X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki czy nie, ja mam nadzieję, że bez komplikacji będę mieć swoje dzieciątko/a w rękach we wrześniu lub październiku :)

Ja leczę się w Parens, u Maduzi ;)

Agnessa lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek gratulacje!! życzę Ci właśnie całej ciąży i porodu bez komplikacji! No i żebyśmy wszystkie teraz poszły w Twoje ślady ;)

tym_janek lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek a powiedziałaś już mężowi? Jeśli tak, to jak zareagował? :D

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tym_janek a powiedziałaś już mężowi? Jeśli tak, to jak zareagował? :D

Mówiłam już rano i pisałam już tutaj, jest na poprzedniej stronie ;)

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Mówiłam już rano i pisałam już tutaj, jest na poprzedniej stronie ;)
    No tak, jakos mi umknelo ;)
    Ze łzami w oczach to czytałam, piękna reakcja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halooo!
    Co tu taka cisza? ;)
    Mi się poranek słabo zaczął, bo mnie 2 klientki zdenerwowały telefonami :P ale juz jest ok :D Siedzę sobie w domu do popołudnia, bo pracy dziś nie mam praktycznie ;) Lenię się okrutnie, dlatego przed chwilą łaskawie rozładowałam zmywarkę i wstawiłam pralkę - wiecie, żeby mieć czyste sumienie (heh zmywarka, pralka, czyste sumienie dobre ;) ). No a teraz znów wróciłam do lenistwa :D
    Jak tam u Was poniedziałek? :)

• kłot Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja się "lenię", pojechałam z mężem (pracuje 300km od domu, dlatego tak ciężko nam się "wstrzelić" w odpowiedni czas współżycia) na 2 dni, właśnie siedzę w hotelu i czekam na niego z niecierpliwością ;) dzisiaj mam 13 dc. Dziwne bo wykres zaznaczył mi że prawdpodobnie owulacja nastąpiła 10 dnia...nic na to nie wskazywało oprócz skoku temperatury, nawet testy owulacyjne wychodziły negatywne, a dzien wczesniej byłam u gin to mi powiedziała, że pęcherzyk jest i ma 16 mm i najprawdopodobniej owulacja wystąpi na początku tego tygodnia...kurde gdyby chociaż wyznaczenie dnia owulacji było takie proste :/ już nic nie wiem :|

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byłby całkiem dobry gdyby nie babsko pod Diagnostyką na Życzkowskiego. Chciałam po drodze wydrukować sobie wyniki na dzisiejszą wizytę, a tam jak zwykle nie ma wolnych miejsc. Stwierdziłam, że zostawię na awaryjnych, tym bardziej, że w środku nie było kolejki. Ledwo nie weszłam do środka, kobieta drukowała mi kartki, wchodzi jakiś babsztyl z mordą, że jakiś mercedes 99 coś tam ją przystawił. Powiedziałam, że jeśli chodzi o peugeota to mój i że już idę. I zaczęła gadkę, że ona się spieszy. K******** 3 minuty od momentu wyjścia z auta mi to zajęło i już wielki problem. Jeszcze jak wyszłam na zewnątrz to jakiś gość się przyłączył, zaczął mnie wyzywać od gówniar itp. I trzeba dużo żeby moja biedna prolaktyna leciała w górę ?
    Mam tylko nadzieję, że po południu humor mi się poprawi i usłyszę dobre wiadomości od gina.
    Ja też chyba łaskawie wstawię pralkę i to odkurzę. I to by było na tyle.

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę, że wczoraj zrobiłam większość pracy do przodu, bo mój pierwszy trymestr zapowiada się dokładnie tak jak pierwszy trymestr mojej mamy, jak była ze mną w ciąży - większość przespana.
    Wstałam o 11, usiadłam na chwile na kanapie aby pogłaskać kota i odpadłam, nawet nie wiem kiedy. Przed chwilą się obudziłam cała pogięta... więc jak widać, mój poniedziałek na razie mija w krainie snów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:38

Selina, hondek, Allende lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot, bardzo bardzo trzymam kciuki, abyś z tego wyjazdu wracała już z zapłodninym jajem :)

Selina, korzystaj ze spokoju w pracy, moze relaks i nowe kombo lekowe to przepis na sukces :)

Hondek, koniecznie daj znac po wizycie ♡

kłot, hondek lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co jest przepisem na sukces. Znowu nie dorwałam Aromka, zamiennika też nie mają :( jadę jeszcze do 2 aptek, dobrze, ze mam czas na to. Szlag mnie juz trafia, czemu kurde wiecznie kłody pod nogi wrrr

Hondek nie przejmuj się babą, mnie tak co chwilę ktoś wkurza w ciągu dnia :P i moja prl jak widać też dobra nie jest ;) Nie ma co się aż tak tym przejmować, na chwilę podskoczy i spadnie :) Daj znać jak po wizycie!

Kłot w sumie zazdroszczę takiego wyjazdu za mężem :P hehe no i oby ta owu była tajk jak gin mówi, ona wie najlepiej co widzi :)

kłot, hondek lubią tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, chyba jest ok. Kwas foliowy 12,8 przy normie 4,6 - 18,7 ng/ml, homocysteina 8,10 ale kurcze przeraża mnie interpretacja:

Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
    W przypadku ciąży:
    Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
    Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l

czyli jakbym była w ciąży to już by było za dużo? :P

Selina, bo Ty jesteś chyba w tym obcykana, pomóż :) :D

Selina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende dobra masz homo :) ma być w przedziale 7-8 najlepiej, więc naprawdę spoko ;) ja bym jej nie zbijała, kwas też ok :)

Allende lubi tę wiadomość

• Allende Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Allende dobra masz homo :) ma być w przedziale 7-8 najlepiej, więc naprawdę spoko ;) ja bym jej nie zbijała, kwas też ok :)

czyli że nie jestem zmutowana ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    czyli że nie jestem zmutowana ? :P
    Te wyniki nie są jednoznaczne z tym, że mutacji nie ma, bo jest ich trochę - nie tylko te zwiazane z przyswajaniem kwasu foliowego i witamin z gr.B Są jeszcze te związane z krzepliwością (Pai, V Leiden itp.) Jeśli w wywiadzie rodzinnym najbliższej rodziny nie masz chorób związanych z układem krwionośnym, to możliwe, ze i u Ciebie jest wszystko ok :) Na dobra sprawe mozna brać Acard żeby wspomoc zagniezdzanie, ale zeby zdiagnozować trombofilie, to potrzeba wykonać cały panel badań (to po to by wiedzieć czy np.nie będziesz potrzebowała heparyny w ciąży)

Kurde przeczytałam ulotkę Lametty i jest tam napisane: Lek należy stosować wyłącznie wtedy, kiedy pacjentka jest po menopauzie.
    No zachęcające... ale nie przejmuję się tym, bo ginka powiedziała, że mam nie czytać ulotki :P ale oczywiscie musiałam nie ;)

• mylola Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek ogromne gratulacje! Wierzę że zapoczatkowujesz dobrą passę :)
    Ja przyjechałam do teściów na Śląsk na tydzień, mąż jedzie w delegację a mi się nie chciało samej siedzieć ;) dzisiaj 5 dpo, testować będę w Walentynki, mam nadzieję że będę miała fajny prezent dla męża :)

Allende, Selina, tym_janek lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • hondek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, ale dzisiaj niczego nowego się nie dowiedziałam. Co prawda prawdopodobnie nie mam tego czegoś, ale dzisiaj byłam w innej placówce i tu sprzęt jest gorszy. W każdym bądź razie obraz usg wskazuje na policystyczne jajniki i tylko obraz, bo cała reszta jest ok. Jeszcze żaden pęcherzyk nie wybił się na prowadzenie, stąd idę w czwartek zobaczyć czy coś ruszy i z którego jajnika. I w tym cyklu byłoby na tyle, bo w czasie mojej przewidywanej owu dr ma wolne :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola też będę miała piękne walentynki, z mężem w klice i ja z nogami do góry :D chyba ta datę na długo zapamiętam

Hondek a przypomnij który dc masz dziś? I jakie były pęcherzyki i ile?
    Ja raz na usg też miałam chyba 6 czy 8 pęcherzyków, ale gin mi powiedziała że to maleństwa i większość lekarzy o takich nawet nie mówi i że wszystko jest ok.
    Może faktycznie trzeba je podgladnsc na jakimś lepsiejszym sprzęcie ;)

tym_janek, mylola lubią tę wiadomość

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hondek, właśnie, dużo tych pęcherzyków? Niektórzy lekarze mówią, że PCO, a tak na prawde jest tam 8 pęcherzyków. PCO jest od minimum 12, ale tak na prawdę to z regóły jest duuuużo więcej, u mnie zawsze było po 20- 30- kilka. nie masz opcji zapisać się gdzieś indziej na sam monitoring, jak twój lekarz ma akurat urlop?

mylola - trzymam kciuki za 2 krechy, lub betę powyżej 5 w Walentynki w takim razie :)

Selina, czytanie ulotki letrozolowych środków jest bez sensu, bo jest to lek stosowany w Polsce do stymulacji off label (czyli w ulotce nic o tym nie ma prawa nawet być). Więc najlepiej ją w ogóle wyrzuć :)

Ja dziś przysnęłam przy oglądaniu serialu po kolacji... Mój mąż oczywiście pełen wyrozumiałości stwierdził, że teraz będę jego śpiącą królewną. Skończę co mam dziś do skończenia i idę spać, bo coś czuję, że jak tylko przyłożę głowę do poduszki to odpadnę znów. Jutro idę badać drugi raz betę, trzymajcie proszę kciuki za ładny przyrost :)

Selina, mylola lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek no wyrzucę ja chyba ;)
    Trzymamy kciuki! Przyrost na pewno będzie powalający :P stawiam na betę 500 :D (a może 500+ mihihi ;) )

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ