Krakowianki starające się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dostalam niestety koszulki😣 a najlepsze jest to, że potem sie czeka na sali z dziewczynami na lozkach które sa do szpitala przyjete. Taki folklor hehe ale dr Z jest specjalistą w tej dziedzinie, więc nie ma co narzekać, choć nie powiem, bo mi nerwow napsul tym przeoczeniem z mikrobiologia.
Katja dzieki za kciuki, również powodzenia życzę😄Katja___, Pia88 lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy wiecie co sie stosuje na niedobór bialka s? Pierwszy raz robilam to badanie choć juz lata temu gin kazal mi zrobic, bo mam naczyniaka. Mój wynik to 60%, norma od 64% w górę.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Jezeli jest wrodzony to chyba nie da sie nic zrobic aby podniesc ten poziom, mozna tylko wlaczyc leczenie jakby byly problemy z krzepliwoscia krwi. A nabyte niedobory zdaje sie, ze wynikaja z niedoboru wit. K, czesto wystepuja przejsciowo w ciazy, moga tez wystepowac przy chorobach watroby i wtedy sie leczy watrobe, no i tez przy okazji brania lekow, np. asparaginazy, warfaryny, antykoncepcji
Ale to chyba sa wtedy bardziej znaczace niedobory, 4% to nie duzo przy takim zakresie. Wodzialam tez gdzies normy dla kobiet od 60%, wiec chyba na spokojniePia88, Anuśla lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Właśnie też widzialam w necie rozne normy. Diagnostyka podaje 64%, a ja biorę cały czas acard więc wydaje mi sie że mam wiekszy niedobór skoro na acardzie i tak jest poniżej. Potas mam w normie. Zapytam gina, bo moze musze acard zwiększyć do transferu.
tym_janek lubi tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Cześć dziewczynki, byłam wczoraj u gin. Poszłam do dr Juszczak bo dr Knafel na urlopie i powiedziała że jej koleżanka zrobi usg. Wczoraj miałam piękny pecherzyk 21 mm, byłam w 9dc (Po letrozolu taka szybka owu), dr zleciła zastrzyk ovitrelle żeby pecherzyk na 100% pękł. Zrobili mi go na miejscu, pierwszy raz miałam. Podobno owu powinnam mieć wczoraj lub dzisiaj. Ale w nocy bok brzucha mnie bolał bardzo i nie wiem czy już w nocy owu nie miałam. Sex był 3 dni pod rząd łącznie z wczorajszym, dziś niestety się nie uda bo mąż ma w gościach kolegę. Szkoda bo dr zalecila współżycie wczoraj i dziś.
A wy mieliście ten zastrzyk? Po jakim czasie u was owu następowało? Od jutra mam brać progesteron.
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
U mnie owu nastepowala po 48 godz od ovitrelle. Nie bierze sie progesteronu dopoki sie nie ma pewności, ze jajka nie pekly, bo moze spowodować, że nie pekna. Po ovitrelle lub pregnylu idzie sie jeszcze raz na monit.
tym_janek, Nona lubią tę wiadomość
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
No widzisz... A mi kazała po 48h brać proga. Ale wcześniej zawsze pękaly więc nie wiem po co zleciła mi ten zastrzyk. Ale myślę że jak pękaly to po ovitrelle też na pewno pęknie. Dziś miałam jeszcze tylko przez chwilę śluz płodny A potem już leki i więc myślę że już po owu. Po 48 H to powinnam jutro wieczorem wziąć proga, to może dla pewności przeczekać i wziąć w niedzielę rano?
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
Ok tylko u mnie nigdy nie zdarzyło się żeby mieć cykl bezowulacyjny... przynajmniej wtedy kiedy miałam monit. Więc liczę na łut szczęścia że już owu była
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykłot wrote:Cześć dziewczynki, byłam wczoraj u gin. Poszłam do dr Juszczak bo dr Knafel na urlopie i powiedziała że jej koleżanka zrobi usg. Wczoraj miałam piękny pecherzyk 21 mm, byłam w 9dc (Po letrozolu taka szybka owu), dr zleciła zastrzyk ovitrelle żeby pecherzyk na 100% pękł. Zrobili mi go na miejscu, pierwszy raz miałam. Podobno owu powinnam mieć wczoraj lub dzisiaj. Ale w nocy bok brzucha mnie bolał bardzo i nie wiem czy już w nocy owu nie miałam. Sex był 3 dni pod rząd łącznie z wczorajszym, dziś niestety się nie uda bo mąż ma w gościach kolegę. Szkoda bo dr zalecila współżycie wczoraj i dziś.
A wy mieliście ten zastrzyk? Po jakim czasie u was owu następowało? Od jutra mam brać progesteron.
Ja jak zastrzyk miałam w sobotę wieczorem to lekarz kazała się kochać w niedzielę i poniedziałek. A od środy miałam progesteron do pochwowo. ALE I TAK SIE NIE UDALO. -
Hmm tak na prawdę to na chybił trafił w takim razie z tym progesteronem. Mogłam poczekać jeden dzień dłużej ale zapomniałam i zaaplikowalam ok godz 23, 2 dni wcześniej ok 20 miałam ovitrelle. Dzisiaj z ciekawości zrobiłam test ciążowy i żeby choć raz ujrzeć 2 kreski 🤣 i oczywiście się pojawiły, ale też chciałam sprawdzić czy te moje testy na pewno działaja. Myślicie że po 12 dniach tylko beta z krwi czy jak coś już w moczu nie będzie hcg po ovitrelle ?
Pia88 lubi tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
U mnie w pierwszej ciazy 11 dpo jeszcze bety nie bylo nawet, byla pozniej. A w tej juz w 10 dpo byl cien cienia, 11 dpo wyrazniejszy cien i beta ponad 60. Takze moze test wyjsc, ale wcale nie musi.
Pia88 lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
kłot wrote:Cześć dziewczynki, byłam wczoraj u gin. Poszłam do dr Juszczak bo dr Knafel na urlopie i powiedziała że jej koleżanka zrobi usg. Wczoraj miałam piękny pecherzyk 21 mm, byłam w 9dc (Po letrozolu taka szybka owu), dr zleciła zastrzyk ovitrelle żeby pecherzyk na 100% pękł. Zrobili mi go na miejscu, pierwszy raz miałam. Podobno owu powinnam mieć wczoraj lub dzisiaj. Ale w nocy bok brzucha mnie bolał bardzo i nie wiem czy już w nocy owu nie miałam. Sex był 3 dni pod rząd łącznie z wczorajszym, dziś niestety się nie uda bo mąż ma w gościach kolegę. Szkoda bo dr zalecila współżycie wczoraj i dziś.
Jak wrażenia u Juszczak ? Ja idę do niej na połówkowe za tydzień.
U mnie w ostatnim cyklu było tak: na szybko zdecydowałam się lecieć do męża, więc nie zdążyłam na monitoring do lekarza.
14dc ,
16 dodatni test (robiłam je pierwszy raz, bo zawsze byłam u lekarza na podglądzie),
17dc mieliśmy bardzo śmieszną sytuacje i może wpadło nasienie, ale jeśli tak to minimalne ilości i to nie była głęboka penetracja (nie pytajacie co to było, ale było śmiesznie),
18dc zero
19dc i wtedy też była stresujący powrót do domu i mega ciężka noc w pracy, że nawet nie było czasu na łyk wody.
Ten ostatni cykł był naprawdę dziwny. Przez ostatnie 12 mcy pragniesz tego nasienia, a tu była trochę olewka. Ale jak pisałam wcześniej myślę, że to zasługa św. Rity.
Dziewczyny u kogo polecacie USG piersi ? Musze mamie kogoś znalezć i nie za miliony monet. Ja byłam u dr Jędryś, ale cena wysoka.tym_janek, Pia88 lubią tę wiadomość
-
Karolka9 wrote:Jak wrażenia u Juszczak ? Ja idę do niej na połówkowe za tydzień.
U mnie w ostatnim cyklu było tak: na szybko zdecydowałam się lecieć do męża, więc nie zdążyłam na monitoring do lekarza.
14dc ,
16 dodatni test (robiłam je pierwszy raz, bo zawsze byłam u lekarza na podglądzie),
17dc mieliśmy bardzo śmieszną sytuacje i może wpadło nasienie, ale jeśli tak to minimalne ilości i to nie była głęboka penetracja (nie pytajacie co to było, ale było śmiesznie),
18dc zero
19dc i wtedy też była stresujący powrót do domu i mega ciężka noc w pracy, że nawet nie było czasu na łyk wody.
Ten ostatni cykł był naprawdę dziwny. Przez ostatnie 12 mcy pragniesz tego nasienia, a tu była trochę olewka. Ale jak pisałam wcześniej myślę, że to zasługa św. Rity.
Dziewczyny u kogo polecacie USG piersi ? Musze mamie kogoś znalezć i nie za miliony monet. Ja byłam u dr Jędryś, ale cena wysoka.Rudzik1, Pia88 lubią tę wiadomość