Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie zrobilam,wyniki najpozniej o 22:00.Chyba zniose jajko hehe
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Dawaj znac! Trzymamy kciuki.
Mnie lekarska skierowala dziś na betę (byłam z problemami zoladkowymi u zwykłego internisty) widziała w systemie że staram się o dziecko więc skierowala na betę żeby ew wiedziec czy leki można brać. Dziś mój 5dpo wiec nie ma szans żeby cokolwiek wyszło ale poszłam. Wlasnie wyniki odebralam i oczywiacie <0.1 . ale sod, potas i kreatynina w normie w sumie nie wiem po co mi to dawala
Moze wplywa to jakos ma żołądek..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 16:08
-
Beta <1,20 Nie udało się
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Dziwna wrote:Kiedy powinna być @
W sobotę, ale dziś 13 dzień po IUI. Myślałam, że to lepiej zniosę, strasznie mi przykro, bo jednak żyje się te 2 tygodnie w nadziei.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anusla...przykro mi
Ja jestem też totalnie skolowana... miałam kłótnie w niedzielę z M o pierdole, nie odzywalismy się do dzisiaj..bo dzisiaj wrócił. I poszedł spać do innego pokoju, chce separacji. Powiedział że to suma moich wszystkich zachowań.sama nie wiem jakich, wszyscy wokół mówią że widać że się staram, że jesteśmy super para... Tak na mnie to wpłynęło że dostałam właśnie lekkiego krwawienia. Leżę i rycze sama w łóżku ;(
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
nick nieaktualnyAgnessa wrote:Selina, zapisalas się już do tego speca od usg4d?
Anuśla przykro mi bardzo wiem jak to boli
Kłot nie wiem co powiedzieć ale na pewno musicie porozmawiać spokojnie, bez kłótni. Przykro mi, że macie taki ciężki okres i mam nadzieję, że jednak go przezwyciezycie. Tulękłot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykuzmoni1 wrote:Wyszła mi ureoplasma także musimy to przeleczyc, Ale podobno wystarczy wziąć jednorazowo dawkę leku i jest ok
Ja miałam na 7dni Unidox 2x dziennie, mąż też. Po hsg dostałam jeszcze antybiotyk na 3dni-Sumamed w razie wu -
kłot wrote:Anusla...przykro mi
Ja jestem też totalnie skolowana... miałam kłótnie w niedzielę z M o pierdole, nie odzywalismy się do dzisiaj..bo dzisiaj wrócił. I poszedł spać do innego pokoju, chce separacji. Powiedział że to suma moich wszystkich zachowań.sama nie wiem jakich, wszyscy wokół mówią że widać że się staram, że jesteśmy super para... Tak na mnie to wpłynęło że dostałam właśnie lekkiego krwawienia. Leżę i rycze sama w łóżku ;(
Kłot, a czy Twój mąż chce już być ojcem? Czy to może był Twój pomysł? Bo zwykle pomysł wychodzi od kobiety, faceci się zgadzają, ale potem się okazuje, że wcale nie są gotowi. Nadal uważam, że to nie jest dla was dobry czas na dziecko. Dziecko nie rozwiąże problemów i na pewno byś chciała, żeby miało spokojnych, radosnych rodziców. Może pomoże wam wizyta u psychologa/seksuologa? Trzymaj się i nie dawaj.
My mieliśmy robić przerwę po I IUI, ale walczymy dalej. Czekam teraz na @. Od wczoraj mam biegunkę po środowym grillu, nie byłam w stanie do pracy iść. Jak mówi stare polskie porzekadło: jak nie urok, to sraczka. Jak zyć?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Selina wrote:Zależy jakie miano bakterii. Widocznie masz małe, skoro 1 dawka leku wystarczy
Ja miałam na 7dni Unidox 2x dziennie, mąż też. Po hsg dostałam jeszcze antybiotyk na 3dni-Sumamed w razie wu
Klot, on Ci powiedział wprost ze chce separacji? Mysle ze musicie na ten moment zrwzygnowac ze staran a skupic na wlasnym malzenstwe. Pamietaj ze jesli wy bedziecie szczesliwi to dziecko tez.
Zawalcz (mimi ze uwazasz ze sie starasz) to postaraj sir bardziej. Zawsze jest cos co mozna poprawić. Trzymam za was kciuki :* -
Dziewczyny slyszalyscie moze o tym,ze HBA ponizej normy nie daje szansy nawet na IUI?Juz dwa razy ostatnio to przeczytalam.Dziwie sie,bo Janeczko z Parens wlasnie jak zobaczyl mohego M. HBA 67% to powiedzial ze to jest wskazanie do IUI.Moj obecny lekarz z kolei w ogole sie nie odniosl do tego badania.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla ale w jaki sposób IUI miałoby pomoc przy słabym hba? No bo na chłopski rozum: problem z hba to problem łączenia się plemnika z komórką jajową. IUI tego nie ułatwia, ono tylko skraca drogę i owszem z selekcjonuje nieco plemniki, ale na ile to też nie wiem jak przesiewa te "uszkodzone" co się z komórką nie połączą. In vitro często jest polecane przy tym problemie,
bo wtedy jest metoda by połączyć plemnik z komórką (pcsi o ile mnie pamięć nie myli)-oczywiscie nie namawiam do in vitro. W zasadzie tyle wiem nt.temat, nie zagłębiałam się dużo, bo u nas był wynik 98% czyli dobrze a tyle co wiem, to wyczytałam tu na forum jakie dziewczyny miały wskazania przy tym problemie.
Kuzmoni nie za szybko to hsg po leczeniu? Skąd pewność że się pozbędziesz bakterii? Ja jak miałam leczeniem to po 2tyg.od antybiotyku lekarz kazał wykonać ponowny posiew by sprawdzić czy na pewno bakterii nie ma. Tak więc jeden cykl nam wtedy odpadł, ale nie żałuję, bo było to zrobione jak trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 19:42
-
Selina wrote:Anuśla ale w jaki sposób IUI miałoby pomoc przy słabym hba? No bo na chłopski rozum: problem z hba to problem łączenia się plemnika z komórką jajową. IUI tego nie ułatwia, ono tylko skraca drogę i owszem z selekcjonuje nieco plemniki, ale na ile to też nie wiem jak przesiewa te "uszkodzone" co się z komórką nie połączą. In vitro często jest polecane przy tym problemie,
bo wtedy jest metoda by połączyć plemnik z komórką (pcsi o ile mnie pamięć nie myli)-oczywiscie nie namawiam do in vitro. W zasadzie tyle wiem nt.temat, nie zagłębiałam się dużo, bo u nas był wynik 98% czyli dobrze a tyle co wiem, to wyczytałam tu na forum jakie dziewczyny miały wskazania przy tym problemie.
Ech, tak mi powiedział sławny doktorek, więc nawet się nie zagłębiałam w to. Nie wiadomo, któremu lekarzowi wierzyć
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Selina wrote:Anuśla ale w jaki sposób IUI miałoby pomoc przy słabym hba? No bo na chłopski rozum: problem z hba to problem łączenia się plemnika z komórką jajową. IUI tego nie ułatwia, ono tylko skraca drogę i owszem z selekcjonuje nieco plemniki, ale na ile to też nie wiem jak przesiewa te "uszkodzone" co się z komórką nie połączą. In vitro często jest polecane przy tym problemie,
Kuzmoni nie za szybko to hsg po leczeniu? Skąd pewność że się pozbędziesz bakterii? Ja jak miałam leczeniem to po 2tyg.od antybiotyku lekarz kazał wykonać ponowny posiew by sprawdzić czy na pewno bakterii nie ma. Tak więc jeden cykl nam wtedy odpadł, ale nie żałuję, bo było to zrobione jak trzeba
Ponadto powiedzial ze jak znow zrobie wynaz z szyjki metoda pcr to bakterie obecne wyjda bo to badanie pokazuje nawet ze kiedys wystepowaly.. -
nick nieaktualnyKuzmoni wybacz ale większej bzdury nie słyszałam z tym pcr. Dziwne że jak ja zrobiłam badanie po 3tyg.od leczenia to pokazało, że bakterii nie ma w ogóle. Dla mnie to coś nie do końca halo to postępowanie lekarza. Czyżby szybko chciał zrobić na hsg? Masz robione prywatnie u niego? Poza tym żaden antybiotyk nie jest w stanie zagwarantować, że pozbędziemy się bakterii. Czytając wątek o ureaplasmie widziałam jak dziewczyny próbowały różnych antybiotyków przez dłuższy czas by się dziada pozbyć. Tak jak mówiłam, Wszystko zależy od miana jakie wyszło w badaniu, ale ta pewność lekarza, że na pewno jej nie będzie po leczeniu i że może wyjść w badaniu pcr nawet jak jej nie ma to ekhm pozostawia trochę do życzenia.
Anuśla zrobicie jak uważacie. My po wizycie i tego jak napisałaś sławnego doktorka zrezygnowaliśmy z leczenia u niego. Dla mnie gość patrzy szablonowo na wszystkie pacjentki, nie podchodzi indywidualnie i ta jego pewność siebie go moim zdaniem gubi