Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
6 dc, na lewym jajniku około 10 pęcherzyków, największy śr. ok 6 mm, na prawym 9 pęcherzyków, największy śr. ok 6 mm. Wizytę miałam wyjątkowo w Scanmedzie, bo miałam przyjść tuż po @ i dr mówił, że tam mają sprzęt gorszej jakości i rzeczywiście tak było.
Tymjanek mam możliwość. Korzystam z pakietu, tylko pytanie czy chcę. Nie wiążę z tym cyklem żadnych nadziei. Nie wiem nawet czy pójdę w czwartek zobaczyć czy któryś pęcherzyk wybił się na prowadzenie. To już chyba nie jest na moje siły. Będziemy po prostu robić swoje i tyle.
Tobie życzę pięknej bety dzisiaj i dawaj znać.
Selina ciekawe plany na dzień zakochanych masz Leżeć z nogami w górze hehehe oby tylko to poskutkowało
Mylola Tobie też życzę pięknego prezentu walentynkowegomylola, tym_janek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHondek to chyba sporo ich jest, ale za tydzień może tych małych już nie być i może zostać 1 dominujący. W sumie na pcos to słabo się znam
A moje plany leżenia z nogami w górze wiążą się z IUI, które jakoś wtedy wypadanie też mam nadzieję, że się udatym_janek lubi tę wiadomość
-
Hondek, nie martw sie PCO, 10 pecherzykow to za mało aby mówić o PCO - absolutne minimum to musi być 12. Także w tym temacie myślę, że możesz być spokojna. W ogóle nie rozumiem, jak lekarz może tak człowieka bezpodstawnie straszyć. Ja już z PCOS mogłabym doktorat napisać więc jakbyś miała jakiekolwiek pytania lub wątpliwości to służę swoją wiedzą ♡
I wiadomo, nic na siłę, myślę, że spokój głowy jest w tym wszystkim najważniejszyAllende lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Dzien dobry
Ja czekam na nowy cykl, @ powinien byc z piatek.
A jutro troche emocji - najpierw wizyta u gina i zapadnie decyzja czy juz mozemy sie starac (i tym samym brac clo) czy nie...a wieczorem chyba bede miec wyrywana osemke!!! Od jakiegos czasu blokuje mi zuchwe i mam juz tego dosc.
tym_janek, umowilas sie juz do lekarza? -
Agnessa, daj znać koniecznie po wizycie u gina I bardzo Ci współczuję tej ósemki, niby zęby mądrości, a zawsze najwięcej z nimi problemów...
Tak, do lekarza jestem umówiona na 19 lutego, bo w moje urodziny już nie miał terminu ale spoko, przynajmniej większa szansa, że będzie serduszko już. Oczywiście zakładając, że wszystko tam się dobrze rozwija i w odpowiednim miejscu
Dziś byłam powtórzyć betę, co prawda nie po 48h tylko po 46h, ale myślę, że już te 2 godziny większej różnicy nie robią. Wyniki mają być po 17 jakoś, bo jeszcze robiłam kilka innych badań dla endokrynologa przy okazji. Mam nadzieję, że będzie to minimum 290, bo przyrost prawidłowy w ciągu 48h to minimum 66% więcej, super jak będzie 340 lub więcej... troszkę się stresuję.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnyTym_ Janek ale słodki hmmm no, ten paseczek co sobie ustawiłas kurde zgubiłam słowo w każdym bądź razie super
Ruda hej nie znam niestety tego lekarza. Wiem jak on wygląda, bo gdzieś mi się przewinął jak czytałam opinie na Znanym, ale nie wiem nic o nim
Ja już pokłuta i 380zl nie moje zrobiłam ta cała wirusologie potrzebną do IUI, mąż też (on 280zl) echh Jeszcze mam 2 posiewy, ale to w czwartek.tym_janek lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Tym_ Janek ale słodki hmmm no, ten paseczek co sobie ustawiłas kurde zgubiłam słowo w każdym bądź razie super
Ruda hej nie znam niestety tego lekarza. Wiem jak on wygląda, bo gdzieś mi się przewinął jak czytałam opinie na Znanym, ale nie wiem nic o nim
Ja już pokłuta i 380zl nie moje zrobiłam ta cała wirusologie potrzebną do IUI, mąż też (on 280zl) echh Jeszcze mam 2 posiewy, ale to w czwartek.
Chciałam z grumpym, ale nie można swoich wskaźników ustawiać ale ten tygrys też nie wydaje się być jakoś super szczęśliwy i jest kotem, więc niech będzie A co do kasy to łączę się w bólu, ja też z tymi badaniami dla endo dziś zostawiłam w laboratorium ponad 200 złSelina lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
A ja dzisiaj mam jakis ból podbrzusza... jednocześnie boli mnie jelito po prawej stronie (chyba jakieś wzdecia) i jajniki...myslicie że to może być objaw owulacji ??
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
tym_janek - skoro piszesz,że z PCOS mogłabyś doktorat pisać, to napisz jak to jest tymi pęcherzykami, w każdym cyklu jest ich dużo? Mi lekarze mówili, że mam PCOS, ale na jajnikach nigdy dużo pęcherzyków nie miałam, bardziej inne objawy na to wskazywały. Obecny gin twierdzi, że on u mnie PCOS nie widzi.Laura
-
nick nieaktualnyTym_janek i co i co ??
Kłot - jak najbardziej możliwe są bóle całego podbrzusza - pare dni temu myślałam ze na SOR pojadę wieczorem - zachciało mi sie powtórzyć starania mimo bólu i myślałam ze prawy jajnik eksploduje ale spoko - bóle owulacje mogą trwać Max 2-3 dni powinno wkrótce przejść
Ruda - niestety ja tez nie kojarzę typa. Spróbuj poszukać opinii w sieci i na znanylekarzkłot lubi tę wiadomość
-
I nic, wyniku nadal nie ma. Juz mam wszystkie poza TSH i poza betą Czyli poza tymi co najbardziej mnie interesują :p
O PCOS napiszę Wam elaborat w późnych godzinach nocnych zapewne, bo na telefonie nie wygodnie, a lapka nie mam pod ręką.Ajaj88 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Ajaj88 wrote:Tym_janek i co i co ??
Kłot - jak najbardziej możliwe są bóle całego podbrzusza - pare dni temu myślałam ze na SOR pojadę wieczorem - zachciało mi sie powtórzyć starania mimo bólu i myślałam ze prawy jajnik eksploduje ale spoko - bóle owulacje mogą trwać Max 2-3 dni powinno wkrótce przejść
Ruda - niestety ja tez nie kojarzę typa. Spróbuj poszukać opinii w sieci i na znanylekarz[/QUOTE
Też myślę żeby jeszcze dzisiaj serduszkowac bo jutro ma z wyjeżdża i będzie dopiero w piątek. A dzisiaj 14dc. Póki co leżę a M robi mi herbatkę z cytrynąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 18:54
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualny
-
Tymjanek to super wiadomość. Nie ważne czy jeden stworek w Tobie mieszka czy dwa. Ważne, że jest. Teraz niech się zdrowo chowa i rośnie Będziesz październikową mamusią
U kogo będziesz prowadziła ciążę ?
Co do PCOS jak tylko masz czas możesz napisać. Chętnie poczytam, bo mój gin coś zaczyna kombinować i chce mnie wysłać do endo. Zastanawiam się po co, skoro z moim tsh ok i z tymi anty tp i w ogóle też.
Ruda ja też obskoczyłam kilkunastu krakowskich lekarzy, ale tego akurat nie znam.
Kłot myślę, że to jak najbardziej może być objaw owulacji. Mnie od czasu HSG nawalają jajniki, raz lewy, raz prawy. I to trwa dobrych parę chwil, albo kilka razy w ciągu dnia.
Agnessa dostaniesz znieczulenie i będzie dobrze. Trzeba się jej pozbyć.kłot, Agnessa lubią tę wiadomość