X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron utrzymuje mniej więcej ten sam poziom przez cały cykl, więc jakby włoski nadprogramowe rosły przez cały cykl to by mogło wskazywać, że jest go za dużo. Jak tylko w 2 części cyklu to wynika to raczej nie tyle z nadmiaru testosteronu co ze spadku estrogenów, co jest całkowicie normalne zaraz po owulacji. Po czym znów estrogeny rosną i problem wzrostu włosków znika do kolejnej owulacji ;) Ja bym się tym nie spinała zupełnie na twoim miejscu, ale jak cię to uspokoi, to badanie testosteronu nie jest jakoś szalenia drogie i możesz je zrobić w dowolnym dniu o dowolnej porze niezależnie od jedzenia ;)

mi88, pewnie zagadnę lekarza na kolejnej wizycie, zobaczymy co powie :)

kłot lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • kłot Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, jesteś niezastąpiona w swojej wiedzy :) w 1 fc to znika, oczywiście je wyrywam, ale zauważyłam że właśnie zawsze one pojawiały sie w 2fc. Na razie nie robię żadnych badań, czekam na hsg w lipcu. Za tydzień mam wyjazd na wakacje i mam nadzieję, że psychicznie też odpocznę...

tym_janek lubi tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłot odpoczywaj koniecznie :) Gdzie wyjeżdżasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janku halo halo! ;) Mam pytanko do Cię: dziś mam 10dc i IUI będzie w piątek. Dziś w nocy podaje sobie Pregnyl, czy myślisz że mogę dziś zbadać estradiol?
    Pecherzyki dominujące mam 2: 21 i 19mm

• kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz kolejne iui przed Tobą. Do 3 razy sztuka. Teraz sie uda!!:)
    Klot wlasnie pochwal sie gdzie wyjezdzasz? Z M?

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzą, że dzieje się to na prawdę, ale chyba jestem w ciąży :)

Dziś, 11/12dpo, z głupa zrobiony test, żeby się przekonać że jak zwykle nic. Oczywiście biel, po chwili sięgam po niego, żeby wyrzucić a tam majaczy jakiś cień cienia. No i oglądanie z każdej strony, że na pewno zepsuty jakiś i w ogóle. No ale nie wytrzymałam i po drodze do pracy strzeliłam sobie betę (tak to jest mieć lab koło domu...). I nie wiem jakim cudem ale wyszło 84...
    Nie mam absolutnie żadnych objawów, poza kłuciem jajnika, ale to było co miesiąc, cycki flaczki jak nigdy, nic a nic inaczej.
    Jestem przerażona, nie wiem jak wytrzymam do piątku do kolejnej bety.

To jest mój pierwszy cykl na lamettcie, były dwa jajca... 12 cykl faktycznych starań, w sumie 14. Trzy dni temu pierwsza rocznica ślubu.
    O rany...

kuzmoni1, Dziwna, Selina, kłot, tym_janek, mi88 lubią tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie. A gdzie mieszkasz że masz obok laboratorium?
    Kup też czulsze testy .
    Gratulacje oby beta przyrastala :*

Agnessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa woooow ale niespodzianka! :D Ładna beta, dasz radę do piątku :P
    Powiedziałaś już mężowi?

Kuzmoni tak 3cia i niech ich więcej nie będzie! :P W sensie, zeby się udało :)

Niestety estradiolu nie zbadałam, bo babka w Diag mnie zszokowała, że hormony to tylko rano mam badać :/ Gdzie ja nie raz badałam proga czy estradiol właśnie popołudniu... echh. Trudno

Agnessa lubi tę wiadomość

• kłot Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyjeżdżam do Portugalii na 10 dni, tak z mężem ;) Mam nadzieję że to nam dobrze zrobi...akurat wtedy zaczynają się dni płodne.
    Agnessa ! oby beta przyrosła! trzymam mocno kciuki, bo dawno nikt tutaj takich cudownych wieści nie przekazał :)

Agnessa, Selina lubią tę wiadomość

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Mężowi powiedziałam a raczej pokazałam wydruk jak tylko wróciłam z pracy. Był chyba w szoku :), czyta: "84...kobiety po menopauzie, co to znaczy?" A tam normy od menopauzy się zaczynają. Ja no to pokazuje palcem i, że "czwarty tydzień", on w jeszcze większym szoku: "ale jak już czwarty?" :D Moje tłumaczenia jak to się liczy na marne ;)

Kłot, super że wyjeżdżacie. Portugalia jest piękna. Tylko, wiesz, płodne, niepłodne, na razie może lepiej nie skupiaj się na tym.

Selina, a jak wyniki badan po tym twoim scratchingu? Mieli ci chyba endu zbadać histopatologicznie?

8p3os65geldj0vib.png
  • kłot Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem. Postaram się o tym nie myśleć tylko uprawiać miłość dla sportu co 2 dni ;)

cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Po ponad 2 latach starań
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa wrote:
    Dziewczyny, nie wierzą, że dzieje się to na prawdę, ale chyba jestem w ciąży :)

Dziś, 11/12dpo, z głupa zrobiony test, żeby się przekonać że jak zwykle nic. Oczywiście biel, po chwili sięgam po niego, żeby wyrzucić a tam majaczy jakiś cień cienia. No i oglądanie z każdej strony, że na pewno zepsuty jakiś i w ogóle. No ale nie wytrzymałam i po drodze do pracy strzeliłam sobie betę (tak to jest mieć lab koło domu...). I nie wiem jakim cudem ale wyszło 84...
    Nie mam absolutnie żadnych objawów, poza kłuciem jajnika, ale to było co miesiąc, cycki flaczki jak nigdy, nic a nic inaczej.
    Jestem przerażona, nie wiem jak wytrzymam do piątku do kolejnej bety.

To jest mój pierwszy cykl na lamettcie, były dwa jajca... 12 cykl faktycznych starań, w sumie 14. Trzy dni temu pierwsza rocznica ślubu.
    O rany...
    . Cudowne wiadomości !!! Trzymammocno kciuki za duuuzy przyrost. A co to jest to lamette? J wyczytałam ze to dla kobiet po menopauzie albo rak piersi? To chyba nie to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 22:28

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to, ale ma takie działanie uboczne, że stymuluje owulacje, cos jak clo ale bez złego wpływu na endometrium, co czasem przy clo się zdarza

8p3os65geldj0vib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa dziś jeszcze nie było tych wyników histopatologii, był długi weekend i może do tygodnia będą już

• blue_d Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zaglądam tu dzisiaj pierwszy raz :-)
    Odstawiłam nuvaringa 5 miesiecy temu i zaczęliśmy starania, ale masakra jak mi zaczęły teraz lecieć włosy. Macie na to jakiś sposób?

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa!!! Cudowne wiadomości! Gratuluję i trzymam mocno mocno kciuki za ładny przyrost <3 Ale się cieszę :D

Selina, pani w laboratorium to patałach, akurat estradiol czy progesteron można o dowolnej porze. Ale jak cie to pocieszy to powiem Ci, że z tyłu głowy mi się kołacze, że pregnyl i ovi zakłócają wyniki estradiolu, więc lepiej go badać przed podaniem zastrzyku ;) Nie mam teraz tego jak sprawdzić tak na 100% bo wypoczywam nad morzem ;) ale tak mi się coś wydaje.

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym_janek tak wiem, ze zastrzyk zaburza wynik dlatego chciałam zrobić go przed (zastrzyk zrobiłam dopiero teraz) :/ No i teraz dupa a mogłam się uprzeć grrrr :(
    Miłego wypoczynku dla Was :)

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnessa gratulacje
    Klot wypoczywa fizycznie i psychicznie
    Selina szczęśliwego 3 razu

Selina, kłot lubią tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna dziękuję
    A Ty jak w tym cyklu? Bo zaczęłaś chyba niedawno kolejny, tak?

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie 2 Cs jak do września nie zaskoczy będę się dalej diagnozowac. Póki co to dobrze reaguje na intralipid

Wszystko ma swój czas...
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ