X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Mija dzisiaj 4 dni od tego mojego plamienia, okresu jak nie bylo tak nie ma dalej. Nie wiem o co kaman, ale jesli to bylo plamienie implantacyjne to kiedy najlepiej zrobic test?

Miałam plamienie implantacyjne w tej ciąży i poprzedniej i w 1 ciazy pojawiło się 13dpo było jasno różowe i trwało ok 30 min a w 2 pojawiło się też 13 dpo było lekko beżowo- brązowe, trwało parę godzin razem z bólem brzucha następ ustało i pojawilo sie z nowu 14dpo ale w sladowej ilości.

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pamiętaj, że jakkolwiek to dziecko trafi na świat to i tak będzie to wspaniałe przeżycie i piękne, że dzięki wam tu trafi 😉 poukładaj sobie to jeszcze chwilę i do dzieła w takim razie! 🍀

Sparky widziałam wykres gdzie gwałtowny spadek był 3dpo i skończył się ciąża więc nic nie jest niemożliwe 🤞 ale łącze się w bólu powalonego cyklu. U mnie dziś wrócił śluz płodny w dużej ilości aż zrobiłam owulaka ale negatywny 🙄 oszaleć można.

Limonka a jaki plan teraz kiedy planujecie podejść do ivf?

Ewelina jak tam u Ciebie? Jesteś już spokojniejsza? Kiedy masz wizytę? 😘

Sparky, Monika7 lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    Miałam plamienie implantacyjne w tej ciąży i poprzedniej i w 1 ciazy pojawiło się 13dpo było jasno różowe i trwało ok 30 min a w 2 pojawiło się też 13 dpo było lekko beżowo- brązowe, trwało parę godzin razem z bólem brzucha następ ustało i pojawilo sie z nowu 14dpo ale w sladowej ilości.

To ja mialam 2 dni, brazowych skapych plamien. W jednym dniu byla jasna krew ale tylko raz. Zadnych boli, tylko same plamienia. Wiec juz nie wiem co to moze byc, nie czuje sie tez jak na okres. Cera mi sie nie pogorszyla a nawet polepszyla sie.

Magda_Lena lubi tę wiadomość

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka
    Dzięki że pytasz 😊
    Wizyta 2.06 więc jeszcze długo😬.
    Czuje się dobrze ale na szczęście zaczęły pobolewać mnie piersi 😊nie bola jakos bardzo ale na głowę pomaga 😉gorzej jak przestają boleć bo od razu mam schizy 🤦‍♀️.
    Rano bardzo szybko robię się głodna a ja z tych co śniadań nie jadają a tu teraz oczy otworzę i mogła bym już coś zjeść.
    Pobudka w nocy na siku 😉hehe no i dziś trochę czuje jak by mnie zgaga łapała 🤔a nigdy nie mialam więc pewności nie mam co to .

Nadal się stresuje i boję tym co zobaczę na usg 😬ciągle trudno mi uwierzyć że może być dobrze 🤦‍♀️i nawet boję się zacząć myśleć że wszystko jest ok bo może akurat wtedy zapesze i coś pójdzie nie tak 🤦‍♀️wiem że to głupie 🙆‍♀️.
    Teraz muszę jakoś wytrzymać do 2.06 i jakoś przetrwać ten dzień, ciągle się modlę żeby było wszystko dobrze 🙏.

Magda_Lena lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. U mnie dzisiaj to charakterystyczne uczucie zbliżającego się okresu. W tym miesiącu jakoś wcześnie przyszło, no ale tego nie da się z niczym innym pomylić.
    I tym samym postanowiłam zrobić krok do przodu w swojej psychice. Muszę się pogodzić z tym, że jest szansa, że nie będę miała drugiego dziecka. Nie załamywać się, tylko po prostu sprawić, by mój mózg wziął taką opcję pod uwagę. Postanowiłam, że nie będę trzymała dłużej rzeczy należących kiedyś do mojego synka z nadzieją, że przydadzą się drugiemu Maleństwu. Idę po wszystkie kartony, posegreguje wszystko, porobię zdjęcia i wystawię na sprzedaż. Nie wiem, czy pomoże, ale czuję.

Drugim etapem mojego odpuszczania będzie poćwiczenie przed lustrem odpowiedzi na pytanie „planujecie drugie dziecko?”. Niedługo mam się spotkać z koleżanką z która widzę się może z 3 razy w roku i praktycznie zawsze pada to pytanie...na myśl o tym stresuję się i tym samym zdałam sobie sprawę, że mam z tym problem i to też może powodować blokady przed zajściem w ciążę

Także dla mnie dziś wewnętrznie ważny i chyba trudny dzień, ale mam nadzieję, że okaże się uwalniający

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    I widzisz, nam w klinice w kwietniu po badaniu nasienia pani doktor powiedziała, że jest na tyle dobre Nasienie, że spokojnie możemy nawet codziennie seksowac, a jeżeli tylko mamy na to ochotę to nawet dwa razy dziennie :)
    Ogólnie rzecz biorąc, ja po tych paru miesiącach starań (a staramy się od 10/2020) z zeschizowanej staraczki z testami owu, temperaturą, szukaniem objawów, sprawdzaniem szyjki, śluzu i seksami na zawołanie, i z testowaniem od 8dpo, a na końcu z płaczem, że znowu się nie udało - przeszłam na wyluzowaną staraczkę z podejściem, co ma być to będzie, organizm sam wie, kiedy będzie najlepszy czas :) tak wiele czynników jest niezależnych od nas, że nie możemy tego kontrolować :) możemy tylko dbać o swój organizm, zdrowo się odżywiać i minimalnie stresować.
    Nie twierdzę, że zeschizowana staraczka jest zła, absolutnie nie. Mnie ten czas wiele uświadomił i nauczył jak działa mój organizm. Ale widzę sama po sobie oczywiście, że moja psychika odżyła kiedy życie nie kręci się tylko wokół jednego tematu, a i seks jest fajniejszy wtedy kiedy nam się chce, a nie kiedy musimy :)

Z całego serducha gratuluję wypracowania takiego podejścia! Mega zazdroszczę! Ja co prawda nie mierzę temp, nie robie testów owulacyjnych, nie sprawdzam śluzu, ale nie umiem osiągnąć tego totalnego luzu. Może kiedyś się uda 🙂

Olenkaqx lubi tę wiadomość

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pełen czil, odpoczywam pod palemką w 33st powietrzu 😁🌴🌍☀️🌡

Totalnie zapomniałam o staraniach ostatni tydzien, po ciężkim czasie dla mnie te 2 tyg temu wstąpił we mnie nowy optymizm 😁😁😁

Ściskam Was ;*

Tak poczułam Twój czil, że bez zastanowienia wzięłam głęboki wdech i wydech 😆 poczułam się jakbym z Tobą była 😂 tylko powiedz mi, gdzie to my się wczasujemy? 😂 miłego odpoczynku!

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Nie do końca rozumiem co mają leki przeciwbólowe do starań 😉 dopóki nie jesteś w ciąży, a nawet w pierwszych dwóch tygodniach kiedy jeszcze nie wiesz co jesteś to nie mają większego znaczenia 😉 ja przy moich bólach głowy jechałam na lekach nieraz po dwa trzy dni w tygodniu, mój mąż po antybiotykach i oboje po covidzie dwa miesiące i się udało 🙂 jak dla mnie tylko leki na których jest napisane żeby się nie starać po nich są przeciwwskazaniem 🙂 ja nie wiedząc że jestem w ciąży miałam dwa razy RTG zęba, tego się trochę boję, ale z drugiej strony na tak wczesnym etapie gdyby się coś uszkodziło to by się nie zagnieździło, a dentystka daje na brzuch specjalny fartuch wiec nie panikuję 🙂

Nie przejmuj się rtg zęba. Jakiś czas temu miałam kanałowe i perspektywę, że mogę być w ciąży (jak co miesiąc przez x czasu 🤦🏼‍♀️) i zarówno dentysta jak i ginekolog dali mi zgodę na rtg. Promieniowanie w rtg zęba jest minimalne i promień kierowany jest bezpośrednio na zęba. Nie rozprasza się. Mialas fartuch który chronił Maleństwo. I nie chodzi mi o to, że w ciąży można biegać na rtg z byle powodu czy nie mówić dentyście o ciąży. Mowię to po to, żebyś po prostu się nie obwiniała 🙂

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 06:59

Limonka26 lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Monika pamiętaj, że jakkolwiek to dziecko trafi na świat to i tak będzie to wspaniałe przeżycie i piękne, że dzięki wam tu trafi 😉 poukładaj sobie to jeszcze chwilę i do dzieła w takim razie! 🍀

Sparky widziałam wykres gdzie gwałtowny spadek był 3dpo i skończył się ciąża więc nic nie jest niemożliwe 🤞 ale łącze się w bólu powalonego cyklu. U mnie dziś wrócił śluz płodny w dużej ilości aż zrobiłam owulaka ale negatywny 🙄 oszaleć można.

Limonka a jaki plan teraz kiedy planujecie podejść do ivf?

Ewelina jak tam u Ciebie? Jesteś już spokojniejsza? Kiedy masz wizytę? 😘

Oliwka, na ten moment myśle, ze czerwiec będzie decydujący co do dalszych decyzji. Teraz IVF to plan taki na 60-70%. A plan jest taki, że mąż powtarza w czerwcu badanie nasienia w klinice + robi jeszcze fragmentację i test MAR. Potem ma wizytę u androgola i wspólnie idziemy do kliniki do ginekologa omówić cały ten temat. Jeżeli tam nie będzie dużej poprawy, a przynajmniej takiej, że da to nam nadzieję, to chyba chcielibyśmy podchodzić w sierpniu do IVF. Lipiec byłby akurat miesiącem na zrobienie wszystkich badań. Ale to na razie taki plan nie na 100%, jeszcze się oswajam z tą myślą. Aczkolwiek myśl, że IVF też może się nie udać mnie przeraża 🙄

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2022, 06:59

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Olenka a czy ty czasem nie powinnaś ponownie siknac na test? 🧐

Abrakadabra ja bym jutro pewnie zrobiła test w takim razie 😉
    Nie będę sikać :P w zeszłym cyklu miałam 16dniowa druga fazę więc poczekam. Szyjka już powoli jak na okres się otwiera, więc po co robić test? Ten który ostatnio robilam, robiłam tylko dlatego, że mnie zmusilyscie :P :D

Tak sobie myślę, czy test z zeszłego cyklu, na którym gołym okiem widać było cień, to czy nie wylapalam biochema. Nawet by mnie to cieszyło, bo to znaczy że jednak umiemy zajść w ciążę :D teraz żałuję, że nie poleciałam na betę...

Monia, przytulam 🤗 ale z drugiej strony macie jasno czarno na białym dlaczego nie wychodzi. Musicie poukładać sobie w głowie wszystkie za i przeciw invitro, a może warto poszukać dobrego specjalisty w immunologi?

CestLaVie właśnie właśnie, gdzie wypoczywamy? Podrzuć jakieś zdjęcia :) bo my nadal w domu palimy w piecu :D zastanawiam się, czy pogoda nie zobaczyła w kalendarz jaką mamy datę :D

.A. Kochana bardzo za Ciebie trzymam kciuki 🤞 😘 jesteś silną babką, nie stresuj się spotkaniem z koleżanką :) czasem może nie warto udawać, że się nie udaje zajść w ciążę? My na początku unikaliśmy tematu podczas rozmów z rodziną czy znajomymi, a teraz mówimy o staraniach w miarę bez ogródek, że starania są, ale efektu brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2021, 15:59

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • .A. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Nie będę sikać :P w zeszłym cyklu miałam 16dniowa druga fazę więc poczekam. Szyjka już powoli jak na okres się otwiera, więc po co robić test? Ten który ostatnio robilam, robiłam tylko dlatego, że mnie zmusilyscie :P :D

Tak sobie myślę, czy test z zeszłego cyklu, na którym gołym okiem widać było cień, to czy nie wylapalam biochema. Nawet by mnie to cieszyło, bo to znaczy że jednak umiemy zajść w ciążę :D teraz żałuję, że nie poleciałam na betę...

Monia, przytulam 🤗 ale z drugiej strony macie jasno czarno na białym dlaczego nie wychodzi. Musicie poukładać sobie w głowie wszystkie za i przeciw invitro, a może warto poszukać dobrego specjalisty w immunologi?

CestLaVie właśnie właśnie, gdzie wypoczywamy? Podrzuć jakieś zdjęcia :) bo my nadal w domu palimy w piecu :D zastanawiam się, czy pogoda nie zobaczyła w kalendarz jaką mamy datę :D

.A. Kochana bardzo za Ciebie trzymam kciuki 🤞 😘 jesteś silną babką, nie stresuj się spotkaniem z koleżanką :) czasem może nie warto udawać, że się nie udaje zajść w ciążę? My na początku unikaliśmy tematu podczas rozmów z rodziną czy znajomymi, a teraz mówimy o staraniach w miarę bez ogródek, że starania są, ale efektu brak :)

A robisz cały czas testy z tej samej firmy? Jeśli tak i zawsze pokazują biel, a ostatnio cień to duża szansa, że to był biochem.
    Chciałabym umieć otwarcie o tym mówić. Przy najbliższych nie mam problemu. Wiedzą też 2 koleżanki, które mnie wspierają, ale do reszty nie umiem się przełamać. Mam nadzieję, że kiedyś nabiorę takiej umiejętności. Albo że w końcu zajdę w ciążę i nie będę musiała się tego trenować 😀

06.2017 - synuś ♥️

16.12.21 - ⏸
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Kariotyp 👍

nsa8m4.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, robiłam tej samej firmy cały czas i zawsze porażająca biel :) nie przywiązywałam do tego cienia żadnego znaczenia, ale ostatnio zaczęliśmy z mężem go rozkminiać, i nawet jeżeli to był biochem to się ucieszyliśmy :) bo to już krok do przodu :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Limonka, macie świetny plan i na pewno wszystko się uda ❤️ pod koniec lata będziesz już chodziła z brzuszkiem 🤰🍀

Dzięki kochana ❤️ Wierzę, że u Was też za chwilę zaskoczy 😊✊🏼

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka, a jak Twoje prenatalne ? Wszystko ok ?

Blankaaaaaaaaaa

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Doskonale rozumiem co teraz czujecie :( przytulam 🧡 Z czasem będzie coraz łatwiej oswajało się z tą myślą, wiem po sobie. A pomyśl, że to milowy krok do przodu i przynajmniej wiecie już co jest nie tak. I tak jak napisała Otter, trzeba się tylko oswoić z tą myślą, ale in vitro to też rozwiązanie, które pomaga ogromnej ilości ludzi i trzeba widzieć w nim dużą nadzieję i szansę 🙂
    Mój mąż ma za 2 tygodnie właśnie ten test MAR i fragmentację. A u Was fragmentacja też była robiona?
    Edit. Właśnie doczytałam o reszcie badań 😊
    Ech, to w sumie szkoda, że rozumiesz… Ja też przytulam 😘 Tak podejrzewam, że z czasem będzie łatwiej z tą myślą. Czytam książkę o in vitro i dużo artykułów i przyznam, że nie wiedziałam o skali zapłodnień pozaustrojowych. Ale tak sobie myślę, że narracja krążąca w społeczeństwie o in vitro powinna się trochę zmienić, żeby właśnie pokazywać tą nadzieję.
    Trzymam mocno kciuki za Wasze badania! Ja tak z naszej perspektywy, to polecałabym zrobić od razu test MAR IgG i IgA. Ten drugi w prawdzie robi się wtedy jak wynik pierwszego jest nieprawidłowy. U nas wyszedł nieprawidłowy i znów mąż musiał iść na badanie, i znowu to długo trwało, bo owulacja itd 😉 To jest koszt 80zl, a jedno pójście na badanie mniej jakby co 😉

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Monia, cieszę się ze jesteście o krok do przodu. Jesteście o wiele bliżej rodzicielstwa, niż większość osób na forum, która taką diagnostykę ma jeszcze daleko przed sobą.
    Niech invitro spełni wasze marzenie 😘 Bądź silna, przytulam z całych sił ❤️ Jakbys miała cięższe chwile, to śmiało pisz do mnie, pogadamy :)
    Bardzo dziękuję ❤️

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:

😘 Może faktycznie skonsultujemy to z immunologiem i to takim spoza kliniki naszej.

Trzymam mocno kciuki, żeby się Wam jak najszybciej udało! Dużo dziewczyn zachodzi w ciążę zdrową niedługo po biochemie. Także nawet jeśli w tamtym cyklu to był biochem, to może teraz się uda ✊🏻🍀

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 23 maja 2021, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd jesteś, ale kolezanka jeździła do immunologa do Łodzi, co prawda na szczepienia osoczem męża, co prawda do tej pory nie zaszli w ciążę, ale bardzo chwaliła sobie tą klinikę/lekarza. Mogłabym podpytać jeżeli jesteś chętna :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ