Forum Staraj膮c si臋 - og贸lne Klub pod Pingwinkiem 馃惂
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 馃惂

Oce艅 ten w膮tek:
  • Olenkaqx Autorytet
    Post贸w: 721 588

    Wys艂any: 2 marca, 21:24

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Sparky rozgo艣膰 si臋, tu znajdziesz super atmosfer臋 wsparcia i wielka encyklopedie wiedzy!

    Sparky lubi t臋 wiadomo艣膰

    Spe艂nione marzenia maj膮 swoj膮 cen臋
    14cs

    馃懇 30lat
    Endometrioza 2st,laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 jajowody dro偶ne
    Cienkie endometrium? 馃
    Niedoczynno艣膰 tarczycy 馃挭
    euthyrox 50
    02.21->04.21->05.21>09.21
    Tsh 3,33 ->1,68->0.86->1.49
    Ft4 0,91 ->0,86->0,92
    LH/FSH 0,86

    馃懆 32lata
    Nasienie bardzo OK!

    Zaczynamy z dietoterapi膮 馃構
  • Domistr Autorytet
    Post贸w: 288 164

    Wys艂any: 2 marca, 21:24

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    NataliaGie widz臋, 偶e obra艂y艣my identyczn膮 taktyk臋 鉂 3 dni pod rz膮d z kubeczkiem, oby by艂y z tego dzieci 馃槄馃槃

    NataliaGie, Olenkaqx lubi膮 t臋 wiadomo艣膰

  • Sparky Autorytet
    Post贸w: 418 270

    Wys艂any: 2 marca, 22:06

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Otter wrote:
    Salv, witamy 馃榿
    Tak po krotce co i jak skopiowane z w膮tk贸w testowych:

    LISTA BADA艃:
    銆婭 ETAP
    3dc:鈥 Estradiol鈥 LH鈥 FSH鈥 Prolaktyna鈥 Testosteron
    7 dpo:鈥 Progesteron
    Pozosta艂e dni:鈥 TSH鈥 FT3鈥 FT4鈥 AntyTPO鈥 AntyTG 鈥SG tarczycy 鈥 Krzywa glukozy 鈥 Krzywa insuliny 鈥 Monitoring cyklu鈥 Badanie nasienia partnera

    銆婭I ETAP鈥 Wit D鈥 Wit B12鈥 Homocysteina鈥 Kwas foliowy鈥 呕elazo鈥 Ferrytyna

    銆婭II ETAP 鈥 Bia艂ko S鈥 Bia艂ko C鈥 Ana1鈥 TestDNA
    鈥 Wymazy MUCHa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)鈥 HSG

    Tylko tyle i az tyle 馃槅

    Mam pytanko o badania z 3 dc - musz膮 by膰 koniecznie robione w trzecim dniu? Zwykle spotyka艂am si臋 z tym, 偶e mo偶na je robi膰 w 2-5 dc 馃

    1锔忊儯1锔忊儯 cykl stara艅 o pierwsze 馃懚馃徏

    馃懇馃徏鈥嶐煉 29 lat

    鉂 Niedoczynno艣膰 tarczycy 鉃★笍馃拪 Letrox
    鉂 Hiperprolaktynemia 鉃★笍馃拪 Dostinex
    鉂 Lekka io, sk艂onno艣ci do podwy偶szonej glukozy na czczo
    鉁旓笍 FSH, LH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHBG, 17-OH-progesteron, progesteron - ok
    鉁旓笍 Cytologia - ok
    鉁旓笍 Wszystko wskazuje na regularne owulacje z obu jajnik贸w na zmian臋
    鉂 Ty艂ozgi臋cie macicy, podejrzenie torbieli endometrialnej na lewym jajniku i/lub wodniaka lewego jajowodu (ka偶dy lekarz widzi co艣 innego, do potwierdzenia)
    馃敭 Plan na niedalek膮 przysz艂o艣膰 - badanie dro偶no艣ci jajowod贸w
    馃拪 Witamina D, Femibion 0, DHA, Myofolic


    馃さ馃徏 36 lat

    鉁旓笍 Badanie og贸lne nasienia z ocen膮 morfologii plemnik贸w - bardzo dobre wyniki
    鉁旓笍 Badania laboratoryjne ok 馃憤馃徎
    馃拪 Fertistim dla m臋偶czyzn, omega 3
  • NataliaGie Ekspertka
    Post贸w: 244 127

    Wys艂any: 2 marca, 22:06

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Domistr wrote:
    NataliaGie widz臋, 偶e obra艂y艣my identyczn膮 taktyk臋 鉂 3 dni pod rz膮d z kubeczkiem, oby by艂y z tego dzieci 馃槄馃槃

    By艂o intensywnie 馃榿musi zadzia艂a膰 !

    Domistr lubi t臋 wiadomo艣膰

    馃懇馃徏Ja 32,馃 On 37
  • midzia Ekspertka
    Post贸w: 189 319

    Wys艂any: 2 marca, 22:19

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Widz臋 sporo nowych nick贸w, fajnie 馃榿

    Otter, pierwsza strona to kawa艂 dobrej roboty 馃

    Pomara艅cza, Ladinola, Otter, Monika7 lubi膮 t臋 wiadomo艣膰

    7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    nzjd3e3klwa5lymt.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • Pomara艅cza Ekspertka
    Post贸w: 224 141

    Wys艂any: 2 marca, 23:16

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Midzia, zgadzam si臋 w 100%, Otter jeste艣 niesamowita!馃樆

    Otter, midzia lubi膮 t臋 wiadomo艣膰

    Lu藕ne starania od 12.2019
    Badania listopad 2020 -> hiperprolaktynemia czynno艣ciowa , dostinex przez 2 cykle, znaczny spadek, odstawienie leku;
    Sierpie艅 '21 Sono-hsg - jajowody dro偶ne
    Metformina ,Letrox, prenatal uno, olej z wiesio艂ka, acard i 馃惂
  • Niebieska Gwiazda Autorytet
    Post贸w: 2173 1335

    Wys艂any: 3 marca, 00:44

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Witam si臋 i ja.Kr贸tko o mnie:Mama dw贸ch syn贸w.Starszy za dwa miesi膮ce b臋dzie mia艂 sze艣膰 lat,m艂odszy za cztery miesi膮ce dwa lata.M艂odszego nadal karmi臋 cho膰 my艣l臋,偶e ju偶 ko艅cz臋.Staramy si臋 o trzecie od wrze艣nia 2020.J ak przestane karmi膰 i ci膮偶y nie b臋dzie pomy艣l臋 o stymulacji.

    Otter lubi t臋 wiadomo艣膰

  • Pum Przyjaci贸艂ka
    Post贸w: 118 43

    Wys艂any: 3 marca, 00:51

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Hej dziewczyny to i ja tu do艂膮cz臋.

    Starania zacz臋li艣my jako艣 2/2.5 roku temu. Na luzie bez zabezpieczenia jako艣 wtedy podchodzi艂am do tego tak uda si臋 super nie uda si臋 nie ma tragedii.
    Na serio zacz臋li艣my stara膰 si臋 po 艣lubie 06.2020 a w styczniu 21 udali艣my si臋 do kliniki leczenia niep艂odno艣ci badania nasienia wysz艂y zle (w stopce) byli艣my w szoku bo m膮偶 zdrowy bez na艂og贸w 膰wiczy a tu takie wyniki.
    Ja niestety oty艂o艣膰 i cukrzyca typu 2 (ale walcz臋 ju偶 10kg w d贸艂 :))
    Du偶o bada艅 zrobionych i w sumie moje wyniki s膮 ok (chocia偶 zdziwiona jestem)

    Ten cykl stymulowany clostilbegyt owu mia艂a by膰 w 14dc (24.02) dosta艂am zastrzyk na p臋kni臋cie p臋cherzyka i 鉂わ笍by艂 o 24.00 馃槀 (kurcze co do minuty) od 28.02 bior臋 duphaston 2x1 przez 10 dni i 9.03 mam zrobi膰 badania z krwi (bet臋) ten cykl z kubeczkiem 鉂わ笍


    Otter lubi t臋 wiadomo艣膰

    Starania ok 2 lata
    W trakcie diagnostyki
    Ja '92 (bior臋 Wit d3, b12+kw. foliowy)
    Cukrzyca typu 2
    Wit D3 16.50 (by艂o <4)鉂 Hemoglobina glikowana 鉁匨orfologia krwi 鉁匨arkery jajnika (he4, ca125, Roma)鉁
    Crp鉁匨orfologia cbc鉁
    USG tarczycy 鉂 (powi臋kszona, guzek)
    USG piersi 鉁匔ytologia 鉁
    USG narz膮du rodnego 鉁呪潓(torbiel sk贸rzasta do usuni臋cia)
    Amh 3.39鉁 lh/fsh/TSH/E2/tst/dheas/anty tpo鉁 shbg 鉂(15 n.26.1-110)
    On '85 (bierze Wit c 2g, l karnityn臋 2g, cynk, selen)
    Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas/anty tpo 鉁
    USG j膮der i gr krokowego 鉁
    Prolaktyna 233鉁 po godz z metoclopramidem 2147鉂
    Badania nasienia
    Liczba plemnik贸w w ml 1.40mln (norma > 15)鉂
    Licz plemnik贸w w ejakulacie 4.20mln (>39) 鉂
    Plemniki 偶ywe 59%鉁
    Martwe 41%
    Suma plemnik贸w o ruchu post臋powym 21% (>32%)鉂
    Plemniki o ruchu nie post臋powym 6%
    Nieruchome 73%
    Wskazania do ivf.
  • Pum Przyjaci贸艂ka
    Post贸w: 118 43

    Wys艂any: 3 marca, 00:55

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Zapomnia艂am napisa膰 mam masa偶er do cia艂a z polecenia kasi coztymseksem bo m贸j L tak sceptycznie podchodzi do gad偶et贸w ale masa偶er mu si臋 spodoba艂 (nawet kupi艂 akumulatorki i 艂adowark臋 w ikea 馃槀)

    Ale ten masa偶er naprawd臋 super jest鉂わ笍 wi臋c zacz臋艂am od niego mo偶e jak si臋 oswoi to kupie jeszcze jakie艣 gad偶ety 馃榾

    Starania ok 2 lata
    W trakcie diagnostyki
    Ja '92 (bior臋 Wit d3, b12+kw. foliowy)
    Cukrzyca typu 2
    Wit D3 16.50 (by艂o <4)鉂 Hemoglobina glikowana 鉁匨orfologia krwi 鉁匨arkery jajnika (he4, ca125, Roma)鉁
    Crp鉁匨orfologia cbc鉁
    USG tarczycy 鉂 (powi臋kszona, guzek)
    USG piersi 鉁匔ytologia 鉁
    USG narz膮du rodnego 鉁呪潓(torbiel sk贸rzasta do usuni臋cia)
    Amh 3.39鉁 lh/fsh/TSH/E2/tst/dheas/anty tpo鉁 shbg 鉂(15 n.26.1-110)
    On '85 (bierze Wit c 2g, l karnityn臋 2g, cynk, selen)
    Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas/anty tpo 鉁
    USG j膮der i gr krokowego 鉁
    Prolaktyna 233鉁 po godz z metoclopramidem 2147鉂
    Badania nasienia
    Liczba plemnik贸w w ml 1.40mln (norma > 15)鉂
    Licz plemnik贸w w ejakulacie 4.20mln (>39) 鉂
    Plemniki 偶ywe 59%鉁
    Martwe 41%
    Suma plemnik贸w o ruchu post臋powym 21% (>32%)鉂
    Plemniki o ruchu nie post臋powym 6%
    Nieruchome 73%
    Wskazania do ivf.
  • nick nieaktualny

    Wys艂any: 3 marca, 05:58

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Dzie艅 dobry wszystkim 鉂

    Nareszcie doczeka艂am si臋 馃惖 ale mam zagwostk臋. Zawsze od razu mnie zalewa艂o rano wi臋c wiedzia艂am, 偶e to 1dc. Wczoraj wieczorem dosta艂am ju偶 czerwonych plamie艅 i dzisiaj si臋 rozkr臋ca i tu moje pytanie - 1dc liczy膰 od wczoraj czy dzisiaj? Zg艂upia艂am a dobrze chc臋 zacz膮膰 bra膰 NAC 馃檮

  • Beza27 Autorytet
    Post贸w: 640 694

    Wys艂any: 3 marca, 06:24

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Pum trzymam kciuki za bet臋 w takim razie 馃
    Naya plamienia podobno nie licz膮 si臋 jako 1dc, dziewczyny chyba pisa艂y (jak nie to mnie poprawcie 馃檲) 偶e je偶eli plamienie nie brudzi majtek tylko jest po podcieraniu to jest to plamienie i zalicza si臋 do poprzedniego cyklu, ale sama mia艂am zawsze z tym problem. Powiem tylko tak, na twoim miejscu wzi臋艂abym mniejsza dawk臋 NAC w dzie艅 3 (licz膮c plamienie) i niby od 4dc do 7dc normalna dawk臋, a potem jeszcze jeden dzie艅 poprawi艂a mniejsza dawka 馃槈 wtedy wyjdzie ci 偶e bra艂a艣 tak jakby od wieczora 2dc do rana 8dc (nie licz膮c plamienia)
    NAC to suplement wi臋c te偶 nie zaszkodzi jak zaczniesz/sko艅czysz dzie艅 p贸藕niej/wcze艣niej馃槈

    Naya, Pum lubi膮 t臋 wiadomo艣膰

    馃挌馃挌馃挌
    2.03.2021
    Beta 214,50 mIU/ml 馃崁 -> 961 mlU/ml po 72h 馃崁
    18.03 6t2 jest 鉂わ笍
    Prenatalne -> 28.04 wszystko dobrze, niskie ryzyka 馃挌馃崁

    Po艂贸wkowe -> 22.06 330g zdrowy ch艂opiec 馃グ

    USG III trymestru -> 27.08(30t) 1400g 馃Ц
    馃挌馃挌馃挌

    Rozpocz臋cie stara艅 02.2020

    f2w3vfxmaop3zda5.png
  • nick nieaktualny

    Wys艂any: 3 marca, 06:30

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Beza27 wrote:
    Pum trzymam kciuki za bet臋 w takim razie 馃
    Naya plamienia podobno nie licz膮 si臋 jako 1dc, dziewczyny chyba pisa艂y (jak nie to mnie poprawcie 馃檲) 偶e je偶eli plamienie nie brudzi majtek tylko jest po podcieraniu to jest to plamienie i zalicza si臋 do poprzedniego cyklu, ale sama mia艂am zawsze z tym problem. Powiem tylko tak, na twoim miejscu wzi臋艂abym mniejsza dawk臋 NAC w dzie艅 3 (licz膮c plamienie) i niby od 4dc do 7dc normalna dawk臋, a potem jeszcze jeden dzie艅 poprawi艂a mniejsza dawka 馃槈 wtedy wyjdzie ci 偶e bra艂a艣 tak jakby od wieczora 2dc do rana 8dc (nie licz膮c plamienia)
    NAC to suplement wi臋c te偶 nie zaszkodzi jak zaczniesz/sko艅czysz dzie艅 p贸藕niej/wcze艣niej馃槈
    Dzi臋kuj臋 Ci bardzo! Tak zrobi臋. W sumie racja, 偶eby zacz膮膰 mniejsza dawk膮. Niekt贸re dziewczyny z tego co wiem bior膮 ca艂y cykl po 600mg 馃槉

  • nick nieaktualny

    Wys艂any: 3 marca, 06:34

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Pum wrote:
    Hej dziewczyny to i ja tu do艂膮cz臋.

    Starania zacz臋li艣my jako艣 2/2.5 roku temu. Na luzie bez zabezpieczenia jako艣 wtedy podchodzi艂am do tego tak uda si臋 super nie uda si臋 nie ma tragedii.
    Na serio zacz臋li艣my stara膰 si臋 po 艣lubie 06.2020 a w styczniu 21 udali艣my si臋 do kliniki leczenia niep艂odno艣ci badania nasienia wysz艂y zle (w stopce) byli艣my w szoku bo m膮偶 zdrowy bez na艂og贸w 膰wiczy a tu takie wyniki.
    Ja niestety oty艂o艣膰 i cukrzyca typu 2 (ale walcz臋 ju偶 10kg w d贸艂 :))
    Du偶o bada艅 zrobionych i w sumie moje wyniki s膮 ok (chocia偶 zdziwiona jestem)

    Ten cykl stymulowany clostilbegyt owu mia艂a by膰 w 14dc (24.02) dosta艂am zastrzyk na p臋kni臋cie p臋cherzyka i 鉂わ笍by艂 o 24.00 馃槀 (kurcze co do minuty) od 28.02 bior臋 duphaston 2x1 przez 10 dni i 9.03 mam zrobi膰 badania z krwi (bet臋) ten cykl z kubeczkiem 鉂わ笍

    To trzymamy kciuki za bet臋 馃 Te偶 b臋d臋 w tym cyklu pr贸bowa膰 z kubeczkiem, zobaczymy czy co艣 pomo偶e 馃槉 Narazie pr贸buj臋 z menstruacyjnym ale zastanawiam si臋 nad tym ferti lily

    Pum lubi t臋 wiadomo艣膰

  • Sparky Autorytet
    Post贸w: 418 270

    Wys艂any: 3 marca, 07:12

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Naya, je艣li chodzi o kubeczki, to u偶ywam na zmian臋 menstruacyjnego i Ferti Lily. Zdaj臋 siebie spraw臋, 偶e budowa Ferti zapewne jest lepsza do "naszych" cel贸w, bo jest p艂ytszy, ale go nie lubi臋 - mam mega problem, 偶eby go z siebie wyj膮膰, a jego d艂ugi ogonek wcale nie pomaga馃檲 Bo i tak nie mo偶na za niego ci膮gn膮膰 馃檲 Zwyk艂y menstruacyjny z Rossmana jest dla mnie 艂atwiejszy w obs艂udze. No ale to pewnie indywidualna sprawa zale偶na od budowy ka偶dej z nas.

    1锔忊儯1锔忊儯 cykl stara艅 o pierwsze 馃懚馃徏

    馃懇馃徏鈥嶐煉 29 lat

    鉂 Niedoczynno艣膰 tarczycy 鉃★笍馃拪 Letrox
    鉂 Hiperprolaktynemia 鉃★笍馃拪 Dostinex
    鉂 Lekka io, sk艂onno艣ci do podwy偶szonej glukozy na czczo
    鉁旓笍 FSH, LH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHBG, 17-OH-progesteron, progesteron - ok
    鉁旓笍 Cytologia - ok
    鉁旓笍 Wszystko wskazuje na regularne owulacje z obu jajnik贸w na zmian臋
    鉂 Ty艂ozgi臋cie macicy, podejrzenie torbieli endometrialnej na lewym jajniku i/lub wodniaka lewego jajowodu (ka偶dy lekarz widzi co艣 innego, do potwierdzenia)
    馃敭 Plan na niedalek膮 przysz艂o艣膰 - badanie dro偶no艣ci jajowod贸w
    馃拪 Witamina D, Femibion 0, DHA, Myofolic


    馃さ馃徏 36 lat

    鉁旓笍 Badanie og贸lne nasienia z ocen膮 morfologii plemnik贸w - bardzo dobre wyniki
    鉁旓笍 Badania laboratoryjne ok 馃憤馃徎
    馃拪 Fertistim dla m臋偶czyzn, omega 3
  • nick nieaktualny

    Wys艂any: 3 marca, 07:23

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Sparky wrote:
    Naya, je艣li chodzi o kubeczki, to u偶ywam na zmian臋 menstruacyjnego i Ferti Lily. Zdaj臋 siebie spraw臋, 偶e budowa Ferti zapewne jest lepsza do "naszych" cel贸w, bo jest p艂ytszy, ale go nie lubi臋 - mam mega problem, 偶eby go z siebie wyj膮膰, a jego d艂ugi ogonek wcale nie pomaga馃檲 Bo i tak nie mo偶na za niego ci膮gn膮膰 馃檲 Zwyk艂y menstruacyjny z Rossmana jest dla mnie 艂atwiejszy w obs艂udze. No ale to pewnie indywidualna sprawa zale偶na od budowy ka偶dej z nas.

    W艂a艣nie te偶 mi si臋 wydaje, 偶e z ferti lily mog艂abym mie膰 problem z wyj臋ciem, zwyk艂y wydaje si臋 "lepszy" w obs艂udze 馃槂 Ale ja lubi臋 eksperymentowa膰 wi臋c mo偶e si臋 skusz臋 馃き Po takim czasie jestem ju偶 chyba w stanie wszystkiego spr贸bowa膰 馃榿

  • abrakadabra Autorytet
    Post贸w: 1346 669

    Wys艂any: 3 marca, 08:12

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Jestem dzisiaj z艂a, wczoraj mi sie sko艅czy艂a 馃惖, wieczorem mia艂am nadziej臋 na jakies sexy, nawet mowilam to mojemu. Wzielam sie do roboty a on nic. Sko艅czy艂o sie na tym, 偶e spu艣ci艂 mi si臋 na r臋k臋 i tyle z tego bylo. Nawet mnie nie tknal i poszed艂 sobie spac. Tak mi sie przykro od razu zrobi艂o bo naprawd臋 mia艂am ochot臋 po takim czasie.

  • Mama8latka Autorytet
    Post贸w: 2836 2056

    Wys艂any: 3 marca, 08:19

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    abrakadabra wrote:
    Jestem dzisiaj z艂a, wczoraj mi sie sko艅czy艂a 馃惖, wieczorem mia艂am nadziej臋 na jakies sexy, nawet mowilam to mojemu. Wzielam sie do roboty a on nic. Sko艅czy艂o sie na tym, 偶e spu艣ci艂 mi si臋 na r臋k臋 i tyle z tego bylo. Nawet mnie nie tknal i poszed艂 sobie spac. Tak mi sie przykro od razu zrobi艂o bo naprawd臋 mia艂am ochot臋 po takim czasie.
    Powiedz mu to od razu ,偶e sprawi艂 Ci przykro艣膰.... i 偶e dzi臋kujesz bardzo za "cudowny " sex 馃槉 ... U mnie si臋 to raczej nie zdarza ale JAK ju偶 si臋 zdarzy bo m膮偶 chce i艣膰 ju偶 spac to rano mu m贸wi臋 偶e bardzo dzi臋kuj臋 za taki cudowny sex 偶e mmmnn z krzywa min膮 i wieczorem si臋 reflektuje 馃槉

    02.2019 15tc 馃挃/07.2019 9 tc馃挃
    05.2020 CB /10.2020 CB
    鉂孴ocze艅 Uk艂adowy-NIE aktywny 鉁旓笍
    鉂孉NA 4 (RNP/Sm+++, SS-A +++,Ro-52 +++, SS-B +)
    鉂 MTHFR A1298C -homozygota
    鉂 IO
    鉃朤SH 0,40 --> 2,53馃槙-> E25/50
    鉁旓笍Prolaktyna 4dc 24,82 --> 18,35
    鉁旓笍Badanie nasienia
    f2wlru1d3ak9ghh9.png
  • abrakadabra Autorytet
    Post贸w: 1346 669

    Wys艂any: 3 marca, 08:26

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Mama8latka - nie wiem czy to na niego zadzia艂a. Widzi, 偶e mi przykro a mimo to zachowuje sie normalnie, przytula, ca艂uje. Poza tym wiedzia艂 doskonale, 偶e od ponad tygodnia nic nie by艂o dla mnie, bo przed okresem nic a potem nagle okres wpad艂 wiec te偶 6 dni przerwy by艂o. Jedynie dla niego jakies przyjemno艣ci, a dla mnie nic. Ja nie bede sie go prosi膰 o seks, zrobi臋 po prostu tak samo jak on. Bo jesli mu cos powiem to powie, 偶e to moja wina bo nic nie powiedzia艂am co chce..

  • Otter Autorytet
    Post贸w: 1359 2152

    Wys艂any: 3 marca, 08:46

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    Cze艣膰 Dziewczyny 馃榿

    Sparky, mo偶na robi膰 niekt贸re badania miedzy 3 a 5dc. Ale co i jak dok艂adnie to ju偶 nie pami臋tam 馃檪
    Warto zrobi膰 od razu jak najwi臋cej- jedno k艂ucie i po sprawie 馃榿

    abrakadabra m臋偶czy藕ni s膮 bezpo艣redni i im trzeba m贸wi膰 wprost co si臋 chc臋 馃榿 偶adne podchody nic nie dadz膮, bo oni si臋 nie domy艣la 馃槅

    Mi艂ego dnia 馃尰

    Sparky lubi t臋 wiadomo艣膰

    馃崁馃崁馃崁 18cs馃崁馃崁馃崁
    3cs z Acard 150
    1cs Lametta 5dc-9dc, 2x 2.5mg- 鉂 przero艣ni臋ty p臋cherzyk, cykl bez owu 馃樁
    2cs z Lametta 3-7dc, 1x2.5mg- owu 14dc鉁娾湂

    馃懅Ona:
    hormony鉁旓笍, regularne cykle z owulacjami鉁旓笍, test PCT鉁旓笍, dro偶ne jajowody 鉁旓笍, tarczyca 鉁旓笍, cytologia 鉁旓笍, AMH 1.66, Fe鉁旓笍, ferrytyna 鉁旓笍,
    馃弳wygrana walka z insulin膮 (luty 10.8-> lipiec 6,6), HOMA 1.37鉁旓笍
    鉁旓笍 Subpopulacje limfocyt贸w
    鉂擟ytokiny, KIRy, kariotyp, Wit. D, bia艂ko C i S

    鉂嶩omocysteina 11.1 (7.2021) 鉃★笍 9.4 (8.2021)
    鉂嶱AI-1 4G hetero
    鉂嶤zynnik V Leiden 1691G>A hetero
    鉂嶮THFR_677C>T + MTHFR_1298A>C hetero

    馃懄On:
    HBA: 91%鉁旓笍 FDNA :7%鉁旓笍
    morfo: 鉁旓笍8% (9.2020) 鉃★笍 鉂2% z 240mln (7.2021)


    馃挭Plan: in vitro grudzie艅 2021- d艂ugi protok贸艂 馃崁
  • nick nieaktualny

    Wys艂any: 3 marca, 08:48

    Cytuj  /     /  Zg艂o艣
    abrakadabra wrote:
    Mama8latka - nie wiem czy to na niego zadzia艂a. Widzi, 偶e mi przykro a mimo to zachowuje sie normalnie, przytula, ca艂uje. Poza tym wiedzia艂 doskonale, 偶e od ponad tygodnia nic nie by艂o dla mnie, bo przed okresem nic a potem nagle okres wpad艂 wiec te偶 6 dni przerwy by艂o. Jedynie dla niego jakies przyjemno艣ci, a dla mnie nic. Ja nie bede sie go prosi膰 o seks, zrobi臋 po prostu tak samo jak on. Bo jesli mu cos powiem to powie, 偶e to moja wina bo nic nie powiedzia艂am co chce..

    Mo偶e spr贸buj najpierw z Nim porozmawia膰 i mu powiedzie膰 co zrobi艂 nie tak. Niestety z facetami tak jest, 偶e jak nie powiesz wprost to si臋 nie domy艣li 馃う鈥嶁檧锔 mojemu te偶 musz臋 bia艂o na czarnym przedstawi膰 o co chodzi, bo sam nie pomy艣li. Je艣li rozmowa nie poskutkuje to spr贸buj zrobi膰 tak jak piszesz. Wydaje mi si臋, 偶e bez rozmowy to taka sytuacja mog艂aby jak膮艣 wi臋ksz膮 k艂贸tnie rozp臋ta膰 ale mog臋 si臋 myli膰 oczywi艣cie 馃槉

鈥光 2 3 4 5 6 鈥衡
Zg艂o艣 post
Od:
Wiadomo艣膰:
Zg艂o艣 Anuluj

Zainteresuj膮 Ci臋 r贸wnie偶:

Planowanie ci膮偶y, czyli o tym jakie badania przed ci膮偶膮 warto wykona膰

Planowanie ci膮偶y to wa偶ny moment w 偶yciu ka偶dej kobiety. Zastanawiasz si臋 jakie badania przed ci膮偶膮 warto wykona膰? A mo偶e warto pomy艣le膰 o dodatkowych szczepieniach? Co zrobi膰, aby zwi臋kszy膰 swoje szanse na zdrow膮, szcz臋艣liw膮 ci膮偶臋? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobi膰 jeszcze przed rozpocz臋ciem stara艅, a które spokojnie mo偶esz zrobi膰 nawet b臋d膮c ju偶 w ci膮偶y. 

CZYTAJ WI臉CEJ

Problemy z tarczyc膮 - przyczyny, objawy, wp艂yw na p艂odno艣膰

Problemy z tarczyc膮 s膮 bardzo cz臋st膮 przyczyn膮 zaburze艅 hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u m臋偶czyzn. Jakie s膮 najcz臋stsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie s膮 typowe objawy problemów z tarczyc膮? Jak wygl膮da diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mog膮 wp艂ywa膰 na p艂odno艣膰?

CZYTAJ WI臉CEJ

Zesp贸艂 PCOS 鈥 czym jest i jak z nim walczy膰?

PCOS to jedno z najcz臋stszych zaburze艅 endokrynologicznych. Jak si臋 objawa? Jakie s膮 metody leczenia? Czy Zespó艂 Policystycznych Jajników mo偶e utrudnia膰 zaj艣cie w ci膮偶臋? 

CZYTAJ WI臉CEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozw贸j Narodowe Centrum Bada艅 i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego