Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Blond27 wrote:Wróżba z obrączka zawsze mi pokazuje 1.chlopiec 2. Dziewczynka więc kto wie ? 😍 Ale szczerze kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia. Aby wszystko było dobrze. 🤞 Ale serio ciężko mi uwierzyć bo myślałam że nie zgraliśmy się z tym pikiem na teście a tu jednak jakiś plemniczek zaczekał 😂🤞
Gratulacje
Trzymamy kciuki za dobry przyrost bety
Blond27, Esbe lubią tę wiadomość
🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
Ferrytyna - 17 ng/ml -> 46 ng/ml w 5 tyg
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Starania od 09.25 - 7cs -
Blond27 wrote:
Ale super! Gratulacje
Blond27 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL (13dpo)
06.03.2026 - beta 402 mIU/mL (15 dpo)
09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL (18 dpo)
23.03.2026 - 5,3 mm bobasa z serduszkiem
🥹🍀

-
Znowu boli mnie głowa migrenowo 😢 Normalnie nie zdarza mi się to tak często, zazwyczaj w okolicy okresu mam migrenę, a teraz bolała w piątek i sobotę, chwila przerwy i dzisiaj znowu 😫 Oczywiście już sobie wkręcam, że może to objaw ciąży 🙈
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Blond jaka piękna widoczna kreseczka ☺️ trzymamy kciuki
Rosalinda, oj tak ja sobie też różne rzeczy które są normalne w innej części cyklu potrafię wkręcić jako objaw ciąży 😆 ale wiesz, jesteś w takim momencie w którym wszystko się może zdarzyć 😊
W ogóle to mam ostatnio takie żywe sny - które zazwyczaj mam raczej w fazie lutealnej, a teraz jestem przed owulką. Zastanawiam się czy NAC może mieć jakieś działanie w tym zakresie? Albo cholina którą dodałam?
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
12 cs o pierwszą 🤰 -
Rosalinda wrote:Doczekacie się i Wy ❤️ A ile lat się staracie? Jesteście pod opieką kliniki niepłodności?[/QUOTE
Tabletki odstawiłam 7 lat temu, 5 lat temu "co będzie to bedzie" od 3 lat na poważnie. Od dwóch lat z testami owulacyjnymi. U nas morfologia 0.9% ale nie ma złej liczby. Jeden biochem na koncie.
Mieszkamy w Anglii, więc trochę inaczej sie tu podchodzi do tego. 26 marca mam rozmowę telefoniczną z lekarzem rodzinnym i juz w formularzu przy bukowaniu napisalam, ze chce skierowanie do specjalisty od niepłodności. Wszystkie badania beda na fundusz zdrowia w szpitalu. Zobaczymy co powiedzą. Do tej pory wszystkie badania robiliśmy prywatnie♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
A ile dni przed owulacją się udało 😀 ?Blond27 wrote:Wróżba z obrączka zawsze mi pokazuje 1.chlopiec 2. Dziewczynka więc kto wie ? 😍 Ale szczerze kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia. Aby wszystko było dobrze. 🤞 Ale serio ciężko mi uwierzyć bo myślałam że nie zgraliśmy się z tym pikiem na teście a tu jednak jakiś plemniczek zaczekał 😂🤞Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
♥️ 2i 3 dni przed potem dwa dni przerwy i dzień po owulacji .Rosalinda wrote:A ile dni przed owulacją się udało 😀 ?
Lub 1/2 dni przed bo też nie wiem kiedy na 100% owulka🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 11:27
Esbe, Rosalinda lubią tę wiadomość
-
Ale wiecie co Wam powiem, że bardzo mi pomógł ten monitoring owulacji bo my celowaliśmy dużo wcześniej a po owulacji wg apki często już w ogóle nie 🩷. A okazało się że owulację mam później ..... + Testy owulacyjne na potwierdzenie że faktycznie . I dwa cykle od tego odkrycia się udało ...✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 11:29
Mika1992, Basiax, sirengirl92, Angel93, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ile dni po owulacji robicie testy ?

Ja zazwyczaj testowałam od 10dpo, ale moja faza lutelna trwa 12 dni więc tym razem będe starała się poczekać do dnia miesiączki , ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną , więc nie wiem czy mi się uda wytrzymać haha🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
KamilaAnt2026 wrote:Dziewczyny ile dni po owulacji robicie testy ?

Ja zazwyczaj testowałam od 10dpo, ale moja faza lutelna trwa 12 dni więc tym razem będe starała się poczekać do dnia miesiączki , ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną , więc nie wiem czy mi się uda wytrzymać haha
Zaczynam 10dpo chociaż w tym cyklu brajan chciał 7dpo i tak się stało 😂 ale przeważnie jest 10dpo i potem w dniu spodziewanej 🐒 i tyle.
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Jezu dziewczyny ja dziś przeżyłam koszmar. Byłam na pobraniu krwi, żeby zbadać proga i estradiol, bo dziś 7DPO. Zawsze miałam problem z pobraniem krwi, a ostatnio to już w ogóle. Ale dzisiaj była masakra. Pobierali mi krew 50 min (z przerwą 10min). Miałam okolo 10 wkłuć a i tak się nie udało 🤦🏼♀️ wysłali mnie do innego punktu, w innej części miasta i tam ostatecznie się udało. Ale ręce i dłonie mam całe pokute i w siniakach.
Między tymi dwoma punktami musiałam sporo czekać, więc przy tym drugim badaniu nie byłam już na czczo (czytałam, że to nie problem przy badaniu hormonów), ale pobranie miałam dopiero przed 12 (a czytałam, że niby powinno być pobranie do 10). Czy to wszystko może jakoś wpłynąć na wyniki?28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
ja bym chciała dotrwać do 11dpo, ale "lubię" sobie czasem zepsuć humor wcześniejInsulinka wrote:Zaczynam 10dpo chociaż w tym cyklu brajan chciał 7dpo i tak się stało 😂 ale przeważnie jest 10dpo i potem w dniu spodziewanej 🐒 i tyle.
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Glorietka wrote:ja bym chciała dotrwać do 11dpo, ale "lubię" sobie czasem zepsuć humor wcześniej

to ja własnie mam identycznie, mam postaanowienie że tetsuje 12dpo i a zaczynam już od 10dpo haha
Glorietka lubi tę wiadomość
🚺95 🚹98
2/2026 (2dc)
TSH - 1,33 mIU/L
E2 – 176 pmol/l
FT4 - 15,50 pmol/L
FSH – 5,1 mIU/mL
LH – 4,67 mIU/ml
Prolaktyna – 6,91 ng/mL
Iskierka ✨ wrote:Jezu dziewczyny ja dziś przeżyłam koszmar. Byłam na pobraniu krwi, żeby zbadać proga i estradiol, bo dziś 7DPO. Zawsze miałam problem z pobraniem krwi, a ostatnio to już w ogóle. Ale dzisiaj była masakra. Pobierali mi krew 50 min (z przerwą 10min). Miałam okolo 10 wkłuć a i tak się nie udało 🤦🏼♀️ wysłali mnie do innego punktu, w innej części miasta i tam ostatecznie się udało. Ale ręce i dłonie mam całe pokute i w siniakach.
Między tymi dwoma punktami musiałam sporo czekać, więc przy tym drugim badaniu nie byłam już na czczo (czytałam, że to nie problem przy badaniu hormonów), ale pobranie miałam dopiero przed 12 (a czytałam, że niby powinno być pobranie do 10). Czy to wszystko może jakoś wpłynąć na wyniki?
Chyba to zależy od badania, które musi być na czczo a które nie. Byś musiała każde jedno badanie w neta wpisać i sprawdzić. Natomiast ogólnie cała sytuacja i stres z tym związanym może wpłynąć na wynik badania, np na tsh, prolaktynę. Także w razie jakby coś bardzo źle wyszło to możesz powiedzieć lekarzowi jaka była sytuacja, może dać skierowanie żeby powtórzyć badania. Chyba, że sama dla siebie robiłaś i płaciłaś to wtedy lipa.👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
5cs -
Hej kochane, dawno się nie oddzywałam, muszę sobie zaaktualizowac stopkę. Czeka mnie badanie drożności jajowodów jak dostanę małpiszona to się umówię. Mieszkam w Niemczech, tak z ciekawości ile kosztuje to badanie w Polsce? Ja będę płacić 350€🫣👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
22 cs
Morfologia nasienia 5% -
Ja zawsze mam plan poczekać do dnia spodziewanej miesiączki, ale zazwyczaj mi to nie wychodzi 😂 Staram się nie szybciej niż 11-12 dpo 😜KamilaAnt2026 wrote:Dziewczyny ile dni po owulacji robicie testy ?

Ja zazwyczaj testowałam od 10dpo, ale moja faza lutelna trwa 12 dni więc tym razem będe starała się poczekać do dnia miesiączki , ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną , więc nie wiem czy mi się uda wytrzymać haha
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
O rany, współczuję 🫣Iskierka ✨ wrote:Jezu dziewczyny ja dziś przeżyłam koszmar. Byłam na pobraniu krwi, żeby zbadać proga i estradiol, bo dziś 7DPO. Zawsze miałam problem z pobraniem krwi, a ostatnio to już w ogóle. Ale dzisiaj była masakra. Pobierali mi krew 50 min (z przerwą 10min). Miałam okolo 10 wkłuć a i tak się nie udało 🤦🏼♀️ wysłali mnie do innego punktu, w innej części miasta i tam ostatecznie się udało. Ale ręce i dłonie mam całe pokute i w siniakach.
Między tymi dwoma punktami musiałam sporo czekać, więc przy tym drugim badaniu nie byłam już na czczo (czytałam, że to nie problem przy badaniu hormonów), ale pobranie miałam dopiero przed 12 (a czytałam, że niby powinno być pobranie do 10). Czy to wszystko może jakoś wpłynąć na wyniki?Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Nasz mały Aniołek 👼
Ja z testami czekam aż się będzie spóźniać małpa, etap niecierpliwości mi już minął
Blond27, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
22 cs
Morfologia nasienia 5%