Koty na dachach 🐈, my pod kołderkami - marzec nas żegna z dwiema kreskami! ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
madzia90 wrote:Hejkaa kochane, nie wiem za bardzo co sie dzieje. Mam cykle ostatnio tak 26-28 dni, dzisiaj jest 31 dc, wczoraj zrobilam test superczuly i negatywny a miesiaczki dalej nie ma. Moja szyjka jest nisko i twarda ale zamknieta, o 4 w nocy obudzil mnie okropny skurcz, myslalam ze to okres a to nic. Nie wiem czy jeszcze sie łudzić, że to ciąża, ale moja szyjka chyba wskazuje na nie powodzenie. Możecie mi pomóc? Co uważacie??
Na Twoim miejscu powtórzyłabym test dziś/jutro rano, ew. dodatkowo poszła na betę. To by raczej wszystko wyjaśniło.👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Hejka 🌷 to ja poproszę o wpisanie na 18.03, w weekend za tydzień spodziewam się owulacji. Będę z siebie dumna jeśli wytrzymam do tego terminu, choć wątpię. 9 marca idę do ginekologa, żeby skontrolować krwawienie i plamienia pomiędzy owulacją a miesiączką.
Powodzenia i oby jak najwięcej ⏸️
Esbe, _Dysia_ lubią tę wiadomość
31&36
💔 05.25
🧬 Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym -
Gdyby się zdarzyło, że kogoś przeoczyłam albo pomyliłam daty to się upominajcie bo czasem mam takie zwariowane dni, że może mi się coś pomylić 😁
Insulinka lubi tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Dziewczyny jeszcze nieśmiało , ale zostawiam wiruski , częstujcie się 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 ,ale uwaga mają bardzo mocne objawy 🤣❤️❤️
Kleo10, maranta, Kompotlinka, Kathrine32, Smeegi, Esbe, Czarna.Basia, Atomówka , Maalwii, Insulinka, dzydzy, Iskierka ✨, Reja13, _Dysia_, Agi96, KAaareii, Dawdler34, Angel93 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki proga i odetchnęłam z ulgą - 22,500 ng/mL, więc nawet więcej niż miesiąc temu (szczerze mówiąc, to nawet przeszło mi przez myśl, czy to na pewno normalne, że naturalnie jest taki wysoki)
Czyli miałam taką sama sytuację jak Agi96, że na USG nie było nic widać, ale owulacja jednak była!
Dziękuję, że pocieszałyście mnie na początku tygodnia jak się załamałam po wizycie u gin i że trzymałyście dziś kciuki ❤️
Murena czekam na Twoje wyniki! 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 18:21
Kompotlinka, Esbe, Czarna.Basia, Mika1992, Iskierka ✨, Cerva, Seabird, _Dysia_, Agi96 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Nie martw się , to nie jest jakiś mega wysoki wynik.. ja nigdy nie miałam proga niższego niż 26 ng i wg lekarza to bardzo dobrze 🙂Kleo10 wrote:Mam wyniki proga i odetchnęłam z ulgą - 22,500 ng/mL, więc nawet więcej niż miesiąc temu (szczerze mówiąc, to nawet przeszło mi przez myśl, czy to na pewno normalne, że naturalnie jest taki wysoki)
Czyli miałam taką sama sytuację jak Agi96, że na USG nie było nic widać, ale owulacja jednak była!
Dziękuję, że pocieszałyście mnie na początku tygodnia jak się załamałam po wizycie u gin i że trzymałyście dziś kciuki ❤️
Murena czekam na Twoje wyniki! 🍀
Kleo10 lubi tę wiadomość
👩35 👨40
20cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
TSH 1,69
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 107
Ferrytyna - 50
D3 - 55
B12 - 734
Glukoza - 80
Insulina - 5
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 11,2❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Mardotka wrote:Nie martw się , to nie jest jakiś mega wysoki wynik.. ja nigdy nie miałam proga niższego niż 26 ng i wg lekarza to bardzo dobrze 🙂
O, dzięki! W moim labie norma w fazie lutealnej jest do 14,500 ng, dlatego się zawahałam
Mardotka lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Kleo10 wrote:Mam wyniki proga i odetchnęłam z ulgą - 22,500 ng/mL, więc nawet więcej niż miesiąc temu (szczerze mówiąc, to nawet przeszło mi przez myśl, czy to na pewno normalne, że naturalnie jest taki wysoki)
Murena czekam na Twoje wyniki! 🍀
Kleo piękny wynik ❣️ oby mały ktoś się wykluł z tego i utrzymał 🙏
Ja jeszcze nie mam wyników, cały czas czekam
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Czesc wszystkim w marcowym watku

Dysia powodzenia w prowadzeniu watku! 🍀Wszystkim zycze udanego testowania i upragnionych ⏸️🍀🍀🤞
Poprosze o wpisanie na wolnego strzelca, u mnie 🐒 jest tak ksiazkowo punktualna ze od roku czasu nie zdazylam nawet testu wykonac, zawsze mnie wredota wyprzedzi. Tym razem tez sie nie udalo, jutro zaczynam nowy cykl, dzis juz temp zaczela spadac i czuje ze sie zaczyna. Marzec jest dla mnie wyjatkowo ciezki bo mijaja 3 lata odkad zaczelismy sie starac
jestem juz zalamana i mam coraz bardziej dosc, trace pomalu wiare
w czwartek mamy jeszcze wizyte u nas w klinice ale cudow to sie juz nie spodziewam. Idziemy z kontrolnymi posiewami, krwia i nasieniem. Skoro od roku te wyniki sa ciagle ok niespodziewam sie teraz zadnej rewolucji, a te co juz mamy posiewy to nadal czyste. Po tej wizycie podejmiemy decyzje co dalej, czy zostawic juz to z mysla ze jedyne co nam pozostalo to przestawic glowe na kiedys tam na ivf,czy pojsc jeszcze do innej kliniki czy porobic jeszcze jakies badania typu kiry, moze pasozyty zobaczyc. Lekarka zalecala mi laparo diagnostyczna z histera. Ale panicznie sie boje i nie ma opcji poki co.
Oo tyle tutaj kociar, ja zdecydowanie tez 🥰 cudowme macie kotki 🐈⬛🐈 u rodzicow mam 4 kotki bo na wynajmie poki co nie mamy mozliwosci zeby miec
Zdjecie kotka tez pokaze, wszystkie 4 na jednym zdjeciu ciezko uchwycic, ale kazdy z nich jest zupelnie inny
https://ibb.co/LhBdGhJx
_Dysia_ lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
No w moim też a mój max wynik to 40 ng/ml 😁 już sobie wtedy wkręcałam ciążę no ale niestety okres przyszedł jak w zegarku 🙂Kleo10 wrote:O, dzięki! W moim labie norma w fazie lutealnej jest do 14,500 ng, dlatego się zawahałam👩35 👨40
20cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
TSH 1,69
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 107
Ferrytyna - 50
D3 - 55
B12 - 734
Glukoza - 80
Insulina - 5
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 11,2❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Murena96 wrote:Kleo piękny wynik ❣️ oby mały ktoś się wykluł z tego i utrzymał 🙏
Ja jeszcze nie mam wyników, cały czas czekam
Czekam z niecierpliwością na Twój wynik i trzymam kciuki żeby był wysoki!
Mardotka, wcale się nie dziwię, też bym już sobie wkręcała! No ale na pocieszenie, to możemy sobie myśleć, że chociaż z progiem nie ma problemu 😅
A widzę w stopce, że też masz jeden jajowód niedrożny. U mnie jak na złość po stronie jajnika, który częściej jest dominujący
A jak u Ciebie? Myślałaś o laparoskopii udrażniającej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:07
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Aga_92 Tulę Cię mocno ❤️ 🫂 Wyobrażam sobie tylko jaki ten marzec musi być dla Ciebie trudny
Tyle lat emocji, nadziei i rozczarowań. Masz prawo być zmęczona i mieć dość. Oby ta wizyta przyniosła Wam jakiś nowy kierunek i światełko nadziei ✨ wierze, że na każdą z nas przyjdzie czas na ⏸️
Aga_92 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
starania o pierwszą 🤰
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Jutro 7 dpo rano cisnę na badanie proga 😊
Kleo10, Esbe, Kompotlinka, Atomówka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Dziewczyny, czy dobrze myślę, że to będzie pik? Jakoś dziwnie słaba mi wyszła kreska po prawo, ale pilnowałam się i nie piłam i nie robiłam siku.
Wczoraj kreska po lewo była jeszcze blada, a dzisiaj chyba ciemniejsza od kontrolnej ?
Dzisiejszy test odczytany po 3 minutach:
https://ibb.co/DfdDjcpW
Test wyrzuciłam do kosza. Za kolejne dwie minuty zajrzałam do niego i był taki jak poniżej.
https://ibb.co/jkr33hmy
Kurcze, nie wiem czy tak się wstawia zdjęcia bo nigdy nie wstawiłam. Jak nie ma zdjęcia to dajcie znać, będę próbować inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:32
Esbe, Angel93 lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs -
Witam w nowym wątku 🐱 Mam nadzieję, że koci i kobiecy klimat miesiąca będzie obfitował w multum ⏸️ !
Proszę wpisać mnie na 24.03 🌸
U mnie końcówka 🩸więc zaczynam - jak dla mnie - tę przyjemniejszą część cyklu, pełną nadziei i przytulasków 🥰
Esbe, Kleo10, _Dysia_ lubią tę wiadomość
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Insulinka wrote:Dziewczyny, czy dobrze myślę, że to będzie pik? Jakoś dziwnie słaba mi wyszła kreska po prawo, ale pilnowałam się i nie piłam i nie robiłam siku.
Wczoraj kreska po lewo była jeszcze blada, a dzisiaj chyba ciemniejsza od kontrolnej ?
Test wyrzuciłam do kosza. Za kolejne dwie minuty zajrzałam do niego i był taki jak poniżej.
Kurcze, nie wiem czy tak się wstawia zdjęcia bo nigdy nie wstawiłam. Jak nie ma zdjęcia to dajcie znać, będę próbować inaczej.
Ja te testy średnio lubię bo one mocno się wybarwiają. Widać że coś tam kiełkuje ale raczej pik to jeszcze nie jest. Na tych testach zazwyczaj mam mocniejsze kreski niż twoja. Od jutra robiłabyn 2-3 testy dziennie żeby jeszcze sprawdzić.
No i oczywiście dzisiaj zastosowała bym solidną dawkę przytulanek ❣️❤️ -
Aga_92 wrote:Czesc wszystkim w marcowym watku

Dysia powodzenia w prowadzeniu watku! 🍀Wszystkim zycze udanego testowania i upragnionych ⏸️🍀🍀🤞
Poprosze o wpisanie na wolnego strzelca, u mnie 🐒 jest tak ksiazkowo punktualna ze od roku czasu nie zdazylam nawet testu wykonac, zawsze mnie wredota wyprzedzi. Tym razem tez sie nie udalo, jutro zaczynam nowy cykl, dzis juz temp zaczela spadac i czuje ze sie zaczyna. Marzec jest dla mnie wyjatkowo ciezki bo mijaja 3 lata odkad zaczelismy sie starac
jestem juz zalamana i mam coraz bardziej dosc, trace pomalu wiare
w czwartek mamy jeszcze wizyte u nas w klinice ale cudow to sie juz nie spodziewam. Idziemy z kontrolnymi posiewami, krwia i nasieniem. Skoro od roku te wyniki sa ciagle ok niespodziewam sie teraz zadnej rewolucji, a te co juz mamy posiewy to nadal czyste. Po tej wizycie podejmiemy decyzje co dalej, czy zostawic juz to z mysla ze jedyne co nam pozostalo to przestawic glowe na kiedys tam na ivf,czy pojsc jeszcze do innej kliniki czy porobic jeszcze jakies badania typu kiry, moze pasozyty zobaczyc. Lekarka zalecala mi laparo diagnostyczna z histera. Ale panicznie sie boje i nie ma opcji poki co.
Oo tyle tutaj kociar, ja zdecydowanie tez 🥰 cudowme macie kotki 🐈⬛🐈 u rodzicow mam 4 kotki bo na wynajmie poki co nie mamy mozliwosci zeby miec
Zdjecie kotka tez pokaze, wszystkie 4 na jednym zdjeciu ciezko uchwycic, ale kazdy z nich jest zupelnie inny
https://ibb.co/LhBdGhJx
Bardzo mi przykro kochana 🫂 nie wyobrażam sobie co musisz czuć przeżywając co miesiąc to samo od tylu lat. Ale wierzę, że i dla Ciebie zaświeci słońce. Na pewno tak będzie. Moja kuzynka starała się o dziecko ojj bodajże 9lat, jest wierząca (bardzo) więc tylko naturalne metody wchodziły w grę, oczywiście z jakimś leczeniem lekami, stymulacją itp i udało się. Więc Tobie na pewno też się uda ♥️
Aga_92 lubi tę wiadomość
4cs -
Insulinka wrote:Dziewczyny, czy dobrze myślę, że to będzie pik? Jakoś dziwnie słaba mi wyszła kreska po prawo, ale pilnowałam się i nie piłam i nie robiłam siku.
Kurcze, nie wiem czy tak się wstawia zdjęcia bo nigdy nie wstawiłam. Jak nie ma zdjęcia to dajcie znać, będę próbować inaczej.
Po doświadczeniach z tymi i jeszcze dwoma innymi rodzajami testów to taka kreska w moim przypadku była "zapowiadająca", tzn. kolejna była jeszcze ciemniejsza, wręcz burgundowa.⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Moim zdaniem pik 😊😊 działajcieInsulinka wrote:Dziewczyny, czy dobrze myślę, że to będzie pik? Jakoś dziwnie słaba mi wyszła kreska po prawo, ale pilnowałam się i nie piłam i nie robiłam siku.
Kurcze, nie wiem czy tak się wstawia zdjęcia bo nigdy nie wstawiłam. Jak nie ma zdjęcia to dajcie znać, będę próbować inaczej.♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
Murena96 wrote:Ja te testy średnio lubię bo one mocno się wybarwiają. Widać że coś tam kiełkuje ale raczej pik to jeszcze nie jest. Na tych testach zazwyczaj mam mocniejsze kreski niż twoja. Od jutra robiłabyn 2-3 testy dziennie żeby jeszcze sprawdzić.
No i oczywiście dzisiaj zastosowała bym solidną dawkę przytulanek ❣️❤️
Okej, dzięki ☺️ wlasnie ja takiej solidnej, jak w poprzednim wątku była wstawiana nigdy nie miałam, takiego bordo. Także jestem w kropce. No nic, najwyżej będzie maraton ♥️ dziś, jutro, pojutrze i tyle. Bo ciężko przewidzieć. Chociaż myślałam bardziej żeby zacząć jutro i pojutrze, żeby chłopa nie zajechać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:41
4cs