Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Martyna
Strasznie dłuuuugi cykl 😮
z tego co zaobserwowałam to u mnie po poronieniach owu w okolicach 25 dc a cykl długości mniej więcej 38-40 dni ,zobaczymy co to będzie tym razem .
Normalnie bez wspomagaczy owu też mam dosyć pozno bo w okolicach 20 dc więc trzeba uzbroić się w cierpliwość 🙆♀️
Martyna33 lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina przykro że straciłaś aniołka po raz 4 ... 😔 widzę że masz podobne problemy do moich tylko lagodniejsze...
Dobrze że walczysz dalej i się nie poddałas 😙
Ten cykl może być całkiem rozjechany,może nawet bezowulacyjny ale tym się nie ma co przejmowac teraz. Później już napewno wszystko wróci do normy. 😙
Co do owulakow, ja mam teraz też te różowe z horien medical i jakoś też tak dziwnie czasem się zalewają i długo wybarwiaja ale widać kiedy jest pozytyw.👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Ewelina26 wrote:Martyna
Strasznie dłuuuugi cykl 😮
z tego co zaobserwowałam to u mnie po poronieniach owu w okolicach 25 dc a cykl długości mniej więcej 38-40 dni ,zobaczymy co to będzie tym razem .
Normalnie bez wspomagaczy owu też mam dosyć pozno bo w okolicach 20 dc więc trzeba uzbroić się w cierpliwość 🙆♀️
Robię testy owu od 9dc a dzisiaj 12dc .. zobaczymy czy w tym będzie owulacja.w sumie to je robię tylko po to żeby w odpowiednim momencie zbadać proga. Miałam iść do gina podejrzeć ale odpuszczam.pojde dopiero w przyszłym miesiącu jak będę miała wszystkie wyniki -
nick nieaktualnyHejka. Ze względu na to, że dostałam pracę na te pierwsze 3 miesiące okresu próbnego zrezygnujemy ze starań, dalej będę się obserwować, prowadzić wykresy ale chwilowo wolimy się wstrzymać. Ten cykl wg mnie już raczej i tak na straty, temperatury raczej nie wskazują na owulację, żaden jajnik mnie nie boli więc albo jakimś dziwnym trafem owulacja jednak będzie ale z prawego jajnika bo przy lewym zawsze boli mnie okrutnie albo na prawdę nie będzie jej wcale. A wolimy się wstrzymać bo jednak chciałabym zagrzać miejsce na dłużej, choćby do momentu pójścia na studia. No i teraz to będę miała tak napięty swój grafik, że szok. Bo i szkoła, nauka do matury, praca, treningi, a od września dwie szkoły na raz, nauka dalej do matury, treningi i praca. Trzymajcie za mnie kciuki! Oczywiście nie pogardzę zdrową ciążą z tego cyklu ale... bardzo wątpię aby ten cykl był udany.
Sparky, wariancja, Nynka, Magda_Lena, Julkaaa lubią tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Hejka. Ze względu na to, że dostałam pracę na te pierwsze 3 miesiące okresu próbnego zrezygnujemy ze starań, dalej będę się obserwować, prowadzić wykresy ale chwilowo wolimy się wstrzymać. Ten cykl wg mnie już raczej i tak na straty, temperatury raczej nie wskazują na owulację, żaden jajnik mnie nie boli więc albo jakimś dziwnym trafem owulacja jednak będzie ale z prawego jajnika bo przy lewym zawsze boli mnie okrutnie albo na prawdę nie będzie jej wcale. A wolimy się wstrzymać bo jednak chciałabym zagrzać miejsce na dłużej, choćby do momentu pójścia na studia. No i teraz to będę miała tak napięty swój grafik, że szok. Bo i szkoła, nauka do matury, praca, treningi, a od września dwie szkoły na raz, nauka dalej do matury, treningi i praca. Trzymajcie za mnie kciuki! Oczywiście nie pogardzę zdrową ciążą z tego cyklu ale... bardzo wątpię aby ten cykl był udany.
-
nick nieaktualnyAnettaa wrote:Wiesz że najczęściej niespodzianki pojawiają się gdy mamy głowę zajętą?! W związku z tym czekamy na pozytywne wieści.
-
Otter wrote:Ewelina witamy w naszych skromnych progach 😊 dopisałam Ciebie do listy- gdybyś miała jakiś pomysł na swoje intro to daj znać 😉
Powodzenia w dalszych staraniach 🍀
Dziękuję za przyjęcie do grupy 😊
Intro : walcząca z immunologią i przeciwnościami losu o swoje marzenia
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ladinola, powodzenia w nowej pracy🤞🏻
Miałam dać Wam znać po wizycie w klinice. Mam mocno mieszane uczucia, ale mniejsza z tym. Złapałam lekkiego doła, bo dr zauważył na USG coś, co może być wodniakiem jajowodu 😢 Tydzień wcześniej byłam na wizycie u swojej gin i ona nic takiego nie zauważyła 🤔 U niej byłam przed owulacją, a w klinice już po. Owulacja potwierdzona z lewego jajnika, "coś" jest przy lewym jajowodzie. Czyli mam nową schizę pt. jak znajdę w ciążę to będzie pozamaciczna, usunięcie jajowodu itp. Nawet mnie nie cieszy, że temperatura poleciała mi w kosmos, bo zaczęłam się po prostu bać 😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 14:10
Ladinola lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie miałam rozmowę rekrutacyjna. Praca zupełnie inna niż kiedykolwiek wykonywałam. Milion obowiązków, święta, zmiany nocne itd No i pieniądze kiepskie. Chyba szukam dalej roboty... dzisiaj 20 dc i plamienie 😒02.2021 ⏸
03.2021 7 tydz 💔
15.06.2021⏸ 12 dpo
21.06.2021 18 dpo beta hcg 3134,14
24.06.2021 21 dpo beta hcg 12678,64
-
Ja robię testy owu z Horienmedical, w listopadzie pokryło się z owu, z monitem i tempką. Następne miesiące z tempką, teraz nie mierze i nie mam co prawda pewności, ale od wyrzutu lh następny dzień owu i 10-11 dni f lutealnej także jakiś obraz mi to daje. Ale nie ufam im w 100%, bo czasem pęcherzyki moga pęknąć przy nizszej wartości lh i testy z horiena nie pokażą wtedy piku bo sa mniej czule. Używam, ale biorę poprawkę. W tym cyklu zmaierzam mierzyć tempkę, monit+ testy. Zobaczymy 😁[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Sparky wrote:Ladinola, powodzenia w nowej pracy🤞🏻
Miałam dać Wam znać po wizycie w klinice. Mam mocno mieszane uczucia, ale mniejsza z tym. Złapałam lekkiego doła, bo dr zauważył na USG coś, co może być wodniakiem jajowodu 😢 Tydzień wcześniej byłam na wizycie u swojej gin i ona nic takiego nie zauważyła 🤔 U niej byłam przed owulacją, a w klinice już po. Owulacja potwierdzona z lewego jajnika, "coś" jest przy lewym jajowodzie. Czyli mam nową schizę pt. jak znajdę w ciążę to będzie pozamaciczna, usunięcie jajowodu itp. Nawet mnie nie cieszy, że temperatura poleciała mi w kosmos, bo zaczęłam się po prostu bać 😭😭
Ja właśnie zmieniłam lekarza prowadzącego.. Od nowego ginekologa dowiedziałam się, że mam krwiaka w macicy😊 a poprzedni nic mi nie powiedział... 😐
Nie patrz aż tak negatywnie na to wszystko!! 🥰 Na pewno będzie wszystko super 😊
Jeżeli w 100% nie masz czegoś potwierdzonego to nie zamartwiaj się na zapas 😊💞Sparky lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Ladinola, powodzenia w nowej pracy🤞🏻
Miałam dać Wam znać po wizycie w klinice. Mam mocno mieszane uczucia, ale mniejsza z tym. Złapałam lekkiego doła, bo dr zauważył na USG coś, co może być wodniakiem jajowodu 😢 Tydzień wcześniej byłam na wizycie u swojej gin i ona nic takiego nie zauważyła 🤔 U niej byłam przed owulacją, a w klinice już po. Owulacja potwierdzona z lewego jajnika, "coś" jest przy lewym jajowodzie. Czyli mam nową schizę pt. jak znajdę w ciążę to będzie pozamaciczna, usunięcie jajowodu itp. Nawet mnie nie cieszy, że temperatura poleciała mi w kosmos, bo zaczęłam się po prostu bać 😭😭
Jak przyszłam na usg i dowiedziałam się ze ciąża (w macicy) obumarła, lekarz zobaczył tez ciąże pozamaciczną w lewym jajowodzie 🤯 Jaki to był szok. Godzinę później u innej gin nic w jajowodzie nie było.
Na spokojnie powtórz usg u innego lekarza, nie zamartwiaj się na zapasSparky, Kitka_87, futuremama lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyLadinola gratuluję nowej pracy 🥳 Trzymam kciuki aby wszystko poszło po Waszej myśli 😊
Maciejka, nie ta to inna, faktycznie obowiązków sporo a jak kiepskie pieniądze to nawet nie ma co..też miałam taka pracę i już nie mówię jak wykończyła mnie psychicznie...Ladinola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ladinola
Powodzenia w nowej pracy i samych sukcesów 😊
Sparky
Mnie gin ostatnio straszył pozamaciczną i okazało się że wszystko dobrze. Mam nadzieję że w twoim przypadku też okaże się że to nic poważnego .
Ladinola, Sparky lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
anka wrote:Paskowe czy te drugie?
Te paskowe podobno dobre da mojej znajomej wykrył ciążę z beta 5 🤗
Paskowe, no zobaczymy mam też w domu inne więc będę porównywać jeśli coś się pojawi
Sparky USG nie jest idealna metoda diagnostyczna... Mogło mu się coś nałożyć, może coś było na jajniku jakiś mały krwiaczek a nawet jeśli tam jest jakiś wodniak to nie oznacza od razu, że jajowód będzie niedrożny, bo może jest po zewnętrznej stronie. Ile razy lekarze przeoczyli np ciałko żółte? Nie stresuj się 😘 skontroluj to po prostu za jakiś czas 😘Sparky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Paskowe, no zobaczymy mam też w domu inne więc będę porównywać jeśli coś się pojawi
Sparky USG nie jest idealna metoda diagnostyczna... Mogło mu się coś nałożyć, może coś było na jajniku jakiś mały krwiaczek a nawet jeśli tam jest jakiś wodniak to nie oznacza od razu, że jajowód będzie niedrożny, bo może jest po zewnętrznej stronie. Ile razy lekarze przeoczyli np ciałko żółte? Nie stresuj się 😘 skontroluj to po prostu za jakiś czas 😘 -
Dziewczyny 2 porównanie testów owu 😉
1 horrienmedical ( negatywny )
2 domowe labolatorium ( pozytywny 🤔)
22dc
Dodam że mam od wczoraj śluz jaj białko jaja a dziś od jakichś 2 godzin ból owulacyjny po prawej stronie ,coś się szykuje 😄Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "