Klub pod Pingwinkiem 🐧
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika gratuluję narodzin synka!!!
Rośnijcie teraz zdrowo😘Monika7 lubi tę wiadomość
-
Monika, gratuluję! ❤️ Dużo zdrówka dla Was 😘
Monika7 lubi tę wiadomość
-
Monika gratulacje dla Was 🌷🥰 dzielna mamo! Jak się czujesz?
Ja się trochę nie odzywałam, bo wietrzę głowę i mam przerwę w staraniach. Napiszę coś więcej jak trochę odpocznę mam nadzieję, że rozumiecie ❤️
Myślę o Was ciepło 💖Monika7, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Monika gratulacje ❤️❤️
Oliwka wszyscy rozumiemy, wietrzenie głowy jest ważne w staraniach 😊
Limonka widziałam aktualizacje w stopce ✊🏻🍀✊🏻 gdybyś miała jakieś pytania to pisz na priv 😊
Mała aktualizacja co u nas: jesteśmy już rozpakowani, udało się przetrwać święta w dwupaku, a później porodówka 😊 na szczęście trafił nam się spokojny egzemplarz i póki co nie mamy na co narzekać. Oby pozostało tak jak najdłużej 😁 każdy dzień jest nowa przygoda, najpiękniejszą w naszym życiu ❤️
Każdej z Was moje Kochane Staraczki życzę spełnienia tego marzenia. Sama wiem jak ciężka jest droga do macierzyństwa, ale jest ona warta każdej łzy, gorszego dnia, porażki, złości, kłótni czy fortuny wydanej na badania, suple 😊 wiem, że nie raz opadacie z sił tracąc wiarę w powodzenie, ale co by się nie działo na końcu każda z Was będzie tuliła swoje wymarzone Dzieciątko 😊😊
Ps. Dzisiaj Światowy Dzień Pingwina 🐧Zielone.Słońce, Ivanka93, Niebieska Gwiazda, Sparky, Stysia16, Limonka26, Monika7, Pomarańcza lubią tę wiadomość
-
Otter, gratulacje! 🥰 Niech już zawsze będzie u Was tak pięknie ❤️
Dziękuję za kciuki, przydadzą się 🙈 Jeśli wszystko będzie okej to niedługo wystartujemy z procedurą.
Dobrze, że zaczęłam też sprawdzać immunologię, bo wyszedł mi kompletny brak kirów implantacyjnych, także ta wizyta u Paśnika wpadła mi idealnie…Otter lubi tę wiadomość
-
Monika, Otter gratulacje kochane! Aż łza się w oku kręci 🥲
Teraz macie czas dla was, dla was i dla maluszków. To będzie cudowna podróż! Po 1,5 roku lepszych i gorszych dni z tym małym krasnalem nie zamieniłabym tego na nic innego ❤️❤️❤️
Limonka kibicuje, choć nie mam pojęcia co to oznacza i co cię czeka podczas procedury to mocno trzymam kciuki i tule. Jesteś mega silna i mega zdeterminowana! 💚Otter, Limonka26, Monika7 lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Limonka, powodzenia niezmiennie moje kciuki za najmocniej zacisniete
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Otter ogromne gratulacje! ❤️ Cieszcie się tym czasem noworodkowym bo szybko on ucieka i zanim się obejrzycie to bobas będzie ganiał po domu 🥺
Otter a jak nazwaliscie bobasa? Jeśli można wiedzieć
Limonka trzymam kciuki! Oby to był strzał w dziesiątkę ✊Limonka26 lubi tę wiadomość
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Dziękuję bardzo dziewczyny za gratulacje!
Zielone & Paulina, bardzo mi miło, że też zaglądałyście tu w oczekiwaniu na wieści od nas ❤️
My czujemy się super. Filip miał ze dwa dni problemy brzuszkowe i był niespokojny trochę, ale popróbowaliśmy różnych pozycji do karmienia i już mamy taką, która nam spasowała idealnie i maluch jest zrelaksowany na maksa. W ogóle mu się nie ulewa i spokojnie sobie śpi ☺️ to zdecydowanie trzeba sobie wyćwiczyć ze swoim dzieckiem 😉
Mi dzisiaj zdejmują szwy. Ale wszyscy, którzy widzieli ranę mówią, że dobrze trafiłam. Miałam rewelacyjną panią doktor na patologii i przy porodzie. Dowiedziałam się o tym jaka jest super tak naprawdę po fakcie od mojej położnej, z którą rodziłam. Była o nas dzień przed porodem bardzo zatroskana. Jak weszłam na porodówkę, to od razu przyszła mnie zbadać i sprawdzić jak się mamy. Ona zdecydowała o cesarce i jestem jej za to wdzięczna niesamowicie. Sama też przeprowadziła cięcie. Nie spodziewam się tego, że skoro nie mam swojego lekarza w szpitalu, to ktoś podejdzie do mnie tak bardzo personalnie ❤️
Otter, gratuluję ogromnie! Cieszę się, że wszystko dobrze też przebiegło 🙂
I Limonka, całe szczęście że zrobiłaś te badania! Trzymam kciuki za procedurę ☺️🤞🏻✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2023, 12:08
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Otter, gratulacje, bo nie napisałam nawet!!!
Limonka, opowiadaj, co i jak, miałaś już wizytę u Paśnika? Procedura w toku?
Oliwka, czekam na wiadomości co u Ciebie:)
Monika, co u Was?
Sparky, też opowiadaj!
Oleńka, Niebieskie, Anka, też odezwijcie się!
U nas kolki się skończyły, ale są popołudniowe dramy 🙈 jak nie wejdzie drzemka, a raczej nie wchodzi to maruda taka że szok. Aż potem płacz, w końcu pada, wstanie, kąpiel i spanie xD nie ogarniam tych drzemek, czytałam co polecalyscie z tymi oknami aktywności i może do pierwszej maks drugiej drzemki się sprawdza, a potem to ja nie wiem. Widzę że młody zmęczony ale zasnąć nie chce do tego stopnia że zaczyna płakać o trudno go ukoić. Da się go zagadać ale na chwilę i znowu płacz. Eh, trudno jest czasami, zwłaszcza jak jestem sama.
Mąż zmienił godziny pracy, ale dopiero drugi tydzień i mało kiedy wraca prosto do domu 🙈 ale ustaliliśmy że dwa razy w tygodniu po pracy zabiera młodego na spacer a ja sprzątam i mam czas dla siebie (jeden dzień sprzątanie drugi relaks 😁). Zobaczymy jak będzie😉 poza tym Józio jest cudownym chłopakiem, ma trochę napięć w ciele bo byliśmy w ośrodku wczesnej interwencji, bo obalał nam się z brzucha na plecy za pomocą głowy. Mamy już rozpisane zajęcia z fizjo, z czego się cieszę. Ogólnie młody większość rzeczy robi na lewą stronę, ciekawe czy nie przez to że był skośnie ułożony i potrzebna była cesarka -obracali go zanim wyjęli. A ja mam się dobrze i od przyszłego tygodnia zaczynam dietę, ale z kcal wyliczonymi pod karmienie piersią 😊 mam nadzieję że uda się stosować jadłospis 😁 -
U nas w zasadzie chwilowo słodka nuda. 🙈 Zębów inga ma 6- 4 u góry i 2 na dole, wychodzily zupełnie bezproblemowo. Mit, że zęby wychodzą najpierw dolne u Ingi wyszły jedynki górne, jedna jedynka dolna, obie górne dwójki i na koniec dolna jedynka. uwielbia gryźć mnie niespodziewanie w uszy/łokieć/kolano. Dżizas boli. Reszty zębiszczów na razie nie widać młoda wstaje, wspina się, kocha psy, koty, ptaszki, sąsiada, być motorówką na zajęciach na basenie, robi papa i nadal nienawidzi rehabilitacji, mimo że chodzi dwa razy w tygodniu od pół roku nauczyla się warczeć... 🙈 Dobra, ja ją nauczyłam 😂 ogólnie mega pogodne dziecię, choć uparte i charakterne.
Ja nadal kpi, planuję do roku, a czy pociągnę dalej, to sama jestem ciekawa. Od września na pewno młoda idzie do żłobka, ja wracam do pracy, a może się uda że pójdzie do żłobka od lipca/sierpnia to miałabym takie mini wakacje 🕶 na większe wakacje jedziemy w czerwcu na tydzień na Minorkę. I tu już jestem przerażona, bo oba loty mamy w środku nocy... Czyli zawalone dwie noce, bez widoku na ich odespanie, bo i jak?
Pomarańcza moje dziecię do tej pory ma ulubioną stronę na którą się przewraca - przez lewe ramię. I jest i nam i jej z tym już ok. A na popołudniowe dramy i spanie nie pomógłby wózek i spacer? Albo kołysanie na piłce? U nas też czasem usypianie co daną ilość czasu nie działa, czasem włącza jej się motorek w dupce, skakanie po łóżku, wspinanie po mnie, ale i tak próbuje ją spacyfikować, bo tak jak piszesz, potem jest płacz bo ona chce spac, ale nie może spać, bo musi płakać że chce spać, kto by zrozumiał te małe gremliny i ich logikę? 🤔 -
Czytam o tych drzemkach u was I się dziwię.Moje dzieci przez pierwsze trzy miesiące były śpiochami.Młodszego to miałam problem z nakarmieniem bo spal I ciężko było obudzić.Jakoś szybko im się normowało I mieli po jednej drzemce w ciągu dnia.Starszy jak zasypiał to na 3.5-4godzin,młodszy krócej bo na ponad dwie.Pasowało I dzieciom I mnie.Minus bo obaj kończąc dwa lata rezygnowali z drzemek.
-
Pomarańcza wrote:Limonka, opowiadaj, co i jak, miałaś już wizytę u Paśnika? Procedura w toku?
Zaginął mi gdzieś ten nasz wątek 🙈
Procedura w toku, ale samiutkie początki 😉
Tak, u Paśnika byłam już pod koniec kwietnia 😊 Mam accofil do transferów, ale w zależności ile uzyskamy zarodków. Jeśli będzie ich dużo to wtedy docent proponował pierwszy transfer bez accofilu (do czego póki co nie czuję się przekonana, ale to wiem, że jest do dogadania z nim). Test IMK wyszedł mi okej, więc tu bez leków.
Chciałabym odpowiedzieć coś mądrego na temat tego co opisujecie, ale niestety kompletnie się na tym nie znam 🙈 Ale trzymam za Was kciuki dzielne mamy i wierzę, że wszystkie problemy się rozwiążą! 😊🤞🏼