X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Hej kobitki:-) Na delegacji u "wroga" jestem o podczytuje was z krzaczorow:-)
    Mamusia gratuluje 2 kreseczkę - rośnijcie zdrowo!!!!
    Judi teraz ty pokazuj nam swoje dwie krechy!!!

Wszystkim życzę udanego dzionka i przesyłam buziaki:-)))
    i wzajemnie Elunia, a Ty jak się masz?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia-ciesze się ,że zrobiłaś z igły widły :) oby było tylko lepiej

na górze wczorajszy
    na dole dzisiejszy
    16176096_1337530956267669_639290542_n_jpg_300x300_q85.jpg

u gina niczego nowego się nie dowiedziałam. Zawsze byłam z niego zadowolona a dzisiaj jak do niego poszłam ,mówiąc że @ miałam 22.12 powiedział mi ,że to nie ciąża..pozniej powiedział ,że macica twarda,pozniej ,że może to ciąża z listopada albo wczesna ciąża z tego cyklu. dał mi skierowanie na bete. Odbior...UWAGA!!!... za tydzień. Więc zapisałam się na 25.01 po odbior wynikow i wizyte.
    Ledwo mi zrobili bete...bo byla 10. a oni tylko do 9 :) ale wybłagałam.
    Plamienie ustało..lekarz powiedział ,że nic tu nie widzi . KONIEC WIZYTY :P

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara wrote:
    Hej!

Nie no od rana same dobre wieści, oby tak dalej!

A mnie dziś obudził taki widok:
    mczo1y.jpg

2wr14is.jpg

Powiem Ci, że oba widoki piękne, ale ten 1 ma coś w sobie :>

Samara lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusia2 wrote:
    kozamonia-ciesze się ,że zrobiłaś z igły widły :) oby było tylko lepiej

na górze wczorajszy
    na dole dzisiejszy
    16176096_1337530956267669_639290542_n_jpg_300x300_q85.jpg

u gina niczego nowego się nie dowiedziałam. Zawsze byłam z niego zadowolona a dzisiaj jak do niego poszłam ,mówiąc że @ miałam 22.12 powiedział mi ,że to nie ciąża..pozniej powiedział ,że macica twarda,pozniej ,że może to ciąża z listopada albo wczesna ciąża z tego cyklu. dał mi skierowanie na bete. Odbior...UWAGA!!!... za tydzień. Więc zapisałam się na 25.01 po odbior wynikow i wizyte.
    Ledwo mi zrobili bete...bo byla 10. a oni tylko do 9 :) ale wybłagałam.
    Plamienie ustało..lekarz powiedział ,że nic tu nie widzi . KONIEC WIZYTY :P

Wiesz co przepraszam Cię, nie obraź się - ale ten facet to idiota...
    No jak można tak mówić..
    To powszechnie wiadomo - i dyplomu doktora nauk medycznych do tego nie trzeba- że na wczesnym etapie ciąży (a Twój niewątpliwie taki jest bo to dopiero 3 tydz i 6 dzień) może nie być nic widać, ale to o niczym nie świadczy..
    To ja pamiętam w którejś ciąży w 5 tyg i 1 dniu usłyszałam od lekarza, że to wcześnie i może jeszcze nie być widać pęcherzyka, ale żebym się nie martwiła.. btw było już widać, ale nie o to chodzi - podejście a podejście..
    A i jeszcze - nie wiem jak długie masz cykle, ale jeśli owu była późno to to oglądanie pęcherzyka może się też odsunąć w czasie i też nie oznacza to wcale nic złego.
    Co prawda u mnie macica była miękka, ale to ponad tydzień różnicy, a wiemy przecież że na tak wczesnym etapie nawet i dzięń i dwa może robić dużą różnicę.

No powiem Ci, że aż sama się zbulwersowałam :P
    Może fajnie by było pomyśleć o innym lekarzu? :P
    Trzymam kciuki za betę, szkoda tylko, że tak długo będą Cię trzymać w niepewności. Ale bądź dobrej myśli :)

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    i wzajemnie Elunia, a Ty jak się masz?
    A to wesele a to delegacja wiec w ciągłym biegu jestem.. dzisiaj do pl wracam na seksy;-)) dopiero w weekend trochę czasu będę miała. Zaszalałam w Berlinie i kupiłam buty ślubne louboutina za miliony monet.. w cholerę noe wygodne, drogie masakryczne, chodzi w nich nie potrafię ale może w 4 mc się nauczę...generalnie za mądra czasami tak ja nie jestem ;-)))
    Po Clo mam takie bóle jajnika ze spać nie mogę wiec to koniec z dupkiem i cło na 2-3 miesiące bo raz ze ludzi humorkami hormonalnymi wykańczam a dwa ze ileż może ciagle coś bolec.. zwątpiłam w leki póki co:(
    Ale to nic to nic:-) Może damy radę bez. Jestem pozytywnej myśli i jaram się waszymi kreseczkami i suwaczkami:-))))

ladybag, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że masz taki dobry nastrój i nastawienie i Super, że kupiłaś wypasione buty, rozchodzą się nie martw się :D

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na innym wątku na którym piszę wczoraj dziewczyna spotkała się dosłownie z takim samym konowałem i potraktowaniem... można tylko współczuć że na takiego idiotę się trafiło..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    A to wesele a to delegacja wiec w ciągłym biegu jestem.. dzisiaj do pl wracam na seksy;-)) dopiero w weekend trochę czasu będę miała. Zaszalałam w Berlinie i kupiłam buty ślubne louboutina za miliony monet.. w cholerę noe wygodne, drogie masakryczne, chodzi w nich nie potrafię ale może w 4 mc się nauczę...generalnie za mądra czasami tak ja nie jestem ;-)))
    Po Clo mam takie bóle jajnika ze spać nie mogę wiec to koniec z dupkiem i cło na 2-3 miesiące bo raz ze ludzi humorkami hormonalnymi wykańczam a dwa ze ileż może ciagle coś bolec.. zwątpiłam w leki póki co:(
    Ale to nic to nic:-) Może damy radę bez. Jestem pozytywnej myśli i jaram się waszymi kreseczkami i suwaczkami:-))))
    wow to faktycznie zaszalałaś :)
    ale kto Ci zabroni ? szalej ile możesz :) raz się żyję
    też mam nadzieję , że uda się bez leków.. przecież już raz się udało ! ;)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na innym wątku na którym piszę wczoraj dziewczyna spotkała się dosłownie z takim samym konowałem i potraktowaniem... można tylko współczuć że na takiego idiotę się trafiło..
    Nie no przecież to ręce opadają..
    Ja rozumie, że po iluś latach nie ma się takiego zapału do pracy.. ale empatii odrobinę? no bez pzresady :[

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo sobie pomyślałam... :/ Wiedziałam ,że na tym etapie nic nie może potwierdzic poza betą ,no ale bez przesady.dziad jeden.
    bede szukac na spokojnie jakiegos innego lekarza. zobacze jak mnie potraktuje za tydzien jak pojdę po odbiór wynikow. Nie chcial mi nawet dac skierowania na progesteron... poki co staram sie odpoczywac. jakos zleci do przyszlego tygodnia :) poki co podbrzusze boli ale ponoc to normalne...a ze nie plamie to tylko nospe biore

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo a tu dzis nikt z kawą na mnie nie czeka? Hihih zawsze rano odpalam of i ktoś coś do picia proponuję a dziś nic? Buuuuu
    Jak się macie dziewczyny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Gadi ja jestem mogę wypić herbatkę z Tobą bo kawę już piłam :-) jak tam dzionek?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Hej Gadi ja jestem mogę wypić herbatkę z Tobą bo kawę już piłam :-) jak tam dzionek?
    Spadywuje zaraz do pracy na 2 godz ;)
    Uparlam się na 2 razy w tyg pracować.. nie jest zle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gadi oszczędzaj się kochana. W takim razie miłego dnia życzę :-)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• mamusia2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę miłego dnia!
    Co tutaj tak cichutko?

dev270pr___.png
    @ 17.01
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    witam sie z wami po lekarzu
    dostalam skierowanie do poradni niepłodności na Polną w Poznaniu tam się mają nami zająć,wizyta 17marca tego roku.
    co jeszcze to to ze ginek stwierdził pogrubione endometrium 14mm a rozleniwione jajniki bo coś mało pęcherzyków miały a lewy toś sie nawet ukrył cięzko bylo go znaleźć. To tyle milego dnia :)

• calanthe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:38

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe ja też dziś mam taki zamulony dzień jeszcze mrzy ciągle. Co do fasola to szczerze wątpię bo miewalam już takie cykle w ktorych tempka kilka dni przed @ skoczyla a potem zaraz spada wiec sądzę że i tym razem tak będzie niestety :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze tam pomogą :)
    Dziewczyny a znacie sie na endometrium ?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 12:39

ladybag, Karolina2787 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ