X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Klub pod Pingwinkiem 🐧
Odpowiedz

Klub pod Pingwinkiem 🐧

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co u was? Wątek zniknął juz z pierwszej strony, zaraz zniknie całkiem w odchłani 🙈

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺️ Wow, Abrakadabra, malutka już ma rok! Imprezka już była czy będzie? Wszystkiego najlepszego 🥳😍

U nas coraz ciekawiej, młody pełza po całym domu, przymierza się do czworaków. Jeszcze nie siada. Przebija się już siódmy ząb 😳 Rozszerzanie diety idzie super, on uwielbia jedzonko 🤣 Aż chce się dla niego szykować różne pyszności. Od niedawna ma dłuższą drzemkę w łóżeczku - wcześniej drzemał tylko przy cycku 😅 Za to na spacerach nie chce już spać. Ziewa, ziewa, ale spanko to dopiero po powrocie do domu. Efekt spacerówki🥴 Noce są całkiem ok. Od września najprawdopodobniej zaczynamy żłobek (na wyniki rekrutacji jeszcze czekamy, ale w naszym wybranym żłobku miał 8 miejsce na 23 dostępne, więc to raczej tylko formalność). Coraz częściej myślę jak ugryźć temat rodzeństwa. Mam dni, że chcę się starać jak młody skończy rok i takie, że powinniśmy poczekać dłużej albo w ogóle sobie odpuścić 🤣 Zresztą na razie te rozważania to czysta teoria, bo nadal nie wrócił mi okres.

Dziewczyny, zaglądacie tu jeszcze? Oliwka, Limonka, co u Was słychać? I co tam u mam? 😀

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ♥️ Tak tez nie wierzę, że to juz rok 🙈 Imprezka dopiero będzie w sobotę w małym gronie z najbliższymi tylko 😋
    Wow, macie tyle ząbków co my ale u nas wychodzą nie wiadomo kiedy 😂😂 Ale u was też leci ten czas, dopiero co porodówka a tu juz 8 miesięcy, zaraz znowu roczek 🙈
    Wiesz przewaznie przed okresem to najpierw owulka wiec jak zaczniecie sie starać to nawet i okres nie musi wracać 🤭

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky! Szalona dziewczyno, podziwiam za chęć już drugiego człowieczka :D nie no, ja bym też chciała, ale nie wiem czy sił by mi starczyło, bo na razie jeden człowieczek zjada moją energię w 150% :D

Abrakadabra, wow! Rok! Kiedy to minęło?

My świętujemy roczek razem ze chrzcinami, o ile ktoś z nas wreszcie uświadomi księdza o naszym planie :) aktualnie jesteśmy na niestety finiszu wakacji, jutro wracamy do Polski. Tak się bałam, a nie bylo tak strasznie. Zaliczyliśmy katar młodej, gorączkę, histerie samochodowe, bunty wózkowe, uciekanie przed deszczem, gonitwę za dzieckiem po całej plaży, a co najważniejsze pokazałam piękną cząstke świata swojemu dziecku, które owszem nie będzie pamiętać, ale już teraz widzę jak reaguje szczęściem na morze, fale, piasek. No i wreszcie cało rodzinnie mieliśmy dla siebie czas, tak w 100% oczywiście mam niedosyt. Minorka niby mała, ale oferuje wiele. Niestety my jesteśmy ograniczeni wózkiem, nie na każdą plażę można komfortowo dojechać. Ale i tak jestem szczęśliwa :)
    Od września Ingurek idzie do żłobka, ja od połowy września wracam do pracy. I chce i nie chce :D dobrze się siedzi w domu, ale Chce już do ludzi

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Abrakadabra, coś tam jeszcze pamiętam na temat cyklu, to był skrót myślowy 😅 Ale tak czy tak przed upływem roku od porodu na pewno nie chcę się starać, a co później, to jeszcze nie wiem. A Wy coś myślicie i rodzeństwie?🙈

Oleńka, właśnie wiem, że szalone, ale no zawsze myślałam o dwójce 🤭 Zobaczymy, ciągle się waham i sytuacja zmienia się z dnia na dzień 🙃 Ale fajnie, że wakacje udane 🤩 my jedziemy w lipcu nad polskie morze. Z pracą rozumiem doskonale, mam takie same rozkminy 😆

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka no minęło sama nie wiem kiedy 🙈 u was tez jeszcze chwila i tak samo 🙈
    Też będziemy robić właśnie 2w1 chrzciny i roczek ale na razie ksiadz nam robi problemy żeby ochrzcic, masakra jakaś 😬 Niby jesteśmy umówieni na sobotę ale co z tego wyjdzie to mam jakieś złe przeczucia 🙃 Super, że spędziliście czas we własnym gronie ☺️

Sparky nie, ja nie myślę na razie o drugim 😋 Oczywiście chciałabym żeby Lila miała rodzeństwo ale to się musi trochę pozmieniac bo jak na razie to ja jestem z nia cały czas sama, stary wiecznie nie ma czasu bo praca a po pracy robi coś koło domu do późna. Poza tym mamy jakies nieporozumienia czasem ze sobą i sporo kłótni wiec drugie dziecko to jak pchanie się w gips 😂

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w niedziele chrzciny miałam.Młodszy wreszcie ochrzczony.W końcu trzeba było ugryźć temat bo cztery lata prawie ma.Zaraz koniec roku szkolnego I w przyszły weekend jedziemy odpocząć nad polskie morze.Obecnie jestem na chwilkę u rodziców.
    Abra przypomniało mi się jak miałam problem z księdzem przy chrzczeniu starszego.Skończyło się chrztem w innej parafii.Jak będziesz mieć jednak problem napisz to może podrzucę rozwiązanie.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu robi wam problem ze chrztem? Łaskę robi, czy co?

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteśmy po ślubie ogólnie. Ksiądz na początku nalegał strasznie na ten ślub żebyśmy zrobili wtedy 2w1. Stwierdził, że zrobimy jak uważamy ale on na naszym miejscu by o tym pomyślał. Mówiliśmy, że nie chcemy ślubu tylko sam chrzest i nie chcemy czekać. Ostatnio stary z nim rozmawiał to nas jakby zbywa, dokumenty żadne nie spisane bo ksiądz wiecznie nie ma czasu.. Stwierdzil, że załatwimy przed chrztem jutro wszystko. Co z tego wyjdzie to mam przeczucia, że znowu go nie będzie 🙈 No i ogólnie będzie tylko jeden chrzestny bo znowu chrzestnemu ksiądz nie chce wydać zaświadczenia, że moze być chrzestnym 🙈 Jedna wielka parodia jak dla mnie 🙃

Niebieska gwiazda u nas właśnie potrzeba zgody od naszego ksiedza żeby ochrzcic w innej parafii więc jak nie ochrzci nam jutro to tak zrobimy o ile tez wyda nam te zgodę 😬

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie, mi się kojarzyło że jesteście bez ślubu :) nie wiem za to co ma wspólnego slub wasz do chrztu dziecka. 🙈 Wiem, że księża lubią się do tego doczepić, ale kurcze. Dobra, nie będę się rozwodzic, każdy wie o co chodzi.
    My też jednego chrzestnego mamy u Ingi, i może się uda moja siostra jako świadek chrztu. Mamy ugodowego proboszcza więc zobaczymy jak będzie. Marzy mi się chrzest bez mszy z milionem ludzi, tylko mała prywatna uroczystość, ale to też zobaczymy czy wyjdzie

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Tak właśnie, mi się kojarzyło że jesteście bez ślubu :) nie wiem za to co ma wspólnego slub wasz do chrztu dziecka. 🙈 Wiem, że księża lubią się do tego doczepić, ale kurcze. Dobra, nie będę się rozwodzic, każdy wie o co chodzi.
    My też jednego chrzestnego mamy u Ingi, i może się uda moja siostra jako świadek chrztu. Mamy ugodowego proboszcza więc zobaczymy jak będzie. Marzy mi się chrzest bez mszy z milionem ludzi, tylko mała prywatna uroczystość, ale to też zobaczymy czy wyjdzie

U nas będzie bez mszy. A co do świadka chrztu to u nas nie mógłbyc też bo świadek chrztu musi być nie wierzacy, nie może być katolikiem 🤷🏼‍♀️

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mielißmy ten problem przy starszym.Proboszcz naciskał na ślub I takie tam...Zezłościł mnie bardzo.Znalazłam parafie gdzie chcieli ochrzcic a z wydaniem papierku by chrzcic gdzie indziej nie robił problemu.

Wysłany: 16 czerwca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz mieliśmy chrzest z mszą.Ale u nas to mały kościół.Proboszcz,wikary I może ktoś jeszcze.Msza 45min.Było ok.

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra, chrzest się udał? Czy lepiej nie zaczynać tematu? 🤔

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Abrakadabra, chrzest się udał? Czy lepiej nie zaczynać tematu? 🤔

Tak na szczęście się wszystko udało 🙈 ale oczywiście miało nie być mszy a ją zrobil. Mieliśmy nie zapraszać żadnych gości do kościoła bo bez świadków a pytal gdzie reszta 🙈 Dziwny typ człowieka no ale wszystko się udalo i to najważniejsze. Imprezka też spoko więc nie ma co narzekać :)

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, my też chrzcilismy i nigdy nie miałam tak paskudnej spowiedzi. Ja tu szczerze od serca się spowiadalam, że odwróciłam się od kościoła ale chcę wrócić to usłyszałam że jestem człowiekiem nierozumnym, bo rozumny to w takiej sytuacji idzie do Boga 🤯 no jak oni chcą zachęcić do kościoła jak zniechęcają na każdym kroku? Rozumiem krytykę, ale to mnie obraziło. Zero zrozumienia. Ale jak księża coś odpierd@$_ to jest to tylko człowiek grzesznik i trzeba mu wybaczyć....

Czas zapierdziela, młody już skończone 4msc 😍 też chciałabym wiedzieć co u Oliwki i Limonki. A co do rodzeństwa to mój mąż co chwilę gada a ja mu że jak będzie częściej w domu to pogadamy, bo póki co nie ma opcji. Zawsze chciałam jak Sparky, dwójkę, ale teraz nie wiem. Pomijając że nie rozkminiam bardzo, bo po cesarce to i tak muszę odczekać. I w końcu iść do fizjo uroginekologicznego . Ale ostatnio pierwszy raz pomyślałam że chciałabym wrócić do pracy. Nie teraz, ale taka myśl się pojawiła że brakuje mi tej roli pracownika 😅 niekoniecznie u mnie w robocie, bo wszystko byłoby super gdyby nie godziny pracy 11-19 . Tak to nie ma opcji powrotu, syna bym nie widziała.

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to, też mam godziny pracy 10-19. Ale dzięki temu że pracuje po 9-10h to mam więcej wolnego w tygodniu. No i oczywiście pamiętajmy o godzinie na karmienie! :)

Limonke podglądam na innym wątku, ale gdzieś tam też uciekła. Oliwka pewnie też zrobiła chwilę przerwy

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2023, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Oj, my też chrzcilismy i nigdy nie miałam tak paskudnej spowiedzi. Ja tu szczerze od serca się spowiadalam, że odwróciłam się od kościoła ale chcę wrócić to usłyszałam że jestem człowiekiem nierozumnym, bo rozumny to w takiej sytuacji idzie do Boga 🤯 no jak oni chcą zachęcić do kościoła jak zniechęcają na każdym kroku? Rozumiem krytykę, ale to mnie obraziło. Zero zrozumienia. Ale jak księża coś odpierd@$_ to jest to tylko człowiek grzesznik i trzeba mu wybaczyć....

Czas zapierdziela, młody już skończone 4msc 😍 też chciałabym wiedzieć co u Oliwki i Limonki. A co do rodzeństwa to mój mąż co chwilę gada a ja mu że jak będzie częściej w domu to pogadamy, bo póki co nie ma opcji. Zawsze chciałam jak Sparky, dwójkę, ale teraz nie wiem. Pomijając że nie rozkminiam bardzo, bo po cesarce to i tak muszę odczekać. I w końcu iść do fizjo uroginekologicznego . Ale ostatnio pierwszy raz pomyślałam że chciałabym wrócić do pracy. Nie teraz, ale taka myśl się pojawiła że brakuje mi tej roli pracownika 😅 niekoniecznie u mnie w robocie, bo wszystko byłoby super gdyby nie godziny pracy 11-19 . Tak to nie ma opcji powrotu, syna bym nie widziała.

Dokładnie mam takie same odczucia, jeśli Ty chcesz coś od nich załóżmy nawet ten chrzest to dla nas osób bez ślubu jest to wielki problem 🤯 Ale jak chodza po kolędzie i zbieraja koperty jedna za drugą to nie patrza czy w tym domu mieszka ktoś bez ślubu czy nie tylko patrzą czy koperta jest. My ze starym sie strasznie wkurzylismy bo gdzieś indziej byliśmy i nikt nas na ślub nie namawial a tutaj nawet na chrzcie dziecka stał i 10 minut mówił nam o ślubie. Ja nie rozumiem jak można kogoś na siłę tak zmuszać do ślubu i on mowi ze nie zmusza ale lepiej żebyście szybko wzięli ten ślub. Mialam juz ochotę wyjść po prostu z tego kościoła.. Wiem, że dla niektórych może to być ważne ale dla nas nie.

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2023, 11:08

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, przytulam 😘 dobrze, że jajowody nie ucierpiały mimo wszystko i że udało się bez operacji...

Co do terminu, może wrzuć info w stopkę? 🤔

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ