Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNic innego jak działać
-
nick nieaktualny
-
Ewelina26 wrote:
Ktoś kiedyś pisał ze na domowe lab jak jest pozytyw to jest bordowa krecha. Wydaje mi się ze możesz być bardzo blisko, ale to chyba jeszcze nie pozytyw ?
Taki pozytyw jak ty masz na dl to ja miałam tydzień przed owu 😂 ale to może wyjątkiem jestem
Juliet lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Anka to się okaże czy wytrzymam ☺️ ale ogólnie boje się testować wcześniej, wolę ten stres przeżywać raz 😜
Ja tak miałam jak Martyna mówi, jak wychwyciłam pozytyw testami domowe laboratorium to bordowa krecha aż biła po oczach a tak to ciągłe prawie pozytyw 😉 teraz zamówiłam jakieś testy "vitam" ktoś zna?
Alutka tym razem będzie wszystko dobrze ✊ jak się czujesz w ogóle?Juliet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Anka to się okaże czy wytrzymam ☺️ ale ogólnie boje się testować wcześniej, wolę ten stres przeżywać raz 😜
Ja tak miałam jak Martyna mówi, jak wychwyciłam pozytyw testami domowe laboratorium to bordowa krecha aż biła po oczach a tak to ciągłe prawie pozytyw 😉 teraz zamówiłam jakieś testy "vitam" ktoś zna?
Alutka tym razem będzie wszystko dobrze ✊ jak się czujesz w ogóle? -
anka wrote:Ja testuje zwykle od 9 dpo ale ja zauważyłam że mam krótka fazę lutealna jak mam owu potwierdzone bo tylko 11 dni trwa 🤔
11 dni to nie tak źle, ja mam niby 14 ale plamienia od 10dpo 😒 a co na to lekarz Twój? Chciał Ci wydłużać czy powiedział, że ok? -
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:11 dni to nie tak źle, ja mam niby 14 ale plamienia od 10dpo 😒 a co na to lekarz Twój? Chciał Ci wydłużać czy powiedział, że ok?
nic nie mowił prog po owu okej bo w okolicach 12 wiec nawet nie mowil nic o dodatkowym progesteronie.Oliwka91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Lekarz potwierdził u mnie PCOS. Obraz USG tego nie sugeruje ale spełniam inne kryteria. Po zabiegu histo w Maju jeżeli wszystko będzie ok to ruszamy ze stymulacją. A jeśli wyjdzie coś nie tak to z dalszymi krokami będziemy czekać na wynik badania histopatologicznego. Tak więc, muszę uzbroić się w cierpliwość a no i oczywiście żadnego jajeczka ani widu ani słychu.
-
Dl zawsze mi się mocno wybarwiały, a pozytyw walił po oczach 🙈
Pewnego razu kiedy przerzucałam się na te z allegro, to zrobiłam porównanie dl i allegraków. Kiedy dl był pozytywem to allegrak jeszcze był negatywny. Ale po kilku godzinach też pokazywał pozytyw. Nie sądzę by miało to jakiekolwiek znaczenie, zwłaszcza, że te testy wykazują wzrost lh, a nie samą owulację, która przecież i tak jest 12-36h później 🤷🏻♀️
Kiedy zamówiłam swoje ostatnie allegraki to faktycznie dłużej się wybarwiały, ale nie wiem jak reagowały przy pozytywie, bo już byłam po owulacji, a później się okazało, że jest ciąża 😛
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Eh, u mnie jednak nie implantacja raczej rozkręca się okres powolutku. Dzisiaj wieczorem już bardziej czerwony niż rozowy śluz przy szyjce. Widocznie owu była nie 11 a 12 dni temu. No cóż powoli witam się z drożnością ale pozytyw jeden jest taki, że to pierwszy cykl gdzie się nie wyłamałam żeby zrobić test ciążowy! Jestem z siebie dumna!
A tak swoją drogą ciekawe jest to, jak człowiek (a przynajmniej ja tak mam) potrafi przestać się spinać niemal na tyle, że kolejny cykl nieudany nie robi większego spustoszenia w psychice. Jest lekki zawód, a nie wielki dół. -
Olenkaqx, przytulam 😘 I w dalszym ciągu trzymam kciuki za Ciebie 🤗 U mnie spustoszenie psychiczne jest mniejsze, odkąd mierzę temperatury. Kiedy wykryję spadek, wiem że za 2-3 dni będzie okres i mam czas się na to przygotować psychicznie 😅
-
Alutka128 wrote:Pingwinki!! Tak bardzo się boje wizyty piątkowej że masakraaaa.... Mało się udzielam bo mam nerwu straszne ale czytam na bieżąco i czekam na jakieś kreseczki tutaj ❤️
❤
Ja mam prenatalne prywatnie, z jednej strony się boję że trochę za szybko, z drugiej że będzie coś nie tak... Także też mam mega stres. -
Alutka i Futermama będzie dobrze trzymam kciuki za podglądanie zdrowych maluchów!
-
futuremama wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
❤
Ja mam prenatalne prywatnie, z jednej strony się boję że trochę za szybko, z drugiej że będzie coś nie tak... Także też mam mega stres. -
Junjul wrote:Spokojnie 🙂 ja już po prenatalnych, miałam na NFZ po poronieniu, na szczęście wszystko ok. Najbardziej stresujące było czekanie na wynik PAPPA, trochę mi ulżyło, jak wyszły dobrze 🙂 heh dzisiaj mam wizytę u lekarki prowadzącej więc standardowo się stresuję, czy wszystko ok, ale będę tak mieć chyba do końca 🙂
-
nick nieaktualny