X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    U mnie aktualizacja najwcześniej w środę 😁😍

Anka piękny awatar, przyzwyczajasz nas do okrągłego brzuszka? ❤🤞 kciuki za testowanie 😁

Pomarańcza, Domistr szkoda, że się nie udało, ale niedługo nadejdzie wasz czas 🥰

Dziewczyny wierzycie, że dziś skończyłam 39tc? 🥺😭❤ to jest po prostu niesamowite. Dopiero chyba do mnie dociera. Nasz bobik będzie z nami już za 4 dni 😭 w końcu go przytulę i dam buziaczka 😍 a jeszcze nie dawno był takim maleńkim Kropusiem i szłam na USG serduszkowe 😭 a teraz juz duży chłopiec ❤ już nie mogę się doczekać jak się zobaczymy, jak wrócimy do domu, jak położę go obok siebie.. Nie wierzę, że to już 🥺❤😍🥰
    Tak i takiego jesiennego w dodatku 😇🤩

Tak szybko ten czas zleciał a pamietam jak wstawiłaś zdj testu tak jakby to wczoraj było 🥰🙈

Juliet lubi tę wiadomość

• Katerinkaaa Debiutantka

Wysłany: 9 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    U mnie aktualizacja najwcześniej w środę 😁😍

Anka piękny awatar, przyzwyczajasz nas do okrągłego brzuszka? ❤🤞 kciuki za testowanie 😁

Pomarańcza, Domistr szkoda, że się nie udało, ale niedługo nadejdzie wasz czas 🥰

Dziewczyny wierzycie, że dziś skończyłam 39tc? 🥺😭❤ to jest po prostu niesamowite. Dopiero chyba do mnie dociera. Nasz bobik będzie z nami już za 4 dni 😭 w końcu go przytulę i dam buziaczka 😍 a jeszcze nie dawno był takim maleńkim Kropusiem i szłam na USG serduszkowe 😭 a teraz juz duży chłopiec ❤ już nie mogę się doczekać jak się zobaczymy, jak wrócimy do domu, jak położę go obok siebie.. Nie wierzę, że to już 🥺❤😍🥰
    Jak to zrobić? Jestem świeżakiem na tym forum :D chodzi o te notatki na dole?
    Zaraz maleństwo będzie z wami 🥰
    Życzę szybkiego porodu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katerinkaaa wrote:
    Jak to zrobić? Jestem świeżakiem na tym forum :D chodzi o te notatki na dole?
    Zaraz maleństwo będzie z wami 🥰
    Życzę szybkiego porodu ;)
    Musisz wejść w profil juliet i mam ma udostępniony wykres kliknąć tak i się wyświetli 😇

Katerinkaaa lubi tę wiadomość

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja dzisiaj testu nie robilam bo siknelam zanim sobie przypomnialam, a moze to i dobrze bo mniej sie stresuje. Ciągle mam jakies złe przeczucia 😒😔

Pomarancza a czym bylas stymulowana? Bo ja np u swojej gin miałam różne opcje i powiedziala, że bedziemy próbować wszystkiego az w koncu na coś dobrze zareaguje

A sio złe myśli, a sio! 😁

A byłam stymulowana CLO, ładnie reagowałam, 3 miesiące w tym jeden do bani, bo miałam infekcje, ale potrafiłam mieć podwójna owulację, normalnie dwa ciałka its, wyniki super a ciąży jak nie było tak nie ma. Ale też fakt, że w czasie brania CLO miałam znikomy śluz, teraz biorę olej z wiesiołka i jest super różnica. No i nie miałam monitoringu na naturalnym cyklu, jedynie jak wyszły przypuszczenia że mogę mieć problem z prolaktyna to lekarz stwierdził że dużo pęcherzyków. Ale prolaktynę mam już w normie.
    Zobaczymy co w czwartek powiedzą w poradni, dalej będę myśleć 😉

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Katerinkaaa Debiutantka

Wysłany: 9 października 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Musisz wejść w profil juliet i mam ma udostępniony wykres kliknąć tak i się wyświetli 😇
    Dziękuję za pomoc :) odnalazłam ;)

Juliet lubi tę wiadomość

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast bromergonu biorę bromocorn podobno dokładnie to samo 😉 tylko dostałam 1/4 tabl na noc ale ja miałam prolaktynę 28 więc może dlatego tak mało

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    A sio złe myśli, a sio! 😁

A byłam stymulowana CLO, ładnie reagowałam, 3 miesiące w tym jeden do bani, bo miałam infekcje, ale potrafiłam mieć podwójna owulację, normalnie dwa ciałka its, wyniki super a ciąży jak nie było tak nie ma. Ale też fakt, że w czasie brania CLO miałam znikomy śluz, teraz biorę olej z wiesiołka i jest super różnica. No i nie miałam monitoringu na naturalnym cyklu, jedynie jak wyszły przypuszczenia że mogę mieć problem z prolaktyna to lekarz stwierdził że dużo pęcherzyków. Ale prolaktynę mam już w normie.
    Zobaczymy co w czwartek powiedzą w poradni, dalej będę myśleć 😉

Hmm tylko clo? Nie chciał spróbować jeszcze z czymś innym? Ja tez na clo dobrze reagowałam tylko zawsze potem a to byla torbiel a to znowu slaba ta owulka bo np próg byl 4. Dopiero z letrozolem byly super pecherzyki i endo tez nawet ładne ale i tak dostałam estrofem. Moja gin nie chciala kończyć na jednym leku, powiedziała że jak wyczerpią sie wszystkie możliwości to będziemy myśleć. Może tez sprobuj z innym lekiem?

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    20.03 - 5.66 cm bobasa ♥️
    27.03 - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dopiero co ten testeo no i jest rozowa kreseczka juz na nim :) Może jeszcze nie jest taka jak powinna byc i jeszcze jej duuuzo brakuje to cieszy mnie to, że ciemnieje 😊

Juliet lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Zrobiłam dopiero co ten testeo no i jest rozowa kreseczka juz na nim :) Może jeszcze nie jest taka jak powinna byc i jeszcze jej duuuzo brakuje to cieszy mnie to, że ciemnieje 😊
    Pokaxuj 😋

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy od góry jest z środy gdzie beta wynosila 26.
    Drugi jest z wczoraj gdzie beta była te 67.
    A ten 3 z dzisiaj z 10 siku 😂😂
    Normlanie widać je mocniej niz na zdjęciu ale nie umiem aparatu ustawić bo na zdjęciu to nawet zbytnio tych 2 pierwszych nie widać 🙄
    Wiec te testeo wychodzą jako kreseczki delikatne dopiero 13-14 dpo

5a01746d7a71.jpg

Ps. Jutro sikne na ten facelle paskowy to zobaczymy jaka różnica bedzie od czwartku 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 16:29

anka, Limonka26 lubią tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Pierwszy od góry jest z środy gdzie beta wynosila 26.
    Drugi jest z wczoraj gdzie beta była te 67.
    A ten 3 z dzisiaj z 10 siku 😂😂
    Normlanie widać je mocniej niz na zdjęciu ale nie umiem aparatu ustawić bo na zdjęciu to nawet zbytnio tych 2 pierwszych nie widać 🙄
    Wiec te testeo wychodzą jako kreseczki delikatne dopiero 13-14 dpo

5a01746d7a71.jpg

Ps. Jutro sikne na ten facelle paskowy to zobaczymy jaka różnica bedzie od czwartku 😁😁
    piękne :D czekamy na jutro w takim razie :) ale na bete jeszcze idziesz?

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens, przyrost sprawdzałam w sumie i był ok. Zastanawialam sie dzisiaj czy nie pojsc jeszcze np w poniedziałek ale nie wiem sama

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Nie wiem czy jest sens, przyrost sprawdzałam w sumie i był ok. Zastanawialam sie dzisiaj czy nie pojsc jeszcze np w poniedziałek ale nie wiem sama
    ja tam b ym poszła :D ale oczywiście rob jak uwazasz bo ta beta to jednak duzy stres przy oczekiwaniu na wynik..

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Hmm tylko clo? Nie chciał spróbować jeszcze z czymś innym? Ja tez na clo dobrze reagowałam tylko zawsze potem a to byla torbiel a to znowu slaba ta owulka bo np próg byl 4. Dopiero z letrozolem byly super pecherzyki i endo tez nawet ładne ale i tak dostałam estrofem. Moja gin nie chciala kończyć na jednym leku, powiedziała że jak wyczerpią sie wszystkie możliwości to będziemy myśleć. Może tez sprobuj z innym lekiem?

Tak, tylko teraz weź znajdź lekarza który da akurat letrozol 🤔 zobaczę co powiedzą w poradni, może akurat tam coś ruszy, jak nie to zbadam jeszcze proga w tym cyklu i będę myśleć dalej o badaniach.
    Super kreseczka, ja pewnie bym już nie latała na betę, bo przyrost masz super, ale nie wiem, tak sobie gdybam a gdybym była w ciąży to nie wiem 😅

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Tak, tylko teraz weź znajdź lekarza który da akurat letrozol 🤔 zobaczę co powiedzą w poradni, może akurat tam coś ruszy, jak nie to zbadam jeszcze proga w tym cyklu i będę myśleć dalej o badaniach.
    Super kreseczka, ja pewnie bym już nie latała na betę, bo przyrost masz super, ale nie wiem, tak sobie gdybam a gdybym była w ciąży to nie wiem 😅

Moze po prostu trzeba podsunąć pomysł żeby spróbować czymś innym bo tez szkoda od razu tak rezygnować po jednym leku. A badalas po kazdej owu proga i sprawdzałaś czy pękają na pewno?

Co do bety to sie musze zastanowić bo z jednej strony chcialabym zobaczyć taka juz 3 cyfrowa chociaż 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:28

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, ja bym zrobila jeszcze jedną betę 🤭

A masz już jakieś ciążowe objawy? Jeśli przegapiłam, to wybacz 😘

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj tragicznie czuje nwm czy to przez podwójna dawkę mety czy przez pogodę...
    Od rana mnie mdli i wgl nie mam siły na nic...
    Chyba zrezygnuje z wieczornej dawki....

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Abrakadabra, ja bym zrobila jeszcze jedną betę 🤭

A masz już jakieś ciążowe objawy? Jeśli przegapiłam, to wybacz 😘

Sutki mnie bola, ale tez nie caly czas. Ten zab mnie boli i nie wiem czy to objaw czy co ale to nie jest typowy bol zęba bo boli jedynie jak dwa zeby sie ze soba stykają 🤦🏼‍♀️
    Mdli mnie czasami dosyć mocno, szczególnie jak cos zjem i najbardziej to po śniadaniu. Ciagle mi sie odbija kazdym jedzeniem po kolei co bym nie zjadła 🙄
    Jak budze sie rano to tez jestem od razu strasznie głodna aż mnie tak ssie w żołądku no i często sikam, jestem tez zmeczona troszkę i jak chodze to czuję jakbym przeszla nie wiem ile km bo mam takie dziwne nogi 😂
    A jak sie położę juz wieczorem pod kolderke to zasypiam w kilka sekund 😅
    Mam też straszne wahania libido bo jest chwila, że mam ochotę na seks a potem jak przychodzi co do czego to juz mi sie nie chce 😂

Jeszcze coś 🙈 Sutki mi ciagle stercza, że nawet przez stanik czuć.. Ogolnie to sa sinawe i na brodwkach maja biale plamy takie. Nie wiem nawet skad to sie wzięło i kiedy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 17:47

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Sutki mnie bola, ale tez nie caly czas. Ten zab mnie boli i nie wiem czy to objaw czy co ale to nie jest typowy bol zęba bo boli jedynie jak dwa zeby sie ze soba stykają 🤦🏼‍♀️
    Mdli mnie czasami dosyć mocno, szczególnie jak cos zjem i najbardziej to po śniadaniu. Ciagle mi sie odbija kazdym jedzeniem po kolei co bym nie zjadła 🙄
    Jak budze sie rano to tez jestem od razu strasznie głodna aż mnie tak ssie w żołądku no i często sikam, jestem tez zmeczona troszkę i jak chodze to czuję jakbym przeszla nie wiem ile km bo mam takie dziwne nogi 😂
    A jak sie położę juz wieczorem pod kolderke to zasypiam w kilka sekund 😅
    Mam też straszne wahania libido bo jest chwila, że mam ochotę na seks a potem jak przychodzi co do czego to juz mi sie nie chce 😂

Jeszcze coś 🙈 Sutki mi ciagle stercza, że nawet przez stanik czuć.. Ogolnie to sa sinawe i na brodwkach maja biale plamy takie. Nie wiem nawet skad to sie wzięło i kiedy 😂

Oooo, czyli dzieje się, super 🥰

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Oooo, czyli dzieje się, super 🥰

Najlepsze, ze zaczęło sie po becie w sumie. Wcześniej to zbytnio nic nie odczuwałam takiego

Sparky lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ