Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzik1 wrote:Nad szpitalem się jeszcze nie zastanawiałam. Od początku mam problemy, więc na razie cieszę się każdym skończonym tygodniem.
Anuśla trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję, że ustalicie z dr coś co Wam będzie odpowiadać.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Rudzik1 wrote:Niestety na każdym etapie ciąży może być coś nie tak. Szczerze mówiąc nie byłam na to przygotowana. Już wiem czemu inne dziewczyny życzą spokojnej i nudnej ciąży.
Anuśla jeśli nie będzie u Ciebie wyraźnych wskazań, to dr może nie chcieć zlecać Ci histeroskopii. Takim wskazaniem są polipy albo np. przegroda w macicy, którą można czasem zauważyć na sono HSG. Zawsze możesz zrobić tę biopsję aspiracyjną, o której pisała Selina, przynajmniej wykluczysz ewentualne zapalenie.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla jak coś to mój dr który robił mi histero na nfz robi ja też w gabinecie za niecałe 2tys, jeśli tak byś chciała.
Ja ledwo żyje, nie wiem co mi dolega. Nie pracuje od kilku dni, niby dokucza mi kręgosłup od którego mam objawy bólu głowy, ucisk w mostku i mam też jakieś dolegliwości gastryczne. Nie pomagają leki które na to mam, mam często ściśnięty żołądek, ciężko mi jeść, po jedzeniu czuję też ucisk w jelitach, wokół pępka. Okres od wczoraj mnie wykańcza i mam ochotę naprawdę już strzelic sobie w łeb -
Tak, Paliga laparoskopię zleca przed ivf.
Selina, 2 tys. to za dużo dla mnie, ja jeszcze nie wiem ile mnie wyniesie rehabilitacja ręki, a coś mi się wydaje, że będzie to bardzo dużo. Ale z braku innego wyjścia chyba bym i to wydała. Zobaczę, co mi powie dr Ch. Jak odmówi to pewnie Cię poproszę o kontakt do tego dr który dał Ci skierowanie.
O matko, a byłaś u lekarza? Pewnie jakiś wirus.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyTo trwa już od jakiegoś czasu, chyba za długo na wirus. Jutro idę na terapię kręgosłupa jak nie pomoże, to idę do lekarza.
Anuśla dr Ch.nie jest zwolennikiem histero bez powodu. Wydaje mi się, że u mnie był powód, bo wyszło mi po scratchingu endo polilowate a on stwierdził, że co z tego, mogło być i może go już nie być. Miałam 4dc i nie chciał zrobić usg, mimo że słyszałam, że wtedy najlepiej oglądać endometrium, kazał przyjść po tygodniu, co chyba jest trochę bez sensu przy takiej diagnozie. Wtedy zrezygnowałam z niego, bo czułam, że muszę ta histero zrobić.
Jakby nie chciał to hmm nie wiem, mogę Ci polecić tamtego lekarza u którego byłam, może zleci Ci na NFZ jak powiesz że masz niepowodzenia IUI (ja to miałam wpisane jako wskazanie do zabiegu). Albo tak jak Rudzik pisze, możesz zrobić tę biopsję endo -
Selina wrote:To trwa już od jakiegoś czasu, chyba za długo na wirus. Jutro idę na terapię kręgosłupa jak nie pomoże, to idę do lekarza.
Anuśla dr Ch.nie jest zwolennikiem histero bez powodu. Wydaje mi się, że u mnie był powód, bo wyszło mi po scratchingu endo polilowate a on stwierdził, że co z tego, mogło być i może go już nie być. Miałam 4dc i nie chciał zrobić usg, mimo że słyszałam, że wtedy najlepiej oglądać endometrium, kazał przyjść po tygodniu, co chyba jest trochę bez sensu przy takiej diagnozie. Wtedy zrezygnowałam z niego, bo czułam, że muszę ta histero zrobić.
Jakby nie chciał to hmm nie wiem, mogę Ci polecić tamtego lekarza u którego byłam, może zleci Ci na NFZ jak powiesz że masz niepowodzenia IUI (ja to miałam wpisane jako wskazanie do zabiegu). Albo tak jak Rudzik pisze, możesz zrobić tę biopsję endo
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Dziewczęta, czy mogę was prosić o interpretację pakietu na trombofilię? Jak na to patrzę to czarna masa ze mnie:
MTHFR* C677T
MTHFR_677C-T
Układ
heterozygotyczny - nieprawidłowy
MTHFR* A1298C
MTHFR_1298A-C
Układ
heterozygotyczny - nieprawdidłowy
PAI-1** 4G/5G
PAI-1 4G
Układ
homozygotyczny - nieprawidłowy
reszta, czyli v-leiden, czynnik v(r2),czynnik II (protrombina) w normie.
Przypuszczam, że będę musiała brać acard. Myślicie, że lepiej to skonsultować z ginkiem czy hematologiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 15:32
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla z ginkiem myślę wystarczy, hematolog Ci nic nowego nie powie. Metyle już łykasz tak? Acard wystarczy dodać wieczorem
Rudzik fatalnie u mnie. Lekarz nie wie co mi jest, boli mnie żołądek i jelita, mostek i kręgosłup też, mam L4 do końca tygodnia. Jednak ona twierdzi że nałożyła się jakaś nietypowa infekcja wirusowa z tym kręgosłupem, ona by tego nie łączyła. Jak mi brzuch badała to masakra, bolało wszystko i wszędzie. Dała nowe leki, ale nie czuję poprawy narazie. Pije zioła, stosuje termofor, nie działa. Nie wiem, muszę chyba iść prywatnie czy coAnuśla lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Anuśla z ginkiem myślę wystarczy, hematolog Ci nic nowego nie powie. Metyle już łykasz tak? Acard wystarczy dodać wieczorem
Rudzik fatalnie u mnie. Lekarz nie wie co mi jest, boli mnie żołądek i jelita, mostek i kręgosłup też, mam L4 do końca tygodnia. Jednak ona twierdzi że nałożyła się jakaś nietypowa infekcja wirusowa z tym kręgosłupem, ona by tego nie łączyła. Jak mi brzuch badała to masakra, bolało wszystko i wszędzie. Dała nowe leki, ale nie czuję poprawy narazie. Pije zioła, stosuje termofor, nie działa. Nie wiem, muszę chyba iść prywatnie czy co
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
nick nieaktualnyAnuśla wrote:A krople zoladkowe? Prywatnie pewnie niewiele więcej Ci powie, ale może usg trzeba zrobić? Zbadaj sobie crp.
Maz zaczL czytać co mi jest i możliwości jest sporo od wrzodów, przez refluks i zapalenie trzustki. No ale nie wymiotuję ani gorączki nie mam.
Idę jutro badać ta krew, zobaczymy co wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:12
-
Selina wrote:Krople brałam, nie pomagają. Idę jutro na krew, nie jestem w stanie jeść Zaczęłam jeść zupę jarzynową i dostałam takich boleści, że myślałam że mnie poskreca. Już myślałam żeby na dyżur jechać, ale echh mam złe wspomnienia.
Maz zaczL czytać co mi jest i możliwości jest sporo od wrzodów, przez refluks i zapalenie trzustki. No ale nie wymiotuję ani gorączki nie mam.
Idę jutro badać ta krew, zobaczymy co wyjdzieWszystko ma swój czas... -
nick nieaktualnyDziwna wrote:Moja koleżanka miała kiedyś podobne objawy okazało się że miała nietolerancje pokarmowe jak odstawila to było ok
Idę badać krew. Nie wiem czy usg czy coś wykarze, prędzej gastroskopia. A na gastro z kolonoskopią jestem umówiona ale za 2tyg. Do gastrologa tak z buta też się nigdzie nie dostanę