X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zaliczyłam dziś pierwsze rzyganko..
    ogólnie czuję się jak gówno.. przepraszam że tak mało mnie tu i wyrywkowo.. ale albo śpię,albo mnie mdli... albo o tak jak dziś wiszę z głową w misce...

Jakbym czytała siebie sprzed kilkunastu dni :D Także wiem co czujesz - biedna..
    Z tą różnicą, że nie wymiotowałam, ale może z dwojga złego lepiej zwymiotować to może chociaż nudności były by mniejsze.. a tak non stop 24h/dobe, że tylko leżeć i się nie ruszać - też nie fajne.
    Nadal się mnie trzymają, ale jakby powoli ustępowały.. przez święta nawet było jako tako, za to po świętach mimo, iż nie jadłam nic szczególnego to powróciły ze zdwojoną siłą (o ile to w ogóle możliwe :P) tak jakby chciały nadrobić zaległości :P

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny.
    A ja mam pytanie odnośnie flegaminy jak ją stosować i wgl?

Ja kiedyś stosowałam dla Małża tak: Jak owu wypadała ok.14/15dc to brał 2 razy dziennie po jednej łyżce od 9 do 15dc :-)

Ale ogólnie to stwierdziłam, że Nam nie potrzebne. Mamy podobnie jak u Gadi :-D hehe.

Gaduaa noo rzyganka i przytulania z porcelanką współczuję.. Ale jeszcze trochę Kochana i minie ten najgroszy okres a wraz z nim mdłości. Jeszcze trochę. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze <3

ladybag chyba tak jest jak piszesz. Każdy organizm inny. No ale dzisiaj jest skok, więc mam nadzieję, że się utrzyma. Nie łudzę się co do ciążuni, ale cieszy mnie to jam będzie owu i wszystko na swoim miejscu :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ja kiedyś stosowałam dla Małża tak: Jak owu wypadała ok.14/15dc to brał 2 razy dziennie po jednej łyżce od 9 do 15dc :-)

Ale ogólnie to stwierdziłam, że Nam nie potrzebne. Mamy podobnie jak u Gadi :-D hehe.

Gaduaa noo rzyganka i przytulania z porcelanką współczuję.. Ale jeszcze trochę Kochana i minie ten najgroszy okres a wraz z nim mdłości. Jeszcze trochę. Najważniejsze, że wszystko jest dobrze <3

ladybag chyba tak jest jak piszesz. Każdy organizm inny. No ale dzisiaj jest skok, więc mam nadzieję, że się utrzyma. Nie łudzę się co do ciążuni, ale cieszy mnie to jam będzie owu i wszystko na swoim miejscu :-)
    zobaczymy czy to przejdzie i kiedy.. na razie jeszcze wiele przede mną
    zjadłam dziś suchą bułkę z masłem.. i nawet nie umiem przełknąć herbatki miętowej... ja pierdykam ;)
    z chłopakami tak nie miałam.. jest to dla mnie zupełna nowość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua a czemu tylko do 17 ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Jakbym czytała siebie sprzed kilkunastu dni :D Także wiem co czujesz - biedna..
    Z tą różnicą, że nie wymiotowałam, ale może z dwojga złego lepiej zwymiotować to może chociaż nudności były by mniejsze.. a tak non stop 24h/dobe, że tylko leżeć i się nie ruszać - też nie fajne.
    Nadal się mnie trzymają, ale jakby powoli ustępowały.. przez święta nawet było jako tako, za to po świętach mimo, iż nie jadłam nic szczególnego to powróciły ze zdwojoną siłą (o ile to w ogóle możliwe :P) tak jakby chciały nadrobić zaległości :P
    Ty już masz 10 tydz i jeszcze Cię trzyma.. wiele przede mną.. aaaaa
    nie wiem co lepsze.. bo mimo że zwymiotowałam to nadal mam mdłości.. wszystko mi śmierdzi.. jak czuję zapach ogórka świeżego zielonego to momentalnie wszystko staje mi w gardle...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem! :)

Dzisiaj z rana inwentaryzacja w pracy, także zamieszania pełno, ale przynajmniej połowa dniówki już za mną :)
    Mnie wzięło jakieś paskudne przeziębienie, zresztą małża też, więc obydwoje w domu siedzimy i smarkamy :( jeszcze do tego jesteśmy drażliwi to się co chwilę kłócimy :( sylwester w łóżku z polsatem się szykuje ;)

Nats, to już koniec! Jak te miesiące szybko przeleciały! Zobaczysz wszystko pójdzie gładko i wnet będziesz trzymać maleństwo na rękach <3

Nats lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats własnie miałam Ci odpisywać :) hehe kurde ale szybko to zleciało.. zaraz nogi w szproce i na porodówkę ! hehe myślisz o znieczuleniu ?

Monia coś to chyba wszędzie teraz panuje, bo z kim nie rozmawiam to chory.. kurde śniegu nie ma, mrozu porządnego też nie więc nie wymraża tych paskudnych bakterii.. tylko się kłębią i mutują :/

poproszę śnieg w Polsce od 27 stycznia :)

Nats lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Gadua a czemu tylko do 17 ?
    bo flegamina działa na wszytskie śluzu w tym na dróg oddechowych też.. i jak w nocy coś gdzieś się tam rozpuszcza przez nią to człowieka zalewa.. w sensie po tylnej ścianie gardła.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 13:20

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Monia coś to chyba wszędzie teraz panuje, bo z kim nie rozmawiam to chory.. kurde śniegu nie ma, mrozu porządnego też nie więc nie wymraża tych paskudnych bakterii.. tylko się kłębią i mutują :/

poproszę śnieg w Polsce od 27 stycznia :)
    Dokładnie!
    Przez święta wszyscy nas pozarażali, bo chorzy teściowe, dziadek i moja mama :/ w końcu musiało trafić i nam

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dokładnie!
    Przez święta wszyscy nas pozarażali, bo chorzy teściowe, dziadek i moja mama :/ w końcu musiało trafić i nam
    to nic tylko szybkiego ozdrowienia :) żeby Wam w staraniach nie przeszkadzało :)

kozamonia lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh :) spodbało mi się

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60f3d915e77e.jpg

ladybag, kozamonia, Posok82, Caro, Elunia, Karolina2787, Marteczka93, Nats, calanthe lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jeszcze w starym roku :) święta, święta i po świętach.... ale dobrze :) matko ja już 10 kg przytyłam

Nats chyba zazdroszczę że jesteś już tuż tuż, ja chodzę do szkoły rodzenia i niby nie mówią tam żadnych odkrywczych rzeczy ale chyba zaczynam się bać...

Dziewczyny @ mówimy nara , 2017 rok będzie należał do Was :)

Gadi może teraz dziewczynka będzie :)

teraz muszę wrócić do roboty, byle do godz 16 :)

Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można się ponownie do was przyłączyć? Uciekło mi się trochę po stracie w czerwcu i po innych wydarzeniach.. których zapewne lepiej nie wspominać:):)

Caro już przywitałam, teraz witam stare jak i nowe koleżanki. Życzę szampańskiej zabawy tym co jeszcze pić mogą, i z picollo koleżankom w stanie błogosławionym.
    Przypominam również o konieczności wybawienia się konkretnie bo za rok o tej porze będziecie karmić bobaski i alko niet:):):):):)

Gaduaaa, Marteczka93, Nats, Caro lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dziewczyny można się ponownie do was przyłączyć? Uciekło mi się trochę po stracie w czerwcu i po innych wydarzeniach.. których zapewne lepiej nie wspominać:):)

Caro już przywitałam, teraz witam stare jak i nowe koleżanki. Życzę szampańskiej zabawy tym co jeszcze pić mogą, i z picollo koleżankom w stanie błogosławionym.
    Przypominam również o konieczności wybawienia się konkretnie bo za rok o tej porze będziecie karmić bobaski i alko niet:):):):):)
    oooo jak fajnie, że się odezwałaś :) cieszę się bardzo !
    witaj z powrotem na pokładzie :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

Czeeeść! :)

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Samara Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag - ja 19 tydzień i nadal -3 kg. Nic nie przytyłam, nawet przez święta. Za to mój mąż nadrabia ;) Z dwojga złego lepiej w te stronę.
    Mnie takie pytania typu: zachcianki, senność, mdłości osobiście drażniły i nawarczałam na którąś tam z rzędu osobę to mi spokój dali.

Posok82 lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zobaczymy czy to przejdzie i kiedy.. na razie jeszcze wiele przede mną
    zjadłam dziś suchą bułkę z masłem.. i nawet nie umiem przełknąć herbatki miętowej... ja pierdykam ;)
    z chłopakami tak nie miałam.. jest to dla mnie zupełna nowość

Kto wie, a może akurat dziewczynkę będziesz miała :)
    Oo, dopiero zauważyłam, że Posok też to napisała :P hi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 19:16

Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś gdzieś kiedyś pisał ze z dziewczynką się chudnie ale cera gorsza a z chłopcem odwrotnie:))

• Samara Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopiec cera się pogorszyła i ani grama nie przytyłam. Chyba nie ma na to reguly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:04

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Nats Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Możesz spróbować dodać do "gluta" trochę soku jakiegoś. Wtedy podobno luksus - smakuje jak kisiel :D
    Gadu Nie zazdroszczę mdłości. Ale poniekąd to dobry objaw, bo świadczy o tym, ze progesteron wysoki :-) ja w ogóle prawie nie rzygalam :D
    Elunia hej, hej :-) co tam u Ciebie? Fajnie, ze do nas wrocilas.

Dziewczyny sram w gacie ze strachu na sama myśl o porodzie :D o znieczuleniu nie myślę jeszcze, ale jak będzie bardzo bolało i będę dawać to pewnie wezmę :D
    Najgorsze jest to, ze nie wiadomo czego się spodziewać do końca - nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale coś czuję, ze może być wesoło :-)

A jak tam przagotowania do sylwestra? Jakie plany? :-)

Karolina2787, Gaduaaa, Posok82 lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ