Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Sparky, jak u Ciebie sytuacja? Pisałaś kiedyś, że miałaś iść do szpitala na indukcję porodu. Czy to już ten czas? ✊🏻
-
nick nieaktualny
-
Oliwka91 wrote:Limonka jak tam u Ciebie sytuacja? 😁 Kiedy masz monit teraz? I coś myślałaś o tej histeroskopii?
Już w tym cyklu nie jadę na monit, tam raczej nie każą przyjeżdżać po podaniu ovi. Zakładam, że te pęcherzyki pękły, przez 2 dni miałam takie mocne bóle brzucha 🙉 Czekam na wyniki wymazów, później muszę dorobić kilka drobnych z krwi i w 1dc mam dzwonić do koordynatorki z kliniki umawiać się na histeroskopię. Na razie jeszcze o tym nie myślę, bo przeraża mnie to jak cholera 😬 Nigdy nie byłam pod narkozą i panicznie się tego boję 😪
Mąż jednego dnia jeszcze wyjechał mi z takim tekstem (a on rzadko mówi tego typu rzeczy), że obudził się rano z taką myślą: „z tego będzie córka” 🙈🥺 Jakoś tak mnie to wzruszyło 🥺 No ale… pierwsze dni po ovi strasznie bolały mnie piersi, a teraz już prawie całkiem przestały więc dobry znak to to nie jest ☹️
A jak u Ciebie? W którym dniu cyklu jesteś? 🙂
Edit: dopiero dojrzałam, że udostępniasz wykres 😅
Pomarańcza gratuluję synka!!! 😍💙💙💙
Anka, bardzo ładny progesteron ☺️🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 09:24
anka, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Pomarańcza gratuluje synka 💙👣🤗
Anka ładny progesteron 🤗 dobrze kojarzę że bierzesz duphnaston? On chyba nie do końca wychodzi w badaniu krwi jeżeli się nie mylę więc stężenie proga jest wyższe w rzeczywistości 😊
Limonka, myślałaś by przy okazji histero pobrać wycinki i zbadać cd138 na stan zapalny? 🙃Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Limonka, tego bólu piersi to nie ma co w ogóle brać pod uwagę 😅 Mnie zawsze bolaly praktycznie od samej owulacji aż do okresu, a w szczęśliwym cyklu zaczęły boleć dużo później i delikatniej. Właściwie bardziej bym to nazwała wrażliwością niż bólem 🙈
-
Anka, myślę że wyniki dobre 😊
Limonka, wiadomo, że jak nigdy nie byłaś pod narkozą to się stresujesz. Trzymam kciuki, żeby nie była potrzebna 🍀 ale nawet jeśli to jest to krok bliżej do ciąży 🤞🏻
Sparky, jak samopoczucie na ostatniej prostej? 🤭
Dzięki za gratulacje, wiecie, oby było zdrowe, ale mąż dumny jak paw, bardzo mu zależy na tym, żeby jego nazwisko niosło się dalej 😅 i już zaczyna że następna mogłaby być dziewczynka 🙈 ale już powiedziałam żeby dał mi urodzic jedno, potem będziemy dyskutować 😅Olenkaqx lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza, u Ciebie już połowa, kiedy to zleciało 😱 A mężowie już tak mają z tym nazwiskiem, mój też dumny, że będzie syn 😅 Hmm, czuję się już trochę jak na bombie 🙈 Fizycznie nie jest najgorzej, chociaż wiadomo, że ciężar już doskwiera. Czekam sobie na ten poród, mam jeszcze tydzień, żeby sam się rozkręcił, a jak nie, to w 39+0 mam się zgłosić do szpitala na indukcję.
-
Sparky, czemu indukcja w 39tc? Cukrzyca ciążowa? Nie pamiętam, wybacz...
-
Limonka normalne, że się boisz, też bym się napewno stresowała... ale w ramach pocieszenia pomyśl sobie ile ludzi jest codziennie znieczulanych do różnych zabiegów z różnymi ciężkimi schorzeniami, będzie dobrze! 🌞 Cały czas mi chodzi po głowie, że może powinnam też coś zrobić albo drożność albo histero, na USG ten jajowód wygląda na niedrożny... ☹️
Ja albo wczoraj albo dziś miałam owu ale nie wiem, z którego jajnika, bo nie byłam na monitoringu. Trzymam kciuki za Twój cykl przed histero, zawsze jest szansa, że się nie przyda ✊ a na piersi nie patrz w ogóle, u mnie było normalnie, jak w zwykłym cyklu 🤗
Anka piękny wykres, dobra owu była 😍
Pomarańcza pewnie już czujesz ruchy pełna parą? 😁
-
nick nieaktualny
-
Anka po dłuższym szukaniu ustawiłam sobie nowy awatar na jesień i teraz zauważyłam, że też taki masz 🙈 poszukam nowej inspiracji 😅 jak Wam mija weekend? Ja byłam w pracy a teraz leżę w łóżku i odpoczywam. Poczytam książkę dziś i z moim umówiliśmy się na seriale wieczorem, ambitnie 🙃
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Anka po dłuższym szukaniu ustawiłam sobie nowy awatar na jesień i teraz zauważyłam, że też taki masz 🙈 poszukam nowej inspiracji 😅 jak Wam mija weekend? Ja byłam w pracy a teraz leżę w łóżku i odpoczywam. Poczytam książkę dziś i z moim umówiliśmy się na seriale wieczorem, ambitnie 🙃
-
Otter, na pewno będę chciała żeby pobrali mi wycinek do badania 🙂 Już jak mam do tego podchodzić to niech ogarną mi wszystko za jednym razem.
Sparky, ja akurat tak za tydzień będę testować, miło byłoby przejąć tak idealnie brzuszek 🥺
Ale wiadomo jak jest, ja się jakoś nie nastawiam, zwłaszcza, że byliśmy teraz pare dni na wyjeździe i to co jadłam i piłam woła o pomstę do nieba 🙈 Siofor brałam w kratkę, acardu prawie w ogóle. Pewnie IO dobiła mi całkiem jakość endometrium 🙈
Oliwka, ja chyba na Twoim miejscu próbowałabym sprawdzić jednak drożność 🤔 Zawsze chociaż wiedziałabyś na czym stoisz, bo kurczę jak na USG ten jajowód tak wygląda to może uda się go jakoś przepchać?
-
Limonka jak będę u niej następnym razem to powiem, że chciałabym zrobić. Podpytam jeszcze raz o wszystko. Ona niby powiedziała, że jak jest niedrożny to będzie niedrożny i że nie da się udrożnić i to nic nie zmieni 🤔
Na tej Twojej super stymulacji to nigdy nic nie wiadomo 🙊 byłoby super przejęcie brzucha 😊
A ja chyba miałam swoją owulację w 19 dc jak na mnie to bardzo wcześnie 🥳 ostatnio trochę ogarnęłam dietę no i dostinex biorę 😊 chociaż od kilku dni jak się zrobiło zimno to cały czas chodzi za mnie coś słodkiego 🤤 -
Oliwka, właśnie tak czytałam Twój wpis i tak mi coś nie pasowało, bo myślałam po avatarze, że to Anka pisze 😂 muszę się skupić bardziej na nazwach 😉
Limonka, oj ja też się ogromnie bałam narkozy. Czytałam dużo artykułów na ten temat. Przerażało mnie to. Okazało się, że to nie takie straszne. Jedyne co, to ja trochę dłużej się wzbudzałam niż inne pacjentki, ale oni to wszystko pilnie kontrolują. Najlepiej nic nie pić i nie jeść przez parę godzin. Mi pozwolili się czegoś napić po dwóch godzinach od operacji, a napiłam się później i dobrze, bo ominęły mnie wymioty dzięki temu. Jak będziesz już mogła wstać, to zrób to bardzo powoli. Najpierw sobie usiądź i poczekaj tak ze dwie minuty i tak etapami sobie wstawaj.
A Ty będziesz mieć histeroskopię diagnostyczną czy od razu operacyjną? Bo przy diagnostycznej chyba nie zawsze usypiają, tylko dają znieczulenie miejscowe.