Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyManioka wrote:Ja w ogóle nie mierzyłam. Tylko pierwszy raz w życiu robiłam owulaki😂 i byłam i tak do tego pesymistycznie nastawiona 😊 ja jestem urodzoną mega pesymistką😁
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Hej!
Dzisiaj mój 19 dc, powiedźcie jakie mogę badania w tym czasie zrobić? Postaram się po raz kolejny, może tym razem ze skutkiem pozytywnym poprosić moja gin o skierowanie.. -
Pesymistki, niestety już na nic nie mamy wpływu, pozostaje tylko czekać do @ co los przyniesie 🤷🏼♀️
Abrakadabra, poproś o skierowanie a badanie zrób najlepiej 3dc , na pierwszej stronie wątków testujących są. Przy braku owulek: LH, FSH, prolaktyna, testosteron koniecznie, DHEAS, 17ohprogesteron tez bym sprawdziła. Tsh, ft3 ft4. Może glukozę i insulinę (indeks homa)?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualny
-
Martyna33 wrote:Pesymistki, niestety już na nic nie mamy wpływu, pozostaje tylko czekać do @ co los przyniesie 🤷🏼♀️
Abrakadabra, poproś o skierowanie a badanie zrób najlepiej 3dc , na pierwszej stronie wątków testujących są. Przy braku owulek: LH, FSH, prolaktyna, testosteron koniecznie, DHEAS, 17ohprogesteron tez bym sprawdziła. Tsh, ft3 ft4. Może glukozę i insulinę (indeks homa)?
Do 3 dc na razie jeszcze kawalek, dlatego najpierw może da mi na coś innego.
Prolaktyne mam zrobiona, tarczycę tez i dzisiaj mam wyniki dostać z piątkowych badan, glukozę i insulinę tez robiłam.
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Martyna33 wrote:Pesymistki, niestety już na nic nie mamy wpływu, pozostaje tylko czekać do @ co los przyniesie 🤷🏼♀️
Abrakadabra, poproś o skierowanie a badanie zrób najlepiej 3dc , na pierwszej stronie wątków testujących są. Przy braku owulek: LH, FSH, prolaktyna, testosteron koniecznie, DHEAS, 17ohprogesteron tez bym sprawdziła. Tsh, ft3 ft4. Może glukozę i insulinę (indeks homa)?
Ja niby na jutro mam termin małpy 🤔 i brzuch mnie dziś boli dość nawet, ale testy ciemnieją, więc chyba nie powinno się nic stać 🤔 -
anka wrote:A miałaś kiedykolwiek robione lh FSH testosteron ?
Niestety ginekolog z przychodni zwykły ma ograniczoną pomoc sama byłam tydzień temu i mi tak powiedział
Miałam samo lh i estradiol i tez nie w 3 dc, takie dostałam wtedy skierowanie i w sumie tego samego dnia u nich mi robili.
U mnie ona ma duze możliwości ale dla niej wszystko nie ma wiecznie sensu.19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Do 3 dc na razie jeszcze kawalek, dlatego najpierw może da mi na coś innego.
Prolaktyne mam zrobiona, tarczycę tez i dzisiaj mam wyniki dostać z piątkowych badan, glukozę i insulinę tez robiłam.
No to teraz nie bardzo masz jakie badania zrobić.
Usg bym zrobiła bo może tam jakiś pęcherzyk zaczął dojrzewać - ja miałam owu w 22 dc.
Męża na badanie nasienia- może tam jest problem??
I po badaniu nasienia może stymulacja owulacji?
P.S. Jeszcze kortyzol warto zbadać , jego możesz teraz. I SHBG, DHEAS - możesz w dowolnym dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 08:40
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:No to teraz nie bardzo masz jakie badania zrobić.
Usg bym zrobiła bo może tam jakiś pęcherzyk zaczął dojrzewać - ja miałam owu w 22 dc.
Męża na badanie nasienia- może tam jest problem??
I po badaniu nasienia może stymulacja owulacji?
P.S. Jeszcze kortyzol warto zbadać , jego możesz teraz. I SHBG, DHEAS - możesz w dowolnym dniu
No usg to na pewno bedzie, jak co wizytę. Nie wiem własnie ile skierowanie ogolnie jest wazne bo jak znowu owu będzie u mnie w 23 dc to nie wiem czy w razie czego do tego znowu 3 dc to nie wiem czy się zalapie jeszcze na te badania..19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
nick nieaktualnyJa się w sumie też zastanawiam jakie badania porobić bo w tym momencie jak owu jest u nas problem nieznany braku ciazy... Chyba będę musiała się już wgłębić w immunologię.
Ale najpierw powtórzymy badanie nasienia jak zlecił lekarz tydzień temu .
I mamy plan że jak nie uda się jeszcze przez pół roku naturalnie to inseminacja a kasę już odkładamy nawet ☺️ -
abrakadabra wrote:No usg to na pewno bedzie, jak co wizytę. Nie wiem własnie ile skierowanie ogolnie jest wazne bo jak znowu owu będzie u mnie w 23 dc to nie wiem czy w razie czego do tego znowu 3 dc to nie wiem czy się zalapie jeszcze na te badania..
Powinno być z miesiąc
Badanie nasienia było robione ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
anka wrote:Ja się w sumie też zastanawiam jakie badania porobić bo w tym momencie jak owu jest u nas problem nieznany braku ciazy... Chyba będę musiała się już wgłębić w immunologię.
Ale najpierw powtórzymy badanie nasienia jak zlecił lekarz tydzień temu .
I mamy plan że jak nie uda się jeszcze przez pół roku naturalnie to inseminacja a kasę już odkładamy nawet ☺️
Tak z ciekawości- jaki to koszt? I czy trzeba przed tym mieć badanie drożności ?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Nie robiliśmy jeszcze, ogólnie wiadomo, że to u mnie jest problem. Wiec na razie nie chce mojego męczyć tym badaniem.
Problem niepłodności to ogólnie problem pary nigdy jednej osoby. Ile wy się staracie?Martyna33 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Nie robiliśmy jeszcze, ogólnie wiadomo, że to u mnie jest problem. Wiec na razie nie chce mojego męczyć tym badaniem.
To ze u Ciebie jest problem z owulkami to jedno, ale one występują i jakby nasienie było dobre to może już byś była w ciąży.
No i czy to aż męczyć to nie wiem, przecież to nie jest jakieś trudne badanie Myśle ze jak mu zależy to pójdzie bez gadania
U mnie tez jest problem z owulacjami, ale jak do maja nie zaskoczy to mój idzie na badanie nasienia. Poprzednim razem już miał iść ale zaszłam 😂 oby mu się znowu upiekłoanka, abrakadabra, Monika7 lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Tak z ciekawości- jaki to koszt? I czy trzeba przed tym mieć badanie drożności ?
-
Martyna33 wrote:To ze u Ciebie jest problem z owulkami to jedno, ale one występują i jakby nasienie było dobre to może już byś była w ciąży.
No i czy to aż męczyć to nie wiem, przecież to nie jest jakieś trudne badanie Myśle ze jak mu zależy to pójdzie bez gadania
U mnie tez jest problem z owulacjami, ale jak do maja nie zaskoczy to mój idzie na badanie nasienia. Poprzednim razem już miał iść ale zaszłam 😂 oby mu się znowu upiekło
W ciążę udalo mi sie zajść, ale nie udalo mi sie jej utrzymać. Raz na pewno, a drugi raz właśnie nie jestem pewna czy to była ciąża czy nie bo zrobiłam raptem dwa testy i nic wiecej.
U nas tez jak nie zaskoczy i będą normalne owulki to na pewno zrobimy to badanie.
Anka- staramy się juz rok w sumie, mozna odjąć z 3 miesiące bo był za granicą ale wtedy po biochemie i tak nie mialam owu19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️