X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety moje ulubione! Na sam koniec dnia, wszystkiego pieknego z okazji naszego święta :D

Gwiazda a młodszy ile ma lat?

Oliwka jak sytuacja? Kiedy testujesz?

Stysia, jak się czujesz?

Monika7 lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny 🌸

Pomarańcza, cudnie się czyta o tym jak się odnajdujesz w roli mamy ❤️ I przesyłam spóźnione życzenia urodzinowe- żebyś była bardzo szczęśliwa ☺️
    Ale przeboje z położną miałaś straszne… A jak ta druga?

Oliwka, jak tam u Ciebie nastrój? Kiedy planujesz testować?

Limonka, co tam u Ciebie? Podchodzicie do drugiego IUI?

Stysia, jak się masz? Zaczęło się coś samo?

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuję jutro, bo do jutra mam luteinę 😉 nastrój... sama nie wiem, nie lubię dnia testowania i już się stresuję 🙈

Stysia myślę o Tobie ciepło...

U was też tak ciągle sypie? 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2023, 08:58

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przyznam, że na trochę odcięłam się od czytania forum i chyba lepiej robi mi to na głowę 😌
    Nadrobiłam od ostatniego wpisu i przesyłam spóźnione życzenia z okazji wczorajszego dnia, kobietki 😘 Samych wspaniałych rzeczy w życiu, oby już nic przykrego nie stanęło na Waszych drogach 🌷🌷🌷 Bądźmy dalej tak silne, jak jesteśmy 💚

Pomarańcza, dla Ciebie również spóźnione życzenia urodzinowe 🎂🎈 Spełnienia wszystkich marzeń! 😘🎁

Stysia, daj znać jak u Ciebie… 😞

Oliwka, na Twoje testowanie już przebieram nogami, ale to wiesz ☺️

Fajnie się czyta jak Wasze dzieciaczki się rozwijają i rosną 🥰

A u mnie… udało nam się podejść do drugiej IUI 😊 Miałam aż 4 pecherzyki, ale mi nigdy nie pękają wszystkie, więc jeśli pękły dwa to będę szczęśliwa. Mężowi bardzo poprawiły się wyniki i podali mi próbkę 4x lepszą niż ostatnio - 13,5 mln o ruchliwości 87% 🙂 Także uff, antybiotyk nie zaszkodził. Właściwie to miał najlepsze wyniki w historii jego badań 🙉
    Rozmawiałam też już z panią dr co dalej - jeśli się nie uda, to na początku przyszłego cyklu jedziemy rozpisać badania i stymulację do IVF i właściwie moglibyśmy zaczynać pod koniec kwietnia.

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, no tak, sama świadomość nadchodzącego testowania wprowadza trochę stresu… trzymam kciuki za te piękne pęcherzyki 🍀

Limonka, ale super, że udało się podejść do drugiego IUI i to z takimi wynikami ❤️ a będziesz sprawdzać czy pękły pecherzyki?

Ja nie wiem jak Wy to z Oliwką zrobiłyście, że obie po 4 pęcherzyki wyhodowałyście 🤭 pięknie! Oby się Wam udało 🤞🏻💚

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no! Niezła kurka z Ciebie Limonko! Mam nadzieję że IVF nie będzie potrzebne :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tylko ja już biorę takie dawki lametty, że zjadłam prawie całe opakowanie w ciągu jednego cyklu 🙈 Na szczęście to już ostatni cykl na tym leku.

Monika, sami z siebie w klinice nie każą sprawdzać czy pękły, ja do kliniki mam daleko wiec nie będę jechać, a u siebie tu jak mam płacić 300zł za sprawdzenie to też rezygnuję 🫣 Coś tam na pewno pękło, bo czułam mocny ból i był skok tempki 🙂 + biorę progesteron więc nie powinny się porobić torbielki.

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to jak taki koszt, to wcale się nie dziwię, że nie idziesz sprawdzić 😉

Limonka26 lubi tę wiadomość

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka i Limonka mocno trzymam za Was kciuki ✊🏻✊🏻 coś czuję, że wraz z nadchodzącą wiosną zazieleni się na wątku 🍀🍀🍀

• Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Otter 💚 co u Ciebie? Jak się czujesz?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka kciuki 🍀🤞🏻

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka kciuki mocno! Oby to nie było ovi ✊✊

Limonka tez trzymam mocno kciuki! ✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 11:19

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Otter Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka91 wrote:
    Dzięki Otter 💚 co u Ciebie? Jak się czujesz?

Oliwka, moje pierwsze testy też nie były spektakularne, a różnicy między kreseczkami zbytnio nie było widać. U mnie lepiej wybarwialy się wieczorne testy więc może spróbuj zatestowac dzisiaj na wieczór? ✊🏻🍀🙃

Na końcówce ciąży mam najlepszą formę - dużo energii i apetyt mi wrócił 😁 minus to papka zamiast mózgu 😅
    Jesteśmy już gotowi- wyprawka kompletna, walizka spakowana, ubranka poprane i wyprasowane 💪 myślę że spokojnie do Wielkonocy w dwupaku dotrwamy a potem niech się dzieje 😁

Stysia16, Niebieska Gwiazda, Pomarańcza lubią tę wiadomość

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za pamięć! U mnie coś dziś zaczęło się dziać, zaczęłam lekko plamić. W poniedziałek wizyta u gina, zobaczymy co będzie widoczne na USG i kiedy mnie wyśle do szpitala, a może uda się jakoś w domu oczyścić 🤔

Oliwka zaraz zajrzę na Twój wykres, ale coś czuję że są dwie kreski? 😍💚 A jednak nie zajrzę xD nie wiem czy nie doczytałam czegoś czy mój mózg nie ogarnia 🤷🏻‍♀️ 🤔

Limonka kiedy testujesz? Mocno trzymam kciuki żeby to był twój cykl! 😍

Otter korzystaj z energii i siły! Na kiedy termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 15:37

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter cieszę się, że chociaż końcówka ciąży jest łaskawa dla Ciebie 😁 ale to biedna się nameczyłaś jak tyle czasu... To w takim razie będzie wiosenne dziecko 🌷🤩

Stysia trzymam kciuki żeby poszło szybko i żeby szpital nie był konieczny ✊🤗

U mnie 13 dpo, są jakieś cienie ale też brałam ovi co prawda 15 dni temu. Ale u mnie dość długo się utrzymuje. Mam wrażenie, że od wczoraj trochę ciemniejsze ale mimo wszystko mam milion czarnych myśli, że to pozamaciczna 🙈 zatestuje wieczorem albo jutro... Luteinę odstawiłam póki co, bo nie mam wiary, że coś może z tego być 😬

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia, to dobrze, że samo zaczęło się już coś dziać. Oby na spokojnie udało się w domu, bez wizyty w szpitalu 🤞🏻

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co Oliwka, testowalas wieczorem?? Ja zaciskam mocno kciuki żeby to nie było Ovi 🤞🏻

Stysia, jestem myślami z Tobą 🤗

Otter, wspaniale, że już wszystko gotowe. Ja tez miałam powera, dopiero tak na samej końcówce już było zmęczenie. Zwłaszcza obrotami w łóżku xd jeny, mimo CC i rany aż trudno mi uwierzyć że tak łatwo obrócić się z prawego boku na lewy i odwrotnie xD już zapomniałam jak to jest 😅

Limonka, obserwuje Twój wykres, trzymam kciuki żeby invitro nie było potrzebne 🤞🏻

Ja wczoraj miałam fatalny dzień, powoli zaczynałam tracić cierpliwość (pierwszy raz odkąd Józio jest z nami) i miałam oczywiście wyrzuty sumienia. Dzisiaj dzień o niebo lepiej, więc tak, raz jest cudownie a raz trochę mniej 😅 najgorzej jak nie wiem o co chodzi młodemu i nie wiem jak mu pomóc. Wczoraj młody co zasnął mi przy piersi albo lulajac to odkładając go do łóżeczka zaczynał płakać, minka w podkówkę i znowu to samo, lulanie, bujanie i odkładanie i znowu płacz. I tak z 3, 4 godziny. Za to potem jak ręką odjął, nakarmiony spał 6 godzin (bo w końcu dostałam zielone światło żeby nie wybudzać młodego bo ładnie przybiera). Jeny, powiem Wam że czas zapierdziela, ja nie wiem kiedy ten miesiąc minął... I tak już szybko wszystko będzie?

Monika, a jak u Ciebie, jak się czujesz? Ja pod koniec ciąży miałam pełno obaw, nawet to czy wystarczająco pokocham tego małego człowieka, jak się urodził to obawy minęły 😉 ale miałam spektrum emocji i obaw na końcowe ciąży, co zresztą Wam pisałam.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie lekkie brązowe plamienie, tak sobie myślę że to raczej krwawienie powinno być 🤔 ja już myślami jestem u doktorka i omawiam co dalej zrobic z tym "fantem"

Pomarańcza, tak będzie teraz szybko wszystko🫣 mi najbardziej czas przyspieszył jak wróciłam do pracy 🙈 były wyrzuty sumienia, że zostawiam dziecko, że za mało czasu z nim spędzam przez to, itd. wszystko minęło, ustabilizowało się i teraz jest na prawdę super 🥰 Józio jest jeszcze malutki, ale w kwestii snu polecam na insta cienwiatru, ogarnęłam okna aktywności mojego bobasa dzięki jej radom i aktualnie bobo 15msc przesypia całe noce w łóżeczku bez pobudek i ma 2 drzemki w ciągu dnia i zasypia sam. Mega wygoda dla nas jako rodziców 🙂
    O Boziu sen wysoko w ciąży 🤣 było mi tak źle że nie mogłam spać na brzuchu że mąż do drugiej ciąży chce mi kupić poduszkę z dziura na brzuch 🫣🥲

Oliwka czekam na dobre wieści jakby to były moje testy 🤞🤞 ja nawet nie zapedzam się w te zakamarki umysłu, jeśli to ciąża to wierzę, że w macicy i będzie dobrze 🍀 myślałaś o zrobieniu bety?

Monika a co u Ciebie? Jak Ci mija końcówka ciąży? Już za niedługo wasze spotkanie 🥹🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 22:22

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wiatru uratował moje życie :D wcześniej inga miała drzemki przepraszam za wyrażenie, ale z dupy. Jak zaczęłam wprowadzać co 2godziny, to nagle dzien stał się pięknie uporządkowany, a dziecko szczęśliwe. Teraz przechodzi chyba skok/zęby/taki czas i drzemki mogłyby nie istnieć, a jak już zaistnieją po 4 godzinach aktywności (o matulu) to śpi półtorej godziny...🙈

Oliwka, może jednak nie odstawiaj leków? :D może jednak to nie Ovi?

Stysia, brązowe plamienie to stara krew... Dobrze że w poniedziałek będziesz miała podgląd i lekarz ustali plan działania :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze wydaje że coś się dzieje- a tu na obrazie USG nadal wszystko w środku 😓 już się martwię pójściem do szpitala 😱

Oj tak, ja nadal przy gorszym śnie Benka wracam do profilu cienwiatru i czytam i cały czas proponuje drzemki wg starego rozkładu, choć wydaje mi się (już chyba trzeci raz 🙉), że przechodzi na jedną drzemkę 🫣 czas pokaże czy to zęby, gorsze samopoczucie czy faktycznie redukcja na jedną drzemkę 🤔

Oliwka beta chyba nie jest jednoznaczna? Planujesz ją powtórzyć?

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ