Walentynkowa promocja w OvuFriend!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 24 lutego a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji - jesteśmy przekonani że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować. Sprawdź tabelę, co zyskasz w Premium TUTAJ

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 24 lutego 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Krakowianki starające się o dziecko.
Odpowiedz

Krakowianki starające się o dziecko.

Oceń ten wątek:
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 1027 395

    Wysłany: 16 listopada 2019, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Hej.
    Moja siostra była po dwóch poronieniach u Zmaczynskiego. Bardzo miły lekarz i odrazu zaproponował histero.
    Ja chodzę do Szczudlika i teraz też prowadzę u niego ciążę i jestem zadowolona. Nie miałam szerokich badań robionych, stymulowalismy się clo, ale nie pomogło. Potem jak były pęcherzyki to zastrzyk, ale wykonałam go za późno, bo pecherzyk pękł podczas lotu. Kolejny cykl był udany, ale to był cykl gdzie żyłam w ciągłym biegu i też musiałam lecieć do męża w tej sprawie.
    Jest bardzo miły, wszystko dokladnie tłumaczy. Poszłam z polecenia i kilku osobom poleciłam i są zadowolone.
    Pytałam go o przypadek mojej siostry i powiedział, żeby najpierw zrobiła badania (napisał mi jakie) A dopiero potem histeroskopie, bo to wkoncu ingerencja (miała już 2 wylyzeczkowania). Na poczatku byla sceptycznie nastawiona, ale zrobila i dzieki temu zna przyczynę.
    Koleżanka, która z nim pracowała powiedziała mi, że jest najlepszy w tym co robi i też kierowała rodzinę do niego.

    Dziękuję bardzo za tak wyczerpującą odpowiedź ❤️

    Karolka9 lubi tę wiadomość

    23 lata
    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    07-08.2019 (1 cs) - ciąża biochemiczna
    10-11.2019 (3 cs) - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
    01-02.2020 - 2cs po cp - torbiel krwotoczna na prawym jajniku
    02-03.2020 - 3 cs po cp, 1szy cykl stymulowany, clo+ovitrelle


    Mykoplazma, ureaplasma, chlamydia, toksoplazmoza, hiv, hcv, vdrl, AntyHbs ujemne. ✅
    Cytomegalia IgG +, IgM -
    Cytologia w porządku ✅
  • tym_janek Autorytet
    Postów: 2139 1604

    Wysłany: 16 listopada 2019, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, ja mam 2x1 przez 5 dni

    9ewn90bv034rmok5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2019, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 17 listopada 2019, 22:11

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2019, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 17 listopada 2019, 22:11

  • boo123 Autorytet
    Postów: 667 694

    Wysłany: 17 listopada 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Ja nie wiem jak mojego namowie na wizytę u niego. Nawet terminy są spoko, ale mój musi przetrawić fakt że lekarz będzie go dotykał i badał. Nie może się przełamać. Czasami jestem taka zła na niego. Ja latam, rozkraczam się przed lekarzami, a ten przeżywa jedną wizytę.
    U nas całkowita ilość plemników to niecałe 10 mln, słabiutko 😟

    Wiadomość wyedytowana przez autora 21 listopada 2019, 21:28

    #08.2016 synek po dwóch latach starań

    #badanie nasienia 10.2020: morfo 1%, koncentracja 1mln/ml, ilość w całej próbce 9,93 mln

    #suple: on: profertil, navitin, maca, magnez, orzechy brazylijskie, Wit. C 1000, ona: pregna plus, magnez

    #27 cs o drugie dziecko

    #10.02 pęcherzyk 22 mm, lewy jajnik.
    #11-12.02 owu
    #19.02 badania:
    ->kwas foliowy 31,00 ng/ml (3,89-26,80)
    ->wit. B12 369,00 pg/ml (197,00-771,00)
    ->Homocysteina 11,30 µmol/l
    ->Progesteron 7-8dpo 16,50 ng/ml
    ->Insulina: na czczo 13,80 µIU/ml (2,6-24,9)
    po 1 h 77,60 µIU/ml
    po 2 h 61,40 µIU/ml
    ->Glukoza: na czczo 4,79 mmol/l (3,9-5,5)
    po 1 h 5,41 mmol/l
    po 2 h 5,32 mmol/l

    #24.02.2020 testowanie 🤰
    #25.02.2020-diabetolog
    #28.02.2020-powtórka badań nasienia

    8b174a64334b3ff4b045937ed7fc3922.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 21 listopada 2019, 20:58

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2262 1043

    Wysłany: 21 listopada 2019, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam tym_janek stymulacja? Pia, a Twoja?

    Nona lubi tę wiadomość

    Staramy się od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych. HLA-C C1C2.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty: 😞
    28.02 - histeroskopia.
    Marzec - transfer? (atosiban+intralipid+accofil)
    2 Blastki na zimowisku.


    "I myśli sobie Ikar co nieraz już w dół runął, jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 listopada 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 grudnia 2019, 15:18

  • boo123 Autorytet
    Postów: 667 694

    Wysłany: 21 listopada 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gotowe 😉 jak jeszcze gdzieś wiszę daj znać. Sama chyba pousuwam co bardziej prywatne wpisy...

    Nona lubi tę wiadomość

    #08.2016 synek po dwóch latach starań

    #badanie nasienia 10.2020: morfo 1%, koncentracja 1mln/ml, ilość w całej próbce 9,93 mln

    #suple: on: profertil, navitin, maca, magnez, orzechy brazylijskie, Wit. C 1000, ona: pregna plus, magnez

    #27 cs o drugie dziecko

    #10.02 pęcherzyk 22 mm, lewy jajnik.
    #11-12.02 owu
    #19.02 badania:
    ->kwas foliowy 31,00 ng/ml (3,89-26,80)
    ->wit. B12 369,00 pg/ml (197,00-771,00)
    ->Homocysteina 11,30 µmol/l
    ->Progesteron 7-8dpo 16,50 ng/ml
    ->Insulina: na czczo 13,80 µIU/ml (2,6-24,9)
    po 1 h 77,60 µIU/ml
    po 2 h 61,40 µIU/ml
    ->Glukoza: na czczo 4,79 mmol/l (3,9-5,5)
    po 1 h 5,41 mmol/l
    po 2 h 5,32 mmol/l

    #24.02.2020 testowanie 🤰
    #25.02.2020-diabetolog
    #28.02.2020-powtórka badań nasienia

    8b174a64334b3ff4b045937ed7fc3922.png
  • Allende Autorytet
    Postów: 462 191

    Wysłany: 21 listopada 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) :) :) kupa czasu....
    Witaj Tym_janku, cieszę się, że pociecha zdrowo rośnie :) dzięki za pamięć, widziałam, że podpytywałaś :)
    Kuzmoni gratulacje!!! co zrobiłaś, że się udało? widziałam, że wrzuciłaś na luz. Myślisz, że to to, czy coś dodatkowo, jakieś leki może?
    Ja bez zmian, w połowie grudnia mam wizytę długo oczekiwaną u Rajtar, a tymczasem dzisiaj piękny 18mm pęcherzyk.
    Nona, a skąd ktoś może wiedzieć, że Ty to Ty, tak z ciekawości?

    tym_janek, Nona, nimsi lubią tę wiadomość

  • kłot Autorytet
    Postów: 629 409

    Wysłany: 21 listopada 2019, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że jestem po badaniu obciążenia glukoza i wszystkie 3 pobrania w normie. Z insulina wygląda to tak: na czczo - 4,49, po obciążeniu pkt 1 -77,20, po obciążeniu pkt 2- 23,10. To ok ?

    Wiadomość wyedytowana przez autora 21 listopada 2019, 23:48

    Nona lubi tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Duphaston + progesterone Besins
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
  • tym_janek Autorytet
    Postów: 2139 1604

    Wysłany: 22 listopada 2019, 01:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, jutro będę coś wiedzieć bo mam usg. Ale patrząc na to ile trwała @ i jak się ze mnie lało, to coś czuję, że może być problem z endometrium jeżeli na lekach uda się wystymulować jakieś pęcherzyki w ogóle.

    Allende, dobrze cię tu widzieć :) Trzymam kciuki za pęcherzyk i daj znać po wizycie co i jak :)

    Kłot, chyba dobrze. Po glukozie powinien być wyrzut insuliny aby się z nią uporać, a potem znów powinna być nisko. U mnie endokrynolog tylko coś tam liczył pomiędzy wynikami z glukozy a insuliny, jakieś proporcje, ale nie wiem co dokładnie, więc tak finalnie czy ok to musi się lekarz wypowiedzieć :)

    9ewn90bv034rmok5.png
  • Dziwna Autorytet
    Postów: 871 247

    Wysłany: 22 listopada 2019, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Nie cytujcie proszę moich wypowiedzi.

    Bio, nimsi ładne proszę o usunięcie ich z Waszych postów. Dzięki. Nie chciałabym żeby ktoś np z pracy podczytywał.
    To przecież jeżeli ktoś ci odpowiada to jego odpowiedź będzie bez sensu a jeżeli czasami wracasz kilka stron przypomnieć sobie co tam u kogo to dojdzie do tego że wszystkie wiadomosci będą puste a na forum nie o to chodzi. Jeśli się ktoś wypowiada na forum to musi mieć tego świadomość.

    nimsi lubi tę wiadomość

    Wszystko ma swój czas...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2019, 07:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 grudnia 2019, 15:18

  • Dziwna Autorytet
    Postów: 871 247

    Wysłany: 22 listopada 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok ale równie dobrze ten post może ktoś co cię kojarzy przeczytać kilka minut po publikacji
    Ja jeżeli chce się odnieść do jakiejś wypowiedzi to cytuję bo inaczej moja wypowiedź nie ma sensu

    Wiadomość wyedytowana przez autora 22 listopada 2019, 09:14

    Wszystko ma swój czas...
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 567 231

    Wysłany: 22 listopada 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende wrote:
    Cześć Dziewczyny :) :) :) kupa czasu....
    Witaj Tym_janku, cieszę się, że pociecha zdrowo rośnie :) dzięki za pamięć, widziałam, że podpytywałaś :)
    Kuzmoni gratulacje!!! co zrobiłaś, że się udało? widziałam, że wrzuciłaś na luz. Myślisz, że to to, czy coś dodatkowo, jakieś leki może?
    Ja bez zmian, w połowie grudnia mam wizytę długo oczekiwaną u Rajtar, a tymczasem dzisiaj piękny 18mm pęcherzyk.
    Nona, a skąd ktoś może wiedzieć, że Ty to Ty, tak z ciekawości?
    Hej Allende.
    Tak wrzucilismy na luz, ale myślę że to nie to zadziałało cuda, choć mogło pomóc.
    Generalnie to przez lekarzy chyba tak to długo trwało. Bo za 1 razem jak nam wykryli ureaplasme, to jeden lekarz powiedział że na pewno antybiotyk który nam przepisał pomoże i nie ma sensu badać ponownie bo z pewnością wynik będzie pozytywny , ale tylko dlatego że będą martwe bakterie które wyjdą w badaniu. I tak bujalismy się prawie rok, pi czym inny lekarz znów kazał zbadać i powiedział że tamten bzdury gadał. No i wyszła nam bakteria pozytywnie. Po wyniku podał nam inny antybiotyk (mówił że tamten jest za slaby) leczylismy się i udało się pozbyć dziadostwo. Zbadalismy 3 raz uree i było czysto.
    Jednak ten sam lekarz powiedział że jeśli mężowi po suplementach poprawiła się tylko morfologia , a ruch jest fatalny A nawet się pogorszył, to nie ma sensu żeby leli dalej brał. To było jeszcze przed wyleczenie tej cholernej bakterii. Jednak przy iui wyniki nasienia po wyleczeniu bakterii zmieniły się. Ruch i ilość bardzo wzrosła. Tylko morfo była dalej na 1%. I sami postanowiliśmy że maz ponownie zacznie brać suplementy. No i po paru miesiącach 2 kreski.

    Więc wg mnie suplementy i wyleczenie bakterii pomogło (bo był z nasieniem problem).
    Ale nie badalismy nasienia ostatnio.

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 grudnia 2019, 15:18

  • Allende Autorytet
    Postów: 462 191

    Wysłany: 22 listopada 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja teraz trochę jak nastolatka, ale pierwszy raz tak mam - kakaowy czy beżowy śluz w połowie cyklu. Nie ma nitki krwi, ale kolor taki jakby się właśnie śluz zmieszał z małą ilością krwi. Fajnie, jakby to było krwawienie po pękniętym pęcherzyku, ale w takie moje szczęście słabo wierzę. No chyba że któraś z Was tak ma, to się uspokoję. Dajcie znać proszę, bo chodzą mi po głowie nadżerki szyjki macicy albo endometrioza...

    Kuzmoni dajesz nadzieję, że mimo różnych przeszkód zdrowotnych, jednak w końcu się naturalnie udaje 😊 super! 😍

    Nona lubi tę wiadomość

  • Anuśla Autorytet
    Postów: 2262 1043

    Wysłany: 22 listopada 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allende, czytalam coś kiedyś o plamieniu owulacyjnym, może to to?

    Nona, nie bardzo nie rozumiem o co biega z tym cytowaniem. Po co w takim razie piszesz o branzy itd? Można przemilczec takie rzeczy. Nie szkoda Ci czasu na wykropkowanie potem swoich postów?

    Allende, tym_janek, Dziwna lubią tę wiadomość

    Staramy się od sierpnia 2016
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zanizone bialko s 60%.
    Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych. HLA-C C1C2.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed.
    ET 5-dniowej Blastocysty: 😞
    28.02 - histeroskopia.
    Marzec - transfer? (atosiban+intralipid+accofil)
    2 Blastki na zimowisku.


    "I myśli sobie Ikar co nieraz już w dół runął, jakby powiało zdrowo, tobym jeszcze raz pofrunął."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 listopada 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora 9 grudnia 2019, 15:18

    Anuśla, Allende lubią tę wiadomość

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy - czy może zwiększać szanse na zajście w ciążę?

Kwas foliowy jest bardzo ważnym elementem w czasie starania o dziecko i na wczesnym etapie ciąży. Odpowiednie stężenie folianów w organizmie nie tylko zapewnia ochronę dla rozwijającego się dziecka w pierwszych tygodniach ciąży, ale również... zwiększa płodność zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn! Jak to się dzieje? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? Na co zwrócić uwagę przy jego wyborze i tym samym zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Mija rok, a ciąży brak... " - diagnostyka niepłodności

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)