Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
blue_d wrote:Cześć, zaglądam tu dzisiaj pierwszy raz
Odstawiłam nuvaringa 5 miesiecy temu i zaczęliśmy starania, ale masakra jak mi zaczęły teraz lecieć włosy. Macie na to jakiś sposób?
mam ten sam problem - po odstawieniu antykoncepcji prawie wyłysiałam. i nie ma na to rady... -
nick nieaktualny
-
Allende wrote:mam ten sam problem - po odstawieniu antykoncepcji prawie wyłysiałam. i nie ma na to rady...
no tak hormony, ale muszę coś zacząć stosować na odrastanie, bo kiedyś przecież to ustąpi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 00:26
-
nick nieaktualnyJa już po miałam IUI prawie 2h wcześniej niż planowo i całe szczęście, bo i tak kwitlam tam już od 9 z kroplówką
Było dziś tak miło, radośnie, takie fajne dziewczyny ze mną były, posmialysmy się i nagadalyśmy, że nawet nie wiem kiedy te 4h mi zleciały
Mąż przez 2dni pił ACC w większych dawkach (ja mu kazałam) i mówi, że dziś jak oddawał nasienie to faktycznie była różnica, że było dużo bardziej wodniste, więc chyba dobrze
Martwię się tylko, bo chyba cienkie Endo mam 7,7mm Owu jeszcze nie miałam, to może podkoksuje je? Połykam coś jeszcze
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selina, trzymam kciuki!!!
U nas beta ponad 300, więc sporo przerosła, nawet wystraszyłam się, że za bardzo, ale jest ponoc ok.
Skoczylo mi trochę TSH, do 2,6, więc jutro idę do endokrynologa a za 2 tyg.USG
Chyba umrę do tego czasu.
tym_janek, Selina lubią tę wiadomość
-
Agnessa, fantastycznie!
Dobrze, ze idziesz do endo, bo tarczyca w ciazy troszke szaleje.
No i zapraszam do watku krakowianek po fioletowej stronie
Mam nadzieje, ze za chwile cala reszta naszej ekipy tutaj, tam do nas dolaczyAgnessa lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgnessa piękny przyrost!
Karmelka procedura wygalda tak, że najpierw trzeba zrobić listę badań przed IUI: wirusologia u mnie i męża i posiew+cytologia u mnie. Później stymulacja, monitoring w 9-11dc i wyznaczenie terminu IUI. Ja miałam w 12dc teraz. Przychodzimy razem z mężem i ja pojechałam na kroplówkę (nie każdy ma) a mąż poszedł oddać nasienie. Później je preparują w laboratorium, żeby miało lepsze parametry i żeby złe czy uszkodzone plemniki były odsiane Siadasz na fotel i zakładają Ci wziernik, później cewnik i wpuszczają do macicy nasienie. Później leżysz sobie głową w dół 10min i tyle -
Karmelllka90 wrote:Wow, Anessa jak cudownie!! Gratulacje ogromnie sie cieszę twoim szczęściem! Będziesz sprawdzała jeszcze przyrost czy czekasz juz na usg?
Tymjanek, zaczęłam Was podczytywac, ale może z dolaczeniem zaczekam do czasu aż cokolwiek zobaczę na usgtym_janek lubi tę wiadomość
-
Agnessa wrote:Chyba z beta dam sobie już spokój.Swojego lekarza z kliniki mam za 2tyg. ale na wtorek zapisałam się do luxmedu z pakietu. Pewnie nic jeszcze nie będzie widać, ale chociaż popytam się o parę rzeczy.
Tymjanek, zaczęłam Was podczytywac, ale może z dolaczeniem zaczekam do czasu aż cokolwiek zobaczę na usg
A do kogo idziesz we wtorek??Wszystko ma swój czas... -
nick nieaktualnymam pytanie do dziewczyn które były w ciazy biochemicznej. Czy wasz organizm w cyklu po biochemicznej normalnie sie zachowywał? Bo u mnie jakis anomalie, swędzą mnie sutki, śpię cała noc a południa bym przespała całe. Robiłam badania beta spadła juz całkowicie wszytskie inne choroby robiłam wszytsko mam prawidłowo. Organizm płata mi figla
-
nick nieaktualnySelina wrote:Agnessa piękny przyrost!
Karmelka procedura wygalda tak, że najpierw trzeba zrobić listę badań przed IUI: wirusologia u mnie i męża i posiew+cytologia u mnie. Później stymulacja, monitoring w 9-11dc i wyznaczenie terminu IUI. Ja miałam w 12dc teraz. Przychodzimy razem z mężem i ja pojechałam na kroplówkę (nie każdy ma) a mąż poszedł oddać nasienie. Później je preparują w laboratorium, żeby miało lepsze parametry i żeby złe czy uszkodzone plemniki były odsiane Siadasz na fotel i zakładają Ci wziernik, później cewnik i wpuszczają do macicy nasienie. Później leżysz sobie głową w dół 10min i tyleSelina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję Karmelko
Byłam dziś na USG 4D, chyba 1szy raz byłam tak dokładnie przebadana, łącznie z USG całego brzucha. Otóż możliwe, że mam 2 polipy na endometrium, jest nierówne. Druga sprawa, że wczoraj miało 7,7mm a dziś 13mm (dr mówi że dość grube i to dziwne w tym dc), możliwe że wczoraj było źle zmierzone, bo przez brzuch.
Polipy mogą, ale nie muszą utrudniać zajścia w ciążę. Jak teraz nie wyjdziesz to chciałabym ta histeroskopie i usunąć je jak coś. Dr też zwrócił uwagę, że mam b.waskie to wejście do szyjki. Wiedziałam o tym, ale podobno to nic złego jednak ten lekarz mówi, że tym samym mniej nasienia dostaje się do środka. Jakby tego było mało nasienie męża rewelacyjne niestety, była aglutynacja i plemniki są powolne...ciekawe czy w ogóle tam coś docierało poza inseminacjami. Podczas histeroskopii poszerzono by też trochę to wejście, co by też drogę plemnikom ułatwiło (jakbyśmy się starali naturalnie a nie z IUI).
Jakoś szczerze w tym momencie nie wierzę w powodzenie tej procedury, ale nie rozpaczam. Czekam sobie i jak się nie uda, to ta histero i z 2 cykle naturalnie i jak nadal nic, to może 4 IUI
Noo się wygadałam -
nick nieaktualnyjejku jakie to wszystko jest skomplikowane. Jakość nasienia te nasze endometrium pecherzyki. Ja juz sama nie wiem czy pchać sie dalej w lekarzy czy odpuścić i spróbować nie liczyć nie oglądać pęcherzyków. Cieżko jest kiedy tak bardzo sie pragnie tego maleństwa,