X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Dziwna Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    tak dokładnie o to jej chodzi
    Ja miałam jeden wlew z intralipidu i wiem że nie zdecyduję się na to w domu tylko w klinice chociaż miałabym więcej zapłacić

KAL lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla o matko, ale miałaś jazdę :(
    Ja mimo to bym to usg zrobiła, bo tak jak Kal mówi, to mogło być coś innego a brzuch to mięśnie gładkie, więc promieniuje na macicę i wszystko wkoło. Dobrze, że już Ci lepiej. A mozeeee hmm to była implantacja? Czas by się zgadzał, może u Ciebie tak hardkorowo to przeszło

KAL fakt, grzebanie w immuno jest żmudne, kosztowne (chociaż wiem, że jakby lekarz chciał no i mógł, to by mógł do szpitala skierować na 1-2 dni i tam wiele badań zrobią na nfz). Często jest to jednak przyczyną u par, które mają już jedno dziecko tzn często się z tym spotykam. Jednak leczenie też jest często na chybił trafił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:46

KAL lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide jutro na usg. Temp mam 37.1, czyli normalnie jak zawsze mam o tej porze cyklu. Nie jestem w 100% pewna czy to macica, ale bolalo mnie na samym dole, tak jakbym miala za chwile cos urodzic. Tez pomyslalam o implantacji, ale przekopalam net i takiego hardcoru nie znalazlam. Mam nadzieje, to co innego, tylko co? Moze endometrioza i dlatego nam sie nie udaje. Ja tez mam skierowanie na allo mlr i nk, ale lekarz twierdzi wlasnie to co Selina mowi. Jak nam sie nie udadza te IUI to wtedy bede badac i koniec z tym szalenstwem.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusla zbadaj to i daj znać. Miałaś jakieś podejrzenia endometriozy?

Założyłam wątek o Parens i o dr D.M. jedna dziewczyna nie wypowiada się za dobrze, źle ja stymulował i nie miał pomysłu na nich za bardzo. Kurczę, może on z prostymi przyczynami sobie radzi, ale jak już się parze długo nie udaje i nie wiadomo czemu, to gorzej. Nie wiem czemu on tak sceptycznie raczej podchodzi do histero, przecież to może sporo wnieść

• Dziwna Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj mi jeden ginekolog zlecił histero a drugi powiedział że to bezsens że niby co to da. I okazało się że jest przegroda i znaczy już nie ma bo usunięta

Selina lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam, CA 125 tez ok. Widze watek faktycznie nieciekawie to wyglada, ale taka opinie to mozna znalezc na każdego lekarza. Ja juz nie mam sily szukać i tak zostanę przy nim.

ojxe8ribfhgxs7lm.png

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna wrote:
    Słuchaj mi jeden ginekolog zlecił histero a drugi powiedział że to bezsens że niby co to da. I okazało się że jest przegroda i znaczy już nie ma bo usunięta
    No właśnie, znam wiele takich historii, dlatego zrobię ten zabieg. Jak coś nie halo wyjdzie, to chyba już do niego nie wrócę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie mialam, CA 125 tez ok. Widze watek faktycznie nieciekawie to wyglada, ale taka opinie to mozna znalezc na każdego lekarza. Ja juz nie mam sily szukać i tak zostanę przy nim.
    Racja, ale nie czaję czemu nie podoba mu się decyzja o histero. Chociaż koniec końców stwierdził, że będę w dobrych rękach podczas zabiegu

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina w takim razie przetrzyj szlaki hehe. Może wtedy i ja sie zdecyduje.

Selina lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Ide jutro na usg. Temp mam 37.1, czyli normalnie jak zawsze mam o tej porze cyklu. Nie jestem w 100% pewna czy to macica, ale bolalo mnie na samym dole, tak jakbym miala za chwile cos urodzic. Tez pomyslalam o implantacji, ale przekopalam net i takiego hardcoru nie znalazlam. Mam nadzieje, to co innego, tylko co? Moze endometrioza i dlatego nam sie nie udaje. Ja tez mam skierowanie na allo mlr i nk, ale lekarz twierdzi wlasnie to co Selina mowi. Jak nam sie nie udadza te IUI to wtedy bede badac i koniec z tym szalenstwem.

Nie mówię, że to to samo, ale ja podobne 'akcje' miałam dwa razy, w tym drugi raz w 5 tygodniu ciąży. Możecie sobie wyobrazić, że z ciążą się już żegnałam, ale przy nadziei trzymał mnie brak krwi. Od początku ciąży wiedziałam, że miałam torbiel przerośniętego ciałka żółtego, która właśnie wtedy z soboty na niedzielę pękła, bo od razu w poniedziałek pognałam na usg i już jej nie było. Potem znowu była torbiel a nawet dwie, ale się wchłonęły i bólu nie było.
    Pierwsze 'umieranie' na podłodze łazienki było przy pierwszym cyklu z dupkiem rok temu, więc u mnie chyba nadmiar progesteronu powoduje przerost, torbiel i bolesne pęknięcie.

U Ciebie to dopiero 5dpo, więc może na torbiel za szybko, ale tak informacyjnie, że torbiele też takie horrorki powodują.

8p3os65geldj0vib.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Agnessa, u mnie właściwie to 8 dpo. Nawet bym o tym nie pomyślała, może to właśnie to. Wyobrażam sobie co musiałaś czuć do tego będąc w ciąży, masakra. Ja wczoraj wylam, że to koniec nadziei z ta IUI, ale moze jeszcze nie wszystko stracone. U kogo prowadzisz ciążę? Czy Ty tez w Parens sie leczylas?

ojxe8ribfhgxs7lm.png

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
  • Agnessa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i tam zostałam na prowadzenie ciąży, u tego samego lekarza co Ty :-)

Anuśla lubi tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu w listopadzie albo grudniu też miałam w 2fc taki zjazd bólowy, ale w pracy. Myślałam, że coś zjadłam i pobiegłam do WC, zostawiłam klientkę. W WC zrobiło mi się ciemno przed oczami, za chwilę różowo, zaczęło piszczeć w uszach a brzuch bolał niemiłosiernie. Koleżanka mnie wywlekala z toalety i kładła mnie na sofie w salonie, otwierała okno z klientką, wachlowaly mnie. Nie wiem co to było i się nie dowiemy bo się więcej nie powtórzyło, ale masakra jakaś. Obydwie mi wmawiały, że to ciąża, ale ciąży nie było.
    Mimo wszystko zagnieżdżenie u każdej może wyglądać inaczej i może to być to ;)

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prosze bardzo o polecenie jakiegos dobrego ginekologa endykronologa(najlepiej kobiete). Moja stwierdzajac u mnie PCOS dala mi tylko kilka suplementow i duphaston od 16-25dc, gdzie moje cykle trwaja ponad 40dni. Bede wdzieczna za kazda propozycje.

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny, prosze bardzo o polecenie jakiegos dobrego ginekologa endykronologa(najlepiej kobiete). Moja stwierdzajac u mnie PCOS dala mi tylko kilka suplementow i duphaston od 16-25dc, gdzie moje cykle trwaja ponad 40dni. Bede wdzieczna za kazda propozycje.
    Hej, a u kogo byłaś?
    Wiele osób poleca dr Rajtar-Ciosek, przyjmuje m.in. bodajże w Superiorze na Czyżynach

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej, a u kogo byłaś?
    Wiele osób poleca dr Rajtar-Ciosek, przyjmuje m.in. bodajże w Superiorze na Czyżynach
    Bylam u Anny Horbaczewskiej. Chodzi mi o prywatnego lekarza, nie na nfz. :-)

10.09.2019 Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Bylam u Anny Horbaczewskiej. Chodzi mi o prywatnego lekarza, nie na nfz. :-)
    Dr Rajtar-Ciosek przyjmuje prywatnie, nie na nfz. Superior to prywatne gabinety lekarskie. Widziałam na necie, że ma swój gabinet też gdzieś w hucie. Poszukaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:13

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dr Rajtar-Ciosek przyjmuje prywatnie, nie na nfz. Superior to prywatne gabinety lekarskie. Widziałam na necie, że ma swój gabinet też gdzieś w hucie. Poszukaj
    Oki. Dziekuje :-)

10.09.2019 Marcel
  • Allende Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, superior w czyżynach to właśnie ta huta o której piszesz :) poza tym pani doktor ma gabinet prywatny w słomnikach. No i przyjmuje w szpitalu na kopernika. Chyba, że poszerzyła działalność, trochę się opuściłam w wizytach, to może nawet nie wiem? :O

KAL, jeśli teraz na koperniku jest sono, to wow! przed tym remontem oddziału, który był niedawno było tylko rtg. Także postępy widzę... :)

KAL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Selina, superior w czyżynach to właśnie ta huta o której piszesz :) poza tym pani doktor ma gabinet prywatny w słomnikach. No i przyjmuje w szpitalu na kopernika. Chyba, że poszerzyła działalność, trochę się opuściłam w wizytach, to może nawet nie wiem? :O

KAL, jeśli teraz na koperniku jest sono, to wow! przed tym remontem oddziału, który był niedawno było tylko rtg. Także postępy widzę... :)
    Ja na Znanym lekarzu wyczytałam, że ma jeszcze swój jeden prywatny gabinet gdzieś głębiej w hucie niż Czyżyny, zerknij :) jakieś osiedle
    Na Kopernika wmają teraz oddział zajmujący się typowo leczeniem niepłodności, to pewnie nakupowali sprzętu ;) z dofinansowania jakiegoś skorzystali. Przed wejściem do szpitala jest wielka tablica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:14

KAL lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ