Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama8latka wrote:No kurcze ja jeszcze nigdy tak nie mialam, zawsze wyraźny skok, najpierw niiiiisko do 35.35 A później 36,8 ... No trudno jeszcze jest czas po Ovi, zobaczymy jak jutro będzie wygladala tempka..
No bo chyba nie bezowulacyjny? Skoro na usg było dojrzewajace jajeczko 🤔🤔🤔🙄
Nie No napewno nie, u mnie wtedy tez był pęcherzyk jak tak powoli rosła tempka25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Oliwka91 wrote:Pum u mnie to było tak, że miałam krótszy okres i jakoś dziwnie się po nim poczułam i zrobiłam test po okresie i blada kreska, która po zakończeniu "okresu" ciemniała. Beta jeszcze chwilę rosła po okresie ale i tak małe wartości, w USG obraz 1 fazy cyklu więc wiedziałam że nic z tego. Po kilku dniach znów lekkie krwawienie które się teraz kończy więc podejrzewam, że to właśnie było ta końcówka tego poronienia. Zwykle tu dziewczyny pisały, że te biochemy się kończyły normalna miesiączka a u mnie coś jeszcze próbowało się utrzymać 😔 teraz betę robię w środę i w czwartek kontrola i gin.
Martyna właśnie nie spodziewałam się, że nawet po czymś takim jak u mnie tak długo. Czytałam, że dziewczynom z dnia na dzień spadała po biochemach, ale i tak cieszę się, że bledną testy, bo bałam się cp. Chciałabym już domknąć ten etap. Niby tylko biochem ale jednak trochę przykro, że się udało ale tylko na chwilę 😔
Wiem długie cykle są frustrujące ale działaj, nie poddawaj się, myślę, że lada moment będą u Ciebie 2 kreseczki, to po prostu się rozciągnęło w czasie przez poronienie, długi cykl. Ale ważne że owu jest, już raz u was zaskoczyło wiec będzie niedługo pięknie 🤗❤️
Dobrze ze idziesz na kontrole właśnie. Na innym wątku u dziewczyny takie przyrywajace krwawienie to był cp (a myślała ze biochem). Ale ona zrobiła coś w 15dc test i były grube dwie krechy, a u Ciebie jaśnieje, wiec jest ok ❤️ Mam nadzieje że wkrótce zamkniesz ten etap !25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
anka wrote:U mnie dzisiaj 14 DC ale u mnie też testy negatywne chociaż widać że ciemnieją zobaczymy jak dzisiaj będzie a objawów nigdy nie miałam dobrze że jutro USG 🙈
To pewnie lada dzień będzie pik 💪 dobrze pamietam, że ostatnio miałaś jakoś 17-18 dzień? Trzymam kciuki 🥚😁Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
15dpt pecherzyk w macicy 🍀
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
Teraz po wyschnięciu to już nawet ledwo widoczny cień. Ale czytałam właśnie te inne wątki, dlatego chcę to mieć pod kontrolą do końca 🙂
Martyna33 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ajj to faktycznie słabo troche
może znowu cykl się bardzo wydłuży
Niestety nic nie mogę zrobić 🤷🏼♀️ pozostaje tylko czekać 😭25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
anka wrote:Raczej w 21 bo w 19 miałam ovitrelle tylko że wtedy też byłam na stymulacji a teraz tylko nac, jutro się okaże 🙈
Właśnie coś tak pamiętałam, że też jesteś team "późniejsza owulacja" 😜 no ciekawe ciekawe daj znać jutroStarania od 09.2020
🔥2024🔥ivf start!
04.2024 FET 4bb
7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
9dpt beta 122 🙏
11dpt 321 ❣️
29dpt jest 💗🥹
01.2025 👨👩👧💖 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Anka, sugeruje się objawami i testami. Od 12dc kreska na teście taka sama „prawie pozytyw, ale jednak negatyw”. Szyjka jakby otwarta już i miękka, jajniki pracują ale testy negatywne i temp nie rośnie. Wkurw
Oliwka, ciąża nawet biochemiczna strasznie rozwala organizmU mnie beta utrzymywała się ok 8tyg. Ona jak są już mniejsze wartości to spada baaaardzo powoli.. ja tez robiłam testy i cień się utrzymywał mega długo. Pierwsza owu przyszła 42dc, a teraz pewnie tez będzie późno 🥺 mam już dość swoich cykli.
Także to ze owulacja Ci się przesunie to raczej napewno, pytanie o ile...
Same here.
Ale miałam wkurw czekając na owu.
Wciąż nie wiem czy się odbyła, mimo, ze temp wysoko to rosła powoooli.
Teraz ok 10 dpo-jeśli w ogóle .
Nie wkurzaj się na nac 🧐 coś tam robi i wspiera na pewno!
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
mgielka wrote:Same here.
Ale miałam wkurw czekając na owu.
Wciąż nie wiem czy się odbyła, mimo, ze temp wysoko to rosła powoooli.
Teraz ok 10 dpo-jeśli w ogóle .
Nie wkurzaj się na nac 🧐 coś tam robi i wspiera na pewno!
Ja się wkurzam na jajniki a nie NAC, bo opieprzają się zamiast pracować 🤣
U Ciebie tez późno się pojawiła owu? Kiedy test?mgielka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualny
-
Robiąc te testy owu, przegapilam wczoraj jeden dzien i robiąc dzisiaj stwierdzam, że w sumie nie ma sensu codziennie robić jeśli jeszcze owu daleko. W sumie pęcherzyki rosną 2 mm na dobe. No i przed wczoraj apka piszę, że juz 0.20, a po dniu przerwy i zrobieniu dzisiaj jest 0.31. Dzisiaj w sumie 11 dc, więc znowu owu będzie dosyć późno chyba..
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Robiąc te testy owu, przegapilam wczoraj jeden dzien i robiąc dzisiaj stwierdzam, że w sumie nie ma sensu codziennie robić jeśli jeszcze owu daleko. W sumie pęcherzyki rosną 2 mm na dobe. No i przed wczoraj apka piszę, że juz 0.20, a po dniu przerwy i zrobieniu dzisiaj jest 0.31. Dzisiaj w sumie 11 dc, więc znowu owu będzie dosyć późno chyba..
-
anka wrote:Chyba mało która dziewczyna ma owu książkowo w 14-15..
Bardzo rzadko sie zdarza, ale czasem miałam w 12 dc. Mialam nadzieję na krótszy cykl po ostatnim gdzie owu była w 23 dc.
A co do tej apki premom, jeśli jest blisko owu to ile ona tam pokazuje? 0.50? -
Śmieszy mnie ten moj suwaczek, jeszcze owu nie było a ja już ponad tydzień w ciąży 😂😂😂
-
Ja to nawet nie miałam pojęcia że starania mogą być takie trudne i długie (że latami się ciągną) Wiecie myślałam że jak będę chciała mieć dziecko to jakoś tak chwila i zobaczę te kreski a tu tyle czasu i jak na razie nie widziałam II. Ehh.
Powiedziałam mojej siostrze żeby się przebadali z narzeczonym (mają ślub w czerwcu) bo ona na razie che jeszcze trochę poczekać z dzieckiem (jest z 89) ale jej powiedziałam żeby lepiej zrobili badania chociaż amh i badanie nasienia bo to ciekawe rzeczy mogą wyjść niestety.Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji.