X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"
Odpowiedz

"Kiedy masz już dość, nasze smutki i radości podczas starań"

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo czy jest tu ktoś?

Dzień dobry :-)
    Ostatnio tu nie szalejecie zbytnio. Ja dziś mam wizytę i tak trochę się stresuje czy wgl jakiś pęcherzyk będzie bo jakoś nie czuje się owulkowo ale może będzie odwrotnie ;-) Miłego dnia laski

• Caro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj! ;-) Ja jestem!

Karola trzymam mocno kciuki za wizytę i aby Twoim oczom ukazał się piękny i soczysty pęcherzyk <3

Karolina2787 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro kochana dziękuję :-) Wizytę mam dopiero na 17:15 i cały dzień przede mną ech stresik z lekka a mój dziś na hormony jedzie więc też się czegoś dowiemy więcej.

Jak u Ciebie Caro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 08:50

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Straszna cisza tu ostatnio. Dziewczyny nam się pochowały ;)

Karolina również trzymam mocno kciukacze :) mam nadzieje, że pochwalisz się po wizycie :)

Caro może siostra jak się przyzwyczai i większej wprawy nabierze to też nie będzie takich śladów po zastrzykach :)
    Wbrew pozorom to wcale nie takie łatwe - ale może też zależy od osoby ;)

Ja też dopiero po południu mam wizytę i się stresuje trochę bo już dwie koleżanki (obecnie mamy) mi pisały, że faktycznie może trzeba było jechać na IP, i że na skurcze przepowiadające to chyba za wcześnie - więc ja już cała w stresie czy aby na pewno wsio ok :/

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybag na pewno wszystko dobrze i dzidzia się po prostu rozpycha ;-)

• Samara Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja od rana walczę ze zgaga.

Ladybag - ja jakiś czas temu miałam skurcze prawie przez dwa dni non stop, tak że z chłodzeniem miałam problem. Okazało się że to te niby bezbolesne braxtona... Wcale nie były takie bezbolesne. Teraz pojawiają się i znikają, kwestia przyzwyczajenia. Ale jakby Cię coś niepokoilo leć na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:43

ladybag lubi tę wiadomość

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

No to prawda dużo dziewczyn się wyciszyło :) Dawno nie odzywała się Marteczka :) MalaMiss też jestem ciekawa jak się ma.. no i ogólnie coś mało pisane jest heh

Ja mam jakąś głowę nie od parady... czytam Was nawet kilka razy dziennie.. ale nie umiem nic napisać.. nie wiem czemu.. totalna pustka w głowie.. a to do pracy, a to obiad, a to telefon.. a to coś tam.. no cały czas coś :)

Karolina trzymam kciuki za dzisiejszy dzień :) oby był szczęśliwy :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Caro kochana dziękuję :-) Wizytę mam dopiero na 17:15 i cały dzień przede mną ech stresik z lekka a mój dziś na hormony jedzie więc też się czegoś dowiemy więcej.

Jak u Ciebie Caro?

No to faktycznie stres przez cały dzień, ale mam nadzieję, że zakończy się on pozytywnie :-)
    A u mnie powoli do przodu. 3 dni do wizyty. Moje sny są tak realistyczne i takie przerażające, że mam normalnie problemy ze snem przez to. Co chwilę się budzę zlana potem..

ladybag ja bym chciała się za jakiś czas przełamać i już sama sobie dawać te zastrzyki heh. Może mi się uda :-) I nie denerwuj się. Skoro te skurcze były i minęły, a Maluszek jest aktywny to na pewno jest ok. Każdy organizm jest inny. Trzymam kciuki za wizytę <3

Samara Stasinka w drodze nie ma co :-) Zaraz pojawi się magiczna liczba 3 :-)

Gaduaa oj tam, możemy Ci wybaczyć ;-) A powiem Ci, że też ostatnio się zastanawiałam gdzie pochowały się dziewczyny..
    magdzia Ona Monia Malinka
    a Natsik Maminka jak dajesz radę? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 12:49

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ladybag Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samara mam nadzieję, że to to i nie ma się zbytnio co przejmować..
    Już dzisiaj zdarzyłam się tak wq że mi ciśnienie na 140/100 poleciało.. także pewnie dziecku nie pomagam :/

Co za dzień :(

Caro przyzwyczajaj się bo te sny to będą Ci towarzyszyć przez cały czas :P
    Widzisz już kolejny dzień z bani, do pon już niedużo zostało - a w wikend może mąż jakąś rozrywkę Ci wymyśli i szybko zleci ^_^
    Co do zastrzyków to jak się przełamiesz to ci powiem, że łał - ja bym nie dała rady. Ja komuś robiłam i to był dla mnie taki stres, że... a co dopiero sobie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 10:36

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Nie gniewajcie się na mnie, że mnie tu ostatnio coraz częściej nie ma :-*
    Ale dużo się u mnie dzieje, praktycznie nie mam wolnej chwili - studia (ostatni semestr), warsztaty, szkolenia, pisanie mgr, no i wyjścia ze znajomymi :)
    I nie ukrywam, im jestem bardziej zajęta tym mniej myślę o staraniach, co w mojej sytuacji jest najlepszym rozwiązaniem :)

Trochę was nadrobiłam, ale jeszcze nadrobię! :P
    Całusy <3

Posok82 lubi tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Hejka.
    Nie gniewajcie się na mnie, że mnie tu ostatnio coraz częściej nie ma :-*
    Ale dużo się u mnie dzieje, praktycznie nie mam wolnej chwili - studia (ostatni semestr), warsztaty, szkolenia, pisanie mgr, no i wyjścia ze znajomymi :)
    I nie ukrywam, im jestem bardziej zajęta tym mniej myślę o staraniach, co w mojej sytuacji jest najlepszym rozwiązaniem :)

Trochę was nadrobiłam, ale jeszcze nadrobię! :P
    Całusy <3
    cieszę się że u Ciebie okey, że wszystko idzie w dobrym kierunku :) mam nadzieję,że faktycznie Twoja zajęta głowa pozwoli na na magię :) i niedługo będzie fasolka :)
    odzywaj się częściej :)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj Marteczka - fajnie ze wpadłam i ze u Ciebie wszytko w porządku :)

Ja juz po badaniach. Dzidzia ma się świetnie <3 szalal podczas badania ^_^
    Siusiak nadal jest , nic się nie zmieniło :D hehe.
    Mamy w końcu film wiec oglądam go w kolko :)
    Z szyjka wszystko w porządku więc po prostu gdybym miała jakieś skurcze i coś by mnie niepokoiło to po prostu mam śmiało dzwonić do lekarza.
    Aha no i waży my 310 gram :)

Karola a jak u Ciebie ?

Gaduaaa, Karolina2787, Samara, Marteczka93 lubią tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybag wrote:
    Haj Marteczka - fajnie ze wpadłam i ze u Ciebie wszytko w porządku :)

Ja juz po badaniach. Dzidzia ma się świetnie <3 szalal podczas badania ^_^
    Siusiak nadal jest , nic się nie zmieniło :D hehe.
    Mamy w końcu film wiec oglądam go w kolko :)
    Z szyjka wszystko w porządku więc po prostu gdybym miała jakieś skurcze i coś by mnie niepokoiło to po prostu mam śmiało dzwonić do lekarza.
    Aha no i waży my 310 gram :)

Karola a jak u Ciebie ?
    ale fajnie, super wieści :) oby tak dalej
    no i zazdroszczę wizyty :)

• ladybag Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale fajnie, super wieści :) oby tak dalej
    no i zazdroszczę wizyty :)

Wierze ze na pewno lepiej byś się poczuła psychicznie jakbyś mogła dzidzie oglądnąć na ekranie, ale myślę że skoro dobrze się czujesz i nic Ci nie dolega, a dodatkowo malutka daje o sobie znać tzn ze wszystko u Ciebie w jak najlepszym porządku ^_^

Co Ty masz za nowy Avek :D nie widzę bo na tel wszystko takie maciupkie :D

Edit:
    Juz widze- zajebiste :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 19:58

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*]

8p3ougpjeaw2i60x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w końcu uff ciężko było bo się przedłużyło, wpuściłam przed siebie kobietkę w ciąży i moja wizyta która miała być na 17:15 odbyła się za godzinę! No nic o mnie tyle że owulki jeszcze nie było pęcherzyk z prawego jajnika ma dopiero 12mm więc przygotowuje się nadal, czy urośnie dowiem się we wtorek na kolejnej wizycie, ale dodam tylko że w zeszłym cyklu w tym samym dniu pęcherzyk miał już 19mm więc coś jest nie tak z owu ale jedno wiem mój organizm jednak dobrze mnie informuje. W tamtym cyklu 11dc ból z prawej strony i z prawego jajnika pęcherzyk 19mm w tym cyklu ten sam dzień 12mm i brak bóli coś w tym jest ;) No nic czekam do wtorku na dalsze wieści. Mój P. robił dziś hormony wyniki super! :)

Ladybag wspaniałe wieści :) <3 <3

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jestem w końcu uff ciężko było bo się przedłużyło, wpuściłam przed siebie kobietkę w ciąży i moja wizyta która miała być na 17:15 odbyła się za godzinę! No nic o mnie tyle że owulki jeszcze nie było pęcherzyk z prawego jajnika ma dopiero 12mm więc przygotowuje się nadal, czy urośnie dowiem się we wtorek na kolejnej wizycie, ale dodam tylko że w zeszłym cyklu w tym samym dniu pęcherzyk miał już 19mm więc coś jest nie tak z owu ale jedno wiem mój organizm jednak dobrze mnie informuje. W tamtym cyklu 11dc ból z prawej strony i z prawego jajnika pęcherzyk 19mm w tym cyklu ten sam dzień 12mm i brak bóli coś w tym jest ;) No nic czekam do wtorku na dalsze wieści. Mój P. robił dziś hormony wyniki super! :)

Ladybag wspaniałe wieści :) <3 <3
    to z jednej strony dobre wiadomości, że P. w porządku hormonalnie :)
    no a o Tobie to jeszcze nic nie można powiedzieć.. może teraz z lewego jajnika idzie? :) może dopiero coś zakłuje ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to z jednej strony dobre wiadomości, że P. w porządku hormonalnie :)
    no a o Tobie to jeszcze nic nie można powiedzieć.. może teraz z lewego jajnika idzie? :) może dopiero coś zakłuje ? :)

Tak bardzo się cieszę że z moim w porządku :) co do mnie to znów z prawego jajnika bo gin mi powiedział, a przed chwilą miałam niezły skurcz, coś się bujnie chyba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam nieśmiało po wizycie i monitoringu ;)

U mnie 11 dzień cyklu i w jajniku prawym dwa pęcherzyki obiecujące 15 mm i 13 mm, endomentrium 8mm. Gin powidział że wygląda wszystko dobrze.W poniedziałek rano kolejna wizyta i zobaczymy co dalej, mam wykupić ovitrelle bo być może go podamy. Podobno drogie ale co zrobić...

Mało się odzywam ,bo strasznie zabiegana jestem, wzięłam się za siebie i diete trzymam żeby zrzucić kilka kg i ćwiczę codziennie. Strasznie dużo czasu to zajmuje ale czymś się muszę poza pracą zająć żeby nie ześwirować ze swoimi myślami ;)

Cieszę się że u dziewczyn z brzuszkami wszystkie maluchy mają się dobrze ;) Oby tak dalej !

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja cóż mogę napisać ja z ostatnim cyklem straciłam resztki wiary że kiedykolwiek się uda...mój mąż był dzisiaj na badaniach nasienia jutro mają być wyniki. A później umawiam się do swojego gina żeby dogadać termin HSG...staram się nie myslec już i nie analizować...mój mały misiaczek się pochorowal ale już lepiej.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Samara Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dzień dobry

Jakie dziś humory? Ja już po śniadaniu i chyba zejdę do piwnicy porządek jakiś zrobić. Tyle kartonów tam jest upchanych, że zajmują połowę miejsca...
    Może z autkiem na myjnie pojadę i na odkurzacz, potem obiadek i ooo... plan na dziś.

32 cykl starań (nieoficjalnie 34)
    04-04-2016 [*] 8 tyd.

Staś - ur. 01-06-2017 - 2940 g, 56 cm - 8:05

‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ