Promocja!

Wykup abonament OvuFriend, a otrzymasz od nas prezent!

Przy zakupie abonamentu Premium na:

1 miesiąc - otrzymasz 15 dni w prezencie

3 miesiące - otrzymasz 1 miesiąc w prezencie

12 miesiący - otrzymasz 2 miesiące w prezencie


Jeżeli wykupisz abonament Premium w OvuFriend i zajdziesz w ciążę, będziesz mogła wykorzystać swój abonament w BellyBestFriend – niesamowitym, w pełni spersonalizowanym, inteligentnym kalendarzu Twojej ciąży!

Promocja trwa do 30.11.2018.

Wykup abonament Zamknij
Odpowiedz
Forum > Starając się - ogólne > Krakowianki starające się o dziecko.
Zarejestruj się - śledzenie płodności zwiększa szanse na ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

reset
Autorytet
Postów: 5283
8877

Wysłany: 11 października, 08:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Argument z ilością postów dotyczy tego, że nie jestem trollem wpadającym zrobić tu burze, co wielokrotnie widziałam już forum.
A co do przywitania się- pisałam w tym wątku kilkanaście postów, witać też się witałam.
fded09fccd32.jpg

A dziś się żegnam. Na szczęście forum jest na tyle duże, że każdy znajdzie wątek na którym czuje się komfortowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października, 08:49

* 19 listopada histerolaparoskopia z drożnością jajowodów i elektrokauteryzacją jajników :)
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 08:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ok widocznie to było dawno skoro zapomniałam, że tu byłaś i się witalas. Nadal nie rozumiem czym sie oburzasz i obrażasz. Też mam duże doświadczenie z lekarzami i czasem coś doradze, ale pisze uzasadnienia od razu. Po co się wkurzać? Że jesteśmy dociekliwe czemu co i jak? To chyba normalne prawda? Nikt Cię tutaj nie obraził a odchodzisz z wątku jakby nie wiem co się stało

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

reset
Autorytet
Postów: 5283
8877

Wysłany: 11 października, 08:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Selina, skoro nie czuje się tu dobrze, to po co mam zostawać. Ja naprawdę szanuje swój wolny czas i nie mam potrzeby przebywać tam, gdzie się czuje źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października, 09:03

* 19 listopada histerolaparoskopia z drożnością jajowodów i elektrokauteryzacją jajników :)
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 09:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
reset napisała:
Selina, skoro nie czuje się tu dobrze, to po co mam zostawać. Ja naprawdę szanuje swój wolny czas i nie mam potrzeby przebywać tam, gdzie się czuje źle.
Ok. A czemu się tu nie czujesz dobrze? Przez ten rok Cię tu nie widywałam.
Ps: czasem warto poprostu odejść z wątku niż robić taka burze wokół siebie. My już razem na jednym wątku byłyśmy

Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października, 09:19

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

Dziwna
Autorytet
Postów: 742
195

Wysłany: 11 października, 11:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
Selina weź wyluzuj. Będzie chciała pisać to napisze nie chce to jej sprawa gdzie będzie się udzielać.

Wszystko ma swój czas...

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 13:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziwna napisała:
Selina weź wyluzuj. Będzie chciała pisać to napisze nie chce to jej sprawa gdzie będzie się udzielać.
Oczywiście że jej sprawa. Ale wpada po roku nieobecności oskarżając jakieś miejsce o fałszowanie wyników nie podając od razu skąd ma takie wieści i czemu i się oburza, że tu niemiła atmosfera bo śmiemy dociekać i że ucieka z wątku (gdzie tak naprawdę uciekła już dawno). Spinam się jak ktoś się spina ;) tak już mam jak pewnie zaueazylyscie i słowa Wyluzuj sprawiają, że spinam się jeszcze bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października, 13:37

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

Dziwna
Autorytet
Postów: 742
195

Wysłany: 11 października, 14:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
To weź się nie spinaj bo każdy jest inny inaczej odbiera i inaczej odpiera atak. Nie ma co robić dymy w sumie o nic.

Wszystko ma swój czas...

Allende
Autorytet
Postów: 347
155

Wysłany: 11 października, 15:38
Cytuj | (1) | Zgłoś
Z Seliny jest taki sam nerwusek jak ze mnie, hihi :) :) :)

Dziwna, tylko kto tu kogo atakuje? że Dziewczyny pytają dlaczego? ja też nie jestem z takich, co z klapkami na oczach przyjmują wszystko co się im powie. Teorii na różne tematy jest wiele, skąd mam wiedzieć kto mówi prawdę, jeśli nie posłucham argumentów?? szczerze, gdyby mnie interesował ten temat, to też dopytywałabym skąd taka informacja czy wiedza...

Selina lubi tę wiadomość


Anuśla
Autorytet
Postów: 485
148

Wysłany: 11 października, 15:52
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ostatnio w ogóle zauważam to na roznych wątkach, że już nie można niczego dociekac, bo od razu afera w stylu "atakujecie mnie, koniec tematu". Trzeba sobie zdawać sprawę, że raz że to jest forum,które z natury rzeczy polega na dociekaniu i pytaniach, dwa, że obsmarowujac publicznie kogokolwiek raczej wypadaloby podac sensowne argumenty. Tyle w temacie, bo już faktycznie nie ma co tego wałkować.

Selina lubi tę wiadomość

Staramy się od lipca 2016
27.04.2018-1IUI :(
22.05.2018-2 IUI :(
12.09.2018-3 IUI :(
Przerwa. Bedę szukać, aż znajdę.

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 15:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziwna napisała:
To weź się nie spinaj bo każdy jest inny inaczej odbiera i inaczej odpiera atak. Nie ma co robić dymy w sumie o nic.
Ale jak Ci przeszkadzają moje posty, to je pomiń porostu a nie zmieniaj mnie :) Tak już mam i tyle. O byle co się czasem denerwuję, pewnie że tak, ale to nie ja tutaj zaczęłam ; "psze Pani, bo to ona zaczęła!" Hehe :P
Skoro każdy jest inny, to mam prawo reagować wg.siebie i swojego punktu widzenia a nie, że będzie się mnie uciszać bo koleżanka Reset przyszła się tu chyba wyżyć

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

Dziwna
Autorytet
Postów: 742
195

Wysłany: 11 października, 16:49
Cytuj | (1) | Zgłoś
Po prostu widzę że nie pierwszy raz masz tutaj z kimś spinke . Mnie też atakowalas kiedyś nie czytając wszystkich,moich wypowiedzi tylko pojedynczych.masz racje jak mi nie pasuje będę je omijać.
Uważam że zachowujesz się czasem jakbyś była ekspertem we wszystkich dziedzinach i każdy co myśli inaczej jest be.
Kiedyś było tutaj miło ale teraz to ja odpadam.
Powodzenia wszystkim

amalia lubi tę wiadomość

Wszystko ma swój czas...

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 18:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Masakra, wszyscy tacy delikatni widzę. Spoko, bo to nie ja rozpętałam tutaj burzę tylko dziewczyna, która wpadła na chwilę a obrywa się mnie. Owszem, nie pierwszy raz "mam spine", bo nie pozwolę sobie na nie miłe i bezpodstawne atakowanie mnie. Ja nigdzie wcześniej Reset nie zaatakowałam a wręcz wyjaśniłam trochę nt.badan nasienia a ona zaczęła się rzucać, bo dziewczyny (nie ja) żądały wyjaśnień.
Co do Twojej osoby, to widocznie obydwie mamy swoje charaktery i żadna nie ustąpi stąd spiny. Myślałam, że jest ok mimo tego co było, ale skoro Ty potrafisz wywlec coś z przeszłości tego wątku... cóż, szkoda że takie pierdoły tak Cię bolą.
Powodzenia zatem skoro tak fatalną atmosferę wprowadzam na wątku. Nie mam zamiaru męczyć kogoś ani siebie tłumaczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora 11 października, 18:06

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

Anuśla
Autorytet
Postów: 485
148

Wysłany: 11 października, 18:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny błagam nie kloccie się, wszystkie jesteśmy pospinane sytuacją w jakiej się znajdujemy, nie dokladajmy sobie jeszcze. Dziwna zauważ, że burze rozpętała Reset i ja, a Selinie się dostało. Na wątku przecież było miło i jest nadal, nie odchodz.

Staramy się od lipca 2016
27.04.2018-1IUI :(
22.05.2018-2 IUI :(
12.09.2018-3 IUI :(
Przerwa. Bedę szukać, aż znajdę.

Selina
Autorytet
Postów: 6509
2291

Wysłany: 11 października, 18:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Anuśla napisała:
Dziewczyny błagam nie kloccie się, wszystkie jesteśmy pospinane sytuacją w jakiej się znajdujemy, nie dokladajmy sobie jeszcze. Dziwna zauważ, że burze rozpętała Reset i ja, a Selinie się dostało. Na wątku przecież było miło i jest nadal, nie odchodz.
Kochana nie musisz nikogo bronić, jak ktoś ma klapki na oczach, to swoje będzie widział.
Ja się również z wątkiem żegnam, przepraszam, ale mam dość w kółko atakowania mojej osoby i bycia kozłem ofiarnym, bo śmiem mieć trudny charakter i mówić co myślę.
Powodzenia również wszystkim życzę

Starania od 2016
32l.
3x IUI :(
10.2018 histero - usunięty polip, bakteria na endometrium -> stan zapalny endo - leczenie 11/12.2018

reset
Autorytet
Postów: 5283
8877

Wysłany: 11 października, 20:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
Gwoli wyjaśnienia - nie przyszłam się tu wyżyć, a komuś pomóc ewentualną radą.
Poza tym można było wtedy zapytać dlaczego mam takie a nie inne zdanie, a nie zarzucać mi bezpodstawne oskarżenia, zwłaszcza że pierwszy post pisałam z pracy i wtedy nie miałam też czasu i potrzeby rozpisywać się o wszystkich okolicznościach.
A co do badań w Procreative to na ich korzyść nie przemawia też to, że dostaliśmy wynik wydrukowany, zaś np. jeden z parametrow został potem przekreslony ręcznie i wpisany dużo słabszy. Nie wiem kto się mylił - komputer czy człowiek?
Nieistotne, tak jak napisałam - szkoda nerwów, każda z nas jest tu w jednym celu. A że nie musimy wszystkie być na jednym wątku? To zrozumiałe, identycznie jak w zyciu. Zupełnie nie było moją intencją rozwalać Wam wątku, pożegnałam się, by skończyć bezsensowną wymianę zdań (bo ja bym nie przekonała Was, a Wy mnie) i tyle.

* 19 listopada histerolaparoskopia z drożnością jajowodów i elektrokauteryzacją jajników :)
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.

Anuśla
Autorytet
Postów: 485
148

Wysłany: 11 października, 20:39
Cytuj | (0) | Zgłoś
reset napisała:
Gwoli wyjaśnienia - nie przyszłam się tu wyżyć, a komuś pomóc ewentualną radą.
Poza tym można było wtedy zapytać dlaczego mam takie a nie inne zdanie, a nie zarzucać mi bezpodstawne oskarżenia, zwłaszcza że pierwszy post pisałam z pracy i wtedy nie miałam też czasu i potrzeby rozpisywać się o wszystkich okolicznościach.
A co do badań w Procreative to na ich korzyść nie przemawia też to, że dostaliśmy wynik wydrukowany, zaś np. jeden z parametrow został potem przekreslony ręcznie i wpisany dużo słabszy. Nie wiem kto się mylił - komputer czy człowiek?
Nieistotne, tak jak napisałam - szkoda nerwów, każda z nas jest tu w jednym celu. A że nie musimy wszystkie być na jednym wątku? To zrozumiałe, identycznie jak w zyciu. Zupełnie nie było moją intencją rozwalać Wam wątku, pożegnałam się, by skończyć bezsensowną wymianę zdań (bo ja bym nie przekonała Was, a Wy mnie) i tyle.

Zapytałam dlaczego tak uważasz, więc nie przekrecaj, że padły oskarżenia w Twoją stronę. A widzisz, jednak rozwalilas wątek, więc skończmy już ten temat.

Staramy się od lipca 2016
27.04.2018-1IUI :(
22.05.2018-2 IUI :(
12.09.2018-3 IUI :(
Przerwa. Bedę szukać, aż znajdę.

madzikow
Autorytet
Postów: 294
119

Wysłany: 11 października, 21:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
cześć, czy mogłabym prosić Was o poradę?
jeśli ilość leukocytów w seminogramie sprzed 3 m-cy była w normie, jest sens robić posiew tym razem?

starania od połowy 2017
ja: bromergon, metformina - IO+stan przed cukrzycowy
on: dostinex i witaminy
od czerwca '18 w krk Parens

Anuśla
Autorytet
Postów: 485
148

Wysłany: 11 października, 22:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
madzikow napisała:
cześć, czy mogłabym prosić Was o poradę?
jeśli ilość leukocytów w seminogramie sprzed 3 m-cy była w normie, jest sens robić posiew tym razem?

Też mieliśmy w normie, a nasieniu wyszedł paciorkowiec i ecola.

Staramy się od lipca 2016
27.04.2018-1IUI :(
22.05.2018-2 IUI :(
12.09.2018-3 IUI :(
Przerwa. Bedę szukać, aż znajdę.

madzikow
Autorytet
Postów: 294
119

Wysłany: 12 października, 00:00
Cytuj | (0) | Zgłoś
Anuśla napisała:
Też mieliśmy w normie, a nasieniu wyszedł paciorkowiec i ecola.
no to faktycznie lepiej sprawdzić,dziękuję :)

starania od połowy 2017
ja: bromergon, metformina - IO+stan przed cukrzycowy
on: dostinex i witaminy
od czerwca '18 w krk Parens

kłot
Autorytet
Postów: 360
104

Wysłany: 29 października, 21:24
Cytuj | (2) | Zgłoś
Cześć dziewczyny po długiej przerwie :) Przez ten czas co jakiś czas Was podczytywałam z ciekawości. Jak pewnie pamiętacie miałam duże problemy z mężem i stąd też rezygnacja z pisania postów i w ogóle zainteresowania ciążą. Z mężem postanowiliśmy po raz kolejny dać sobie szansę, poszliśmy na terapię, ja ciągle chodzę na swoją. Ogólnie bardzo cieżko okres za mną. Nadal nie jest wszystko idealnie, bo teraz nie mam kontaktu z matką, była pracownica wytoczyła mi niesłusznie sprawę w sądzie (btw wzięła l4 i zaszła w ciążę ot tak) a ja jak nie byłam w ciąży tak dalej jej brak.
Co prawda od jakiegoś czasu dopiero zaczęliśmy sie starać ponownie, można powiedzieć że to dopiero 2 cykl starań po hsg. Byłam ostatnio u ginekologa w 13 dc. Okazało się że już jestem po owu która najprawdopodobniej wystąpiła w 11dc. Wszystko mi się po hsg jakoś poprzesuwało, mam nieco krótsze cykle i mniej dni plamień przed (ok 2-3 dni przed @). I chyba wychodzi na to że zawsze jest sex po owu, może dlatego się nie udaje. Zrobiłam badanie tsh, ft4 i ft4 i prolaktyny w 4dc. co sądzicie o tych wynikach? TSH-1,730 µIU/ml,FT3- 2,40pg/ml, FT4-1,23 ng/dl, Prolaktyna 19,70 ng/ml norma:4,79-23,30 ??
Pozdrawiam Was serdecznie :)

fiorella82, kuzmoni1 lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/graph/9fcddbcaa162076fd273a071944f41eb
28l.
Wyniki męża- ok
Moje- ok
HSG- jajowody drożne


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)