Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
No w zależności od banku i zdolności kredytowej to od 10 do 25 % wkładu własnego trzeba mieć. My mieliśmy 20% akurat. A teraz 30 lat spłacania... Trochę masakra, ale zawsze fajnie mieć swoje 4 ściany.
Ale na kredyt zdecydowaliśmy się jak już byłam w ciąży, bo ewentualnych inseminacji, in vitro itd. Byśmy nie wyciągnęli z kredytem. To się tak mówi, ale te wszystkie badania i wizyty i zabiegi to mnóstwo pieniędzy... Z resztą same wiecie jaka droga to "zabawa"👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
tym_janek wrote:No w zależności od banku i zdolności kredytowej to od 10 do 25 % wkładu własnego trzeba mieć. My mieliśmy 20% akurat. A teraz 30 lat spłacania... Trochę masakra, ale zawsze fajnie mieć swoje 4 ściany.
Ale na kredyt zdecydowaliśmy się jak już byłam w ciąży, bo ewentualnych inseminacji, in vitro itd. Byśmy nie wyciągnęli z kredytem. To się tak mówi, ale te wszystkie badania i wizyty i zabiegi to mnóstwo pieniędzy... Z resztą same wiecie jaka droga to "zabawa"
Wiemy, wiemy. Ja w tym miesiacu juz 1000 zl wydalam a konca nie widac. Z tego tez powodu nie udaje nam sie oszczedzac od jakiegos czasu i przeraza mnie to, bo za 5 lat bedziemy sie przymierzac do kupna większego mieszkania. Teraz jestesmy na swoich 30 m,ale jak daj Boze bocian nas odwiedzi to te 30 będzie za male. Moglibyśmy z powidzeniem sprzedac to mieszkanko, ale ja nie chce. Wlozylam i nadal wkladam w nie cale serce bo kocham urzadzac wnętrza. Tylko jak tu kupic drugie mieszkanie nie majac oszczednosci? Tym_janku to chyba duze mieszkanko macie? Masz jakis pomysl na pokoj dla malej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 14:59
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
ps. Dziewczeta mamy wyniki chromatyny 14% jupi! Balam sie, ze bedzie zle i tylko in vitro zostanie, a tu taka niespodzianka.
Selina, Nona, kuzmoni1 lubią tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Selina wrote:Tym_janku a w jakiej dzielnicy będziecie mieszkać jeśli możesz zdradzić? Chyba że już pisałaś a ja zapomniałam
Podgórze, ale to stare, niedaleko rzeki Straszny ze mnie mieszczuch i nie potrafię się rozstać z centrum miasta
Anuśla, pomysłów na pokój małej to ja mam aż za dużo Ale chyba pójdę w kolorystykę żółty (ale taki jak słonecznik raczej, nie jak cytryna) i jasny szary jako dominujące, a granatowe i bordowe akcenty tylko (w stylu dodatków jakiś, kocyków czy coś takiego). Mebelki rodzice zaoferowali, że nam kupią i będą zapewne z bellamy, ale jeszcze się wahamy z mężem między 2 kolekcjami.
Super wyniki Gratuluję małego sukcesu - jeden problem mniejSelina, Nona lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Anuśla, pomysłów na pokój małej to ja mam aż za dużo Ale chyba pójdę w kolorystykę żółty (ale taki jak słonecznik raczej, nie jak cytryna) i jasny szary jako dominujące, a granatowe i bordowe akcenty tylko (w stylu dodatków jakiś, kocyków czy coś takiego). Mebelki rodzice zaoferowali, że nam kupią i będą zapewne z bellamy, ale jeszcze się wahamy z mężem między 2 kolekcjami.
Granatowe i bordowe akcenty brzmia oryginalnie! Sciany tapeta czy farba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:06
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyHej dziewczyny... Kurczę nie wiem co robić, chciałam się Was poradzić Miałam w niedzielę/poniedziałek dostać @ i cisza. Testy negatywne. Za 2tyg.mam mieć histero, jak mi się to wszystko poprzesuwa, to zwariuję Myślicie, że mogę wziąć dupka na wywołanie przez kilka dni? Czy może pisać do dr co robić?
Chciałam jeszcze jechać na betę żeby mieć pewność, ale litości, w ciąży na pewno nie jestem, nie czuję tego echh Kurczę jak się nigdy @ nie spóźniał, to teraz musi grrrr.
Myślicie, że to może być wina tego, że gwałtownie odstawiłam Bromka początkiem miesiąca? -
Napisz do lekarza, ale ten może też powiedzieć, żeby zrobić betę...
Ja chyba się czymś przytrulam, chyba ze miałam jakiś nagły atak mdłości wczoraj popoludniu, wcześniej prawie zero takich objawów. Dzis poki co lepiej. Panikuje, że moglam zaszkodzic bobasowi, chciaz wczoraj machal do mnie rączkami przez usg.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jakieś wstepne pomysły są, ale jeszcze za wcześnie na decyzję.Może po genetycznych doprecyzujemy nasze typy Póki co obaw jest jeszcze mnóstwo i mam nadzieję, że wytrzymam jakoś jeszcze te trzy tygodnie...
A co do porodu, to raczej na Kopernika, choć lekarz zachęca mnie też do Siemiradzkiego, także może z ciekawości wybiorę się tam kiedyś na dni otwarte, bo oni organizują je dość często.
A Ty gdzie rodziłas? -
nick nieaktualny
-
Selina, daj znać jak beta. 2-3 dni w te czy wewte to dla lekarzy jeszcze nie jest spóźniający się @ i zasadniczo słusznie, bo czasem może się coś troszke poprzesówać, tródno powiedzieć dlaczego konkretnie.Życzę ci, aby beta wyszła pozytywna. A jak nie, to ja bym poczekala jeszcze 2 dni, a potem ew. Dupek wlasnie. Jak masz opcje to warto skonsultowac z lekarzem, bo sa tez leki na wywolanie, ktore bieze sie krocej niz dupka i @ szybciej sie pojawia, to tak w kontekscie twojego zabiegu.
Agnessa, mnie mdłości też tak nagle napadały na początku ciąży, a potem już były na stałe, a potem zniknęły z dnia na dzień w sumie. Teraz tylko niektóre zapachy powoduja u mnie mdłości, ale wiem ktore i unikam. Więc nie martw się, z maluszkiem pewnie wszystko ok Moja mala prawie caly 1 trymestr zyla rosla na wodzie i ananasie, a ja sumarycznie schudlam z 10 kg, ale ma sie swietnie. Jest to dla mnie bardzo namacalny dowod, ze te male stworki nie sa tak delikatne jak nam sie wydaje i trudno im zaszkodzic niechcacy Spokojnie
Anuśla, farba - nie lubię tapet, za to moje koty je uwielbiają... drapać Więc farba wszędzie, w łazienkach płytkiSelina, Agnessa lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNona wrote:No szkoda Selina, tak jak myślałaś. Ech, napisz smsa.
Dr napisał, że mam czekać tydzień i wtedy pisać do niego jak coś. Tak więc śmigam dziś na rower i długi spacer, bo muszę dziada jakoś wywołaćtym_janek lubi tę wiadomość
-
Selina ja bym pisala, na wlasna reke lepiej nie brac lekow. Ech, ja juz nie wierze w te opowiesci, ze nic sie nie czulo i byla ciaza. Musi sie cos czuc!
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Selina ja bym pisala, na wlasna reke lepiej nie brac lekow. Ech, ja juz nie wierze w te opowiesci, ze nic sie nie czulo i byla ciaza. Musi sie cos czuc!
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Dziewczeta ja tak z innej beczki. Znacie moze jakiegos dobrego okuliste w Krakowie? U mojego taty zdiagnozowali AMD, faluje mu obraz przed oczami, martwie sie, ze moze oslepnac.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."