X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki czy nie, ja mam nadzieję, że bez komplikacji będę mieć swoje dzieciątko/a w rękach we wrześniu lub październiku :)

Ja leczę się w Parens, u Maduzi ;)

Agnessa lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek gratulacje!! życzę Ci właśnie całej ciąży i porodu bez komplikacji! No i żebyśmy wszystkie teraz poszły w Twoje ślady ;)

tym_janek lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek a powiedziałaś już mężowi? Jeśli tak, to jak zareagował? :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tym_janek a powiedziałaś już mężowi? Jeśli tak, to jak zareagował? :D

Mówiłam już rano i pisałam już tutaj, jest na poprzedniej stronie ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mówiłam już rano i pisałam już tutaj, jest na poprzedniej stronie ;)
    No tak, jakos mi umknelo ;)
    Ze łzami w oczach to czytałam, piękna reakcja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halooo!
    Co tu taka cisza? ;)
    Mi się poranek słabo zaczął, bo mnie 2 klientki zdenerwowały telefonami :P ale juz jest ok :D Siedzę sobie w domu do popołudnia, bo pracy dziś nie mam praktycznie ;) Lenię się okrutnie, dlatego przed chwilą łaskawie rozładowałam zmywarkę i wstawiłam pralkę - wiecie, żeby mieć czyste sumienie (heh zmywarka, pralka, czyste sumienie dobre ;) ). No a teraz znów wróciłam do lenistwa :D
    Jak tam u Was poniedziałek? :)

• kłot Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja się "lenię", pojechałam z mężem (pracuje 300km od domu, dlatego tak ciężko nam się "wstrzelić" w odpowiedni czas współżycia) na 2 dni, właśnie siedzę w hotelu i czekam na niego z niecierpliwością ;) dzisiaj mam 13 dc. Dziwne bo wykres zaznaczył mi że prawdpodobnie owulacja nastąpiła 10 dnia...nic na to nie wskazywało oprócz skoku temperatury, nawet testy owulacyjne wychodziły negatywne, a dzien wczesniej byłam u gin to mi powiedziała, że pęcherzyk jest i ma 16 mm i najprawdopodobniej owulacja wystąpi na początku tego tygodnia...kurde gdyby chociaż wyznaczenie dnia owulacji było takie proste :/ już nic nie wiem :|

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byłby całkiem dobry gdyby nie babsko pod Diagnostyką na Życzkowskiego. Chciałam po drodze wydrukować sobie wyniki na dzisiejszą wizytę, a tam jak zwykle nie ma wolnych miejsc. Stwierdziłam, że zostawię na awaryjnych, tym bardziej, że w środku nie było kolejki. Ledwo nie weszłam do środka, kobieta drukowała mi kartki, wchodzi jakiś babsztyl z mordą, że jakiś mercedes 99 coś tam ją przystawił. Powiedziałam, że jeśli chodzi o peugeota to mój i że już idę. I zaczęła gadkę, że ona się spieszy. K******** 3 minuty od momentu wyjścia z auta mi to zajęło i już wielki problem. Jeszcze jak wyszłam na zewnątrz to jakiś gość się przyłączył, zaczął mnie wyzywać od gówniar itp. I trzeba dużo żeby moja biedna prolaktyna leciała w górę ?
    Mam tylko nadzieję, że po południu humor mi się poprawi i usłyszę dobre wiadomości od gina.
    Ja też chyba łaskawie wstawię pralkę i to odkurzę. I to by było na tyle.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę, że wczoraj zrobiłam większość pracy do przodu, bo mój pierwszy trymestr zapowiada się dokładnie tak jak pierwszy trymestr mojej mamy, jak była ze mną w ciąży - większość przespana.
    Wstałam o 11, usiadłam na chwile na kanapie aby pogłaskać kota i odpadłam, nawet nie wiem kiedy. Przed chwilą się obudziłam cała pogięta... więc jak widać, mój poniedziałek na razie mija w krainie snów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:38

Selina, hondek, Allende lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot, bardzo bardzo trzymam kciuki, abyś z tego wyjazdu wracała już z zapłodninym jajem :)

Selina, korzystaj ze spokoju w pracy, moze relaks i nowe kombo lekowe to przepis na sukces :)

Hondek, koniecznie daj znac po wizycie ♡

kłot, hondek lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co jest przepisem na sukces. Znowu nie dorwałam Aromka, zamiennika też nie mają :( jadę jeszcze do 2 aptek, dobrze, ze mam czas na to. Szlag mnie juz trafia, czemu kurde wiecznie kłody pod nogi wrrr

Hondek nie przejmuj się babą, mnie tak co chwilę ktoś wkurza w ciągu dnia :P i moja prl jak widać też dobra nie jest ;) Nie ma co się aż tak tym przejmować, na chwilę podskoczy i spadnie :) Daj znać jak po wizycie!

Kłot w sumie zazdroszczę takiego wyjazdu za mężem :P hehe no i oby ta owu była tajk jak gin mówi, ona wie najlepiej co widzi :)

kłot, hondek lubią tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, chyba jest ok. Kwas foliowy 12,8 przy normie 4,6 - 18,7 ng/ml, homocysteina 8,10 ale kurcze przeraża mnie interpretacja:

Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
    W przypadku ciąży:
    Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l

czyli jakbym była w ciąży to już by było za dużo? :P

Selina, bo Ty jesteś chyba w tym obcykana, pomóż :) :D

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende dobra masz homo :) ma być w przedziale 7-8 najlepiej, więc naprawdę spoko ;) ja bym jej nie zbijała, kwas też ok :)

Allende lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Allende dobra masz homo :) ma być w przedziale 7-8 najlepiej, więc naprawdę spoko ;) ja bym jej nie zbijała, kwas też ok :)

czyli że nie jestem zmutowana ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    czyli że nie jestem zmutowana ? :P
    Te wyniki nie są jednoznaczne z tym, że mutacji nie ma, bo jest ich trochę - nie tylko te zwiazane z przyswajaniem kwasu foliowego i witamin z gr.B Są jeszcze te związane z krzepliwością (Pai, V Leiden itp.) Jeśli w wywiadzie rodzinnym najbliższej rodziny nie masz chorób związanych z układem krwionośnym, to możliwe, ze i u Ciebie jest wszystko ok :) Na dobra sprawe mozna brać Acard żeby wspomoc zagniezdzanie, ale zeby zdiagnozować trombofilie, to potrzeba wykonać cały panel badań (to po to by wiedzieć czy np.nie będziesz potrzebowała heparyny w ciąży)

Kurde przeczytałam ulotkę Lametty i jest tam napisane: Lek należy stosować wyłącznie wtedy, kiedy pacjentka jest po menopauzie.
    No zachęcające... ale nie przejmuję się tym, bo ginka powiedziała, że mam nie czytać ulotki :P ale oczywiscie musiałam nie ;)

• mylola Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek ogromne gratulacje! Wierzę że zapoczatkowujesz dobrą passę :)
    Ja przyjechałam do teściów na Śląsk na tydzień, mąż jedzie w delegację a mi się nie chciało samej siedzieć ;) dzisiaj 5 dpo, testować będę w Walentynki, mam nadzieję że będę miała fajny prezent dla męża :)

Allende, Selina, tym_janek lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, ale dzisiaj niczego nowego się nie dowiedziałam. Co prawda prawdopodobnie nie mam tego czegoś, ale dzisiaj byłam w innej placówce i tu sprzęt jest gorszy. W każdym bądź razie obraz usg wskazuje na policystyczne jajniki i tylko obraz, bo cała reszta jest ok. Jeszcze żaden pęcherzyk nie wybił się na prowadzenie, stąd idę w czwartek zobaczyć czy coś ruszy i z którego jajnika. I w tym cyklu byłoby na tyle, bo w czasie mojej przewidywanej owu dr ma wolne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola też będę miała piękne walentynki, z mężem w klice i ja z nogami do góry :D chyba ta datę na długo zapamiętam

Hondek a przypomnij który dc masz dziś? I jakie były pęcherzyki i ile?
    Ja raz na usg też miałam chyba 6 czy 8 pęcherzyków, ale gin mi powiedziała że to maleństwa i większość lekarzy o takich nawet nie mówi i że wszystko jest ok.
    Może faktycznie trzeba je podgladnsc na jakimś lepsiejszym sprzęcie ;)

tym_janek, mylola lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek, właśnie, dużo tych pęcherzyków? Niektórzy lekarze mówią, że PCO, a tak na prawde jest tam 8 pęcherzyków. PCO jest od minimum 12, ale tak na prawdę to z regóły jest duuuużo więcej, u mnie zawsze było po 20- 30- kilka. nie masz opcji zapisać się gdzieś indziej na sam monitoring, jak twój lekarz ma akurat urlop?

mylola - trzymam kciuki za 2 krechy, lub betę powyżej 5 w Walentynki w takim razie :)

Selina, czytanie ulotki letrozolowych środków jest bez sensu, bo jest to lek stosowany w Polsce do stymulacji off label (czyli w ulotce nic o tym nie ma prawa nawet być). Więc najlepiej ją w ogóle wyrzuć :)

Ja dziś przysnęłam przy oglądaniu serialu po kolacji... Mój mąż oczywiście pełen wyrozumiałości stwierdził, że teraz będę jego śpiącą królewną. Skończę co mam dziś do skończenia i idę spać, bo coś czuję, że jak tylko przyłożę głowę do poduszki to odpadnę znów. Jutro idę badać drugi raz betę, trzymajcie proszę kciuki za ładny przyrost :)

Selina, mylola lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek no wyrzucę ja chyba ;)
    Trzymamy kciuki! Przyrost na pewno będzie powalający :P stawiam na betę 500 :D (a może 500+ mihihi ;) )

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ