X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa Tobie wolno i jak najbardziej nic w tym złego :)

Calanthe hmmm...musimy poczekać może to dobry znak :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:36

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Gdyby nie Ty, ja sama tego nie zauważyłam :\

Noooo, ale w sumie dawno Bunny nie pisała
    no nie.. dlatego szoku dziś doznałam że jej czegoś współczujesz haha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :D
    Ja dopiero dzisiaj bo też miałam cyrki z kurtką - jakieś fatum kurtkowe ^_^
    ale już sytuacja opanowana :)

Z wieści lekarzowych powiem Wam, że usg genetyczne wyszło super (wszystkie te przezierności karkowe i przepływy itd), teraz tylko czekamy na wyniki z krwi, a to niestety trwa - trzeba się uzbroić w cierpliwość.

Iiiii wiecie co?
    Hit nr 1 - moja wyobraźnia tego nie ogarnia, że maluszek ma 6,4 cm (jest wg usg trochę większy, niż z OM, ale lekarz mówi, że nie ma się czym martwić a ja mu ufam :) ) a już wygląda jak mała dzidzia :D jak zobaczyłam jak się wścieka tam w brzuszku to aż mi łzy pociekły :) widzieć jak wymachuje rączkami i nóżkami, jak się kręci :D
    Wyobrażacie sobie że zaczął zasłaniać się rączkami aż w końcu odwrócił się dupką? hahaha - śmialiśmy się, że go podglądają to się zakrywa :D
    Hit nr 2 - na 90% to chłopiec ^_^

Także z tego wszystkiego pojechaliśmy sobie wczoraj na kolację do restauracji poświętować :) aż mnie policzki później zaczęły boleć bo nie mogłam się przestać uśmiechać ^_^
    A jak wróciliśmy to poszłam spać i tyle z tego było, nie zdążyłam się Wam pochwalić :D

Barbia wrote:
    I nic z tego, w poniedziałek szpital

Strasznie mi przykro :/
    ale czemu poniedziałek? Czy to znaczy, że dostałaś jakieś leki i jednak jest jakaś szansa?
    Przytulam :)
    Elunia wrote:
    Dzień dobry wszystkim :-)
    Jestem dzis już po badaniu sonoHSG i okazało się z oba jajowody były niedrożne a bardziej sklejone po infekcjach po stracie groszka. Udało się oba udrożnić. Bolało jak w mocno bolesny okres wiec trochę nieprawda ze. Je boli. Chociaż lekarz mówił ze jak są drożne to nie boli a boli właśnie udrażnianie wiec może o to chodziło. Tak wiec z nową nadziją wkraczam w kolejny cykl starań :-)

To pewnie jak i ze wszystkim jednych boli bardziej a innych mniej tym bardziej jak jest co udrożniać. Fajnie, że się wszystko udało, to teraz tylko działać :)
    Ponoć zaraz po udrażnianiu często już w 1 cyklu ukazują sie 2 upragnione kreseczki :) Czego Ci bardzo życzę :)
    calanthe wrote:
    Gdyby nie Ty, ja sama tego nie zauważyłam :\

Noooo, ale w sumie dawno Bunny nie pisała

Ja też nie zauważyłam, przeczytałam dobrze, ale wiedziałam, że chodzi Ci o BArbie, jakoś nie zwróciłam większej uwagi na ten "błąd" :D

Karolina2787, Elunia, calanthe, Marteczka93, Caro, kozamonia, Nats, Posok82 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag wspaniałe wieści gratuluję zdrowego synka :) <3

ladybag lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag gratsy synka ! super :) i już 12tc i wiadomo ;) extra ! jejka mam nadzieję, że też poznam płeć na moim prenatalnym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag a imię już macie czy dopiero coś myślicie? :)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ladybag gratsy synka ! super :) i już 12tc i wiadomo ;) extra ! jejka mam nadzieję, że też poznam płeć na moim prenatalnym ;)

No on ma bardzo nowoczesny sprzęt więc wszystko fajnie widać <3 <3 <3 zdj w 3d jakie śmiszne :D
    Trzymam kciuki żeby u Ciebie też było widać i żeby była córa :D
    Karolina2787 wrote:
    Ladybag a imię już macie czy dopiero coś myślicie? :)

Mamy typy i nawet się ze sobą zgadzamy :D gorzej było z imieniem dla córki. Ale tu to myślę, że szybko dojdziemy do porozumienia :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:

W poniedziałek dlatego , że przez weekend nic nie robią. A ja na razie tylko plamię. A ponoć w szpitalu dają najpierw tabletkę aby doszło do poronienia a po kilku godzinach jest dopiero łyżeczkowanie.
    Więc mam nadzieję że nie będę musiała czekać tych kilku godzin że sytuacja sama się rozwinie.
    I mam nadzieję że wieczorkiem wrócę do domku do córci :(

• ladybag Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbia wrote:

W poniedziałek dlatego , że przez weekend nic nie robią. A ja na razie tylko plamię. A ponoć w szpitalu dają najpierw tabletkę aby doszło do poronienia a po kilku godzinach jest dopiero łyżeczkowanie.
    Więc mam nadzieję że nie będę musiała czekać tych kilku godzin że sytuacja sama się rozwinie.
    I mam nadzieję że wieczorkiem wrócę do domku do córci :(

Hmm u nas normalnie czy to święta były czy wikend to cały czas robili zabiegi.
    Ale trudno, dobrze, że zaczynają od tabletki - przy odrobinie szczescia (wiem jak to brzmi w tej sytuacji) macica ładnie sama się oczyści i ominie Cię łyżeczkowanie - to lepsze dla organizmu bo nie trzeba potem odczekiwać ileś tam cykli - szynbciej dojdziesz do siebie i będziecie mogli od razu zacząć nowe starania. Oczywiście pod warunkiem, że w głowie wcześniej sobie wszystko poukładasz.
    Dużo siły Ci życzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 17:42

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag gratuluje i zdrowo rośnijcie:) Musi to być niesamowita frajda na taki cud patrzeć:) Aż łezka mi sie w oku zakręciła :)

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Gaduaaa, u mnie wszystko po staremu, nie ma żadnych nowości więc siedzę cicho jak mysz pod miotłą :)
    Dlatego tylko Was podczytuję i jedynie codziennie sprawdzam wykresy, wyczekując na upragniony cud u każdej z nas :)

Caro, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka Ty nie podczytuj tylko się udzielaj nie ważne co ale pisz bo W końcu jesteś tutaj Z nami i razem mamy wspólny cel. Miło będzie jak nawet na chwilę np na poranną kawę zajrzysz ☺

Caro lubi tę wiadomość

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)

Ja już z kawką siedzę. Dziś późno zmierzyłam tempkę bo się pospało dłużej ale tam jak już owu wyznaczone to na spokojnie. Czekam na Was laski :)

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam :)
    My z mężulkiem dzisiaj ruszamy na zakupy, wczoraj spożywcze a dzisiaj "te lepsze". Tak więc trochę pewnie poszalejemy
    :)
    A i znaleźliśmy fajną stronkę z próbkami perfum po 12zl bardzo dobrych firm tj. Channele, lacoste, Bruno banani, Calvin klein itd. (zarówno damskie i męskie).
    Z tym, że podam wam link później jak usiądę na kompa, bo teraz z tel piszę :P

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ciężka noc była dziś, syn kuzynki u nas nocować i od 4.30 rano łazi spać nie może wrrr.. A ja mam dzis busy dzień, wieczorem małe party więc trochę pracy przede mną :)

Karolinka chętnie bym dobrej kawki wypila

Marteczek udanych zakupów :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i jak :)
    Zaraz idę kawkę robić, bo od 9 na posterunku w pracy.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ