Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky, Oleńka, super że wszystko z bobasami dobrze 🥰
Ja jutro wieczorem mam wizytę u nowej ginekolog, zobaczymy mam nadzieję przy okazji czy była owulacja i zobaczymy jak widzi dalsze działanie. -
nick nieaktualnyPomarańcza wrote:Sparky, Oleńka, super że wszystko z bobasami dobrze 🥰
Ja jutro wieczorem mam wizytę u nowej ginekolog, zobaczymy mam nadzieję przy okazji czy była owulacja i zobaczymy jak widzi dalsze działanie.Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
maciejka wrote:U mnie ciąża prawie bezobjawowa. Od 34 tc już mam rozwarcie, a od wczoraj chyba mnie dorwał covid wiec mam nadzieje ze moja kruszynka nigdzie się nie wybiera aż nie dojdę do siebie
maciejka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pomarańcza wrote:Sparky, Oleńka, super że wszystko z bobasami dobrze 🥰
Ja jutro wieczorem mam wizytę u nowej ginekolog, zobaczymy mam nadzieję przy okazji czy była owulacja i zobaczymy jak widzi dalsze działanie.
Powodzenia 😊oby wizyta przebiegła po twojej myśli i dała nadzieję na przyszłość.Pomarańcza lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualny
-
anka wrote:To pomarancza
Pomarańcza kciukiPomarańcza lubi tę wiadomość
-
CestLavie, jak tam??
Jestem już po wizycie, wyniki wszystkie super (mam też białko s i c i jest gites), DHEA-S mam się nie martwić, jest w normie, gorzej jakby było za wysoko, mutacją mam też się nie przejmować, bo tą akurat społeczeństwo ma bardzo często. Co do podglądu, bardzo ładne endometrium, tak powiedziała lekarka (8,4mm), na prawym jajniku niestety torbielka krwotoczna, ale tylko do obserwacji, na lewym nie ma pęcherzyka dominującego, ale chyba jakieś resztki płynu są, więc możliwe że już po. Teraz mamy sprawdzać czy jest owulacja, jak będzie to będziemy dalej myśleć, jak nie będzie to wjeżdża letrozol i będzie dobrze. Jeszcze mamy powtórzyc wyniki nasienia, ja mam skontrolować prolaktynę, TSH przed wizytą. Mam nadzieję że będzie dobrze 🙂 a myślałam że ból jajników to owulacja z dwóch stron, prawdopodobnie z lewego i owszem, ale z prawego to torbiel 🤦🏼♀️😁Martyna33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hahaha, zaraz się okaże że mam bliźniaki dwujajowe 😂 CH*j wie w takim razie, nie powiedziała mi że z tego nie było owulacji, ale nie mówiła że ją miałam. Boli jak owulacja xd tylko rzeczywiście raz podczas stosunku czułam ból, to mogło wskazywać właśnie na tę torbielkę, bo o to pytała mnie. Zobaczymy Otter za ok 2 tygodnie 😁
Edit na pierwszej lepszej stronie "Torbiel krwotoczna jest jednostką chorobową często widywaną przez lekarzy ginekologów w codziennej praktyce lekarskiej. Występuje u kobiet w wieku rozrodczym i jest efektem owulacji, gdy komórka jajowa uwalnia jest do jajowodu, co może powodować niewielkie krwawienie. Jednak dokładna przyczyna ich występowania nie jest poznana."Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 21:55
-
Ciekawe z tymi torbielami… Ja jak miałam podwójną owulację w cyklu z histero i byłam na kontroli po domniemanej owu czy jest wszystko Ok, to lekarz mi powiedział, że jeden pęcherzyk pękł i jest ciałko żółte, a z drugiego zrobiła się torbielka. I wtedy zrozumiałam to tak, że skoro jest torbielka, to pęcherzyk nie pękł. Ale z tego co Pomarańcza wkleiła, to wynikałoby, że i ciałko żółte i torbielka są potwierdzeniem owulacji?
-
Tak, wyczytałam że nie ma wpływu na komórkę jajową, która została uwolniona, nie przeszkadza w zagnieżdżeniu się zarodka, nie zagraża ciąży o ile nie jest duża. Bo mogą być duże, wtedy trzeba zabiegowo się jej pozbyć, ale zwykle sama się wchłania 🙂
-
Działaliśmy i w niedzielę i w poniedziałek, ale chyba dzisiaj dorwę swojego , jeśli będzie miał siłę, bo pracuje w gastro i wraca późno, ale ja go zaczaruje 😂
Otter lubi tę wiadomość
-
To dobre informacje! Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze pomyślne owulacje ☺️
Pomarańcza lubi tę wiadomość