X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia, na którą masz wizytę? Trzymam kciuki 🍀🍀🍀

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dupa, powtarza się sytuacja z pierwszej ciąży: zarodek nie urósł za bardzo i nie ma tętna i jest zniekształcenie pęcherzyka, więc za jakieś 2 tyg wizyta, która skończy się pewnie w szpitalu za 3-4 tyg. Na razie mam zrobić betę dziś i w poniedziałek żeby sprawdzić czy maleje i czekać, czasu mam dużo więc poczekam, może tym razem się uda bez łyżeczkowania 😥

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia 😔 bardzo mi przykro... Ale to tak na 100% jest źle? Czy jest jeszcze szansa?

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

01.2025 👨‍👩‍👧💖
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Stysia 😢 bardzo mi przykro ☹️☹️

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia... Bardzo mi przykro, ale może jeszcze Kropek odbije?

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia 😢 bardzo mi przykro....

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się nawet nie łudzę, objawy zanikają albo zanikły, beta rośnie nieprawidłowo, wymiar zarodka sprzed 2 tyg to 5+5 a z wczoraj 6+0- nie rośnie i zniekształca się jajo płodowe więc teraz tylko czekam na rozwój wydarzeń, czy sam się organizm zacznie oczyszczać :(

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Sparky Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia😢 przykro mi 🙁

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia bardzo mi przykro 😔 mimo wszystko trzymam kciuki żeby się samo wszystko oczyściło i nie potrzeba było zabiegu.

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia, bardzo mi przykro 😔😢

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2023, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh,Stysia myślałam że jesteś szczęściarą,szybko się udało.Przykro mi,wiem co czujesz.Kiedyś przeszłam to samo.Najgorsze były dla mnie badania hcg I usg które bardzo męczyły psychicznie bo wiedziałam,że to koniec.
    Uda się,uda wierzę w to.

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odebrałam wyniki bety, które nie pozostawiają złudzeń. W piątek było niecałe 41 tysięcy a dziś trochę ponad 43 tysiące. :(
    No cóż, byłam na to przygotowana, teraz najgorszym momentem dla mnie będzie kolejna wizyta u gina i ewentualny pobyt w szpitalu 😭

Odzyskałam też dostęp do badań które zrobiłam pod kątem niepłodności/ problemów z utrzymaniem ciąży:
    Przeciwciała przeciw kardiolopinie igg/igm - ujemne
    P/c p. Beta 2 glikoproteinie igg i igm - ujemne
    LA complex - ujemny
    V Leiden- ujemny
    Homocysteine 11.2 umol/l
    Wszystkie badania robiłam w kwietniu 2021, czyli wtedy kiedy zaszłam w ciążę, która donosilam i dopiero teraz pojawia się kolejna lampka żeby kontynuować badania, bo z tego co pamiętam to te wyniki są dobre. Chyba tylko poziom homocsteiny mógłby być inny 🤔

Niebieska gwiazda ja też myślałam że to szczęście i po udanej ciąży mialam ogromną nadzieję, że organizm się ogarnął i utrzyma ciążę, a jednak upadek na ziemię i to dość bolesny 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2023, 18:47

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Hej dziewczyny, odebrałam wyniki bety, które nie pozostawiają złudzeń. W piątek było niecałe 41 tysięcy a dziś trochę ponad 43 tysiące. :(
    No cóż, byłam na to przygotowana, teraz najgorszym momentem dla mnie będzie kolejna wizyta u gina i ewentualny pobyt w szpitalu 😭

Odzyskałam też dostęp do badań które zrobiłam pod kątem niepłodności/ problemów z utrzymaniem ciąży:
    Przeciwciała przeciw kardiolopinie igg/igm - ujemne
    P/c p. Beta 2 glikoproteinie igg i igm - ujemne
    LA complex - ujemny
    V Leiden- ujemny
    Homocysteine 11.2 umol/l
    Wszystkie badania robiłam w kwietniu 2021, czyli wtedy kiedy zaszłam w ciążę, która donosilam i dopiero teraz pojawia się kolejna lampka żeby kontynuować badania, bo z tego co pamiętam to te wyniki są dobre. Chyba tylko poziom homocsteiny mógłby być inny 🤔

Niebieska gwiazda ja też myślałam że to szczęście i po udanej ciąży mialam ogromną nadzieję, że organizm się ogarnął i utrzyma ciążę, a jednak upadek na ziemię i to dość bolesny 😓

A czy ta beta przypadkiem na pewnym etapie przestaje mocno rosnąć i sa tylko minimalne wzrosty? Kiedy masz wizytę u gina?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra przestaje rosnąć ale z poczatkiem 2 trymestru, a ja wg om jestem jakoś połowie 8 lub początkiem 9 tc. Na razie się nie umówiłam ale pewnie jakoś za 1,5 tygodnia pójdę, nie spieszy mi się za bardzo do tej wizyty i do ewentualnego szpitala :( no i musi przyjechać któraś babcia żeby zająć się naszym roczniakiem jak bede w szpitalu a będę tam około 3 dni, a moja mama jest w sanatorium i wraca 8 marca więc pewnie 10 mogłaby przyjechać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 07:54

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Abrakadabra przestaje rosnąć ale z poczatkiem 2 trymestru, a ja wg om jestem jakoś połowie 8 lub początkiem 9 tc. Na razie się nie umówiłam ale pewnie jakoś za 1,5 tygodnia pójdę, nie spieszy mi się za bardzo do tej wizyty i do ewentualnego szpitala :( no i musi przyjechać któraś babcia żeby zająć się naszym roczniakiem jak bede w szpitalu a będę tam około 3 dni, a moja mama jest w sanatorium i wraca 8 marca więc pewnie 10 mogłaby przyjechać :(

Z drugiej strony warto to skonsultować wcześniej bo co jeśli beta bedzie w dalszym ciągu rosła ale minimalnie?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Z drugiej strony warto to skonsultować wcześniej bo co jeśli beta bedzie w dalszym ciągu rosła ale minimalnie?

Ciąża się nie rozwija i tyle. Prawda jest taka że za długo nie mogę chodzić w ciąży, która się nie rozwija bo to chyba grozi jakimś zakażeniem 🤔
    Jak pierwszy raz poroniłam to chodziłam 10 tyg z nierozwiajacym się zarodkiem zanim trafiłam do szpitala na łyżeczkowanie (najpierw łudziłam się że można prowadzić ciążę na NFZ... Lekarz w ogóle nie mierzył zarodka i się nie zorientował że nie rośnie i coś jest nie tak, tylko czekał na serduszko.. a jak 3 tyg później go nie było to mnie wysłał do szpitala i wtedy załamana poszłam prywatnie się skonsultować i tak ciąża skończyła się w 6 tc a do szpitala trafiłam w 15 tc 😱)

Edit. Drugie poronienie za szybko poszłam do szpitala i w rezultacie spędziłam tam 2 tyg, bo się musieli upewnić że ciąża się nie rozwija ...
    I właśnie dlatego mi się nie spieszy, czym później pójdę, tym szansa na szybkie wyjście jest większa

No i tak właściwie to się zastanawiam czy jest możliwe żeby wywołać krwawienie jakimiś domowymi sposobami, żeby uniknąć szpitala 🤔 chociaż jak beta będzie rosła minimalnie to szanse są pewnie małe na to 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2023, 22:58

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia poczekałabym ze 2tyg moze coś się zacznie.Jak nie to szpital.Tak się zastanawiam,skoro na przyspieszenie porodu zalecają herbatę z liści malin I ciepłe kąpiele to może w takiej sytuacji też pomogą.Oprócz tego coś rozkurczowego napar z rumianku I może nospa.

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Stysia czy domowe sposoby to dobra opcja, jeszcze będziesz za mocno krwawić... No nie wiem, jakoś ja czułam się spokojniej w szpitalu, a myślę że to zależy od ekipy w szpitalu, ja trafiłam późno, ale wystarczyło że lekarz potwierdził diagnozę i od razu tabletki, następnego dnia już wyszłam ze szpitala. Ale gdybym miała tak krwawić w domu... No pewnie bym panikowała nic nie mówiąc o mężu. Ale nie wiem jak to by było na wcześniejszym etapie, bo u mnie było serduszko i się zatrzymało, może też prościej postawić diagnozę o obumarciu ciąży..

U mnie zaczęło sączyć się z rany po CC, ale byłam konsultować, podobno nawet to dobrze, bo to miejsce po szwie samorozpuszczalnym i szybciej będzie się goić, abym wietrzyla i przemywala octaniseptem. Ale trochę się wystraszyłam, nie widziałam tego żeby jechać teraz do szpitala, czekać x godzin i co, z małym przy cycu? Miałam jeszcze przygody z położna ze szkoły rodzenia. Co raz że przyszła w 14 dobie a powinna do 10 (kiedy potrzebowałam żeby nauczyła mnie przystawiania na leżąco po tej cesarce, po 14 dniu to już mnie tak nie bolało i tak teraz głównie na siedząco karmię) nic nie mówiąc że pierwszy maluszek to cykalam się o wszystko, dwa razy przekładała wizytę i ryczalam przez nią (pewnie też hormony, bo nigdy taka wrażliwa nie byłam). Całe szczęście z młodym ok, ale wyobraźcie sobie że została zwolniona ze szkoły rodzenia w poniedziałek, bo było dużo skarg, coś pisali maila że niedopilnowała noworodka to jeszcze nie przychodziła na wizyty (czyli nie tylko ja miałam ten problem). I została złożona skarga na nią do NFZ. Dzwoniła do mnie i zanim widziałam maila to chciałam już przy niej zostać, ale potem jak zobaczyłam maila to zadzwoniłam do szkoły rodzenia, tam przeprosili i zapewnili że popołudniu skontaktuje się inna położna z nami i rzeczywiście tak było. Po niedzieli mamy kolejną wizytę, tak kontrolnie chciałam, chociaż dzisiaj byliśmy u pediatry i wszystko jest super, także jestem spokojna. Ale ta pierwsza położna powiedziała że zmieniła pracodawcę a nie że ją zwolnili. I w ogóle mam wrażenie że gadane ma ale tylko tyle, moja ranę zobaczyła na stojąco twierdząc że wszystko super (i ok, nawet moja mama pielęgniarka oglądała i chwaliła, tylko oglądała normalnie, a nie na stojąco 🙄). Z tej szkoły rodzenia położne prowadzą zajęcia super, bo np uczą panów masażu podczas porodu, kąpanie lalek jest normalnie każdy indywidualnie, a ta moja to z daleka wykład prowadziła i każdy na kolanach miał np zakładać pampersa. No ale nic, będę wiedziała kogo omijać. I beka, bo miałam ją zostawić i mówiła że podejdzie z papierami żeby podpisać zmianę, a do tej pory się nie odzywa 😅 także dobrze że będzie ktoś inny.

Dziewczyny, a co u Was? Czy też czujecie już wiosnę?

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza, jakie przeżycia 😬 Dobrze, że udało się zmienić położną, ale i tak szok, że nikt u Was nie był po porodzie 😱 Ja wyszłam ze szpitala w sobotę, a już w poniedziałek była u nas położna. Z tym, że po ukończeniu szkoły rodzenia złożyłam deklarację do innej, polecanej położnej, która faktycznie przychodzi do domu i na dodatek jest cdl. Bo tam w szkole rodzenia wizyty patronażowe odbywają się u nich🤯 Mielibyśmy jeździć z kilkudniowym noworodkiem... Jakoś to do mnie nie przemawiało 😉 A jak sobie radzicie tak na co dzień? Jak się czujesz jako mama? 😍

Ja już czuję wiosnę 😀 Byliśmy dzisiaj z małym na długim spacerze. Niestety pogoda ma się pogorszyć od weekendu 🙁

U nas już 5 miesięcy minęło, nawet nie wiem jak i kiedy. Jutro jedziemy do Ikei po krzesełko do karmienia 😀 Za niecały miesiąc startujemy z rozszerzaniem diety 🥦🤩

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie szpital spoko, ale jak byłam ostatnim razem to miałam dwa dni podawane tabletki wywołujące skurcze, a jak się okazało że się nie oczyściło samo to łyżka, trochę się boje, bo już dwa łyżeczkowania miałam i każde kolejne to jest ryzyko 😱 myślałam o liściach malin właśnie i o saunie, ale nie wiem czy sauna to nie będzie za dużo 🤔

Pomarańcza! Ale przejścia... Pamiętam, że z młodym po porodzie zależało mi żeby przyszła położna, położna syna akurat zachorowała (grudzień/ styczeń- taki okres, rozumiem ją, chora do noworodka to nie bardzo ..), ale miałam zaje*ista położna ze szkoły rodzenia właśnie i mąż po nią pojechał, przywiózł ją do nas i później odwiózł, nie wzięła ani grosza. Obejrzała małego wzdłuż i wszerz, patrzyła jak idzie KP, pytała o problemy, o poród, na kogo trafiłam, itd. cudowna kobieta i jak któraś jest z Wrocławia to polecam Jadwigę Wolny. Każdej z was życzę takiej cudownej poloznej. Słuchajcie, że nawet wysyłałam jej zdjęcie wydzieliny poporodowej, bo nie wiedziałam czy to już taka żeby jechać do szpitala czy normalna 😱 anioł, na prawdę 🥰
    A jak się czujesz, jak się odnajdujesz w nowej roli? 😍

Sparky czas za szybko leci i widać to dopiero po dzieciach 🙈
    Z RD polecam właśnie krzesełko antilop Ikea i stronę alaantkowe blw- do tej pory gotuje z tych przepisów bo są naprawdę pyszne 😍 polecam placki z twarogu- moja miłość, syn też je uwielbia 😃

Pogoda jak zawsze .. w tygodniu wiosna a w weekend zima 🫣 ale u nas piękne słoneczko, aż chce się wyjść

2/2023 💔 6tc poronienie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ