Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuzmoni moj maz mial morfologie 2%,po 3 miesiącach brania Extra Sperm mial juz 7%,rzucil tez palenie oraz zmienil bieliznę na luzne bokserki.My niestety zrobilismy pozno posiew z nasienia,bo dwoch lekarzy to olalo.Dopiero 3 zlecil.Po kuracji antybiotykowej i zastrzykach ma 10 razy wiecej plemników,czyli cos jest chyba na rzeczy.Dobrze tez zbadać hormony meskie.Zrob sobie tez hsg i jeszcze homocysteine radzilabym zbadać.
Selina lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Selina ja na pobraniu krwi byłam po śniadaniu, wypiciu ok 0,5 l wody i po siłowni więc nie wiem dlaczego wiecznie z tym mam problem...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Hmm kurczę to faktycznie dziwne gadalaes z lekarzem o tym?
Selina lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Badania podstawowe mam na mysli usg ginekologiczne usg piersi oczywiscie cytologie, tsh , toksoplazmoza, rozyczka. Prolaktyne dopiero teraz w weekend bede miala i ponownie tsh a progesteronu nie mialam i lekarz o tym nie wspominal. Progesteron z tej samej probki krwi sie bada?
Maz zrobi badania hormonalne ale dopiero za jakies 2 miesiace jesli znow nasienie zle wyjdzie.Zaczynam 12 cs o 1 dziecko. -
Kuzmoni wrote:Badania podstawowe mam na mysli usg ginekologiczne usg piersi oczywiscie cytologie, tsh , toksoplazmoza, rozyczka. Prolaktyne dopiero teraz w weekend bede miala i ponownie tsh a progesteronu nie mialam i lekarz o tym nie wspominal. Progesteron z tej samej probki krwi sie bada?
Maz zrobi badania hormonalne ale dopiero za jakies 2 miesiace jesli znow nasienie zle wyjdzie.
Hmm to dziwne z tym progesteronem. Ja po 8 miesiącach starań dostałam skierowanie na prolaktyne, progesteron, testosteron i tsh, wszystko z jednej próbki
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mam wynik proga- 11,45 ng/ml przy normie: faza lutealna: 1,83 - 23,9 ng/ml. Więc jestem szczęśliwa, że jest wyższy niż ostatnio (był 6,69ng/ml), choć wtedy robiłam w 21 dc a teraz w 18dc, ale dr stwierdził na usg że owu już była, więc jest ok 8 dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 22:00
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualnyKuzmoni wrote:Badania podstawowe mam na mysli usg ginekologiczne usg piersi oczywiscie cytologie, tsh , toksoplazmoza, rozyczka. Prolaktyne dopiero teraz w weekend bede miala i ponownie tsh a progesteronu nie mialam i lekarz o tym nie wspominal. Progesteron z tej samej probki krwi sie bada?
Maz zrobi badania hormonalne ale dopiero za jakies 2 miesiace jesli znow nasienie zle wyjdzie. -
Kurczę..cieszylam się wynikiem a teraz to nie wiem bo naczytalam się że powinien być powyżej 15ng/ml i wtedy świadczy o dobrze przebytej owulacji... czy moje wynik jest według Was Ok? Niby gin 6 dni temu widział śladowe ilości płynu w zatoce i tworzące się ciałko żółte. Ale czy z takim wynikiem uda się zajść w ciążę?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Uff to super może obejdzie się bez clo i innych leków. I może jednak wcinanie codzienne pestek dyni i słonecznika coś daje
tym_janek lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Selina wrote:Różyczka i toksoplazmoza to nie są podstawowe badania, robi się je zdecydowanie później tzn nie żeby nie były ważne, ale hormony są najważniejszeZaczynam 12 cs o 1 dziecko.
-
Kuzmoni wrote:No to musze ewidentnie zmienic lekarza isc do niego z wynikami ktore mam i zobaczyny co dalej. W zwiazku z tym zapisalam sie w koncu do dr kaszowicza na 25 kwietnia. Jesli @ przyjdzie i jesli przyjdzie o czasie to bedzie moj 5dc czyli jeszcze lekkie plamienie i nie wiem czy nie musze jednak przekładać. Zwlaszcza ze to 1 wizyta wiec pewnie bedzie badal.. Z miesiaczka nigdy nie bylam u gina. Co radzicie. Czuje sie zagubiona
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
To prawda, mam meza obok codziennie więc to nie problem. Zreszta aby miec pewnosc kiedy bedzie owulacja trzeba byloby zapisac sie na monitoring.
No nic zobaczymy co z wityza. Bo jak okres sie spozni do dupa wtedy bede myslec co robimy jutro ide na prolaktyne i tsh mam nadzieje ze bedzie okZaczynam 12 cs o 1 dziecko. -
nick nieaktualnyKuzmoni wrote:To prawda, mam meza obok codziennie więc to nie problem. Zreszta aby miec pewnosc kiedy bedzie owulacja trzeba byloby zapisac sie na monitoring.
No nic zobaczymy co z wityza. Bo jak okres sie spozni do dupa wtedy bede myslec co robimy jutro ide na prolaktyne i tsh mam nadzieje ze bedzie ok -
A mam jeszcze pytanie , bo moz3 zaplacilabym sobie sama za zbadanie progeteronu i testosteronu (bez skierowania) wiecie ile to moze kosztowac? I czy cos jeszcze z hormonow zrobic???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 12:50
Zaczynam 12 cs o 1 dziecko. -
Jak ci sie zbliza dopiero owulacja to progesteron bez sensu, lepiej w 2 fazie cyklu robić. Teraz progesteron z definicji będzie niski i nic ci to nie powie Testosteron kosztuje chyba jakos ok. 30 zl z tego co pamientam, ale moge sie mylic. I go mozesz robic w dowolnym dniu cyklu. Dobrze jeszcze zrobic lh i fsh ale to z kolei 2-5 dc. No na poczatku jest troche tego klucia co 2 tygodnie niestety.
A ja dziś zaczynam 2 trymestr Trzymam za Was kciuki dziewczyny, abyście już wszystkie były na fioletowej zanim u mnie 3 trymestr sie zacznieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 14:45
Selina, Agnessa lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020