądek wywołuje u mnie rewolucję ;-)

Lago Ja biorę właśnie Bromergon i po prostu jak test będzie pozytywny mam odstawić. Od razu. Ale poza tym są dwie szkoły - albo się bierze w czasie ciąży albo odstawia. Ile lekarzy tyle opinii.. ale faktycznie Bunny na recepcie wygląda jakby to był Bromcon. Może on ma jeszcze jakieś zastosowanie a nie tylko na prl, hmm? Może coś o czym jeszcze nie wiemy ;-)

Natsik no wiesz, Wasza oszczędność jest jak najbardziej zrozumiała. Aaa i ja już nie mogę się doczekać barszczyka z uszkami i pierogów z kapustą i grzybami. Dwie potrawy które najbardziej kojarzą mi się ze Świętami! A zwłaszcza to jak zawsze cała rodzina zaangażowana jest w produkcję pierogów i uszek :-)

Samara Noo u mnie to na śnieg narazie się nie zapowiada.. Szaro i buro. Ble. I pogoda długoterminowa też nie nastraja optymistycznie. A u Małża śnieg, śnieg i jeszcze raz śnieg.. Ehh!

Karola Noo to była Nats z tym snem :-) A Ty musiałaś nieźle naciągnąć tą nogę, że jeszcze Cię trzyma.. A jakiej maści używasz? Ja polecam Traumon. Stosowałam ją kiedyś na rehabilitacji, na mnie działała super. Zdrówka!! :-)

Gaduua rozumiem Cię doskonale. Ten strach i obawa to chyba tacy nieznośni przyjaciele już do końca. Ale musi być dobrze <3 No kurczę!! MUSI! I weź Ty się w tej pracy tylko oszczędzaj!!

A ja jestem ciekawa kiedy dostanę pierwszą @.. Dzisiaj 27 dc. Czekam na nią normalnie z utęsknieniem pfu pfu, ten jeden jedyny raz to mówię!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 12:46

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro czasem się tak wyspać porządnie to dobrze raz na jakiś czas :) ja niestety zawsze rano wstać muszę a w weekend budzę się już bez budzika z przyzwyczajenia. Co do nogi to cholerstwo wyjątkowe bo nigdy tak mnie nic nie bolało długo jak ta noga. Czasem jest lepiej a czasem gorzej nie wiem o co kaman. Maść stosuję jakąś przeciwbólową i rozgrzewającą na noc. To muszę sprawdzić którą Ty polecasz może mi też pomoże bo szlag mnie niedługo trafi.

• Samara Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyjątkowo wstałam wcześniej. Zawsze leżę przynajmniej do 11. Teraz zebrałam się w sobie i zwlekłam się do sklepu po jakieś śniadanko. Niedługo mam wizytę u dietetyczki, co by sprawdziła czy sobie za bardzo nie folguję. Ciąża ciążą ale wyglądać jakoś trzeba.

ladybag lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja również dzisiaj wstałam odrobinę wczesniej i skorzystałam z okazji że jestem w domu i zaczęłam robić generalne porządki w domu, zaczęłam od szafy komandora :-p i salonu, jutro kuchnia to będzie wyczyn hehe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2016, 14:04

• Caro Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja również dzisiaj wstałam odrobinę wczesniej i skorzystałam z okazji że jestem w domu i zaczęłam robić generalne porządki w domu, zaczęłam od szafy komandora :-p i salonu, jutro kuchnia to będzie wyczyn hehe :-D

Oooo też sobie zaplanowałam generalne porządki, ale na przyszły tydzień. Jak Małż mi przywiezie choinkę to trzeba będzie domek przybrać w świąteczne ozdóbki, a sprzątanko przy okazji, co by czas zająć. I uwaga! Zapisałam się do fryzjera w ramach rekowalenscencji duszy i ciała. Chciałabym jakąś poważną zmianę wprowadzić :-)

Nats lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Samara Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja już wczoraj zaczęłam porządki. Poki co łazienka. W przyszłym tyg małż ma mieć wolniejszy czas więc mi pomoze. Ach juz za chwilę choinka!

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ciągu ostatnich dni mąż trochę odciąża w obowiązkach domowych, bo niestety jak wcześniej wspomniałam został zwolniony i szuka nowej pracy. Także w ramach przerwy od komputera coś mi tam zawsze ogarnie :)
    Generalnie u mnie nastroju świątecznego i chęci na jakieś rodzinne spotkania brak.

Niech ten rok już się kończy, bo był bardzo ciężki.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ