Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Oj selina, budulko. Oby ci przeszlo szybko. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Jedyni3 jakis wirus niedajacy żyć ale zaraz ustapi. Daj znac jak wynii krwi. A co dokladnie robisz z krwi? Klasyczna morfologie?
    Morfologię, crp, ob i próby wątrobowe.
    Poza tym mam 4dc i przypomniało mi się, że ginka zleciła mi powtórzyć parę hormonów na początku cyklu to też zbadam.

    Zadzwoniłam do pracowni usg, to Pani mówi że brzuch zbadają, ale usg żołądka nie robią, więc nie wiem czy jest sens :/ Czy czekać na wyniki krwi

    Koniec starań
  • Salome Autorytet
    Postów: 2241 3340

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym dc najlepiej robić progesteron, lh, fsh, estrogen? Poszłabym prywatnie do diagnostyki, żeby zobaczyć, czy wszystko ok.
    W piątek planuję testować :) Spojrzałybyście na mój wykres? Pierwszy raz zdarza mi się taka stabilna temperatura. Zwykle miałam więcej wahań. Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie?

    W oczekiwaniu na transfer.
    2 x ❄️
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:29

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3992 2106

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, w którym dc najlepiej robić progesteron, lh, fsh, estrogen? Poszłabym prywatnie do diagnostyki, żeby zobaczyć, czy wszystko ok.
    W piątek planuję testować :) Spojrzałybyście na mój wykres? Pierwszy raz zdarza mi się taka stabilna temperatura. Zwykle miałam więcej wahań. Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie?

    Już Ci pisałam w innym wątku, że 7-8 dpo:)

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podwyższone tylko eozynofile (zwykle tak mam nie wiem czemu), ale teraz trochę bardziej niż zwykle no i neutrofile za niskie. Crp, ob i próby są w normie. Na usg wszystko ok, na nim widać tylko wątrobę, trzustkę i nerki a z nimi ok.
    Idę w piątek na gastroskopię prywatnie z bo już nie mam pomysłu :/
    Jednak może jest jakiś postęp, bo przyszłam do domu i zjadłam chrupki kukurydziane i póki co jest ok, nie boli

    Koniec starań
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:29

  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Selina to dobrze, że już trochę lepiej. Na żołądek polecam żel z siemienia lnianego, jeśli jeszcze nie piłaś i pantoprazol (w aptece bez recepty). Może jest jakieś zapalenie błony śluzowej żołądka. Będziesz miała gastroskopię w znieczuleniu?
    Mam lek Emanera na żołądek, to coś z tym prazolem w składzie. Spróbuję przełknąć to siemię lniane :/ ale niecierpie go.
    Pije też ten pyłek pszczeli i pierzgę z chyba mają właściwości gojące jeśli chodzi o ewentualne wrzody czy uszkodzenia śluzówki.
    Mam nadzieję że jakieś znieczulenie będzie, chociaż miejscowe. Ogólnie na gastro z kolono jestem umówiona za 2tyg.i będę miała w narkozie wtedy

    Koniec starań
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadałam tez te hormony.
    DHEAS spadło :/ gin i tak sie nie podobał poprzedni wynik, ze powinien byc wyzszy. Mialam 174,2 a mam teraz 144 (jednostki i normy są te same mimo, ze inne labo). To chyba nie za dobrze, pewnie przepisze mi do suplementacji dhea
    Oprocz tego badałam tez:
    LH 12,20
    FSH 8,95
    Estradiol 79,30 (kazała mi go badać 2-4dc, tylko nie pamietam po co)
    Czekam jeszcze na wynik 17OHP czy jak to sie tam zowie, ale podobno 3dni sie czeka.
    Nie wiem czy te moze powyzsze wyniki są ok?

    Koniec starań
  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zbadałam tez te hormony.
    DHEAS spadło :/ gin i tak sie nie podobał poprzedni wynik, ze powinien byc wyzszy. Mialam 174,2 a mam teraz 144 (jednostki i normy są te same mimo, ze inne labo). To chyba nie za dobrze, pewnie przepisze mi do suplementacji dhea
    Oprocz tego badałam tez:
    LH 12,20
    FSH 8,95
    Estradiol 79,30 (kazała mi go badać 2-4dc, tylko nie pamietam po co)
    Czekam jeszcze na wynik 17OHP czy jak to sie tam zowie, ale podobno 3dni sie czeka.
    Nie wiem czy te moze powyzsze wyniki są ok?
    LH chyba troszkę ponad normę jak na 4dc. U mnie gin panikował ostro, co prawda miałam 17, ale jak mi się udało zejść do 11 to jeszcze ciśnie że dobrze by było poniżej 10 ( no i stosunek FSH do Lh powinien być 1:1). To Twoje 12 to może być jakis pojedynczy wybryk, ale zwróć uwagę na to jak jeszcze będziesz robić badania w 2-5 dc

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche pisze bez składu i bez interpunkcji, wiem :-) Mam nadzieję że mimo wszystko ma trochę sensu to co pisze.

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella piszesz składnie spokojnie :P
    Kiedyś tam badałam lh i fsh, ale hmm nie wiem może rok albo dwa lata temu, nie pamiętam jakie było. To co robić w takim razie by spadło?
    A reszta wyników myślisz, że jest ok?


    Jak tam u Ciebie? Jesteś już w domu? Jak się czujesz?

    Katja___ lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 3992 2106

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ja po moim ostatnim ataku paniki co do lh:fsh przeszperalam forum. 1.3 wydaje sie być ok. Lepiej w górę niz w dol. A co to 17OHP?

    Selina lubi tę wiadomość

    c55f43r81cba3es9.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Selina, ja po moim ostatnim ataku paniki co do lh:fsh przeszperalam forum. 1.3 wydaje sie być ok. Lepiej w górę niz w dol. A co to 17OHP?
    Chyba progesteron wolny czy coś takiego, 17 hydroksyprogesteron.
    Nie no nie panikuję tak czy siak, co to da. 30.01. idę na wizytę

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 21:17

    Koniec starań
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:30

    Selina lubi tę wiadomość

  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Fiorella piszesz składnie spokojnie :P
    Kiedyś tam badałam lh i fsh, ale hmm nie wiem może rok albo dwa lata temu, nie pamiętam jakie było. To co robić w takim razie by spadło?
    A reszta wyników myślisz, że jest ok?


    Jak tam u Ciebie? Jesteś już w domu? Jak się czujesz?
    U mnie z wysokim LH podejrzewali PCOS, ale okazało się że mam "tylko " IO, odkąd biorę glucophage, Lh spadło do 11. Mnie gin mówi, że to o tyle niedobre, że jak jest podwyższony poziom LH to może powodować że nie ma odpowiedniego piku podczas owulacji i jajka nie pękają, ale miałam przy monitoringu badany też poziom hormonów i ładnie wszystko piknelo, więc widać taka moja uroda. Ale jak mówię, nie ma co wpadać w panikę, ja akurat na to zwróciłam uwagę, bo mnie gin nastraszył i przeżywałam że mam za wysokie LH.
    Co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem, ale jak idziesz do gina to Ci też na pewno wszystko powie.
    Ja wczoraj dostałam drugi metotreksat, w piątek badanie i beta kontrolna. Jestem jeszcze w szpitalu. Właśnie dostałam krwawienia, jest mi koszmarnie niedobrze, ale bólów żadnych nie mam, więc nie panikuje.
    Ile ja się tu tych historii nasłuchałam. Książkę można napisać...
    A Ty jak się czujesz? Lepiej coś?

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik musiałabym przegrzsbac teczkę z wynikami, nie pamiętam :/ ale jutro to zrobię, w końcu i tak siedzę w domu. Dzięki za info


    Fiorella o widzisz, u mnie pcos już było wykluczone kilkukrotnie, ale badając ponad rok temu krzywą insulinową wyszedł mi wskaźnik homa 2,2 a niby od 2 w zwyz jest io. Nikt jednak nie wziął tego poważnie, bo jestem chudzielcem. Jadłam kiedyś co popadnie w tym duże ilości słodyczy, nie ćwiczyłam i diabetolog zalecił tylko ruch i ograniczyć cukier. Ogólnie stosowałam się do diety, z ruchem kiepsko...tylko wiosną, latem i trochę jesienią kiedy da się jeździć na rowerze. Ostatnio przez święta, sylwestra i po nowych roku pofolgowalam sobie ze słodkim, bo oczywiście nas obdarowali czekoladkami... Możliwe że mam za swoje również ze swoim zdrowiem obecnie :/
    Czuję się lepiej jeśli chodzi o brzuch. jadłam ryż z marchewką a później ziemniaki ubite też z marchewką i po tym już trochę mnie brzuch bolał...może za ciężkie to było. Teraz jest ok tylko jestem totalnie słaba i boli mnie głowa. Mam nadzieję, że na dniach dojdę do siebie.
    Liczę, że i u Ciebie sytuacja się poprawi :) lek widocznie działa. Dobrze, że nie masz więcej skutków ubocznych

    Koniec starań
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 23 stycznia 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:30

  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Selina do którego lekarza teraz idziesz? Z hormonami poszłabym do tego lekarza od histeroskopii.
    On już nie chce mnie widzieć hehe :P nie no, stwierdził że on już więcej mi nie pomoże i wysłał mnie do tej swojej koleżanki (tej która z Macierzyństwem współpracuje) od niepłodności. Nawet jak miałam betę pozytywną w grudnia i tragicznego proga to napisałam do niego, bo tamta nie odpisywała i on odpisał, żeby się z nią kontaktować.
    On też uważał że moje dheas jest dobre, ona znowuż że za niskie trochę i kazała powtórzyć. Jak widać spadło jeszcze bardziej. Czy oleje omega3 nie powinny tego poprawić? Bo biorę 2000mg dziennie

    Koniec starań
  • Rudzik1 Autorytet
    Postów: 1827 959

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:30

  • Selina Autorytet
    Postów: 8928 3421

    Wysłany: 24 stycznia 2019, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik1 wrote:
    Selina suplementacje DHEA wprowadza się u kobiet z niskim AMH, a z tego co pamiętam, to u Ciebie jest dobre. No i szczerze mówiąc, jak śledziłam inne wątki, to ta suplementacja wcale nie pomogła poprawić jakości komórek. Wg mnie omega 3 nie wpłynie na poziom DHEAS.
    Daj znać po gastroskopii.
    To ja juz nie wiem po co jej ten wynik i co chce z tym zrobic...

    Koniec starań
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego