X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rownież@ :/

• monia8729 Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5e85825db06db85086ff79e0ac84e5ae.png

witam kochane mam pytanie jestem 11 dpo jeszcze przed świętami dostałam wysypki na brzuchu na rozstepach po poprzedniej ciąży strasznie swędzi mam też na udach i ramionach ale tam najmniej,na udach też dośc sporo i pod kolanami.Czy którejs z was wyskoczyło to badziewie i okazało się ze jest w ciąży.W pierwszej ciąży zdiagnozowano u mnie łuszczycę zaraz po tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.Test robiłam ale negatyw.Mój wykresik :) pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara czasem aż do czasu porodu kobietki nie mają pomysłu na imię ale gdy dziecko przychodzi na świat, jedno spojrzenie na nie i już wiadomo jakie będzie także jeszcze macie dużo czasu :)

Judi witaj w klubie ale pamiętaj że w ten sposób kończymy ten zły rok niepowodzeń i działamy od nowego ze zdwojoną siłą :)

Monia8729 ja niestety nie wypowiem się na ten temat bo nie mam doświadczenia co do ciąży. Starania nadal o pierwsze... kibicuję Tobie by jednak był to objaw na dzidzię :) Pozdrawiam

monia8729 lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Aaah miał być dzisiaj skok i żebym się chociaż trochę połudziła i miała nadzieję, że wszystko wróciło do normalności a tu doopa blada.. Marnie.

Samara gratuluję synka <3
    Zarówno Staś jak i Jan to bardzo ładne imiona!

Judi i Karola nie lubię Waszych Małp.. No ale jak jest taki plan że to ostatnia wredna w tym roku i w kolejnym nie będzie wcale to jeszcze ewentualnie mogę to przyjąć do wiadomości!
    Hehe. Bynajmniej, walczymy dalej <3

Karola powiem Ci, że co do IUI może i powinniście spróbować. Chociaż zobaczysz jak ten nowy gin będzie działał. Może coś mądrego wymyśli.

Noo.. dwa dni i mamy 2017.
    Ciekawe co Nam wszystkim przyniesie...
    Obym zdążyła urodzić przed 30'tką. Heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 17:53

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Hej Dziewczyny,

Aaah miał być dzisiaj skok i żebym się chociaż trochę połudziła i miała nadzieję, że wszystko wróciło do normalności a tu doopa blada.. Marnie.

Samara gratuluję synka <3
    Zarówno Staś jak i Jan to bardzo ładne imiona!

Judi i Karola nie lubię Waszych Małp.. No ale jak jest taki plan że to ostatnia wredna w tym roku i w kolejnym nie będzie wcale to jeszcze ewentualnie mogę to przyjąć do wiadomości!
    Hehe. Bynajmniej, walczymy dalej <3

Karola powiem Ci, że co do IUI może i powinniście spróbować. Chociaż zobaczysz jak ten nowy gin będzie działał. Może coś mądrego wymyśli.

mi się po poronieniu rozjechały cykle ostro.. owu miałam w 25 dc..ale zobacz co z tego wyszło :) także spoko maleńka , jeszcze wszystko przed Tobą ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kochana ja we wrześniu 30 i coś mi się nie wydaje co bym zdążyć miała zaciążyć ech... smutne to wszystko mam jedynie nadzieję że uda nam się wszystkim w nowym roku.

Co do tego IUI to najpierw muszę załatwić sprawę z tym mięśniakiem bo to też stoi na przeszkodzie :/

P.S wracam do mierzenia tempki (jako tako mi się uda) no i siemię lniane zaczynam pić od jutra znaczy gluta :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Caro kochana ja we wrześniu 30 i coś mi się nie wydaje co bym zdążyć miała zaciążyć ech... smutne to wszystko mam jedynie nadzieję że uda nam się wszystkim w nowym roku.

Co do tego IUI to najpierw muszę załatwić sprawę z tym mięśniakiem bo to też stoi na przeszkodzie :/

P.S wracam do mierzenia tempki (jako tako mi się uda) no i siemię lniane zaczynam pić od jutra znaczy gluta :P
    ja też chyba jutro kupie siemie lniane ale na co innego :D haha

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia od malinki która jest jeszcze w Polsce i ma problem z wejściem na Of ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co jest te siemie lniane?

• Caro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi sama nigdy nie próbowałam, ale może warto. Tu taki krótki artykuł - http://www.jestemplodna.pl/siemie-lniane-i-jego-wplyw-na-plodnosc/ ;-)

Gaduua z dwojga złego chciałabym żeby się poprzestawiało i owu choć późno, ale żeby była. Chociaż tak naprawdę to wczoraj ewidentnie czułam lewy jajnik, dokładnie tak jak na owu, ale tempka słaba, więc może organizm chciał, ale wyszła kicha..
    A jak Ty się w ogóle czujesz Kochana? Kiedy jakaś wizyta cuś?

Karola no mi do 30 jeszcze trochę zostało, ale kto wie co przyniesie los. Teraz to już spodziewam się wszystkiego. Mamy 12 miesięcy. No cholera musi się Nam udać.. Ahh zapomniałam o tym miesniaku. Faktycznie to przeszkoda w IUI.. A pewnie usunięcie go skresliło by kilka cykli co? Nie znam się właściwie ;-)

Malinka <3 <3

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Nats Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)
    Nie lubię Waszych @! Ale może faktycznie - nowy rok, Nowa energia i możliwości.
    Ja pilam siemię lniane (gluta). Mi to smakowało :D taki kisielek, ale tak szczerze to różnicy w sluzie nie zaobserwowalam. W każdym razie warto spróbować, bo to też na jelita jest dobre przy okazji :-)

A ja dzisiaj miałam wizytę. Gin powiedział, ze daje mi jakieś 3 tygodnie i urodze :D jestem przerażona. Czuję się jakby mi dopiero teraz ktoś powiedział, ze ciaza musi skończyć się porodem :D coś czuję, ze będzie wesoło :D
    Pozdrawiam Was wszystkie!!!
    Spokojnej nocy <3

Karolina2787, kozamonia, Posok82, Marteczka93 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem taka wściekła na siebie że drżyjcie narody...
    Dopiero zaczęłąm 2cs o pierwszego potomka, tak więc popełniam jeszcze masę błędów. Dzięki waszym forum dowiedziałąm sie o wiesiołku, tak więc w te pędy rzuciłam się w wir zakupów. Chiałam dobrze, a wyszło jak zwykle. Dałam sobie wcisnąć drogą ekologiczną butelkę oleju za 45 zł. Dopiero teraz doczytuję, że wiesiołek przyjmuje się w kapsułkach i że kosztuje grosze. Mówi się trudno, pierwszy cykl będzie z olejem na łyżeczce. I tu sie pojawia się mega problem, bo tego świństwa nie da się pić. Prawie wczoraj wszystko zwróciłam, aż mi gębę wykrzywiło. Jestem taka wściekła na siebie że chce mi się krzyczeć.Przepraszam, ale musiałam się wyżalić. Czy też macie na swoim koncie takie nieudane staraniowe wpadki zakupowe? Mąż żartuje, że będzie sobie tym wiesiołkiem stopy po kąpieli smarować, a ja mam @ i się cała gotuję ze złości :(

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Caro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!

Uuuuuuu robimy falę, szubiruburubu, jest SKOK :-D Ciekawe czy się utrzyma.

Natsik 3 tygodnie? O Matko.. Hehe. To już faktycznie brzmi poważnie! Noo ale dasz radę! Masz tutaj takie wsparcie, że hoho! <3

Alfa eeeh nie jedna gafa i niepotrzebnie wydane pieniądze i to nie raz ;-) Jeżeli chodzi o wiesiołka to w kapsułkach możesz sobie zakupić takiej firmy GAL. A może ten w płynie do sałatek da radę wykorzystać ;-)

UWAGA!
    Kto pije kawuche a kto herbatuche z rana?
    Mam dobrego humora :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 09:04

Nats, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Caro ja już po kawce ale w sumie drugą można walnąć a co tam niech @ się truje :D haha

Natsik ja dziś próbowałam wypić tego gluta ooo nie nie to nie dla mnie jednak mam zbyt wrażliwe podniebienie zaraz mi się cofa :/ serio nie można tego inaczej przyrządzić co by też zadziałało na śluz? Nie wiem zmielić i połknąć :D co do porodu to Ci się nie dziwie kochana że jest strach tym bardziej że pierwsze dziecko i wgl sytuacja ale swoją drogą to czas jest szalony bo kurcze już niedługo będziesz tulić swoje bobo :) <3 jeju wspaniale!

Alfa nie martw się każdej z nas przydarzyło się coś takiego chociażby ja zrobiłam wcześniej na własną rękę cały pakiet badań hormonalnych wydałam kasę a jak poszłam do ginki okazało się że nie musiałam robić co to niektórych bo zleciła mi kolejne inne no i weź się nie wkurz następna kasa leci ale nie przewidzisz czasem :) tak wiesiek z Gala jest ok tani i na długo starcza.

Caro co do mojego mięsniaka to do usunięcia się nie kwalifikuję bo jest za mały, leczyć go też nie da rady. Lekarz powiedział że jak nie rośnie i nie daje żadnych objawów to nie jest problemem. Tyle że wiadomo, ja się martwię tak czy siak :/

• Caro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no to ta druga może być ciut lżejsza, albo taka jaką ja pije - mleko z kawą :-D Co do tego mięśniaka no to nie dziwie Ci się, że sie denerwujesz mimo wszystko. Jak mi gin powiedział, na wizycie, że jest torbiel to też się bałam, że zacznie rosnąć. Więc strach jest normalny. Chyba wychodzi na to, że trzeba zaufać lekarzowi a w przypadku gdybyście chcieli IUI to niech decyduje co robić.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Samara Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już po kawce.

Nats - łooo matko! 3 tygodnie, to już takie życie na walizkach, bo w każdej chwili może się zacząć. Masakra, ale Ci trochę zazdroszczę. Już będziesz po.

Alfa - wpadki na początku to normalne. Każda z nas na początku była w temacie zielona. Rada od cioci Samary: Dwa głębsze oddechy i wyluzuj :) Nic na siłe. Dopiero zaczeliście, więc nie nerwowo :)

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• ladybag Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj dziewczęta :D
    Nic nie pisałam bo święta to istny maraton ^_^

A później tylko Was podczytywałam - u mnie właściwie po staremu więc nie ma za bardzo co się rozpisywać. Trochę się denerwuje bo jak wyszło, że jestem w ciąży to najważniejsze pytanie - czy mam zachcianki.. a nie mam.. w ogóle mało jem więc od razu się zastanawiam czy wszystko ok :P
    Ale to pewnie tak jak z tym spaniem. Na początku też mnie parę osób pytało, że pewnie non stop śpię, ale tak nie było.. dopiero koło 8 tyg miałam napady spania :D
    Więc pewnie i z tym jestem po prostu jeszcze nie w tej fazie :D

Karolina2787 wrote:
    Gadi kochana ile ja bym dała żeby się tak czuć i mieć te wszystkie dolegliwości ;) byle tylko się udało resztę przeżyję :D

Dziewuchy a jakie plany na sylwka?

My się pewnie nawalimy Picolo o 20 i pójdę spać.. hahaha
    Samara wrote:
    Eh dziewczyny dacie rade. Przeżyłam 32 cykle. Wierze ze tyle nie bedziecue musiały czekać. W styczniu będzie wysyp ciąż, zobaczycie.

U mnie dziś po wizycie, potwierdziły się moje przeczucia i spodziewamy się chłopca

Gratulacje !!! :)
    Caro wrote:

Też tak chciałam..
    Oby TObie się udało [zaciśnięte_kciuki]

Gaduaaa wrote:
    mi się po poronieniu rozjechały cykle ostro.. owu miałam w 25 dc..ale zobacz co z tego wyszło :) także spoko maleńka , jeszcze wszystko przed Tobą ;)

U mnie były dalej jak w zegarku, ale może to zależy od tego czy "czyszczenie" było farmakologiczne czy łyżeczkowanie?
    A może zwyczajnie chodzi o to, że każda z nas jest inna.
    Caro głowa do góry ! :)
    Caro wrote:
    Judi sama nigdy nie próbowałam, ale może warto. Tu taki krótki artykuł - http://www.jestemplodna.pl/siemie-lniane-i-jego-wplyw-na-plodnosc/ ;-)

Też nie próbowałam bo picie tego gluta nigdy mi nie szło..
    Czytałam, że niektóre dziewczyny stosowały, ale to jak ze wszystkim - jedne zachwycone a inne piszą, że nie ma rezultatu.
    Ja osobiście siemie wykorzystywałam kiedyś na maseczki na twarz (cudo :D), i na żołądek, nawet teraz kiedy miałam zaparcia jadłam bo powinno pomóc (ale mnie ani kapusta, ani kiwi, ani śliwki - nic nie pomagało :P)
    Ja jadłam zwyczajnie nasiona - do obiadu, posypane na kanapkę itd.
    Alfa_Centauri wrote:
    Czy też macie na swoim koncie takie nieudane staraniowe wpadki zakupowe? Mąż żartuje, że będzie sobie tym wiesiołkiem stopy po kąpieli smarować, a ja mam @ i się cała gotuję ze złości :(

Heh.. ileż tego było.. ile nerw i kasy poszło - nie Ty pierwsza i nie ostatnia.
    Tak jak Samara napisała - Wdech i wydech :D

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    A ja mam pytanie odnośnie flegaminy jak ją stosować i wgl?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny.
    A ja mam pytanie odnośnie flegaminy jak ją stosować i wgl?
    normalnie 2 razy dziennie po 5ml ale do godziny 17 .. później już nie :)
    mój R. pił flegaminę w szczęśliwym cyklu... ale uwaga.. żołnierze byli tak rozlani że ciężko było ich utrzymać w sobie :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaliczyłam dziś pierwsze rzyganko..
    ogólnie czuję się jak gówno.. przepraszam że tak mało mnie tu i wyrywkowo.. ale albo śpię,albo mnie mdli... albo o tak jak dziś wiszę z głową w misce...

‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ