X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widzę u Cb Karola serduszek zapomniałaś czy poprostu nieudostepniłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi wyjazd dobrze Wam zrobi i mam nadzieję że ten cykl pozytywnie Was zaskoczy :) Ja nie udostępniłam <3 w tym cyklu

Lago ja niestety nie mam pojęcia o plamieniach przed @ bo takowych nie mam ale zaraz pewnie laski się zlecą z dobrą radą :) A Ty wgl to czemu tak rzadko nas odwiedzasz? :/

Judi22 lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago ja niestety nie mam pojęcia o plamieniach przed @ bo takowych nie mam ale zaraz pewnie laski się zlecą z dobrą radą :) A Ty wgl to czemu tak rzadko nas odwiedzasz? :/

no ja tez nigdy nie mialam do czasu....2 miesiace temu cykl skrocil mi sie do 20 dni, nastepny byl normalny a teraz mam 23 dzien i znow kur..a niespodzialnka, grrrrrrr.
    Ja ostatnio zarobiona bylam w okresie swiatecznym, teraz dopiero zwolnilam tempo. Poza tym w temacie ciazy nic u mnie sie nie zmienilo, no z wyjatkiem tego ze przestalam latac do lekarza 4 razy w miesiacu hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewałam plemienia przed@ też się cykl czasami skracał zaskocze was bo mój najkrótszy to 16dni..

Może być to niemoga ciałka żółtego, lub progesteron może szanokować, jak powiew może to być poprostu taka natura.

• Lago Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Ja miewałam plemienia przed@ też się cykl czasami skracał zaskocze was bo mój najkrótszy to 16dni..

Może być to niemoga ciałka żółtego, lub progesteron może szanokować, jak powiew może to być poprostu taka natura.

a co sie bierze na te niedomoge cialka? Pytalas lekarza moze czy takie skracanie cykli to normalka? Dla mnie to nowosc wiec sie niepokoje. Zawsze mialam mega regularne cykle. Podejrzewam troche ze moze zmiana stylu zycia mi wszystko popieprzyla, bo pracowalam w roznych godzinach, czesto niedosypialam a przede wszystkim zla dieta (czasem glodowka mozna powiedziec)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lago to nie za fajnie jak aż tak cykle się skróciły. Jak na razie też olałam ginka więc odpoczynek że tak powiem a i możliwe że poszukiwanie kolejnego. Na razie luz. Mam nadzieję że u Ciebie to wszystko się ustabilizuje no i kochana dbaj o siebie bo jak to głodówka? Ty i głodówka a co z nową księgą gotującą hę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    a co sie bierze na te niedomoge cialka? Pytalas lekarza moze czy takie skracanie cykli to normalka? Dla mnie to nowosc wiec sie niepokoje. Zawsze mialam mega regularne cykle. Podejrzewam troche ze moze zmiana stylu zycia mi wszystko popieprzyla, bo pracowalam w roznych godzinach, czesto niedosypialam a przede wszystkim zla dieta (czasem glodowka mozna powiedziec)

Mi lekarz powiedzial że gdyby się to powtarzało to przyjść i coś zadziała.
    Jeszcze inny lekarz mówił że czasami takie odchylenia mogą być
    Podejrzewam że na to się pewnie bierze jakies leki ale nie wiem jakie bo nie brałam jak narazie rzadnych.
    19mam wizytę u lekarza napewno o tych plamieniach będę rozmawiała .

• Lago Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Kurcze Lago to nie za fajnie jak aż tak cykle się skróciły. Jak na razie też olałam ginka więc odpoczynek że tak powiem a i możliwe że poszukiwanie kolejnego. Na razie luz. Mam nadzieję że u Ciebie to wszystko się ustabilizuje no i kochana dbaj o siebie bo jak to głodówka? Ty i głodówka a co z nową księgą gotującą hę?

heh nie no nie ze nic nie jem, ale czasem dopiero o 16 pierwszy posilek :D Od lutego wszystko wraca do normy bo bede miala regularne godziny pracy a przede wszystkim kuchnie :D

• Lago Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    19mam wizytę u lekarza napewno o tych plamieniach będę rozmawiała .

to daj znac czy od razy ci cos przepisze i zapytac czy tryb zycia na to wplywa :D

• ladybag Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Ejo :D wiem ze sie nie udzielam za bardzo ostatnio w tematach ciazowych ale potrzebuje konsultacji. Jak to jest z ta niedomoga proga? Plamienia przed @ ale chodzi o brunatne czy obojetnie jakie? a jak jest zywa krew to co moga oznaczac? Kurde wlasnie sie wscieklam, do do lekarza na razie nie mam jak isc a chyba mi sie hormony rozjechaly i probuje sama sie zdiagnozowac.....

Wiesz co.. hmm.. ja miałam cykle regularne, ale zawsze przed okresem miałam plamienia. I nawet mówiłam to lekarzowi, bo przez chwile też myślałam, że u mnie to kwestia problemu z progesteronem. Ale badania wyszły ok, a lekarz stwierdził, że takie plamienia przed okresem są najzupełniej normalne.
    U mnie zaczynały się na 1,5-2 dni przed okresem i były takie brązowe, brunatne i zawsze wystarczały mi na ten czas wkładki takie cienkie.
    (Dodam jeszcze, że moja mama, babcia i ciocie też tak miały :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 21:08

Lago lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33z4s43.jpg

calanthe - 11.01

mamusia2 - 15/16.01

Judi22 - 22.01

Karolina2787 – 24.01

zapachmalin – 30.01

kozamonia - 30.01

vmztxs.png

Caro - 09.02

e92f35b98ec8fa7f2abed8ec4352a8e1.gif

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Egzystuje w dołku emocjonalnym, ale podczytuje Was. Dzisiaj byłam u gina i tylko sie wkurzyłam.. Jedyne co pozytywne to to, że w 7 dpo prg na poziomie 22 a dodatkowo badany testosteron 0,11 (0,08-0,40). Czyli prg wskazuje że owu była no ale co z tą ciążunią ehh.

calanthe trzymam kciuki póki @ nadal jeszcze nie ma jest nadzieja ;-) <3

Przekleiłam listę co by nie zginęła. Otworzyłam listę lutową. Kto chętny pisać.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:35

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Posok82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witam się w ten śnieżny poranek :)
    miałam się odezwać po wizycie u gina ale jakoś ostatnio dużo roboty popołudniami - opróżnialiśmy pokój w którym pracowałam bo to teraz będzie pokój maluszka, a w sobotą mają wjechać meble.

U gina wszystko ok, synek przekręcił się głową w dół, waga ok 1900g i chyba tyle.

Trzymam kciuki za testujące i za nowo rozpoczęte cykle.

Karolina2787, Marteczka93 lubią tę wiadomość

zrz6tgf6f6ae64c2.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

calanthe nie lubię twojego spadku :( my tu jesteśmy same stare wyjadaczki :( tyle cyklów za nami...

Wczoraj pozbyłam się pieprzyka, dziwne uczucie. Za to wieczorem jak już zeszło znieczulenie to bolało :( ale na szczęście przez noc się uspokoiło i już jest ok. Rano tylko zmieniałam opatrunek to mi się słabo zrobiło na widok tych szwów :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Wpadłam powiedzieć że dzisiaj odnotowałam skok temperatury :-) dalej nie wiem kaj się wszystko potoczy bo w 13i14dc nie bylo <3 był w12dc i dzisiaj rano w 15:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Calanthe przykro mi bardzo :-( tulam

Caro <3

Monia szybko się zagoi i nie będzie śladu :-)

Posok jaki już duży synek super!

Judi no i jest owu! Myślę że te <3 w zupełności wystarcza

U mnie owu przesunieta z 11dc na 12 czyli poprawnie :-)

Posok82 lubi tę wiadomość

• Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś mam wizytę u gina całe szczęście, bo właśnie zaczęłam plamić aż mi łzy lecą. Czemu mnie taki pech spotyka ?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:35

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simanko laski :)

Posok świetne wieści :) super! super! super! mam nadzieję, że też doczekam podobnych :)

Karola no kurde musi się udać! mega mocno trzymam kciuki
    Judi gratuluję skoku heh
    Barbia 3mam kciuki za wizytę
    Lago badaj proga ! ;) i nie peniaj
    Monia też mam parę do usunięcia.. powinnam się za to w końcu zabrać..
    Calanthe no kurde.. szkoda że tempka spadła...
    Caro wiem, że łatwo się mówi , ale spokojnie.. masz jeszcze czas.. wiesz jeden organizm regeneruje się szybciej drugi wolniej

Karolina2787, Posok82 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ