X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Lago Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hejka :)

Ja se już jestem na chwilkę Calanthe co dziś pijemy? W sumie ja już po porannej ale koktajl jeszcze muszę wciągnąć zaraz.

Lago hejo :) Co będziesz pichcić ciekawego? Tak na pierwszy rzut?

Gadi jak dzisiaj się czujesz?

Właśnie dawno Bunny nie widziałam...

Jagniecine z ryzem szafranowym i orzechami, ale to dopiero w niedziele. Musze skoczyc do Allahow po kilka skladnikow, a mam ich 2 sklepu pod domem. A co za koktajle popijasz? jakies odzywcze?

• Lago Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mmmm liczę na jakiś fajny przepis jak już się w tym odnajdziesz...
    co tam w ogóle się jada? co Oni preferują?

ej a co to za skan??? USG znaczy sie??? Nie musisz isc, ja Ci mowie ze bedzie dziewczyna zdrowa jak rydz :P

co do ksiazki to ja uwielbiam ich kuchnie bo jest w miare prosta ale mega zdrowa i aromatyczna. Oni jedza ogromne ilosci warzyw w rozenj postaci a dzieki przyprawom takim jak zatar czy sumak ( do nabycia u Allahow :D ) danie nabieraja zupelnie innego wyrazu. Jedza tez duzo cieciroki (mega zdrowa), kuskusu i miesa glownie pieczone. Zero ciezkich i tlustych sosow do tego za to wszystko doprawiaja swiezymi ziolami.
    Ej Gadson, a Ty ostatnio nic nie gotujesz? dawno zdjec nie widzialam....

• Samara Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello i ja!

Dopiero co usiadłam. Mam mieć dziś gości, więc od rana doprowadzam mieszkanie do stanu używalności.
    Poszłam do sklepu zrobić zakupy i zonk, tak na wymioty mnie wzięło, że olaboga!
    Sprintem do kasy i standardowo... miły staruszek wyładowuje sobie z koszyczka niespiesznie. Pani go kasuje i zadaje pytanie, a może drożdżóweczkę? Pan oczywiście się skusił. Kolejne pytanie: z serem, czy z dżemem? Ja mam już wymioty na zakręcie i modle się, żeby wziął co bądź. Pan zastanawia się jakby to miała być decyzja życia. W końcu jednak decyduje się na dżem, ja oddycham z ulgą, ale Pani szuka kodu na drożdżówkę. Przewraca te kartki, a mnie się przewraca w żołądku coraz bardziej i łzy mam w oczach, bo już oczami wyobraźni widzę jak haftuję przy sporej widowni. Pani pyta się o kod koleżance i oddycham z ulgą, bo mi przeszło, w tym samym momencie jak Pan otrzymał resztę...

Taki oto fajny poranek.

Gadi daj znać co tam.

Wszystkim zakatarzonym życzę zdrówka.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• ladybag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z psiutkiem na spacerku :D
    Mrozi w poliki tak, że hej ;) ale słonko jest więc fajnie się spaceruje :)

Gadi i jak ?:)

calanthe, Posok82 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :) nadrobiłam wpisy ale już nie pamiętam co czytałam :D

Dzisiaj upuściłam krew na morfologie, zimnica na zewnątrz straszna ale przynajmniej śnieg jest :D

Gadi dawaj znać jak skan

Lago normalnie musisz jakieś przepisy tutaj powklejać :)

calanthe, Lago lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Jagniecine z ryzem szafranowym i orzechami, ale to dopiero w niedziele. Musze skoczyc do Allahow po kilka skladnikow, a mam ich 2 sklepu pod domem. A co za koktajle popijasz? jakies odzywcze?

Zgłodniałam ^_^

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Zgłodniałam ^_^
    ja idę coś wszmać na szybko, a jak mój wróci z pracy to mamy wybuchowy obiad - fasolkę bo bretońsku :D

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posok82 wrote:
    ja idę coś wszmać na szybko, a jak mój wróci z pracy to mamy wybuchowy obiad - fasolkę bo bretońsku :D

My dziś spagetti carbonare (już mi ślinka cieknie) ale to jeszcze, zanim mąż wróci.. idę zrobić nalot na lodówkę :P

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny udało mi się wybrać kieckę:):):) i miałyście świętą rację że to się wie od razu że "to ta", śmiesznie było bo rzuciłam żartem że " i say yes to the dress" a babka że ona do tego programu sukienki ze swojego salonu daje, tylko do polskie wersji:)

No więc proszę państwa oto i ona:)
    I jak coś to dzidziuś pod spodem też się zmieści

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ce28cfe9349.jpg

kozamonia, Posok82, calanthe, Nats, Caro lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna! <3

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadi nom szykuję się na owu pełną parą :) ja koktajle on flegaminę chciałabym żeby coś to dało ale przynajmniej zdrowiej się pożyje heh no i czekam na wieści od Ciebie <3

Lago Koktajle robię owocowe z dodatkiem siemienia lnianego tego w ziarenkach + tego z kapsułek bo kupiłam ostatnio :) Co do Twojej nowej kuchni koniecznie musisz wrzucić jakieś foto jak już coś przyrządzisz chciałabym luknąć jak wygląda bo czytając to smacznie ale jeszcze z ciekawości tak zobaczyć na talerzu ;)

Ladybag my też dziś spagetti ale te bolonese czy jak to tam się piszę :P mój już przygotował wszystko prawie.

Posok to będziecie dawać czadu w nocy :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:45

Posok82, ladybag lubią tę wiadomość

• Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Posok to będziecie dawać czadu w nocy :D haha

hehe niech się młody przyzwyczaja :D

Karolina2787, ladybag lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    dziewczyny udało mi się wybrać kieckę:):):) i miałyście świętą rację że to się wie od razu że "to ta", śmiesznie było bo rzuciłam żartem że " i say yes to the dress" a babka że ona do tego programu sukienki ze swojego salonu daje, tylko do polskie wersji:)

No więc proszę państwa oto i ona:)
    I jak coś to dzidziuś pod spodem też się zmieści

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ce28cfe9349.jpg

Urzekła mnie ta góra <3
    Dół fajny prosty - wygląda jakby pięknie się układał materiał podczas ruchu :) I tak jak piszesz, w razie co maluszek będzie mógł się skryć pod serduszkiem s pokojnie :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia będziesz śliczną zwiewną panną młodą :)

skojarzyło mi się z Zosią z "Pana Tadeusza"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:52

ladybag, calanthe lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:30

Posok82 lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:)
    Ja na obiad robię dzisiaj sałatkę z tuńczykiem a później zamierzam udusić łopatkę wieprzową w jabłkach:) mniam

Posok82, calanthe lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

19,66mm rośnie, żyję i serce bije

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 20:35

calanthe, LILITH.P, ladybag, Posok82, kozamonia, Nats, Karolina2787, Elunia, Caro lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:30

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze szkoda, że troszkę nie wyraźne te selfiaki, ale najważniejsze że jest wszystko ok :)
    I widzisz - było sobie wkręcać rano? :D
    I nawet data z usg zgadza się z datą OM.

Super Gratulacje ^_^

EDIT:
    A jeszcze miałam spytać bo albo nie doczytałam albo przeoczyłam, jakieś specjalne zalecenia masz? w sensie jakieś leki? leżenie?
    Ewentualnie coś na Twój katar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 15:22

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Kurcze szkoda, że troszkę nie wyraźne te selfiaki, ale najważniejsze że jest wszystko ok :)
    I widzisz - było sobie wkręcać rano? :D
    I nawet data z usg zgadza się z datą OM.

Super Gratulacje ^_^

EDIT:
    A jeszcze miałam spytać bo albo nie doczytałam albo przeoczyłam, jakieś specjalne zalecenia masz? w sensie jakieś leki? leżenie?
    Ewentualnie coś na Twój katar?
    właśnie z tymi datami to ja mam aferę.. bo ja ostatni @ miałam 28 październik.. a owu 21 listopad.. i ja im to mówię.Chodzę z wykresem do lekarzy :D i oni potwierdzają .. w karcie ciąży mam wpisany ostatni @ 7 listopad żeby się z owu zgadzało

mam odpoczywać i się nie stresować.. :) nie mówiłam jej o przeziębieniu, dla mnie najważniejsze że widziałam bijące serce i człowieczka żyjacego który rośnie.. na poprzednim usg był zarodek i bijące serce a dziś już była "postać" hehe

Posok82, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ