Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Związany ze staraniami?
Miedzy innymi, wszystko na raz. Z moim dalej cisza, pojechał rano do pracy o 6 i jeszcze nie wrocil. Miałam zaczynać pracę od przyszłego tygodnia i chyba nici z tego.. nagle przesuwają na kolejny tydzień i to też nie wiadomo. A ze staraniami to całkowicie klapa, mialam pójść do tej pracy i wziąć sie za te badania no ale wyszło jak wyszło. Wszystko aby na przekór..
A u Ciebie jak?19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Otter przykro mi, ale w końcu się uda 🥰
U mnie dzis 2dc ale pierwszy cykl w którym nie mam doła- wręcz przeciwnie, humor mi dopisuje aż sama się nie poznaje 😄 chyba zszedł ze mnie ten ciezar i czuje się jakas taka wolna, co ma być to będzie podobnie jak Otter w głębi duszy czuje, ze będziemy mieli dziecko 🙂 prędzej czy później, ale się uda 🥰
Dzis z mężem przy obiedzie gadaliśmy o imionach dla naszego przyszłego dziecka 🤪 nie wiem czemu ale czuje, se juz bliżej niż dalej 🍀
Od wczoraj mamy rybkę, tesciowa się śmieje, że to taka próba jak się sprawdzimy w opiece xD
Magda_Lena, futuremama lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Otter, nawiązując do Twojej historii, wydaje się być u nas podobnie, my zaczęliśmy starać się, a raczej nie unikać ciąży od grudnia 2019. Potem pandemia, stres, mąż wylądował w szpitalu. Ja stres oczywiście, podejrzewam że moje problemy z prolaktyna mogły być skutkiem tego stresu właśnie. Od maja chyba zainstalowałam sobie flo, lady Comp używam już od kilku lat tylko kiedyś jako anty 😉 od maja jak sprawdzałam na flo to na bank kilka cykli bez owulacji albo seks w dobrych ilościach, ale poza okresem płodnym 🙈 tak konkretnie za badania męża i za wpasowywanie się w dni płodne to od listopada. Ale w tym cyklu miałam kryzys, skoro prolaktyna już ok, reszta ok a tu nie pykło. Ale przegadalam z mężem i mnie trochę uspokoił, chociaż zawsze jak obawiałam się ciąży to przychodziła taka myśl że pewnie jak będę chciała to nie będę mogła i przypomniało mi się to i strasznie w dołek wpadłam. Jakbym wykrakała. Ale popłakałam, wygadalam się i jest lepiej, poza tym że jakby nie wyszło w tych cyklach wyznaczonych przez gina to mam jeszcze dużo do przebadania 😅
Fajnie że każda z nas rozumie problemu drugiej i że wiele można się dowiedzieć. Na temat 🐧, badań, jak pomóc sobie. Ale też przyszła mi taka refleksja że trzeba odpocząć od tych myśli i zacząć żyć, a ja mam momenty że tylko o staraniach myślę. -
abrakadabra ja do Ciebie dzis tez dołączam.....😕 cisza z mezem od samego rana....
anka a Ty jak tam??abrakadabra lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Miedzy innymi, wszystko na raz. Z moim dalej cisza, pojechał rano do pracy o 6 i jeszcze nie wrocil. Miałam zaczynać pracę od przyszłego tygodnia i chyba nici z tego.. nagle przesuwają na kolejny tydzień i to też nie wiadomo. A ze staraniami to całkowicie klapa, mialam pójść do tej pracy i wziąć sie za te badania no ale wyszło jak wyszło. Wszystko aby na przekór..
A u Ciebie jak?
U mnie po prostu straciłam nadzieję że kiedyś się uda dobijają mnie te wszystkie brzuchatki dzieci na Fejsie,insta jeszcze dzisiaj pojechaliśmy do Auchan i te wszystkie malutkie rzeczy mnie dobiły
Dlaczego ja nie mogę być normalnie w ciąży... Za jakie grzechy to wszystko...abrakadabra lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Ajajaj te ciche dni są najgorsze ale w końcu się pogodzicie i będzie okej może trafi się też inna oferta ja aktualnie jestem w urzędzie ale dorabiam nieraz u siostry .
U mnie po prostu straciłam nadzieję że kiedyś się uda dobijają mnie te wszystkie brzuchatki dzieci na Fejsie,insta jeszcze dzisiaj pojechaliśmy do Auchan i te wszystkie malutkie rzeczy mnie dobiły
Dlaczego ja nie mogę być normalnie w ciąży... Za jakie grzechy to wszystko...
U nas te ciche dni pierwszy raz tak długo, zresztą ostatnio ciągle sie kłócimy aby.. to mnie wkurza juz i męczy bardzo.
Mam tak samo, gdzie nie pojde to dzieci albo ciężarne. Staram się na to nie zwracać uwagi. Czasem myślę, że może one tez się długo starali, że i na mnie przyjdzie kolej. Ale z miesiąca na miesiąc trace nadzieje i juz mi sie odechciewa tego i wole juz pójść do tej pracy w końcu i zapomnieć o tym, dac sobie spokój i przyjdzie mozr kiedyś samo.19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Domistr, Ty pierwszy bez doła ja pierwszy z dołem 😅 nie no, już mi przeszło, więc przybijamy piąteczke 🖐️
Otter, praca fizyczna dobra na wyrzucenie z siebie niepotrzebnych dołków 😁 mi jest zawsze lepiej jak się zmęczę 😉 no, może poza pracą, jak zmęczę się pozytywnie 😅
Mnie tak nie dobijają ciężarne i te ciuszki, raczej rozczulają, ja mam zawsze problem że w rodzinie będą pytania kiedy dziecko. I nikt nie jest jakoś bardzo nachalny, ale jednak same pytania mnie przygnębiają. Nie chcę się dzielić ze wszystkimi że już x czasu się staramy, a z drugiej czasami wręcz zarzut że pewnie ja jeszcze nie chce i pewnie dlatego.. (co było jeszcze ponad rok temu prawdą).
Ja dziewczyny jak mam słabsze dni z moim to zastanawiam się czego ja potrzebuję. Czasami wyjechać na weekend choćby do mamy, spotkać się ze znajomymi, pójść gdzieś sama albo się wyciszyć i wyłączyć. A czasami porządnie pokłócić, ale tak, żeby przekazać swoje potrzeby. Zauważyłam że odkąd używam zwrotów "ja potrzebuję" , "ja czuję", "ja odbieram to tak i tak" jest dużo prościej rozmawiać i dojść do porozumienia. Zazwyczaj mówiłam ty ty ty i się wkurzałam że nie przynosi to skutków jakich bym oczekiwała. Spróbujcie, polecam 😉Domistr lubi tę wiadomość
-
Oj też miałam jakiś czas temu takie problemy.. Kłótnia codziennie i o nic.. Był taki moment, że poszłam spać do salonu.. 🙂
Ale wszystko wróciło do normy😊
Ogólnie to ja miałam sytuację taką, że raz mi mówił, że chce się starać.. A jak przychodziła owu to nagle nie i to mnie najbardziej dołowało.. 😐
A dziś, że test wyszedł jak wyszedł to mój mąż śpi już pięknie ululany😂🥃🥃🥃 -
Alutka128 wrote:Czyli znowu mi się trafiła cb.... Właśnie krwawię... 💔😭
Przykro mi bardzo 😔Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Manioka wrote:Reklama vizira tu nie wystąpi.. Vizir nie dał rady🙈
Gratulacje!!! ♥️Manioka lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
Otter wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny za kciuki ❤️
Przydadzą się na kolejny cykl 🍀🍀
Mąż się śmieję, że jestem w gorącej wodzie kąpana, a ja się śmieję że jestem taka głupia, że znów się nabrałam na tempę 😂
Nie jest mi przykro 😁 nie ten cykl to następny, a przy okazji zdąrzę zrobić pernamentne brwi 😁 będę ciężarówka z ładnymi brwiami 😁
Ja jak dostanę jutro małpę to na poprawę humoru wybiorę się w przyszłym tygodniu na rzęsy! Tak mnie naszło i już 😀
Otter lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
16.12.21 - ⏸
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Kariotyp 👍
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:U nas te ciche dni pierwszy raz tak długo, zresztą ostatnio ciągle sie kłócimy aby.. to mnie wkurza juz i męczy bardzo.
Mam tak samo, gdzie nie pojde to dzieci albo ciężarne. Staram się na to nie zwracać uwagi. Czasem myślę, że może one tez się długo starali, że i na mnie przyjdzie kolej. Ale z miesiąca na miesiąc trace nadzieje i juz mi sie odechciewa tego i wole juz pójść do tej pracy w końcu i zapomnieć o tym, dac sobie spokój i przyjdzie mozr kiedyś samo. -
Manioka pięknie ciemnieje 🥰
Alutka, jak Twoje krwawienie, ustało trochę? Byłaś na kontroli ?Manioka lubi tę wiadomość