X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jeszcze... LOL ostatnio widziałam, dziewczyna kupiła sukienkę na aliexpress :D nie pamiętam ile $ kosztowała, ale w przybliżeniu na nasze to koło 200 zł. Prosta sukienka bez zdobień czy koronek, ale fason i wykonanie szał :O
    Także ten :D

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Aaaa i jeszcze... LOL ostatnio widziałam, dziewczyna kupiła sukienkę na aliexpress :D nie pamiętam ile $ kosztowała, ale w przybliżeniu na nasze to koło 200 zł. Prosta sukienka bez zdobień czy koronek, ale fason i wykonanie szał :O
    Także ten :D
    To miała odwagę :D
    Bo już widziałam różne suknie zamawiane przez internet :D a nawet był cały artykuł o tym w którejś gazecie.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:30

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz.. za 200 mogła zaryzykować - od bidy byłoby na poprawiny :D
    Chociaż z tym zamawianiem przez internet to chyba albo jakieś stare "perełki" wyciągają, albo ktoś kto zamawia jest nieprzytomny :D

Teraz jak (no nie teraz bo to od jakiegoś czasu działa) są zdjęcia w feedback'ach to widać czy coś jest warte zakupu czy nie :)
    Sama kupowałam też koło 200 zł wydatek sukienkę bandażową na wesele (nie swoje :P) - ale tak wymęczyłam chińczyka, tyle pytań mu zadałam, tyle zdjęć realnych mi wysłał - że nie miałam większych obaw :D
    Także po prostu zanim się coś kupi to trzeba to sprawdzić a nie kupować u kogoś bez komentarzy - choć i tu często zdarzają się miłe niespodzianki :D

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak bym z rok temu się za to zabrała to aliexpres wchodziło by w gre i kieszenie były by znacznie szczęśliwsze. Jedna tylko do tej pory zrobiła na mnie wrażenie ale portfel odmówił, rozsądek zresztą też bo kiecka 5 tyś euro kosztowała... A my zdecydowaliśmy z własnej kieszenie za całe wesele zapłącić bo mamy rodziców którzy mają zawsze coś do powiedzenia i szkoda naszych nerwów by było.

W madonnie byłam i małąm wrażenie że większość tych kiecek była dość badziewnie wykończona. Celuje w Viole Piekut i jutro się do Łodzi wybiorę przymierzyć kolekcję Mia Lavi..
    Kurde wydawało się jeszcze rok tem że na wszystko jest tyle czasu... a my się skapneliśmy tydzień temu że o ile całe wesele dawno zaplanowaliśmy (sala muza i fotograf ) to o tyle w ogóle o ślubie zapomnieliśmy :) Szybki telefon do kościoła i ufff było jeszcze jedno! miejsce na ślub tego dnia wolne..
    Inna kwestia że mocno zwlekałam z samą kiecką w razie brzuszka ale niestety:(

• ladybag Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja mojej nic do zarzucenia nie miałam. Może kwestia kolekcji? Nie mniej nie namawiam jeśli Ci nie pasowało.
    Trzymam wobec tego kciuki żebyś szybko znalazła "tą jedyną" :D
    Uff 5tys eur to faktycznie też bym zrezygnowała, sami tez płaciliśmy za wszystko także przy takiej ilości wydatków na pewno super w inny sposób spożytkujecie tą sumkę ;)

EDIT:
    Aha i pamietaj - apropo brzuszka - że pomimo tego, że będzie brana z Ciebie miara i będą szyć suknię "pod Ciebie" to ta suknia zawsze ma jednak trochę luzu. Zazwyczaj wiadomo zwężają krawcowe w salonie, ale w razie potrzeby można też o te pare centymetrów z jednej i drugiej str poszerzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 14:39

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Samara Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją suknią to nie miałam problemu... Tylko dlatego, że jak mnie pani w salonie zobaczyła, to życzyła powodzenia w szukaniu, bo cytuje: " na takie wysokie sukien nie szyją..."
    W sumie mierzyłam trzy, które od biedy, gdyby ubrać płaskie buty dałoby się przełknąć i kupiłam pierwszą, którą mierzyłam.

Podeślijcie mi na pomorze trochę śniegu, bo u nas dupa...

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Ja z moją suknią to nie miałam problemu... Tylko dlatego, że jak mnie pani w salonie zobaczyła, to życzyła powodzenia w szukaniu, bo cytuje: " na takie wysokie sukien nie szyją..."
    W sumie mierzyłam trzy, które od biedy, gdyby ubrać płaskie buty dałoby się przełknąć i kupiłam pierwszą, którą mierzyłam.

i mi też ;) heheh :P

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ja mogę Wam podesłać u mnie ciągle sypie ;-)

Gadi a Ty jak się czujesz?

• ladybag Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:

To ile masz wzrostu? :D
    Ja mam 174 i jeszcze trzeba było skracać :D
    Zresztą nieistotne, Pani komentarz był nie na miejscu..

[przesyłanie_śniegu_in_progress]

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Laski ja mogę Wam podesłać u mnie ciągle sypie ;-)

Gadi a Ty jak się czujesz?
    a tak wiesz :) hahah codziennie rano cisnę na kiblu.. tak że potem się zastanawiam czy gadułka w ogóle to przeżywa hahahah
    mam mdłości.. ale trzymam się dzielnie..i nie bedę narzekać heh trzeba doceniać co się ma i że się ma

a jutro na 10:30 mojego czasu skan w szpitalu .. i mam nerwa... taki strach właściwie czy na pewno wszystko okey...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie wysokie laski tutaj , kuźwa ja kurdupel.. 165cm w kapeluszu hahahaha

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jakie wysokie laski tutaj , kuźwa ja kurdupel.. 165cm w kapeluszu hahahaha
    Ja mam 167cm :D w sumie bez kapelusza, a chciałabym być trochę niższa ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja mam 167cm :D w sumie bez kapelusza, a chciałabym być trochę niższa ;)
    daj spokój ja wyższa hahha

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie kochana że trzeba docenić to wszystko wiadomo sama bym chciała ponarzekać ;-) ale coś wspominalas że kaszlesz i smarkasz czy już przeszło? I na pewno wszystko będzie ok zobaczysz <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejze to co ja mam powiedzieć 160 w kapeluszu :D

P.S Ale dobrze mi z tym a to najważniejsze jak się czujemy ze sobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:00

kozamonia lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No pewnie kochana że trzeba docenić to wszystko wiadomo sama bym chciała ponarzekać ;-) ale coś wspominalas że kaszlesz i smarkasz czy już przeszło? I na pewno wszystko będzie ok zobaczysz <3
    trzyma mnie przeziębienie... co zrobić.. siedzę w domu i pije cały czas herbatę z imbirem i cytryną.. czekam na tabletki do ssania te dla kobiet w ciąży może niebawem dojdą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi domowe sposoby i te babcine zawsze były najlepsze nawet teraz tak myślę że sok z cebuli był najlepszy na kaszel czy ból gardła :) wykurujesz się i będzie gitara. Zazdraszczam wszystkiego co dla kobiet w ciąży ech... może kiedyś mi to będzie dane kupować, zamawiać i cieszyć się

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się brakiem śniegu, oglądałam własnie prognozę pogody, do końca tygodnia będzie wszędzie biało:)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    dziewczyny nie martwcie się brakiem śniegu, oglądałam własnie prognozę pogody, do końca tygodnia będzie wszędzie biało:)
    a na koniec stycznia ? hehe nie pokazywali długoterminowej ?:D

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ