Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa I zapomniałam.
Tak niestety e.coli.
Tylko to jest w moczu nie w macicy, jednak wszelkie bakterie w moczu są niebezpieczne w ciąży.
Mecze się tylko ja, nie mąż.
Druga partia antybiotyku , a jak nie pomoże to w 2 trymestrze można więcej bezpiecznie leków zażywać i ma przepisać mi furagine.
Mam nadzieję że pozbede się dziada .
Trochę sama w tym wszystkim zawaliłam, bo w 2018 ro robiłam te posiew moczu i ta bakteria była A ja to olalam bo nie miałam wiele dolegliwości.
-
Mozesz gdziekolwiek. Ja robilam w diagnostyce i z wynikiem przyszlam na usg 1 trymestru
Dopadly mnie takie mdlosci, ze powoli zaczynam sie przekonywac, ze ten bladzioch dzisiaj to chyba jednak ciaza a nie ovitrelle. Chyba, ze podlapalam gdzies jakiegos wirusa, bo jestem doslownie zielona jak tylko spotkam sie z jakims intensywniejszym zapachem.Nona, boo123 lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nimsi wrote:Anuśla ja też mam wysoka prolaktynę i też mam torbiele, które się pojawiają i znikają. Wszyscy lekarze mówią mi że torbielami się nie przejmujemy. Oprócz tego mam jedną zmianę litą(twardą) i miałam biopsję tej zmiany, wyszła lagodna. I lekarz ostatnio na kontroli powiedział, że mogą mnie stymulować, ale muszę ta zmianę kontrolować. Także myślę, że jak u ciebie wyszły torbielki to możesz być spokojna. Ale wiadomo, że lepiej sprawdzic jeszcze za 3 miesiące czy rosną. Chociaż myślę że jak by coś widzieli złego to od razu by Cię na biopsję skierowali.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anuśla wrote:Dzieki nimsi, pocieszylas mnie. Ja sie boję, bo moja ciocia, siostra mamy, miała raka piersi, ale na szczęście wszystko jest teraz ok i ciocia dokazuje jak dawniej:-) A Ty jaki masz plan teraz?
Ja na razie próbuje dodzwonić się na Kopernika w sprawie histeroskopi ale jakaś masakra. Chyba dzisiaj podjadę. A ciekawa jestem jakie są terminy...zastanawiam się czy nie zrobić jej prywatnie. A tak to na razie mamy przerwę. Ale w styczniu chyba i tak chciałabym podejść do następnej IUI, nawet bez tej histeroskopi. Bo ja na razie na in vitro nie jestem gotowa psychicznie. -
Radzę Ci zrobić IUI po histero. Na histero masz też scratching, co poprawia endometrium w kolejnym cyklu. Moga też wyciąć polipy i zrosty. Ale niestety na Kopernika dodzwonic sie graniczy z cudem a czeka się ok 4-5 mcy. Prywatnie chyba za 2-2,5 tys zrobisz.
tym_janek, nimsi lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
tym_janek wrote:Mozesz gdziekolwiek. Ja robilam w diagnostyce i z wynikiem przyszlam na usg 1 trymestru
Dopadly mnie takie mdlosci, ze powoli zaczynam sie przekonywac, ze ten bladzioch dzisiaj to chyba jednak ciaza a nie ovitrelle. Chyba, ze podlapalam gdzies jakiegos wirusa, bo jestem doslownie zielona jak tylko spotkam sie z jakims intensywniejszym zapachem.
Bo dzwoniłam do enel medu I tam mają tylko łączny pakiet tych 3 pozycji. Ale przecież usg będę mieć dopiero 19 grudnia i ocenę wyniku podczas usg, jak mniemam? Czy się mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 17:00
-
Byłam na becie ale jeszcze nie mam wyniku. Diagnostyka ostatnio cos dlugo im schodzi....
Tak, test pappa to tak na prawde tzw. Test podwojny - bialko pappa i wolne beta hcg tym badaja, ale jak powiesz w diagnostyce test pappaalbo test podwojny pappa to panie/panowie wiedza o co chodzi. No i z tym wynikiem idziesz na usg. Widać w enelmedzie maja swojego lekarza od usg i sprzedaja to jako pakiet po prostu.kuzmoni1 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Trzymam kciuki tym Janku. Myślę że się uda
Ja wiśnie oddałam krew . Pytała mnie jaka metoda ma to robić A ja zonk że nie wiem zrobiła ta najbardziej popularna
. Z karta zapłaciłam 205 zł i wyniki za 4 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 17:37
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ostatnio rzadziej tu zaglądam bo czasu brak. Były teraz intensywne starania..Przynajmniej jak na nas. Codziennie i tylko wczoraj przerwa. Dzisiaj byłam u gin w13dc i oczywiście owu była wczoraj, więc mam nadzieję że jakoś plemnior dotarł. Już wiem na 100% kody mam owu- zawsze wtedy boli mnie bok brzucha trochę jakbym miała wzdęcia.
Dr sprawdziła moje badania ostatnie i powiedziała "ale zdrowa dziewczyna", wszystkie badania mam bardzo dobre. Znowu przepisala mi progesterone besins ale już bez dupka i nie wiem czy zapomniała czy tak miało być. Jeśli się nie uda to mam receptę na letrox i wtedy mam się u niej pojawić w 9-10 dc bo przy letroxie szybkiej jest owu. Cieszę się że w końcu trafiłam na kogoś kto ma jakiś plan na mnie.
Tym_janek daj znać jak beta!tym_janek, nimsi, Rudzik1 lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
kłot wrote:Cześć dziewczyny, ostatnio rzadziej tu zaglądam bo czasu brak. Były teraz intensywne starania..Przynajmniej jak na nas. Codziennie i tylko wczoraj przerwa. Dzisiaj byłam u gin w13dc i oczywiście owu była wczoraj, więc mam nadzieję że jakoś plemnior dotarł. Już wiem na 100% kody mam owu- zawsze wtedy boli mnie bok brzucha trochę jakbym miała wzdęcia.
Dr sprawdziła moje badania ostatnie i powiedziała "ale zdrowa dziewczyna", wszystkie badania mam bardzo dobre. Znowu przepisala mi progesterone besins ale już bez dupka i nie wiem czy zapomniała czy tak miało być. Jeśli się nie uda to mam receptę na letrox i wtedy mam się u niej pojawić w 9-10 dc bo przy letroxie szybkiej jest owu. Cieszę się że w końcu trafiłam na kogoś kto ma jakiś plan na mnie.
Tym_janek daj znać jak beta! -
tym_janek wrote:Byłam na becie ale jeszcze nie mam wyniku. Diagnostyka ostatnio cos dlugo im schodzi....
Tak, test pappa to tak na prawde tzw. Test podwojny - bialko pappa i wolne beta hcg tym badaja, ale jak powiesz w diagnostyce test pappaalbo test podwojny pappa to panie/panowie wiedza o co chodzi. No i z tym wynikiem idziesz na usg. Widać w enelmedzie maja swojego lekarza od usg i sprzedaja to jako pakiet po prostu.Wszystko ma swój czas...