Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Myślę, że wszystko co liściaste lepsze. W torebkach nie wiadomo co namielone. Koło Artvimedu jest ekochatka, tam mają takie rzeczy. Może i macę mają. My mamy bliziutko, więc M. sobie tam zajeżdża i o to znalazłam w jego magicznym pudełku uwaga uwaga 3 opakowania ostropestu plamistego z 2015, 2016 i 2017 roku, czyli wszystkie do kosza. Nie mówiąc o czystkach, rumiankach i innych specyfikach. Masakra.
A rumianek na co pijesz? Można cały cykl? -
Ja po wizycie. Mam zrobić testy NK i Allo mlr i dopiero wtedy zobaczymy czy robimy ostatnia IUI. Ogólnie to dr radził odpuścić na jakiś czas i tak też robimy. Czuję pustkę, przez 2 lata te wszystkie wizyty daja jakas adrenalinę, żyje się od wizyty do wizyty. A teraz trzeba sobie przypomnieć jak się żyło przedtem. No trudno, w życiu niczego się nie da zaplanować.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Ja po wizycie. Mam zrobić testy NK i Allo mlr i dopiero wtedy zobaczymy czy robimy ostatnia IUI. Ogólnie to dr radził odpuścić na jakiś czas i tak też robimy. Czuję pustkę, przez 2 lata te wszystkie wizyty daja jakas adrenalinę, żyje się od wizyty do wizyty. A teraz trzeba sobie przypomnieć jak się żyło przedtem. No trudno, w życiu niczego się nie da zaplanować.
-
No on w sumie mówi, że ta immunologia to i tak jest palcem po wodzie pisane. A dlaczego allo mlr jest tylko dla kobiet, które były w ciąży?
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyDziwna wrote:Bo jak nie byłaś w ciąży to nie wiadomo czy wytwarzasz przeciwciała blokujące. To tak jak np miałaś cytomegalie to masz przeciwciała a jak nie to ci się nie wytworzyly
-
nick nieaktualny
-
Cytokiny wytwarzają się jak się ma zakwasy, dlatego zaleca się unikanie wysiłku w drugiej fazie cyklu, tyle wiem w temacie:D
Selina, byłam dzisiaj w Eko Chatce, kupowałam pokrzywę (liście), znalazła się i maca w proszku. Matko, to smakuje jak rzygi, nie dziwię się, że Twój nie chciał tego pić. Właśnie wsypałam łyżeczkę do jogurtu i mnie cofa. Oczywiście mój mąż z tym nie ma żadnego problemu, jak mówi jego kumpel: jak nie nasrane to wszystko zje haha
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Cytokiny wytwarzają się jak się ma zakwasy, dlatego zaleca się unikanie wysiłku w drugiej fazie cyklu, tyle wiem w temacie:D
Selina, byłam dzisiaj w Eko Chatce, kupowałam pokrzywę (liście), znalazła się i maca w proszku. Matko, to smakuje jak rzygi, nie dziwię się, że Twój nie chciał tego pić. Właśnie wsypałam łyżeczkę do jogurtu i mnie cofa. Oczywiście mój mąż z tym nie ma żadnego problemu, jak mówi jego kumpel: jak nie nasrane to wszystko zje haha
O cytokiny to chodzi o obecność takich, które dają ochronę zarodka itp. Nie wiem dokładnie jak to się nazywa, ale jakieś interferony itd. Robią, to w prokocimiu ponoć już, ale pewnie tez z 200-300zł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:https://naforum.zapodaj.net/eff9e8485218.jpg.html
Dziewczyny moze wy bardziej to ogarniacie
Czy to usg robione w drugiej fazie cyklu tuz przed miesiaczka jest ok?fiorella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:Ja nie mam zielonego pojęcia Nigdy nie potrafiłam interpretować zdjęć usg, nigdy nic na nich nie widzę Pewnie kiedys jak lekarz zarodek mi pokaze, to też nie zauważę jak Rachel z Przyjaciół
Hehe ja wlasnie to samo:D
A lekarze jak to lekarze ich tlumaczenie to juz wgl ciezko pojac
-
Żanetka93 wrote:Hehe ja wlasnie to samo:D
A lekarze jak to lekarze ich tlumaczenie to juz wgl ciezko pojacWszystko ma swój czas... -
nick nieaktualnyDziwna wrote:Zależy od lekarza. Mój ginekolog tłumaczy wszystko a jak mówi zbyt medycznie to pytam co to znaczy a on mi mówi wtedy najprościej jak się da albo rysuje czy na plakatach w gabinecie pokazuje. Tylko u niego wizyta nigdy nie trwa krócej niż pół godziny a samo usg min 10 minut
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pół Krakowa dziś zeszłam za Conceive plus i dupa. Zależy mi na czasie, bo dobrze by było żebym do środy go gdzieś dorwała. Znacie jakąś aptekę stacjonarna, gdzie jest duża szansa że będzie? Albo internetowa, żeby w miarę szybko doszło? Co do ACC, u nas odpada, mam astmatyka, który ma silną reakcję po tego typu wyksztus ych specyfikach, nie chce mu krzywdy zrobić jakies jeszcze pomysły żeby zmniejszyć lepkość?