Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Fiorella i jak tam u Ciebie?
Obserwowałam dziś przez okno to co się dzieje na mieście. Cieszę się że nie musiałam dziś wracać z pracy do domu, pewnie dopiero bym dojeżdżała, a pracuje do 16.
Selina, nie zapytałam M. o ten lek, bo się z nim tylko przelotem widziałam, a zapomniałam jak to się nazywa. Ale swoją drogą, jakbyś swój miała niski to sam przyjmowany aż tak wysoki by nie był. Ja teraz przyjmowałam 3x 100 luteiny i mi prog. wychodził na poziomie 8-11, więc nie zastanawiaj się tylko ciesz z takich wyników i upajaj się bólem piersi. Ja uwielbiam swoje w stanie wysokiego proga -
Selina wrote:Dziewczyny jak tam się macie przy tym paraliżu drogowym?? Ja stałam 40min na przystanku i nic nie jechało zamarzlam prawie brrr... Dopiero wracam do domu
Mój mąż już 2 godziny wraca z pracy...Auta jadą po 5km/h, korki, masakra. Modlę się tylko, żeby dojechał bez stłuczki.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
fiorella82 wrote:U mnie dupa. Nie wypuścili mnie że szpitala, beta znów urosła, mimo obfitego krwawienia, a na USG czysto. Jestem "ciekawym przypadkiem diagnostycznym".
Obserwowałam dziś przez okno to co się dzieje na mieście. Cieszę się że nie musiałam dziś wracać z pracy do domu, pewnie dopiero bym dojeżdżała, a pracuje do 16.
Selina, nie zapytałam M. o ten lek, bo się z nim tylko przelotem widziałam, a zapomniałam jak to się nazywa. Ale swoją drogą, jakbyś swój miała niski to sam przyjmowany aż tak wysoki by nie był. Ja teraz przyjmowałam 3x 100 luteiny i mi prog. wychodził na poziomie 8-11, więc nie zastanawiaj się tylko ciesz z takich wyników i upajaj się bólem piersi. Ja uwielbiam swoje w stanie wysokiego proga
O kurczę, to co lekarze mają zamiar teraz zrobić?
Ja też jestem niestety ciekawym przypadkiem diagnostycznym. Wszyscy się zastanawiają dlaczego moja ręka nie chce się zginać. Zgina się jakby była po 2-miesiecznym unieruchomieniu. Dzisiaj na rehabilitacji palce mi zdrętwiały, tak jakby jakiś nerw uciskał. Wszyscy rozkładają ręce. Dzisiaj chodzę i ryczę cały dzień, myślę sobie jak to będzie jeśli nigdy już nie zjem prawą ręką, nie pójdę w góry na łańcuchy, nie będę w stanie nawet bezpiecznie dziecka trzymać jeśli kiedykolwiek w ogóle będzie mi to dane. Dół totalny. I jeszcze prezydent Gdańska, nie mieści mi się w głowie ta tragedia. Do tego Owsiak odszedł, mój bohater. No nie, jakaś masakra.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Hej dziewczyny. Dzisiaj rzeczywiscie strasznie dolujacy dzien. Jak dowiedziałam sie ze prezydent jednak nie przezyl to poplakalam sie.. To jest straszne co się wydarzylo. Niestety ale politycy i media szerzą mowę nienawiści. A ludzie powonni sie wspierać niezależnie od poglądów , wyznan, przekonań..
Ja dzis o 17 skończyłam i dotarlam do domu bez problemu, tramwajem wracałam więc bez korków.. -
nick nieaktualnyFiorella spoko, ja wiem na 99% że Besins będzie zawyżał wynik. Chcę żeby tydzień już minął żebym @ dostała i tak wiem, że nic z tego w tym cyklu.
Kurczę, to widzę że sytuacja u Ciebie nadal nie wyjaśniona Dawaj znać co lekarze uważają
Kuzmoni masz rację, dzieje się źle i zamiast ludzie się zjednoczyć, to plują jadem jeszcze bardziej... Mam ochotę wyłączyć fb, bo już nie mogę patrzeć na niektóre komentarze, już i tak przestałam obserwować chyba z połowę znajomych za ich poglądy i to co publikują a wdawać się w dyskusję nie będę.
Szkoda, że Owsiak ustąpił w takich okolicznościach, ale z drugiej strony się gościowi nie dziwię. Szczują go i ścigają od dobrych paru lat wkolko ci sami, sprawy w sądach o głupoty, więc ma prawo być tym zmęczony a już wiek emerytalny też ma, więc się usuwa w cień, dobrze że całkiem z WOŚP nie odchodzi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfiorella82 wrote:Hej, ja się zdecydowałam na metotrexat. Jutro zaczynam chemię, trzymajcie kciuki żeby zadziałało jak trzeba i żebym nie wyłysiała.
To lek na poronienie? To zalecił M.?
Trzymam kciuki, żeby to jak najszybciej się zakończyło. Ściskam! -
fiorella82 wrote:Hej, ja się zdecydowałam na metotrexat. Jutro zaczynam chemię, trzymajcie kciuki żeby zadziałało jak trzeba i żebym nie wyłysiała.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Przykro mi bardzo Chyba nie dostaniesz dużej dawki?
Dziś rano poznałam na oddziale dziewczynę, która poroniła w 9tygodniu, przyjechała na łyżeczkowanie. Poplakalysmy sobie razem, łącznie z jej chłopakiem. Fontanna emocji. Ale powiem wam że to niesamowite ile tu w szpitalu jest historii, każdy kogo poznaje nosi jakaś niesamowita opowieść w sobie i mimo, że jestem tu tydzień i pewnie z tydzień jeszcze bede, i szlag mnie trafia od tego leżenia i czekania, to mam coraz więcej pokory i wdzięczności za to co mam i nadziei. Dziś mnie przenieśli na onkologię. Czuć tu magię w powietrzu, szacunek do życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 19:42
-
nick nieaktualny
-
Fiorella trzymamy kciuki za ciebie aby wszystko poszlo gladko. Przy zazywaniu chemii dalej lezysz w szpitalu? Zeby kontrolować? Kiedy wychodzisz?
Mnie dzis spotkala troche przykra sytuacja. Zadko pomagam osobom zbierającym pieniądze, jednak dzisiaj podeszla di mnir strasza pani jak wracalan w poczty i pytala czy jej leki wykupie. Powiedziałam ze do 20zl , to uczepila mi sie za reke i prowadzi do apteki.
A w aptece jak ja zobaczyła aptekarka powiedziała mi ze ta kobieta ma pieniadze i wykorzystuje ludzi.. Ze juz ja zna..
Strasznie mi sie glupio zrobiło, kupialam jej jeden lek za 13 zl bo jej obiecałam i poszlam.
Przez takie sytuacje, oszustow wlasnie nie pomaga sie tym najbardziej potrzebującym -
Fiorella ja Cie rozumiem z tym szpitalem. Jak leżałam ostatnio z młoda dziewczyną po amputacji ręki to sobie pomyślałam na co ja narzekam, mam super życie. Jak się coś stanie to dopiero człowiek docenia zdrowie i życie. Daj znać jak wyjdziesz do domu i czy wszystko ok. Ja dziś zrobiłam proga 7 dpo. 13,50 to chyba ok, jak myślicie?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualny
-
Rudzik1 wrote:Anuśla wg mnie progesteron jest dobry.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Rudzik1 wrote:No ja już po połówkowych Na imię się jeszcze nie zdecydowaliśmy. Dr Ch. nie prowadzi już ciąż. Z tego co czytałam, to terminy na wizyty pierwszorazowe w klinice są na koniec maja.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:No to już z górki i będziesz się swoją księżniczką cieszyć A gdzie będziesz rodzić, wiesz już? Ja sie umówiłam do dr Ch. na początek kwietnia, dzwoniłam jakoś na poczatku stycznia. I nawet marcowe terminy mieli ale godzina nam nie pasowała. Pewnie teraz tak ruszyło. Kuzmoni, Ty chyba masz niebawem wizytę u dr Ch?