"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaa i jeszcze... LOL ostatnio widziałam, dziewczyna kupiła sukienkę na aliexpress nie pamiętam ile $ kosztowała, ale w przybliżeniu na nasze to koło 200 zł. Prosta sukienka bez zdobień czy koronek, ale fason i wykonanie szał
Także ten -
ladybag wrote:Aaaa i jeszcze... LOL ostatnio widziałam, dziewczyna kupiła sukienkę na aliexpress nie pamiętam ile $ kosztowała, ale w przybliżeniu na nasze to koło 200 zł. Prosta sukienka bez zdobień czy koronek, ale fason i wykonanie szał
Także ten
Bo już widziałam różne suknie zamawiane przez internet a nawet był cały artykuł o tym w którejś gazecie. -
Wiesz.. za 200 mogła zaryzykować - od bidy byłoby na poprawiny
Chociaż z tym zamawianiem przez internet to chyba albo jakieś stare "perełki" wyciągają, albo ktoś kto zamawia jest nieprzytomny
Teraz jak (no nie teraz bo to od jakiegoś czasu działa) są zdjęcia w feedback'ach to widać czy coś jest warte zakupu czy nie
Sama kupowałam też koło 200 zł wydatek sukienkę bandażową na wesele (nie swoje ) - ale tak wymęczyłam chińczyka, tyle pytań mu zadałam, tyle zdjęć realnych mi wysłał - że nie miałam większych obaw
Także po prostu zanim się coś kupi to trzeba to sprawdzić a nie kupować u kogoś bez komentarzy - choć i tu często zdarzają się miłe niespodzianki -
nick nieaktualnyMoże jak bym z rok temu się za to zabrała to aliexpres wchodziło by w gre i kieszenie były by znacznie szczęśliwsze. Jedna tylko do tej pory zrobiła na mnie wrażenie ale portfel odmówił, rozsądek zresztą też bo kiecka 5 tyś euro kosztowała... A my zdecydowaliśmy z własnej kieszenie za całe wesele zapłącić bo mamy rodziców którzy mają zawsze coś do powiedzenia i szkoda naszych nerwów by było.
W madonnie byłam i małąm wrażenie że większość tych kiecek była dość badziewnie wykończona. Celuje w Viole Piekut i jutro się do Łodzi wybiorę przymierzyć kolekcję Mia Lavi..
Kurde wydawało się jeszcze rok tem że na wszystko jest tyle czasu... a my się skapneliśmy tydzień temu że o ile całe wesele dawno zaplanowaliśmy (sala muza i fotograf ) to o tyle w ogóle o ślubie zapomnieliśmy Szybki telefon do kościoła i ufff było jeszcze jedno! miejsce na ślub tego dnia wolne..
Inna kwestia że mocno zwlekałam z samą kiecką w razie brzuszka ale niestety:( -
Hmm, ja mojej nic do zarzucenia nie miałam. Może kwestia kolekcji? Nie mniej nie namawiam jeśli Ci nie pasowało.
Trzymam wobec tego kciuki żebyś szybko znalazła "tą jedyną"
Uff 5tys eur to faktycznie też bym zrezygnowała, sami tez płaciliśmy za wszystko także przy takiej ilości wydatków na pewno super w inny sposób spożytkujecie tą sumkę
EDIT:
Aha i pamietaj - apropo brzuszka - że pomimo tego, że będzie brana z Ciebie miara i będą szyć suknię "pod Ciebie" to ta suknia zawsze ma jednak trochę luzu. Zazwyczaj wiadomo zwężają krawcowe w salonie, ale w razie potrzeby można też o te pare centymetrów z jednej i drugiej str poszerzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 14:39
-
Ja z moją suknią to nie miałam problemu... Tylko dlatego, że jak mnie pani w salonie zobaczyła, to życzyła powodzenia w szukaniu, bo cytuje: " na takie wysokie sukien nie szyją..."
W sumie mierzyłam trzy, które od biedy, gdyby ubrać płaskie buty dałoby się przełknąć i kupiłam pierwszą, którą mierzyłam.
Podeślijcie mi na pomorze trochę śniegu, bo u nas dupa...32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
04-04-2016 [*] 8 tyd.
Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05
-
Samara wrote:Ja z moją suknią to nie miałam problemu... Tylko dlatego, że jak mnie pani w salonie zobaczyła, to życzyła powodzenia w szukaniu, bo cytuje: " na takie wysokie sukien nie szyją..."
W sumie mierzyłam trzy, które od biedy, gdyby ubrać płaskie buty dałoby się przełknąć i kupiłam pierwszą, którą mierzyłam.
Podeślijcie mi na pomorze trochę śniegu, bo u nas dupa...Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualny
-
Samara wrote:Ja z moją suknią to nie miałam problemu... Tylko dlatego, że jak mnie pani w salonie zobaczyła, to życzyła powodzenia w szukaniu, bo cytuje: " na takie wysokie sukien nie szyją..."
Podeślijcie mi na pomorze trochę śniegu, bo u nas dupa...
To ile masz wzrostu?
Ja mam 174 i jeszcze trzeba było skracać
Zresztą nieistotne, Pani komentarz był nie na miejscu..
[przesyłanie_śniegu_in_progress]Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:Laski ja mogę Wam podesłać u mnie ciągle sypie
Gadi a Ty jak się czujesz?
mam mdłości.. ale trzymam się dzielnie..i nie bedę narzekać heh trzeba doceniać co się ma i że się ma
a jutro na 10:30 mojego czasu skan w szpitalu .. i mam nerwa... taki strach właściwie czy na pewno wszystko okey...
Fabian Cyprian Tymuś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:No pewnie kochana że trzeba docenić to wszystko wiadomo sama bym chciała ponarzekać ale coś wspominalas że kaszlesz i smarkasz czy już przeszło? I na pewno wszystko będzie ok zobaczyszFabian Cyprian Tymuś
-
nick nieaktualnyGadi domowe sposoby i te babcine zawsze były najlepsze nawet teraz tak myślę że sok z cebuli był najlepszy na kaszel czy ból gardła wykurujesz się i będzie gitara. Zazdraszczam wszystkiego co dla kobiet w ciąży ech... może kiedyś mi to będzie dane kupować, zamawiać i cieszyć się
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny