X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Ja w ogóle nie mierzyłam. Tylko pierwszy raz w życiu robiłam owulaki😂 i byłam i tak do tego pesymistycznie nastawiona 😊 ja jestem urodzoną mega pesymistką😁
    Ja też jestem pesymistką :) tymbardziej ostatnio. Wolę myśleć tak niż się potem rozczarować

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dzisiaj mój 19 dc, powiedźcie jakie mogę badania w tym czasie zrobić? Postaram się po raz kolejny, może tym razem ze skutkiem pozytywnym poprosić moja gin o skierowanie..

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hej!
    Dzisiaj mój 19 dc, powiedźcie jakie mogę badania w tym czasie zrobić? Postaram się po raz kolejny, może tym razem ze skutkiem pozytywnym poprosić moja gin o skierowanie..
    Według mnie to w tym dniu cyklu te które można robić niezależnie od dnia nie miałaś owu więc progesteron odpada

• Manioka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja też jestem pesymistką :) tymbardziej ostatnio. Wolę myśleć tak niż się potem rozczarować

Mam identycznie😊 będzie dobrze, bo być musi🙂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Według mnie to w tym dniu cyklu te które można robić niezależnie od dnia nie miałaś owu więc progesteron odpada

Tak, z tym sie wstrzymuje jeszcze

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pesymistki, niestety już na nic nie mamy wpływu, pozostaje tylko czekać do @ co los przyniesie 🤷🏼‍♀️

Abrakadabra, poproś o skierowanie a badanie zrób najlepiej 3dc , na pierwszej stronie wątków testujących są. Przy braku owulek: LH, FSH, prolaktyna, testosteron koniecznie, DHEAS, 17ohprogesteron tez bym sprawdziła. Tsh, ft3 ft4. Może glukozę i insulinę (indeks homa)?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Tak, z tym sie wstrzymuje jeszcze
    A miałaś kiedykolwiek robione lh FSH testosteron ?
    Niestety ginekolog z przychodni zwykły ma ograniczoną pomoc sama byłam tydzień temu i mi tak powiedział

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Pesymistki, niestety już na nic nie mamy wpływu, pozostaje tylko czekać do @ co los przyniesie 🤷🏼‍♀️

Abrakadabra, poproś o skierowanie a badanie zrób najlepiej 3dc , na pierwszej stronie wątków testujących są. Przy braku owulek: LH, FSH, prolaktyna, testosteron koniecznie, DHEAS, 17ohprogesteron tez bym sprawdziła. Tsh, ft3 ft4. Może glukozę i insulinę (indeks homa)?

Do 3 dc na razie jeszcze kawalek, dlatego najpierw może da mi na coś innego.
    Prolaktyne mam zrobiona, tarczycę tez i dzisiaj mam wyniki dostać z piątkowych badan, glukozę i insulinę tez robiłam.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:

Ja niby na jutro mam termin małpy 🤔 i brzuch mnie dziś boli dość nawet, ale testy ciemnieją, więc chyba nie powinno się nic stać 🤔

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A miałaś kiedykolwiek robione lh FSH testosteron ?
    Niestety ginekolog z przychodni zwykły ma ograniczoną pomoc sama byłam tydzień temu i mi tak powiedział

Miałam samo lh i estradiol i tez nie w 3 dc, takie dostałam wtedy skierowanie i w sumie tego samego dnia u nich mi robili.
    U mnie ona ma duze możliwości ale dla niej wszystko nie ma wiecznie sensu.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Do 3 dc na razie jeszcze kawalek, dlatego najpierw może da mi na coś innego.
    Prolaktyne mam zrobiona, tarczycę tez i dzisiaj mam wyniki dostać z piątkowych badan, glukozę i insulinę tez robiłam.

No to teraz nie bardzo masz jakie badania zrobić.
    Usg bym zrobiła bo może tam jakiś pęcherzyk zaczął dojrzewać - ja miałam owu w 22 dc.

Męża na badanie nasienia- może tam jest problem??
    I po badaniu nasienia może stymulacja owulacji?

P.S. Jeszcze kortyzol warto zbadać , jego możesz teraz. I SHBG, DHEAS - możesz w dowolnym dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 08:40

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    No to teraz nie bardzo masz jakie badania zrobić.
    Usg bym zrobiła bo może tam jakiś pęcherzyk zaczął dojrzewać - ja miałam owu w 22 dc.

Męża na badanie nasienia- może tam jest problem??
    I po badaniu nasienia może stymulacja owulacji?

P.S. Jeszcze kortyzol warto zbadać , jego możesz teraz. I SHBG, DHEAS - możesz w dowolnym dniu

No usg to na pewno bedzie, jak co wizytę. Nie wiem własnie ile skierowanie ogolnie jest wazne bo jak znowu owu będzie u mnie w 23 dc to nie wiem czy w razie czego do tego znowu 3 dc to nie wiem czy się zalapie jeszcze na te badania..

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w sumie też zastanawiam jakie badania porobić bo w tym momencie jak owu jest u nas problem nieznany braku ciazy... Chyba będę musiała się już wgłębić w immunologię.
    Ale najpierw powtórzymy badanie nasienia jak zlecił lekarz tydzień temu .
    I mamy plan że jak nie uda się jeszcze przez pół roku naturalnie to inseminacja a kasę już odkładamy nawet ☺️

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    No usg to na pewno bedzie, jak co wizytę. Nie wiem własnie ile skierowanie ogolnie jest wazne bo jak znowu owu będzie u mnie w 23 dc to nie wiem czy w razie czego do tego znowu 3 dc to nie wiem czy się zalapie jeszcze na te badania..

Powinno być z miesiąc
    Badanie nasienia było robione ?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Powinno być z miesiąc
    Badanie nasienia było robione ?

Nie robiliśmy jeszcze, ogólnie wiadomo, że to u mnie jest problem. Wiec na razie nie chce mojego męczyć tym badaniem.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja się w sumie też zastanawiam jakie badania porobić bo w tym momencie jak owu jest u nas problem nieznany braku ciazy... Chyba będę musiała się już wgłębić w immunologię.
    Ale najpierw powtórzymy badanie nasienia jak zlecił lekarz tydzień temu .
    I mamy plan że jak nie uda się jeszcze przez pół roku naturalnie to inseminacja a kasę już odkładamy nawet ☺️

Tak z ciekawości- jaki to koszt? I czy trzeba przed tym mieć badanie drożności ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie robiliśmy jeszcze, ogólnie wiadomo, że to u mnie jest problem. Wiec na razie nie chce mojego męczyć tym badaniem.
    Też miałam kiedyś takie podejście a potem jeblam zdziwko :) i plulam sobie w brodę...
    Problem niepłodności to ogólnie problem pary nigdy jednej osoby. Ile wy się staracie?

Martyna33 lubi tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:

To ze u Ciebie jest problem z owulkami to jedno, ale one występują i jakby nasienie było dobre to może już byś była w ciąży.
    No i czy to aż męczyć to nie wiem, przecież to nie jest jakieś trudne badanie :) Myśle ze jak mu zależy to pójdzie bez gadania :)

U mnie tez jest problem z owulacjami, ale jak do maja nie zaskoczy to mój idzie na badanie nasienia. Poprzednim razem już miał iść ale zaszłam 😂 oby mu się znowu upiekło

anka, abrakadabra, Monika7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Tak z ciekawości- jaki to koszt? I czy trzeba przed tym mieć badanie drożności ?
    Oczywiście że trzeba. Bo jaki miałby sens jeśli by były niedrożne wiadomo że wtedy się nie uda ogólnie para musi przed wykonać trochę badań te hivy różyczki itp zakaźne a kosz akurat tam gdzie ja chcę robić obejmuje tylko przygotowanie nasienia i wynosi 450 zł jakoś

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To ze u Ciebie jest problem z owulkami to jedno, ale one występują i jakby nasienie było dobre to może już byś była w ciąży.
    No i czy to aż męczyć to nie wiem, przecież to nie jest jakieś trudne badanie :) Myśle ze jak mu zależy to pójdzie bez gadania :)

U mnie tez jest problem z owulacjami, ale jak do maja nie zaskoczy to mój idzie na badanie nasienia. Poprzednim razem już miał iść ale zaszłam 😂 oby mu się znowu upiekło

W ciążę udalo mi sie zajść, ale nie udalo mi sie jej utrzymać. Raz na pewno, a drugi raz właśnie nie jestem pewna czy to była ciąża czy nie bo zrobiłam raptem dwa testy i nic wiecej.
    U nas tez jak nie zaskoczy i będą normalne owulki to na pewno zrobimy to badanie.

Anka- staramy się juz rok w sumie, mozna odjąć z 3 miesiące bo był za granicą ale wtedy po biochemie i tak nie mialam owu

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ