Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda90 wrote:dziewczyny a doradźcie mi czy w jakiś szczególny sposób przygotowywałyście się same do ciąży/starań robiłyście jakieś badania typu morfologia itp ?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Selina, cynk i selen? Mi żaden z dr tego nie powiedział. a to dla Ciebie czy dla męża?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
kłot wrote:Ja zrobiłam badania takie jak cytologia, usg, prolaktyna, progesteron, estradiol (i to w różnych dniach cyklu) - ale te hormony ze względu na plamienia na pare dni przed @ i po. Poza tym moja nowa gin powiedziała, że powinnam przed staraniami zrobić badanie na toxoplazmozę i różyczkę.
o kurde sporo tego, chyba zaczekam na wizytę kontrolną u ginekologa zobaczymy co on powie -
właśnie nie wiem dlaczego...ale mnie skierowała gin na te badania hm...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnyKłot te witaminy dla mnie, ale brałam je krótko za dużo tego miałam i przestałam brać.
Allende badanie na różyczkę jest żeby sprawdzić czy masz p.ciala czy nie będzie zagrożenia dla ciąży jakbyś wtedy zachorowała. Ja różyczkę akurat przechodziłam w 6 klasie podstawówki doskonale to pamiętam i jak się teraz badałam to mam p.ciala, czyli jestem już bezpieczna -
Przeciwciała są też po szczepieniu. Ja nie chorowałam, ale mam ich sporo, właśnie po szczepieniu. Tak czy siak, chyba w Polsce teoretycznie każda dziewczyna powinna je mieć, ale nie wiem na ile szczepienia były obowiązkowe w tamtych czasach, więc może sprawdzają profilaktycznie?
-
nick nieaktualnyAgnessa wrote:Przeciwciała są też po szczepieniu. Ja nie chorowałam, ale mam ich sporo, właśnie po szczepieniu. Tak czy siak, chyba w Polsce teoretycznie każda dziewczyna powinna je mieć, ale nie wiem na ile szczepienia były obowiązkowe w tamtych czasach, więc może sprawdzają profilaktycznie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:19
tym_janek, Agnessa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już nie wiem czy mam jakieś urojenia albo sobie wkrecam, ale mam wrażenie że widać na moich piersiach bardziej żyły, poza tym jestem dzisiaj mega nerwowa, poklocilam się z mężem mimo że nie widzieliśmy się parę dni. A w dodatku mój sluz jest jakiegoś dziwnego koloru, tzn lekko zabarwiony jak przy początkowych plamieniach przed okresem...a to dopiero 17dc. To chyba nie możliwe żeby to były objawy ciąży skoro to tak wcześnie po owulacji ? Chyba głupieje:P
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnykłot wrote:Dziewczyny ja już nie wiem czy mam jakieś urojenia albo sobie wkrecam, ale mam wrażenie że widać na moich piersiach bardziej żyły, poza tym jestem dzisiaj mega nerwowa, poklocilam się z mężem mimo że nie widzieliśmy się parę dni. A w dodatku mój sluz jest jakiegoś dziwnego koloru, tzn lekko zabarwiony jak przy początkowych plamieniach przed okresem...a to dopiero 17dc. To chyba nie możliwe żeby to były objawy ciąży skoro to tak wcześnie po owulacji ? Chyba głupieje:P
Piersi i nerwy mogą być spowodowane wyższym progesteronem -
Pokazuje mi że niby 10dc... A o tym nie pomyślałam...jeszcze płakać mi się chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 23:03
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
Selina po wpisaniu dzisiejszej tempki przeskoczył mi dzień owu na 15... mam takie dziwne wahania temperatury. Dzisiaj mam 18dc. I pierwszy raz zobaczyłam na termometrze 37 stopni
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnykłot wrote:Selina po wpisaniu dzisiejszej tempki przeskoczył mi dzień owu na 15... mam takie dziwne wahania temperatury. Dzisiaj mam 18dc. I pierwszy raz zobaczyłam na termometrze 37 stopni
kłot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Jak tam sytuacja na froncie? Tym_janek jak sie czujesz? I jak tam beta przyrasta ?
Selina- jak samopoczucie przed IUI - jeszcze jakieś badania zostały ?
Ja sie już nie moge doczekać testowania- biorąc pod uwagę ze miałam owu najprawdopodobniej 1.02 - dzisiaj 9 dpo i chyba za ciagle za wcześnie na betę z krwi ?? Z tego co pamietam Tym_janek 11 dpo jeszcze miała betę poniżej 1... nie wiem jak ja środy doczekam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:24
-
Selina wrote:Często mierzenie temperatury nie ma sensu zwłaszcza w takim okresie jak teraz co samprzeziebienia i wirusy wszędzie Tak naprawdę nie wiadomo kiedy owu była a i 18dc to za wcześnie na objawy ciążowe, jeśli już to sprawca może być właśnie prog
Ja czuję się 100% zdrowa, wiem kiedy zaczyna mnie coś brać. Także wykluczam chorobę...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny