Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Pomarańcza wrote:Dziewczyny, mam wyniki proga 16,30 ng/ml 🥰🥳
Super wynik 🤗👍
A u mnie pozytywny owulaka 😁🤩Olenkaqx, Pomarańcza, abrakadabra, Otter, Limonka26, midzia lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Otter wrote:Dzień dobry 😃
U mnie biało 😑 no ale nie załamuje się, mam plan i mam nadzieję, że jak najszybciej będę mogła przystąpić do procedury i transferu.
Przykro mi 😥Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
U mnie nie będzie dobrych wiadomości w środę na wizycie. Robiłam dziś badania przed pierwszą wizytą ciążową i powtórzyłam też betę. Jest tylko na poziomie 1,9 tys, a powinna być w okolicach 7 tysięcy już.
Jest mi niesamowicie smutno 😢 -
Monika przeżyj jakoś do środy, moze jestem naiwna, ale moze jednak wszystko jest ok? 🤗 🤗 🤗
-
To chyba niemożliwe, ale na razie nie przestaję brać Duphastonu. Poczekam na ostateczne potwierdzenie od lekarza.
Magdaalena91 lubi tę wiadomość
-
Monika, przytulam 🤗 mam nadzieję że jednak będzie dobrze, może leniuszek zaraz poszybuje? Ściskam mocno i trzymam kciuki 🤞 strasznie mi przykro, chociaż nadzieja umiera ostatnia....
-
nick nieaktualny
-
Monika ale sprawdzałaś dobrze, że nie mieścisz się w tych normach? Może jest niższa beta ale jednak jest wszystko ok te zakresy są bardzo duże... Trzymam mocno kciuki kochana 🥺 mam nadzieję, że jest wszystko prawidłowo 🤗
-
Sprawdzałam i przyrost jest tylko 30% na przestrzeni ostatniego tygodnia i jest poniżej normy też dla 7 tygodnia. Nawet jak było więcej maluchów na początku i później się któryś wchłonął i dlatego mniejszy wzrost procentowy, to wciąż dla 7 tygodnia wynik jest o połowę mniejszy niż dolna granica normy ☹️
Dzięki za wiarę w mojego malucha 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 08:58
-
Otter, wyrzucaj termometr, trzymam kciuki za kolejny cykl 🤞
Monika, nie udało się wcześniej ogarnąć wizyty? Tulę mocno i mogę się domyślać jak jest Ci teraz trudno...❤️ -
Monika, o nie 😓 Pierwsze co jak przeczytałam to pomyślałam właśnie, że może zarodków było więcej i po prostu beta na chwilę wyhamowała. Biologia to nie zawsze matematyka, a po wartości 1000 może już nie przyrastać prawidłowo. Trzymaj się, a my nie przestajemy wierzyć 🙏🏼
Mi ogólnie wykrzaczyła się apka na początku cyklu i przez stronę też nie mogłam się zalogować. Stwierdziłam, że to dobry moment na zrobienie trochę luzu w głowie. Dziś tak weszłam i zobaczyłam tę wiadomość i chyba z godzinę przywracałam dane do logowania, bo nie mogłam nie odpisać 😔 -
Nadrobiłam ostatnie dni: Sparky, CestLaVie cudowne wieści ❤️
Wariancja dla Ciebie również gratulacje ❤️
Otter, głowa do góry, najważniejsze, że masz plan 💪🏼😘Sparky, CestLaVie lubią tę wiadomość
-
Monika
O nie 😫bardzo ci współczuję tego rollercoastera uczyć 😒.
Mam jednak nadzieję że zdarzy się cud i okaże się że wszystko jest w porządku ✊🍀kciuki nadal zaciśnięte
Otter
Trzymam kciuki za kolejny cykl ✊🍀.
Ciekawę jak na mnie podziała accofil 🤷♀️dobrze że napisałaś że temp mogła ci rosnąć od accofil to nie będę się aż tak sugerować.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Monika ja cały czas wierzę 🙏 czekamy na wieści i tulę Cię mocno...
Ja też wietrzę głowę ostatnio, tylko tu zaglądam żeby sprawdzać co u was. Dziś miałam monit i 12dc i brak pęcherzyka, endo 8mm. Na mnie to wcześnie dość ale czemu już jest śluz płodny i endometrium już grube? 🤦
Wiecie co... Ostatnio jakoś nie mam wiary, że jestem w stanie zajść kiedykolwiek w ciążę. Czytam wasze posty i bije od nich taka pozytywna energia - np. Otter, Anka czuć u was wiarę a to jest mega ważne. Co robić? Czy ja jestem taka słaba? Codziennie jest mi tak ciężko ostatnio 😔 -
Oliwka
Zajdziesz w ciążę , wiem że to jest bardzo trudne i czasem brak siły i wary ale ja wierzę że ci się uda .
Jeżeli potrzebujesz odpocząć od forum i starań to powinnaś dać sobie czas i chwilę odsapnąć .
Wiem że starania ,leczenie i straty ciąż bardzo obciążają organizm a przede wszystkim naszą sferę emocjonalną .
Każda z nas ma gorsze chwilę czasem to nie sa chwilę a dni 😬jeżeli te stany będą trwały u Ciebie bardzo długo to może warto spróbować wizyty u psychologa? Dziewczyny często chwalą sobię terapię.
U mnie też jest różnie z wiarą w powodzenie😐nawet dzisiaj tak sobię myślałam że po co się tak wkręcam w starania, wypatrywanie owulacji i tak to wszystko na nic bo ile mam szans że kolejnej ciąży też nie poronię😥
Nie wypowiem się co do monitoringu bo się na tym nie znam 🤷♀️ ale czy brak pęcherzyka oznacza że nie ma żadnego? czy dominującego ?
Może jeszcze urośnie albo owulka się przesunie🤷♀️
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Oliwka daj sobie odpocząć trochę. Głowa musi się czasem przewietrzyć. Może wyjazd na weekend? Kosmetyczka? Zrobienie coś tylko dla siebie? Myśli że się nie uda, tracenie wiary to nic złego, ba to chyba całkiem normalne. A jeżeli jest mega źle to faktycznie może psycholog? 🤔
-
Oliwka91 wrote:Ja też wietrzę głowę ostatnio, tylko tu zaglądam żeby sprawdzać co u was. Dziś miałam monit i 12dc i brak pęcherzyka, endo 8mm. Na mnie to wcześnie dość ale czemu już jest śluz płodny i endometrium już grube? 🤦
Wiecie co... Ostatnio jakoś nie mam wiary, że jestem w stanie zajść kiedykolwiek w ciążę. Czytam wasze posty i bije od nich taka pozytywna energia - np. Otter, Anka czuć u was wiarę a to jest mega ważne. Co robić? Czy ja jestem taka słaba? Codziennie jest mi tak ciężko ostatnio 😔
Przybijam pionę… Jak przeczytałam to prawie jakbym odczytała swoje emocje w lustrze… Widzę, że idziemy równo z cyklem i równo pod górę 😔 Wczoraj, w 11dc miałam monit. Endo mam 6mm i żadnego pęcherzyka dominującego na horyzoncie. Były jakieś niby dwa po 8mm, ale na moich jajnikach zawsze są takie i niekoniecznie rosną. Jakby policzyć to mam i takie po 6-7mm, po prostu przez jajniki wielopęcherzykowe 😕 Kiedyś w 11-12dc miałam już śluz płodny, pecherzyki po 17-18mm, owulacje w 13-14 dniu. A teraz cisza. Mam obawy, że znowu może wyjsć bezowulacyjny 😔 Od początku tego cyklu byłam zrezygnowana na tyle, że odstawiłam wszystkie suple sobie i mężowi, bo ile można to brać. Już nawet z mężem ostatnio się nie dogadujemy, tak nas ten ostatni czas przetyrał 😔
Mimo wszystko powiem: nie poddawaj się, bo endo mogło podrosnąć szybciej i poczeka na pecherzyki, na pewno jakieś się pojawią. Może nie podbijaj go już żadnymi wspomagaczami żeby nie rosło za szybko? -
Monika nie wiem co powiedzieć... chyba tylko tyle, że jest mi bardzo przykro, ale wierzę, że Twój Bąbelek się tylko wypłupia i wszystko z nim dobrze 🙏❤
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔