Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś byłam na wizycie. Co prawda spodziewałam się usg, ale zapomniałam, że tu inne zwyczaje. Do 20 tygodnia tylko słuchanie serduszka. Jeśli to jest ok to z maleństwem wszystko w porządku. Tak wiec posłuchałam pięknie bijącego serduszka i tym samym oficjalnie witam się w 2 drugim trymestrze. Otter jeśli mnie widzisz to proszę o przeniesienie mnie do ciężarówek 🙂 🥳🥳🥳
Mama8latka, Pomarańcza, Limonka26, Domistr lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
U mnie po wizycie wszystko dobrze, dziewczynka juz zostanie dziewczynka na 1000% 🥰 Fotek nie mam bo teraz to tylko dół najchetniej pokazuje i ciężko ja złapać w jednej pozycji 🤭
Monika7, Olenkaqx, Mama8latka, Pomarańcza, Juliet, Limonka26, Oliwka91, Niebieska Gwiazda, Domistr lubią tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Bo Mała chce żebyście mieli co do jej płci pewność najważniejsze, że wszystko ok
-
Mama8latka, mocne kciuki za jutrzejszą betę, oby z tego był kropek 🤞🍀
A., Abrakadabra, super że wszystko idzie dobrze 🥰 wizyty udane, dobre informacje nam dajecie 😊
Ja za to mam dzisiaj mega spadek formy. Jest cholernie mi przykro, jutro kończę 30 lat i nigdy bym się tym nie martwiła, myślałam że udało się zajść przed 30 i będzie pierwsze bobo, a tu... Eh, wiem że jest jeszcze czas itd ale dochodzą do mnie myśli że znowu będzie długi okres starań, które nie wiadomo jak się zakończą, że nie dam rady psychicznie.. jeszcze widziałam się z kumpelą, która pół wieczoru mi narzekała, że jej dziecko spać nie daje, że jęczy itd (ma 2,5roku). I nie chodzi o to, że nie ma prawa, tylko ja nie mam na kogo narzekać 🥺Ania.k88 lubi tę wiadomość
-
Mama8latka trzymam kciuki za betę ✊✊
Monika jak się czujesz?
Limonka współczuję przygód z pęcherzykami. Swoją drogą ciekawe czemu Ci się tak opóźniły owulacje... Przecież ty miałaś piękne swoje i ładny skok temperatury 🤔 ale u mnie też się popsuło 😢
Pomarańcza ja mam nadzieję, że już najgorsze za Tobą... Że już swoje wycierpiałaś przy poronieniu, przy długich staraniach i będzie już tylko z górki. Jestem pewna, że będziesz w ciąży 💚 i mam nadzieję, że nie będziesz długo czekać 🤗 -
Pomarańcza wszystkiego najlepszego! Życzę Ci byś nie musiała długo czekać na dwie kreski, które zapowiedzą zdrową ciążę i łatwy poród
Spełnienia marzeń! 😘 -
Pomarańcza wszystkiego najlepszego! 😘 Oby Twoje szczęście bardzo szybko do Ciebie wróciło! ❤️
Oliwka, lekarz twierdzi, że owulacje późniejsze bardzo często są przy IO. I że to jest u mnie powód 🤷🏼♀️ Nie wiem już sama 😒 Niby tempka lekko w górę poszła, ale no zobaczymy jutro na monicie. A jak temat u Ciebie? Czekasz czy dostałaś duphaston? Będziesz jeszcze szła na jakąś wizytę? -
Hej dziewczyny, trochę się nie odzywałam, ale podczytywałam na bieżąco.
Monika, bardzo mi przykro, że się nie udało 😔 Mam nadzieję, że niedługo zajdziesz w zdrową ciążę 🍀
Martyna, to niesamowite, jak czasami wszystko układa się w życiu właśnie tak, jak powinno. Całe szczęście, że jesteście w Polsce. Mam nadzieję, że Twoi bliscy w Ukrainie są bezpieczni❤️
Pomarańcza, wszystkiego najlepszego, oby szybciutko spełniło się to największe marzenie 😘
Limonka, Oliwka - współczuję przebojów z owulacją, sama zawsze miałam dość późno i to jest strasznie frustrujące 🙄 Szczególnie, jak się tak zbiera i zbiera na owu i się nie może zebrać 🙄
.A., abrakadabra - gratuluję udanych wizyt 🥰
Mama8latka, jak sytuacja?
Jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam 🤗
Jak macie wolnego kciuka, to poproszę dzisiaj o trzymanie o 16:30🙏 Mam wizytę i strasznie się stresuję, czy wszystko jest ok 😬Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Sparky moje kciuki za wizytę ✊✊✊🍀
U mnie sytuacja wygląda tak : Tempka nisko , monitor z porannego moczu pokazał BRAK CIĄŻY , o 11 zaczęło się brązowe plamienie także witaj nowy cyklu 😑😑😑
Czekam na wyniki bety ale to raczej tylko formalność. Jeśli będzie jeszcze chociaż minimalnie pozytywna to raczej zaliczyłam biochem .Sparky lubi tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Sparky moje kciuki za wizytę ✊✊✊🍀
U mnie sytuacja wygląda tak : Tempka nisko , monitor z porannego moczu pokazał BRAK CIĄŻY , o 11 zaczęło się brązowe plamienie także witaj nowy cyklu 😑😑😑
Czekam na wyniki bety ale to raczej tylko formalność. Jeśli będzie jeszcze chociaż minimalnie pozytywna to raczej zaliczyłam biochem .
A plamienie sie rozkręciło czy nie? Plamienia to i w ciąży sie zdarzaja 😋19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️