Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyManioka wrote:Aj tam astygmatyzm😅 moja córka ma i ja mam😅 da się z tym żyć 😂
Manioka lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Moja mama też ma i w wieku 30 lat już się bardzo jej pogłębiło, a teraz to już w ogóle bez okularów widzi okrutnie. Myślałam, że mnie to nie spotka. 🙈 Ale ja tak narzekałam na te oczy od kilku lat a nawet na badaniach do prawa jazdy babka nic nie stwierdziła, w sumie widziałam dobrze. 🤔 A teraz taki szok. 😂
-
Naya wrote:Ja po wizycie. Lekarz potwierdził u mnie PCOS. Obraz USG tego nie sugeruje ale spełniam inne kryteria. Po zabiegu histo w Maju jeżeli wszystko będzie ok to ruszamy ze stymulacją. A jeśli wyjdzie coś nie tak to z dalszymi krokami będziemy czekać na wynik badania histopatologicznego. Tak więc, muszę uzbroić się w cierpliwość a no i oczywiście żadnego jajeczka ani widu ani słychu.
Naya trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze i żebyś po zabiegu już ruszyła ze stymulacją 💪 fajnie, że jest plan 💚 pokonasz to PCOS bez problemu 😘 💪
U mnie od wczoraj lekkie plamienie, moja psychika ulega właśnie spustoszeniu 🙈 😥 -
nick nieaktualnyIskra444 wrote:Mój mąż tez ma plus lewą rogówkę w kształcie stożka. Może będzie łaskawe dla Ciebie i się nie będzie tak rozwijać :
-
Junjul wrote:Spokojnie 🙂 ja już po prenatalnych, miałam na NFZ po poronieniu, na szczęście wszystko ok. Najbardziej stresujące było czekanie na wynik PAPPA, trochę mi ulżyło, jak wyszły dobrze 🙂 heh dzisiaj mam wizytę u lekarki prowadzącej więc standardowo się stresuję, czy wszystko ok, ale będę tak mieć chyba do końca 🙂
Zaraz mam rozmowę w pracy, co prawda techniczną ale już powiem liderowi. Mam nadzieję że się wstrzyma do wtorkowego planingu zespołów.
W pn detektorem znalazłam serducho więc mam nadzieję że nie powiem za szybko.Junjul lubi tę wiadomość
-
Ladinola wrote:Moja mama też ma i w wieku 30 lat już się bardzo jej pogłębiło, a teraz to już w ogóle bez okularów widzi okrutnie. Myślałam, że mnie to nie spotka. 🙈 Ale ja tak narzekałam na te oczy od kilku lat a nawet na badaniach do prawa jazdy babka nic nie stwierdziła, w sumie widziałam dobrze. 🤔 A teraz taki szok. 😂
No z oczami to jest przekichane.. Dzisiaj się dobrze widzi a za parę "dni" już tragedia 😅
Mi się co chwilę wzrok pogarsza mimo noszenia okularów..
Kiedyś za wszelką cenę nie chciałam nosić okularów, a teraz sobie bez nich życia nie wyobrażam 😁 -
Zielone.Slońce wrote:Ewelina26, ja nie ufam domowemu laboratorium. 😊 Powtórz testy jutro rano. 😊
Owu czai się za rogiem. 🍀
Rano nie zrobiłam, zrobię po pracy 👍Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Iskra444 wrote:Mój mąż tez ma plus lewą rogówkę w kształcie stożka. Może będzie łaskawe dla Ciebie i się nie będzie tak rozwijać :
-
Naya wrote:Ja po wizycie. Lekarz potwierdził u mnie PCOS. Obraz USG tego nie sugeruje ale spełniam inne kryteria. Po zabiegu histo w Maju jeżeli wszystko będzie ok to ruszamy ze stymulacją. A jeśli wyjdzie coś nie tak to z dalszymi krokami będziemy czekać na wynik badania histopatologicznego. Tak więc, muszę uzbroić się w cierpliwość a no i oczywiście żadnego jajeczka ani widu ani słychu.
Dobrze że masz postawioną diagnozę i wiadomo gdzie jest problem 👍teraz musi być już coraz lepiej 😊wiem jak trudno jest wstrzymywać się że staraniami i ciągle czekać na wyniki badań ale warto czekać 😚Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
nick nieaktualny
-
Ladinola coś w tym jest, bo u mnie wyszedł astygmatyzm i to duży a nigdy go nie korygowałam. Także mam teraz korekcję ale i tak nie aż taką jak wada no powiedziała że nie można na wejściu mi takich mocnych cylindrów dać. No i szczerze rzadziej mnie boli głowa
-
Dziewczyny jutro wizyta a od wczoraj coraz częściej mnie boli podbrzusze... I się boje że zacznę krwawić na dzień przed wizytą.. no chyba że to są bóle które sobie zmyślam.... Takie jakby ściśnięcie w podbrzuszu, jakby ktoś wbił igłę i nia krecil w macicy... Czy to normalnie? Taki ból mnie złapie na jakieś 30 sekund i puszcza
-
nick nieaktualnyOliwka91, Ewelina 26 dziękuję ❤ już trochę czasu minęło tych starań, myślę, że będziemy próbować z mężem do końca przyszłego roku, jak nie wyjdzie to zaakceptujemy to wszystko tak jak jest teraz 😊 w nowym lekarzu pokładam nadzieję, bo oboje jesteśmy już zmęczeni tym wszystkim.
-
Alutka128 wrote:Dziewczyny jutro wizyta a od wczoraj coraz częściej mnie boli podbrzusze... I się boje że zacznę krwawić na dzień przed wizytą.. no chyba że to są bóle które sobie zmyślam.... Takie jakby ściśnięcie w podbrzuszu, jakby ktoś wbił igłę i nia krecil w macicy... Czy to normalnie? Taki ból mnie złapie na jakieś 30 sekund i puszcza
Kochana nie pisz czarnych scenariuszy😊
Ja obecnie jestem w 9 tygodniu i do tej pory mnie boli podbrzusze i czasami też zakuje😊 jak na razie wszystko jest w porządku 🙂
Po prostu wszystko rośnie i wszystko się rozciąga i dlatego tak jest🙂😊 -
Alutka128 wrote:Dziewczyny jutro wizyta a od wczoraj coraz częściej mnie boli podbrzusze... I się boje że zacznę krwawić na dzień przed wizytą.. no chyba że to są bóle które sobie zmyślam.... Takie jakby ściśnięcie w podbrzuszu, jakby ktoś wbił igłę i nia krecil w macicy... Czy to normalnie? Taki ból mnie złapie na jakieś 30 sekund i puszcza
Kochana wiem że w po przejściach bardzo trudno jest zachować spokój i nie panikowac a tym bardziej przed wizytą ale wierzę że tym razem wszystko będzie dobrze.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 16:46
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Eh nie wychodzi mi dziś to wstawianie zdjęć 🙆♀️zapodaj. net nie działa i próbuje z innych stron i jak widać kiepsko mi idzie ,zdjęcie jest do góry nogami 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 16:58
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "