Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHalo halooo!
Co tu taka cisza?
Mi się poranek słabo zaczął, bo mnie 2 klientki zdenerwowały telefonami ale juz jest ok Siedzę sobie w domu do popołudnia, bo pracy dziś nie mam praktycznie Lenię się okrutnie, dlatego przed chwilą łaskawie rozładowałam zmywarkę i wstawiłam pralkę - wiecie, żeby mieć czyste sumienie (heh zmywarka, pralka, czyste sumienie dobre ). No a teraz znów wróciłam do lenistwa
Jak tam u Was poniedziałek? -
Hej ja się "lenię", pojechałam z mężem (pracuje 300km od domu, dlatego tak ciężko nam się "wstrzelić" w odpowiedni czas współżycia) na 2 dni, właśnie siedzę w hotelu i czekam na niego z niecierpliwością dzisiaj mam 13 dc. Dziwne bo wykres zaznaczył mi że prawdpodobnie owulacja nastąpiła 10 dnia...nic na to nie wskazywało oprócz skoku temperatury, nawet testy owulacyjne wychodziły negatywne, a dzien wczesniej byłam u gin to mi powiedziała, że pęcherzyk jest i ma 16 mm i najprawdopodobniej owulacja wystąpi na początku tego tygodnia...kurde gdyby chociaż wyznaczenie dnia owulacji było takie proste już nic nie wiem
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
U mnie byłby całkiem dobry gdyby nie babsko pod Diagnostyką na Życzkowskiego. Chciałam po drodze wydrukować sobie wyniki na dzisiejszą wizytę, a tam jak zwykle nie ma wolnych miejsc. Stwierdziłam, że zostawię na awaryjnych, tym bardziej, że w środku nie było kolejki. Ledwo nie weszłam do środka, kobieta drukowała mi kartki, wchodzi jakiś babsztyl z mordą, że jakiś mercedes 99 coś tam ją przystawił. Powiedziałam, że jeśli chodzi o peugeota to mój i że już idę. I zaczęła gadkę, że ona się spieszy. K******** 3 minuty od momentu wyjścia z auta mi to zajęło i już wielki problem. Jeszcze jak wyszłam na zewnątrz to jakiś gość się przyłączył, zaczął mnie wyzywać od gówniar itp. I trzeba dużo żeby moja biedna prolaktyna leciała w górę ?
Mam tylko nadzieję, że po południu humor mi się poprawi i usłyszę dobre wiadomości od gina.
Ja też chyba łaskawie wstawię pralkę i to odkurzę. I to by było na tyle. -
A ja się cieszę, że wczoraj zrobiłam większość pracy do przodu, bo mój pierwszy trymestr zapowiada się dokładnie tak jak pierwszy trymestr mojej mamy, jak była ze mną w ciąży - większość przespana.
Wstałam o 11, usiadłam na chwile na kanapie aby pogłaskać kota i odpadłam, nawet nie wiem kiedy. Przed chwilą się obudziłam cała pogięta... więc jak widać, mój poniedziałek na razie mija w krainie snówWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 13:38
Selina, hondek, Allende lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Kłot, bardzo bardzo trzymam kciuki, abyś z tego wyjazdu wracała już z zapłodninym jajem
Selina, korzystaj ze spokoju w pracy, moze relaks i nowe kombo lekowe to przepis na sukces
Hondek, koniecznie daj znac po wizycie ♡kłot, hondek lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyJa juz nie wiem co jest przepisem na sukces. Znowu nie dorwałam Aromka, zamiennika też nie mają jadę jeszcze do 2 aptek, dobrze, ze mam czas na to. Szlag mnie juz trafia, czemu kurde wiecznie kłody pod nogi wrrr
Hondek nie przejmuj się babą, mnie tak co chwilę ktoś wkurza w ciągu dnia i moja prl jak widać też dobra nie jest Nie ma co się aż tak tym przejmować, na chwilę podskoczy i spadnie Daj znać jak po wizycie!
Kłot w sumie zazdroszczę takiego wyjazdu za mężem hehe no i oby ta owu była tajk jak gin mówi, ona wie najlepiej co widzikłot, hondek lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki, chyba jest ok. Kwas foliowy 12,8 przy normie 4,6 - 18,7 ng/ml, homocysteina 8,10 ale kurcze przeraża mnie interpretacja:
Z suplementacją folianami: < 12 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 15 umol/l
W przypadku ciąży:
Z suplementacją folianami: < 8 umol/l
Bez suplementacji folianami: < 10 umol/l
czyli jakbym była w ciąży to już by było za dużo?
Selina, bo Ty jesteś chyba w tym obcykana, pomóżSelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAllende wrote:czyli że nie jestem zmutowana ?
Kurde przeczytałam ulotkę Lametty i jest tam napisane: Lek należy stosować wyłącznie wtedy, kiedy pacjentka jest po menopauzie.
No zachęcające... ale nie przejmuję się tym, bo ginka powiedziała, że mam nie czytać ulotki ale oczywiscie musiałam nieAllende lubi tę wiadomość
-
Tym_janek ogromne gratulacje! Wierzę że zapoczatkowujesz dobrą passę
Ja przyjechałam do teściów na Śląsk na tydzień, mąż jedzie w delegację a mi się nie chciało samej siedzieć dzisiaj 5 dpo, testować będę w Walentynki, mam nadzieję że będę miała fajny prezent dla mężaAllende, Selina, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie, ale dzisiaj niczego nowego się nie dowiedziałam. Co prawda prawdopodobnie nie mam tego czegoś, ale dzisiaj byłam w innej placówce i tu sprzęt jest gorszy. W każdym bądź razie obraz usg wskazuje na policystyczne jajniki i tylko obraz, bo cała reszta jest ok. Jeszcze żaden pęcherzyk nie wybił się na prowadzenie, stąd idę w czwartek zobaczyć czy coś ruszy i z którego jajnika. I w tym cyklu byłoby na tyle, bo w czasie mojej przewidywanej owu dr ma wolne
Allende lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMylola też będę miała piękne walentynki, z mężem w klice i ja z nogami do góry chyba ta datę na długo zapamiętam
Hondek a przypomnij który dc masz dziś? I jakie były pęcherzyki i ile?
Ja raz na usg też miałam chyba 6 czy 8 pęcherzyków, ale gin mi powiedziała że to maleństwa i większość lekarzy o takich nawet nie mówi i że wszystko jest ok.
Może faktycznie trzeba je podgladnsc na jakimś lepsiejszym sprzęcietym_janek, mylola lubią tę wiadomość
-
hondek, właśnie, dużo tych pęcherzyków? Niektórzy lekarze mówią, że PCO, a tak na prawde jest tam 8 pęcherzyków. PCO jest od minimum 12, ale tak na prawdę to z regóły jest duuuużo więcej, u mnie zawsze było po 20- 30- kilka. nie masz opcji zapisać się gdzieś indziej na sam monitoring, jak twój lekarz ma akurat urlop?
mylola - trzymam kciuki za 2 krechy, lub betę powyżej 5 w Walentynki w takim razie
Selina, czytanie ulotki letrozolowych środków jest bez sensu, bo jest to lek stosowany w Polsce do stymulacji off label (czyli w ulotce nic o tym nie ma prawa nawet być). Więc najlepiej ją w ogóle wyrzuć
Ja dziś przysnęłam przy oglądaniu serialu po kolacji... Mój mąż oczywiście pełen wyrozumiałości stwierdził, że teraz będę jego śpiącą królewną. Skończę co mam dziś do skończenia i idę spać, bo coś czuję, że jak tylko przyłożę głowę do poduszki to odpadnę znów. Jutro idę badać drugi raz betę, trzymajcie proszę kciuki za ładny przyrostSelina, mylola lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny