Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Głupia ja...zrobiłam test, coś mnie podkusiło bo miałam te dziwne pobolewania w brzuchu i w prawym jajniku z którego najprawdopodobniej była owu i ten progesteron wyższy..i oczywiście biel vizira...Na pocieszenie kupiłam sobie mega bezę z bitą śmietaną. jestem niby dopiero ok 11dpo ale chyba już coś by wyszło. Cycki mnie tak bolały że ledwo dziś spałam. Znowu jestem załamana tym wszystkim Moja gin już chyba nie ma pomysłu co może być na rzeczy skoro ja i mój M mamy dobre wyniki. Możecie polecić jakiegoś super gina w Krk który specjalizuje się w takich przypadkach?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Głupia ja...zrobiłam test, coś mnie podkusiło bo miałam te dziwne pobolewania w brzuchu i w prawym jajniku z którego najprawdopodobniej była owu i ten progesteron wyższy..i oczywiście biel vizira...Na pocieszenie kupiłam sobie mega bezę z bitą śmietaną. jestem niby dopiero ok 11dpo ale chyba już coś by wyszło. Cycki mnie tak bolały że ledwo dziś spałam. Znowu jestem załamana tym wszystkim Moja gin już chyba nie ma pomysłu co może być na rzeczy skoro ja i mój M mamy dobre wyniki. Możecie polecić jakiegoś super gina w Krk który specjalizuje się w takich przypadkach?
Klot niepotrzebnie sobie wkrecasz. Ja miałam juz przez te 2 lata wszystkie objawy ciąży i dziecka nie mam, to nasz organizm płata figle. Po tym co przeszlas chcesz jeszcze obarczac psychike wyszukiwaniem objawow ciazy? Daj sobie odpocząć. Robilas w ogóle sprawdzenie drożności jajowodow? Czy Twoj miał jakies inne badania oprocz seminogramu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 12:57
kłot, Nona lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Robiłam drożność i wyszły drożne, choć samo badanie niesamowicie mnie bolało i traciłam już przytomność z bólu. Mój M nie robił innych badań oprócz seminogramu i na pewno nie namówię go na inne badania bo uważa że wszystko jest ok, chyba że będę miała skierowanie na papierze od jakiegoś gina. a co uważasz że powinien jeszcze zrobić?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
Zazwyczaj jeśli seminogram wychodzi w normie, a dalej się nie udaje, mężczyzna powinien zrobić test MAR (wykrywający przeciwciała plemnikowe), chromatynę plemnikową (jakość DNA), HBA (wiązanie z kwasem hialuronowym, czyli zdolność zapłodnienia). Androlog mojemu zlecił jeszcze test ROS, ale nie robiliśmy, bo wyszłam z założenia, że skoro chromatyna jest dobra, to szkoda kasy na to. Ja w sumie nikogo konkretnego z Krakowa nie mogę polecić. Ostatnio leczyliśmy się u dr. Maduzi z Parens i byliśmy zadowoleni, ale pomysłu na nas nie miał już. Idziemy jeszcze do dr. Lachowicza jako naprotechnologa. Skoro wszystko u Ciebie ok, tzn. hormony w normie, potwierdzona owulacja monitoringiem itd. to pozostaje przebadać faceta. Chce to dziecko czy nie hehe
kłot lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla dzięki za podpowiedz :* Poproszę najwyżej gin żeby mi to na kartce z pieczątką napisała haha. On uważa że przesadzam i że potrzeba czasu... a jak będzie miał to na kartce od lekarza to już inna gadka. Ciężko go było na seminogram zaciągnąć, sam mówił że pójdzie ale jak ja mówiłam to się irytował, poza tym mamy złe wspomnienia z tego badania, baba w rejestracji była nieprzyjemna i zero intymności co dla faceta jest w przypadku takiego badania istotne...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Nona wrote:Kłot nie wiedzialam ze tez jestes z Krk, kojarze Cie z wątku listopadowego.
Ja polecam dr Kula, Ovum. Mega ogarnieta babka.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
kłot wrote:dzięki za polecenie, już się umówiłam! moja gin jest wtedy na urlopie, ale jestem ciekawa opinii też innego lekarza, mam nadzieję, że ona coś wymyśli... Chodzisz do niej? Zna się na leczeniu niepłodności?Wszystko ma swój czas...
-
Dziwna, jakoś się udało przez znanego lekarza i u mnie akurat najlepiej się umawiać koło godz 12 a wiadomo że większość wtedy jest w pracy..
Oleczka ja mam taką babkę Joanna korabel-endokrynolog ginekolog. Mówi z sensem choć mi nic na razie nie doradzila więcej oprócz drożności i podstawowych badań. Dlatego wybieram się tym razem do innego...
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Hej dziewczyny. Fajnie że wątek odzyl.
Klot dobrze cie widzieć. Dbaj o swoje małżeństwo i mam nadzieję że będzie już dobrze :*
My wreszcie zapisalismy sie do kliniki. 26 list idziemy do janeczki w parens. I planujemy podejsc do iui.
Takze sie okaze.
I mam jeszcze jedno pytanie.
Jaki polecacie kwas foliowy aby dobrze sie wchlanial? Od 3 lat biore folik ale teraz mi sie kończy i mysle o czyms nowym. -
nick nieaktualny
-
kuzmoni1 wrote:Hej dziewczyny. Fajnie że wątek odzyl.
Klot dobrze cie widzieć. Dbaj o swoje małżeństwo i mam nadzieję że będzie już dobrze :*
My wreszcie zapisalismy sie do kliniki. 26 list idziemy do janeczki w parens. I planujemy podejsc do iui.
Takze sie okaze.
I mam jeszcze jedno pytanie.
Jaki polecacie kwas foliowy aby dobrze sie wchlanial? Od 3 lat biore folik ale teraz mi sie kończy i mysle o czyms nowym.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Hej kuzmoni. Jak bylo na wakacjach? Przed wizyta w Parens mozecie sobie zrobić test MAR, chromatyne i HBA, bo na bank Janeczko kaze wam zrobić. A tak mielibyscie juz wyniki na swiezo. Ja biore duphavit ze wzgledu na podwyzszona homocysteine ale nie wiem jak sie wchlania.
Było cudownie. Raj na ziemi
Super miejsce na podróż poslubna ale ważne jest samo miejsce gdzie się śpi. Tereny gorzyste a plaże nie wszędzie ładne. KHz wiem co polecić
Natomiast zleciało za szybko.
Mar mamy. Chromatyny i hba nie ale mąż sam nie zrobi. Jadł lekarz mu zleci to owszem. Wiec chyba pójdziemy i zaryzykujemy
Anusla a tu polecasz Janeczke? -
kuzmoni1 wrote:Dziękuję że pytasz
Było cudownie. Raj na ziemi
Super miejsce na podróż poslubna ale ważne jest samo miejsce gdzie się śpi. Tereny gorzyste a plaże nie wszędzie ładne. KHz wiem co polecić
Natomiast zleciało za szybko.
Mar mamy. Chromatyny i hba nie ale mąż sam nie zrobi. Jadł lekarz mu zleci to owszem. Wiec chyba pójdziemy i zaryzykujemy
Anusla a tu polecasz Janeczke?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
"Nie bój się, tylko wierz."