Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niestety nie byłam. Na czysta tez mam z pracy dwa kroki ale drogo
Selina nam androlog wlasciwie na drugiej wizycie plecil posiew. Ale nie robilismy MAR nigdy.
Maz poetarza nadania w tym miesiacu. Po antybiotykoterapii bo lekarz zasugerował ze nasienie moze byc slabe bo ma stały stan zapalny. Btal wtedy sterydy i antybiotyk przed 2 tugodnie. Teraz mamy zweryfikowac czy to cos dalo. Jak nie to nie wiem czy mial jeszcze jakis pomysł.. Maz sam chodzi na wizyty więc nie wszystko wiem dokladnie. -
Selina wrote:Mąż był u 2: dr Bergier i dr Wiatr. Obydwoje fajni. Ten 2gi mąż mówi, że dokładny na maxa i przetrzepal go równo Wydaje mi się, że najkonkretniejszy
Prawie rok temu mój mąż był u dr Drabiny, lekarz mając w ręku naprawdę złe wyniki nasienia: obniżone wszystkie parametry i morfologia wynosząca 0% zalecił tylko stosowanie profertil-u, witaminę C1000 i E400. Nie zlecił żadnych dodatkowych badań, mimo iż wiedział, że mąż choruje na cukrzyce typu 1 co może wpływać na wynik. Stwierdził, że jesteśmy jeszcze młodzi i mamy czas.
Kolejną wizytę umówiłam u dr Wiatr który zlecił wykonanie dodatkowych badań: test Mar i fragmentację DNA. Zalecił odstawienie profertilu który mąż przyjmował 6 miesięcy i nie pomógł a nawet pogorszył wynik. Przepisał agapurin 600 na poprawę krążenia i Extra sperm, cynk + selen i nadal witaminy C,E. Odebrałam wyniki badań Mar i Dna plemników; są wątpliwe ponieważ nasienia było i jest tak mało, że nie ma z czego badać Wynik to podejrzenie niepłodności o podłożu immunologicznym. Teraz badamy kariotypy męża. Dr Wiatr jest bardzo konkretny jest problem z terminami konsultacji u niego ale mimo wszystko chyba warto zaczekać.Selina lubi tę wiadomość
04.2019 "Smutek, który nie znalazł ujścia we łzach sprawia, że płaczą inne narządy."
10.2018 - 5 tyg. i 3 dni ciąża biochemiczna
09.2018 - mąż nadal oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
07.2018 - endometrioza st.II laparoskopia
11.2017 - mąż oligoasthenoteratozoospermia, morfologia 0%
12.2016 - prolaktyna 1165 mlU/I -
nick nieaktualnyNona niestety nie znam żadnych lekarzy stamtąd
Kuzmoni a po jakim czasie od zaczęcia brania leczenia do momentu ponownego badania ma mąż? U nas dr Wiatr zalecił, by mąż zgłosił się po 2 miesiącach już z nowymi wynikami wraz z posiewem
Pracowita pszczółka wiesz co w ogóle wg.mnie ten ExtraSperm jest lepszy od Profertil. Mimo że niektórych składników trochę mniej jest i jest duuuuzo tańszy (bo krakowskiej produkcji, nie wiem czy ta klinika nie ma coś wspólnego z produkcją tego leku, bo reklamy mają go wszędzie i każdemu każą to brać, ale jest ok wg.mnie).
Jeśli o immuno chodzi, to jeszcze jak byłam u immunologa, to powiedział że jakby nam się dalej nie udawało, to żeby mąż zrobil badanie genetyczne CFTR. Niby wykrywa gen mukowiscydozy, ale ma on wpływ na płodność. Nie badaliśmy w sumie tego narazie, zobaczymy czy to leczenie coś da.
Mąż mówi, że się źle czuje na tym antybiotyku i Agapurinie ale chyba za małą przerwę między nimi robi, zobaczymy jak będzie jak weźmie z kilku h odstępemPracowita pszczółka lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Nona niestety nie znam żadnych lekarzy stamtąd
Kuzmoni a po jakim czasie od zaczęcia brania leczenia do momentu ponownego badania ma mąż? U nas dr Wiatr zalecił, by mąż zgłosił się po 2 miesiącach już z nowymi wynikami wraz z posiewem
Pracowita pszczółka wiesz co w ogóle wg.mnie ten ExtraSperm jest lepszy od Profertil. Mimo że niektórych składników trochę mniej jest i jest duuuuzo tańszy (bo krakowskiej produkcji, nie wiem czy ta klinika nie ma coś wspólnego z produkcją tego leku, bo reklamy mają go wszędzie i każdemu każą to brać, ale jest ok wg.mnie).
Jeśli o immuno chodzi, to jeszcze jak byłam u immunologa, to powiedział że jakby nam się dalej nie udawało, to żeby mąż zrobil badanie genetyczne CFTR. Niby wykrywa gen mukowiscydozy, ale ma on wpływ na płodność. Nie badaliśmy w sumie tego narazie, zobaczymy czy to leczenie coś da.
Mąż mówi, że się źle czuje na tym antybiotyku i Agapurinie ale chyba za małą przerwę między nimi robi, zobaczymy jak będzie jak weźmie z kilku h odstępem
Ale tłumaczę to sobie tym że stan zapalny psuje dojrzale dobre plemniki , a niw w fazie ich produkcjiPracowita pszczółka, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Dziewczyny, testowała któraś z Was Pro Creative na Czystej lub Klinike Krakowska na Mehoffera albo Jurajskie Centrum Medyczne na Wierzyńskiego? Mam najblziej te 3 placówki w pakiecie medycznym. Jest tam jakiś lekarz godny polecenia?
Z tych trzech, jeśli w ogóle ktoś ma cokolwiek pomóc na problemy z płodnością to ewentualnie ProCreative. Byłam u Golańskiego i Miki, na początki diagnozy są ok.
Ale STANOWCZO odradzam robić tam badanie nasienia - przesyłają do Parensa, a przez to są zafałszowane!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyreset wrote:Z tych trzech, jeśli w ogóle ktoś ma cokolwiek pomóc na problemy z płodnością to ewentualnie ProCreative. Byłam u Golańskiego i Miki, na początki diagnozy są ok.
Ale STANOWCZO odradzam robić tam badanie nasienia - przesyłają do Parensa, a przez to są zafałszowane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:43
-
A czemu mialyby byc zafalszowane bo przesylaja do Parens? Nie rozumiem. Moj maz mial w Procreative pierwszy seminogram, drugi po kilku miesiacach w Parens i wyniki byly podobne, co prawda lepsze ale raczej po suplach i rzuceniu palenia. Ja chodzilam jakis czas do Golanskiego, ale mialam wtedy 25 lat. Niby ok,ale namowil mnie na laserowe wycinanie nadzerki za ktore zaplacilam bodajze 600 zl. Potem czytalam, ze podczas zwyklego badania i usg nie ma szans wykryc nadzerki, wiec nie wiem czy mnie nie naciagnal. Mialam nawet schize, ze to przez ten zabieg nie moge teraz zajsc w ciążę, ale dr. M. powiedzial, ze na pewno nie przez to. Mam przynajmniej taka nadzieje.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Ja chodzę do Golańskiego w Procreative i mogę polecić. Wykluczył u mnie policystyczne jajniki które mi wmawiano od kliku lat i ogarnął moje hormony na tyle, że udało mi się zajść w ciąże. Nie wiem jak u niego jest z dalszą diagnostyką, ale mój hormonalny bałagan naprostował.Laura
-
Zafałszowane, bo część wyników zdalnie autoryzuje Parens na odległość. Dwóch andrologow nam odradziło badania tam, ponowne robiliśmy w Parensie za namową lekarza z kliniki Macierzyństwo (który wcale nie polecał nam koniecznie swojej kliniki).
Golanski jest cierpliwy i miły, ale uważam, że nie na poważniejsze wyzwania (u mnie np. mimo ogarniętych hormonów nie ma owulacji na stymulacji i dlatego teraz już walczymy z klinika).
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Zafałszowane, bo część wyników zdalnie autoryzuje Parens na odległość. Dwóch andrologow nam odradziło badania tam, ponowne robiliśmy w Parensie za namową lekarza z kliniki Macierzyństwo (który wcale nie polecał nam koniecznie swojej kliniki).
Golanski jest cierpliwy i miły, ale uważam, że nie na poważniejsze wyzwania (u mnie np. mimo ogarniętych hormonów nie ma owulacji na stymulacji i dlatego teraz już walczymy z klinika).
reset wrote:Zafałszowane, bo część wyników zdalnie autoryzuje Parens na odległość. Dwóch andrologow nam odradziło badania tam, ponowne robiliśmy w Parensie za namową lekarza z kliniki Macierzyństwo (który wcale nie polecał nam koniecznie swojej kliniki).
No ok Parens autoryzuje, ale dalej nie rozumiem czemu zafalszowane
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:No ok Parens autoryzuje, ale dalej nie rozumiem czemu zafalszowane
Takie było zdanie dwóch niezależnych andrologow. Nie będę dyskutować ze specjalistami i tyle.
Zresztą, wpadłam z poradą (tak jak wy tu polecacie/odradzanie placówki i lekarzy),a mam się tłumaczyć. Zatem sprecyzuje:
Po konsultacji męża z dwoma lekarzami, w slad za ich opinia,STANOWCZO odradzam badanie nasienia na Czystej.
A w Krakowie swoje już przeszłam, na forum jak widać po ilości wpisów i lajków też trochę jestem i nieco wiem, ale szczerze, po takim "życzliwym" przyjęciu tutaj pozwolę sobie więcej nic nikomu nie radzić.
Pamiętaj, że to nie była tylko porada, a oskarżenie. Skoro pada oskarżenie to chciałabym poznać podstawy. Tym bardziej, że jak już pisałam, mąż robił tu i tu i wyniki były podobne. Sami robimy badania w Parens wiec nie mam na celu bronienia Procreative, zupełnie niepotrzebnie się unosisz.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyreset wrote:Takie było zdanie dwóch niezależnych andrologow. Nie będę dyskutować ze specjalistami i tyle.
Zresztą, wpadłam z poradą (tak jak wy tu polecacie/odradzanie placówki i lekarzy),a mam się tłumaczyć. Zatem sprecyzuje:
Po konsultacji męża z dwoma lekarzami, w slad za ich opinia,STANOWCZO odradzam badanie nasienia na Czystej.
A w Krakowie swoje już przeszłam, na forum jak widać po ilości wpisów i lajków też trochę jestem i nieco wiem, ale szczerze, po takim "życzliwym" przyjęciu tutaj pozwolę sobie więcej nic nikomu nie radzić.
Poza tym argument z liczbą postów i lajkami-naprawdę?Anuśla lubi tę wiadomość