X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dupka brałam do poniedziałku i dzisiaj @

tym_janek lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek faktycznie przez dupka może się spóźniać teraz @, poczekaj jeszcze
    Ja dziś dostałam czyli w 4ty dzień po odstawieniu a wcześniej było 3dni, dziewczyny niektóre piszą, że i tydzień musiały nieraz czekać

Agnessa oczywiście polecenia trzeba wdawać ;) i o to też są czasem kłótnie, bo czemu ja mam myśleć wiecznie za nas 2. Napisałam mu dziś co ma zrobić i wszystko zrobił, elegancko. No ale na stoliku zostawiłam bąbki, łańcuch i światełka z choinki to ofkors tak sobie leżą do teraz, nie schowa tego jak mu nie powiem, bo jemu nic nie przeszkadza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 17:34

tym_janek, Agnessa lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do wtorku, to będzie tydzień i jak do tego czasu nie przyjdzie to się skontaktuje z ginem.
    Chociaz mam nadzieje, ze jeszcze się namyśli i przyjdzie dzisiaj, mam wolny weekend to mogę go spędzić równie dobrze na wymiotowaniu, a jak mnie dopadnie w poniedziałek to moja praca znow na tym ucierpi :/

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi chłopami to tak właśnie jest. Jak im nie napiszesz czarno na białym to takie oto są efekty jak u Ciebie Selina.

Też brałam w tym cyklu dupka i @ przyszła dwa dni wcześniej niż powinna.

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Poczekam do wtorku, to będzie tydzień i jak do tego czasu nie przyjdzie to się skontaktuje z ginem.
    Chociaz mam nadzieje, ze jeszcze się namyśli i przyjdzie dzisiaj, mam wolny weekend to mogę go spędzić równie dobrze na wymiotowaniu, a jak mnie dopadnie w poniedziałek to moja praca znow na tym ucierpi :/
    Współczuję tych przejść naprawdę :/ Ja dziś tylko naprawdę lekki ból, wzięłam rano apap, żeby się nie rozhulało jak szłam do pracy i teraz wzięłam drugi przed wizytą znajomych. Póki co luz, zobaczymy jak będzie jutro. Na szczęście nigdzie nie jedziemy, więc też mogę "zdychać" (bo moje zdychanie przy Twoim to nic)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa, @ nadal nie ma. Coś czuję, że początek tygodnia może być trudny...

A jakie macie plany na jutro? Selina sobie spokojnie "zdycha", a reszta? :)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kłot Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    No i dupa, @ nadal nie ma. Coś czuję, że początek tygodnia może być trudny...

A jakie macie plany na jutro? Selina sobie spokojnie "zdycha", a reszta? :)

A może w ogóle nie przyjdzie @ za to będą 2 krechy? Tego Ci życzę! :)
    Ja zamierzam wykorzystywać męża na maxa teraz bo mam "względnie dni plodne". Test owu wychodzi negatywnie, mam też problem z rozpoznaniem śluzu. Raz jest lepki i bialawy a zaraz wodnisty a po serduszkowaniu rozciagliwy..juz sama nie wiem. Tempka podskoczyla do góry więc liczę na to że mam jednak te dni płodne. I niebawem przyjdzie owu...

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluzem po seksie się w ogóle nie sugeruj, teoretycznie do 12h po seksie śluz nie daje wiarygodnych informacji. Ale poza tym to zasada jest taka, aby odnotować najbardziej płodny śluz w ciągu dnia, czyli jak np. sprawdzasz rano i jest gęsty i biały, a po południu już jest wodnisty, a potem znów gęstnieje, to oznaczasz jako wodnisty. Życzę przyjemnej i owocnej niedzieli z mężem w takim razie :)

Teraz to już bym chyba wolała aby @ przyszła jednak, bo wczoraj zabalowałam na urodzinach przyjaciółki konkretnie, żyjąc w przekonaniu, że na 100% w ciąży nie jestem... więc jak teraz okaże się, że jednak jestem, to do USG w 12 tc bym żyła w ogromnym stresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 01:13

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kłot Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy może jakoś wpłynąć na ciążę w takim mega początkowym stadium picie alkoholu ? W przyszły weekend szykuje dla męża niespodziankę-urodziny na 20 osób więc szykuje się gruba impreza i zastanawiam się czy muszę uważać z ilością alkoholu :P ?

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie do dnia spodziewanej miesiaczki nie powinno zaszkodzić nic. Ale już dzień miesiączki i kolejne 8 tygodni jest kluczowe dla rozwoju dziecka. Na poczatku ciazy tworzy sie uklad nerwowy i wszystkie organy. Teretycznie piłam w noc przed spodziewana miesiaczka, ale praktycznie i tak nikt tego nie zbadal do konca (bo takie badania bylyby nieetyczne), wiec i tak bym sie spinala do tego 12 tc...

kłot lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanie, nie nic - promienie rentgenowskie moga zaszkodzic wczesniej, niektore zabiegi medyczne no i niektore leki, ktory maja przedluzony okres uwalniania.

kłot lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę się stresować bo...

JESTEM W CIĄŻY!!!

Jeszcze sama w to nie wierze, ale zrobiłam dziś rano sikańce 3 różnych firm i na wszystkich po niecałej minucie były już 2 wyraźne krechy! Jutro idę na betę :)

a tymczasem przestrzegam przed wczesnym testowaniem, u mnie w 11 dpo beta była 0,48 ;)

Selina, Allende, kłot, Agnessa, hondek, Dziwna, Ajaj88, Asasa, mylola lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymjanek o matkooooo!!! :D no jaka niespodzianka! :O cudnie! Idź dziś na betę! Idź idź! Na Galla albo w szpitalu Żeromskiego jest całodobowa Diagnostyka :D
    Kurde aż się obudziłam od razu :P bo ja też konkretnie zabalowalam, bo po 5 znajomi od nas wyszli hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 12:48

• Allende Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek aż mi się łezka zakręciła :):):) gratki!! biegnij na betę :)

ja byłam dziś już na galla, zrobiłam kwas foliowy i homocysteinę. W tygodniu myślałam, że mnie szlag trafi, co przyszłam to była kolejka kilometrowa. Dziś przechytrzyłam wszystkich :P ale co z tego, jak te badania akurat robią na życzkowskiego i to dopiero jutro.

No, tym_janek, biegusiem :P :):):) ale fajosko... :):):)

Selina, tym_janek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    tym_janek aż mi się łezka zakręciła :):):) gratki!! biegnij na betę :)

ja byłam dziś już na galla, zrobiłam kwas foliowy i homocysteinę. W tygodniu myślałam, że mnie szlag trafi, co przyszłam to była kolejka kilometrowa. Dziś przechytrzyłam wszystkich :P ale co z tego, jak te badania akurat robią na życzkowskiego i to dopiero jutro.

No, tym_janek, biegusiem :P :):):) ale fajosko... :):):)
    Kurczaki to szkoda, że na Zyczkowskiego nie zrobiłaś homo, bo powinno się ją badać na miejscu. Jak próbka jest przesyłana, to wynik może już nie być wiarygodny :/ zawsze mi tak mówiono

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek - ale numer!!! Wspaniale!!!!!!!

8p3os65geldj0vib.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    No to będę się stresować bo...

JESTEM W CIĄŻY!!!

Jeszcze sama w to nie wierze, ale zrobiłam dziś rano sikańce 3 różnych firm i na wszystkich po niecałej minucie były już 2 wyraźne krechy! Jutro idę na betę :)

a tymczasem przestrzegam przed wczesnym testowaniem, u mnie w 11 dpo beta była 0,48 ;)
    No widzisz! Tak jak Ci życzyłam, gratulacje !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 13:23

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Przekonałyście mnie, idę na betę dzisiaj :) Selina, jak robiłaś na galla w niedzielę to kiedy miałaś wynik?

Selina lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dziękuję dziewczyny :) Przekonałyście mnie, idę na betę dzisiaj :) Selina, jak robiłaś na galla w niedzielę to kiedy miałaś wynik?
    Jeeeeea! :D
    Po 3h miałam wynik już ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw daj naciszyć oko i wstaw fotkę tych tłustych krech :P

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ