X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    U mnie aktualizacja najwcześniej w środę 😁😍

Anka piękny awatar, przyzwyczajasz nas do okrągłego brzuszka? ❤🤞 kciuki za testowanie 😁

Pomarańcza, Domistr szkoda, że się nie udało, ale niedługo nadejdzie wasz czas 🥰

Dziewczyny wierzycie, że dziś skończyłam 39tc? 🥺😭❤ to jest po prostu niesamowite. Dopiero chyba do mnie dociera. Nasz bobik będzie z nami już za 4 dni 😭 w końcu go przytulę i dam buziaczka 😍 a jeszcze nie dawno był takim maleńkim Kropusiem i szłam na USG serduszkowe 😭 a teraz juz duży chłopiec ❤ już nie mogę się doczekać jak się zobaczymy, jak wrócimy do domu, jak położę go obok siebie.. Nie wierzę, że to już 🥺❤😍🥰
    Tak i takiego jesiennego w dodatku 😇🤩

Tak szybko ten czas zleciał a pamietam jak wstawiłaś zdj testu tak jakby to wczoraj było 🥰🙈

Juliet lubi tę wiadomość

• Katerinkaaa Debiutantka

Wysłany: 9 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    U mnie aktualizacja najwcześniej w środę 😁😍

Anka piękny awatar, przyzwyczajasz nas do okrągłego brzuszka? ❤🤞 kciuki za testowanie 😁

Pomarańcza, Domistr szkoda, że się nie udało, ale niedługo nadejdzie wasz czas 🥰

Dziewczyny wierzycie, że dziś skończyłam 39tc? 🥺😭❤ to jest po prostu niesamowite. Dopiero chyba do mnie dociera. Nasz bobik będzie z nami już za 4 dni 😭 w końcu go przytulę i dam buziaczka 😍 a jeszcze nie dawno był takim maleńkim Kropusiem i szłam na USG serduszkowe 😭 a teraz juz duży chłopiec ❤ już nie mogę się doczekać jak się zobaczymy, jak wrócimy do domu, jak położę go obok siebie.. Nie wierzę, że to już 🥺❤😍🥰
    Jak to zrobić? Jestem świeżakiem na tym forum :D chodzi o te notatki na dole?
    Zaraz maleństwo będzie z wami 🥰
    Życzę szybkiego porodu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerinkaaa wrote:
    Jak to zrobić? Jestem świeżakiem na tym forum :D chodzi o te notatki na dole?
    Zaraz maleństwo będzie z wami 🥰
    Życzę szybkiego porodu ;)
    Musisz wejść w profil juliet i mam ma udostępniony wykres kliknąć tak i się wyświetli 😇

Katerinkaaa lubi tę wiadomość

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja dzisiaj testu nie robilam bo siknelam zanim sobie przypomnialam, a moze to i dobrze bo mniej sie stresuje. Ciągle mam jakies złe przeczucia 😒😔

Pomarancza a czym bylas stymulowana? Bo ja np u swojej gin miałam różne opcje i powiedziala, że bedziemy próbować wszystkiego az w koncu na coś dobrze zareaguje

A sio złe myśli, a sio! 😁

A byłam stymulowana CLO, ładnie reagowałam, 3 miesiące w tym jeden do bani, bo miałam infekcje, ale potrafiłam mieć podwójna owulację, normalnie dwa ciałka its, wyniki super a ciąży jak nie było tak nie ma. Ale też fakt, że w czasie brania CLO miałam znikomy śluz, teraz biorę olej z wiesiołka i jest super różnica. No i nie miałam monitoringu na naturalnym cyklu, jedynie jak wyszły przypuszczenia że mogę mieć problem z prolaktyna to lekarz stwierdził że dużo pęcherzyków. Ale prolaktynę mam już w normie.
    Zobaczymy co w czwartek powiedzą w poradni, dalej będę myśleć 😉

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Katerinkaaa Debiutantka

Wysłany: 9 października 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Musisz wejść w profil juliet i mam ma udostępniony wykres kliknąć tak i się wyświetli 😇
    Dziękuję za pomoc :) odnalazłam ;)

Juliet lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast bromergonu biorę bromocorn podobno dokładnie to samo 😉 tylko dostałam 1/4 tabl na noc ale ja miałam prolaktynę 28 więc może dlatego tak mało

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    A sio złe myśli, a sio! 😁

A byłam stymulowana CLO, ładnie reagowałam, 3 miesiące w tym jeden do bani, bo miałam infekcje, ale potrafiłam mieć podwójna owulację, normalnie dwa ciałka its, wyniki super a ciąży jak nie było tak nie ma. Ale też fakt, że w czasie brania CLO miałam znikomy śluz, teraz biorę olej z wiesiołka i jest super różnica. No i nie miałam monitoringu na naturalnym cyklu, jedynie jak wyszły przypuszczenia że mogę mieć problem z prolaktyna to lekarz stwierdził że dużo pęcherzyków. Ale prolaktynę mam już w normie.
    Zobaczymy co w czwartek powiedzą w poradni, dalej będę myśleć 😉

Hmm tylko clo? Nie chciał spróbować jeszcze z czymś innym? Ja tez na clo dobrze reagowałam tylko zawsze potem a to byla torbiel a to znowu slaba ta owulka bo np próg byl 4. Dopiero z letrozolem byly super pecherzyki i endo tez nawet ładne ale i tak dostałam estrofem. Moja gin nie chciala kończyć na jednym leku, powiedziała że jak wyczerpią sie wszystkie możliwości to będziemy myśleć. Może tez sprobuj z innym lekiem?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dopiero co ten testeo no i jest rozowa kreseczka juz na nim :) Może jeszcze nie jest taka jak powinna byc i jeszcze jej duuuzo brakuje to cieszy mnie to, że ciemnieje 😊

Juliet lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Zrobiłam dopiero co ten testeo no i jest rozowa kreseczka juz na nim :) Może jeszcze nie jest taka jak powinna byc i jeszcze jej duuuzo brakuje to cieszy mnie to, że ciemnieje 😊
    Pokaxuj 😋

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy od góry jest z środy gdzie beta wynosila 26.
    Drugi jest z wczoraj gdzie beta była te 67.
    A ten 3 z dzisiaj z 10 siku 😂😂
    Normlanie widać je mocniej niz na zdjęciu ale nie umiem aparatu ustawić bo na zdjęciu to nawet zbytnio tych 2 pierwszych nie widać 🙄
    Wiec te testeo wychodzą jako kreseczki delikatne dopiero 13-14 dpo

5a01746d7a71.jpg

Ps. Jutro sikne na ten facelle paskowy to zobaczymy jaka różnica bedzie od czwartku 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 16:29

anka, Limonka26 lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Pierwszy od góry jest z środy gdzie beta wynosila 26.
    Drugi jest z wczoraj gdzie beta była te 67.
    A ten 3 z dzisiaj z 10 siku 😂😂
    Normlanie widać je mocniej niz na zdjęciu ale nie umiem aparatu ustawić bo na zdjęciu to nawet zbytnio tych 2 pierwszych nie widać 🙄
    Wiec te testeo wychodzą jako kreseczki delikatne dopiero 13-14 dpo

5a01746d7a71.jpg

Ps. Jutro sikne na ten facelle paskowy to zobaczymy jaka różnica bedzie od czwartku 😁😁
    piękne :D czekamy na jutro w takim razie :) ale na bete jeszcze idziesz?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens, przyrost sprawdzałam w sumie i był ok. Zastanawialam sie dzisiaj czy nie pojsc jeszcze np w poniedziałek ale nie wiem sama

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie wiem czy jest sens, przyrost sprawdzałam w sumie i był ok. Zastanawialam sie dzisiaj czy nie pojsc jeszcze np w poniedziałek ale nie wiem sama
    ja tam b ym poszła :D ale oczywiście rob jak uwazasz bo ta beta to jednak duzy stres przy oczekiwaniu na wynik..

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hmm tylko clo? Nie chciał spróbować jeszcze z czymś innym? Ja tez na clo dobrze reagowałam tylko zawsze potem a to byla torbiel a to znowu slaba ta owulka bo np próg byl 4. Dopiero z letrozolem byly super pecherzyki i endo tez nawet ładne ale i tak dostałam estrofem. Moja gin nie chciala kończyć na jednym leku, powiedziała że jak wyczerpią sie wszystkie możliwości to będziemy myśleć. Może tez sprobuj z innym lekiem?

Tak, tylko teraz weź znajdź lekarza który da akurat letrozol 🤔 zobaczę co powiedzą w poradni, może akurat tam coś ruszy, jak nie to zbadam jeszcze proga w tym cyklu i będę myśleć dalej o badaniach.
    Super kreseczka, ja pewnie bym już nie latała na betę, bo przyrost masz super, ale nie wiem, tak sobie gdybam a gdybym była w ciąży to nie wiem 😅

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Tak, tylko teraz weź znajdź lekarza który da akurat letrozol 🤔 zobaczę co powiedzą w poradni, może akurat tam coś ruszy, jak nie to zbadam jeszcze proga w tym cyklu i będę myśleć dalej o badaniach.
    Super kreseczka, ja pewnie bym już nie latała na betę, bo przyrost masz super, ale nie wiem, tak sobie gdybam a gdybym była w ciąży to nie wiem 😅

Moze po prostu trzeba podsunąć pomysł żeby spróbować czymś innym bo tez szkoda od razu tak rezygnować po jednym leku. A badalas po kazdej owu proga i sprawdzałaś czy pękają na pewno?

Co do bety to sie musze zastanowić bo z jednej strony chcialabym zobaczyć taka juz 3 cyfrowa chociaż 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:28

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, ja bym zrobila jeszcze jedną betę 🤭

A masz już jakieś ciążowe objawy? Jeśli przegapiłam, to wybacz 😘

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj tragicznie czuje nwm czy to przez podwójna dawkę mety czy przez pogodę...
    Od rana mnie mdli i wgl nie mam siły na nic...
    Chyba zrezygnuje z wieczornej dawki....

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Abrakadabra, ja bym zrobila jeszcze jedną betę 🤭

A masz już jakieś ciążowe objawy? Jeśli przegapiłam, to wybacz 😘

Sutki mnie bola, ale tez nie caly czas. Ten zab mnie boli i nie wiem czy to objaw czy co ale to nie jest typowy bol zęba bo boli jedynie jak dwa zeby sie ze soba stykają 🤦🏼‍♀️
    Mdli mnie czasami dosyć mocno, szczególnie jak cos zjem i najbardziej to po śniadaniu. Ciagle mi sie odbija kazdym jedzeniem po kolei co bym nie zjadła 🙄
    Jak budze sie rano to tez jestem od razu strasznie głodna aż mnie tak ssie w żołądku no i często sikam, jestem tez zmeczona troszkę i jak chodze to czuję jakbym przeszla nie wiem ile km bo mam takie dziwne nogi 😂
    A jak sie położę juz wieczorem pod kolderke to zasypiam w kilka sekund 😅
    Mam też straszne wahania libido bo jest chwila, że mam ochotę na seks a potem jak przychodzi co do czego to juz mi sie nie chce 😂

Jeszcze coś 🙈 Sutki mi ciagle stercza, że nawet przez stanik czuć.. Ogolnie to sa sinawe i na brodwkach maja biale plamy takie. Nie wiem nawet skad to sie wzięło i kiedy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:47

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Sutki mnie bola, ale tez nie caly czas. Ten zab mnie boli i nie wiem czy to objaw czy co ale to nie jest typowy bol zęba bo boli jedynie jak dwa zeby sie ze soba stykają 🤦🏼‍♀️
    Mdli mnie czasami dosyć mocno, szczególnie jak cos zjem i najbardziej to po śniadaniu. Ciagle mi sie odbija kazdym jedzeniem po kolei co bym nie zjadła 🙄
    Jak budze sie rano to tez jestem od razu strasznie głodna aż mnie tak ssie w żołądku no i często sikam, jestem tez zmeczona troszkę i jak chodze to czuję jakbym przeszla nie wiem ile km bo mam takie dziwne nogi 😂
    A jak sie położę juz wieczorem pod kolderke to zasypiam w kilka sekund 😅
    Mam też straszne wahania libido bo jest chwila, że mam ochotę na seks a potem jak przychodzi co do czego to juz mi sie nie chce 😂

Jeszcze coś 🙈 Sutki mi ciagle stercza, że nawet przez stanik czuć.. Ogolnie to sa sinawe i na brodwkach maja biale plamy takie. Nie wiem nawet skad to sie wzięło i kiedy 😂

Oooo, czyli dzieje się, super 🥰

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Oooo, czyli dzieje się, super 🥰

Najlepsze, ze zaczęło sie po becie w sumie. Wcześniej to zbytnio nic nie odczuwałam takiego

Sparky lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ